Ajax-aanvaller imponeert: ‘Haal hem eruit en je levert dertig procent in’

Maandag, 12 april 2021 om 09:17Rian Rosendaal

Kevin Hofland keek afgelopen weekeinde als rapporteur van De Telegraaf met speciale aandacht naar de verdedigers in de Eredivisie. De enkele maanden geleden bij Fortuna Sittard weggestuurde trainer is zondag onder de indruk geraakt van Lisandro Martínez, die met Ajax met 0-1 won van RKC Waalwijk en zo weer een stukje dichter bij de landstitel kwam. Hofland is vooral complimenteus over de degelijkheid van de Ajacied.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door lausho)

Zo'n heel bijzonder seizoen speelt Tadic nu ook weer niet. 7 velddoelpunten bij een dominant Ajax dit seizoen waar hij alle wedstrijden gespeeld heeft is niet heel bijzonder. Assist op Haller was mooi natuurlijk, maar hij had er zelf ook minimaal eentje moeten maken. Het mag soms wel wat doortastender allemaal. Dan zit je niet met samengeknepen billen tot het eind omdat je maar 1 doelpunt voorstaat bij Rkc,

12 april 2021 om 09:37

Jij zit met ssmengeknepen billen voor de bank. Wij zien een Tadic die al 20+ assists op z'n naam heeft staan dit seizoen. Daarnaast is het scoren van een pingel geen hogere wiskunde, maar moet je het onder die druk wel even doen. Hoe vaak is het een niet belangrijke doelpunt geweest? Al met al zijn wij bijzonder tevreden over Tadic dit seizoen.

12 april 2021 om 10:06

Ook 20+ doelpunten alweer. Kan "gewoon" op 50g/a uit gaan komen. Belachelijke cijfers natuurlijk. Ook hard op weg naar de 150g/a sinds zijn komst. Elke Europese wedstrijd waarin Ajax scoorde dit seizoen gaf hij assist of scoorde hij goal. Tweede seizoenshelft met 23g/a serieus hoog rendement ook. Gaat met Berghuis uitvechten wie MVP van Eredivisie gaat zijn dit seizoen.

12 april 2021 om 10:20

berghuis mag de veters strikken bij Tadic. Verreweg beste speler. Gabko speelt ook geweldig. Zou terecht zijn wanneer hij een basisplaats krijgt bij Nederlands elftal. Malen zit in mindere fase helaas.

12 april 2021 om 10:53

Eens wolterx, Tadic is geweldig goed dit seizoen en het meeste gevaar komt toch steeds van hem af. Hij vindt steeds de oplossing voorin. Berghuis is belangrijk voor Feijenoord. Als ik kijk naar het rendement van Neres en Anthony dan valt dat dit seizoen en zeker na de winterstop sterk tegen. Ik vraag me daarom af hoe Berghuis zou renderen in Ajax. Dan krijgt hij meer ruimte en Berghuis heeft een voorzet waarmee Haller wat zou kunnen. Mogelijk moet Overmars Neres verkopen en dan Berghuis een aanbieding doen.

12 april 2021 om 09:41

Ik vind Tadic dit seizoen juist ijzersterk spelen. Op linksbuiten viel hij qua spel in seizoen 1 vaak tegen en moest zijn rendement het redden, nu speelt hij vaak ijzersterk aan de linkerkant en heeft hij een goed rendement. Wat vooral opvalt is zijn beslissendheid in de grote wedstrijden, in twee wedstrijden tegen PSV een goal en een assist, tegen AZ twee assists, in Europa in 11 duels uit mijn hoofd goed voor 5 goals en 7 assists.

12 april 2021 om 09:58

Zo een heel bijzonder speelt tadic nu ook weer niet. Kijk jij ooit uberhaupt naar ajax vraag ik me dan af.

12 april 2021 om 10:14

Als je niet begrijpt dat Tadic onmisbaar is voor Ajax dit seizoen dan vraag ik me af of jij überhaupt ooit naar Ajax hebt gekeken. En dan heb ik het niet alleen over het scorebord, maar ook z’n drive, enorme balvastheid, intelligentie, inzet en ja, zélfs dat jankerige wat hij in zich heeft haalt de tegenstander uit het ritme.

12 april 2021 om 11:54

Waarom zou je met samengeknepen billen voor de buis zitten? Omdat RKC de ene na de andere kans had ofzo? Ze schoten nul keer op goal, ze bleven een muur bouwen achterin, ook toen ze achterstonden. Ja Ajax had meer kunnen scoren maar als eenr tegenstander zo wil spelen, ook goed. Dan win je maar 1-0. Zijn ook gewoon drie punten.

Tadic is de beste speler in de eredivisie en ook met een enorme afstand tot de rest

12 april 2021 om 09:45

Beetje appels met peren vergelijken natuurlijk. Qua rendement is Tadic zeker de beste. Maar Blind en Onana zijn ook de beste op hun eigen positie, en ook met een flinke afstand. Alleen maken die geen assists en doelpunten. Maar ook zij dragen het team.

12 april 2021 om 14:52

Blind is zeer zeker niet de beste op zijn positie. Ongeacht welke positie je neemt. Hij heeft specifieke kwaliteiten die hem onmisbaar maken en tot een van de beste spelers overall, maar zeker niet op zijn positie. Als verdediger is hij veel te slap en te langzaam om een van de beste verdedigers te zijn. Als middenvelder mist hij dynamiek en snelheid en als back mist hij de longen en snelheid om die geheel flank te bestrijken. Hierdoor zal hij echt nooit met afstand de beste zijn op die posities want er zal altijd een goede concurrent rond lopen, maar hij behoort wel tot de betere/beste in de eredivisie. Dat is behoorlijk bizar een speler die tot betere behoort op 3 verschillende posities en Ajax probeert er doodleuk nog een op te leiden die dat kan (in Rensch) en lijkt er ook een aangekocht te hebben die dat op termijn zou kunnen (in Martinez, zij het met een iets andere invulling).

12 april 2021 om 12:22

Berghuis

12 april 2021 om 14:27

Het verschil tussen Berghuis en Tadic is dat de laatste het team wel op sleeptouw neemt als het tegen zit en Berghuis niet. Daarmee zeg ik niet dat hij geen goede speler is, maar het is een belangrijk verschil, waardoor ik Tadic beter vind dan Berghuis.

Tadic is enorm belangrijk. De baas bij ajax in het veld. Brengt veel meer dan goals/assist.. Hij brengt rust in de ploeg dmv balvastheid.. waardoor ajax kan door combineren.. jonge spelers hebben spelers als Tadic, Blind Klaassen nodig.. de ervaren jongen zijn vangnet en golfbrekers voor de jonge talenten.

Het wordt wel wat met Ajax als Tadic ook stopt. Steekt heel erg ver uit boven zijn aanvallende ploeggenoten. De enige met gif, ook op Europees niveau. Haller imponeert niet echt tot dusver en ik zie voor hem een Promesachtige situatie wanneer Tadic ermee stopt. Sterker nog. Ik vind de aanval van Ajax beter renderen in Europa (dus zonder Haller, met Tadic in de spits). De ploegen onder de top hebben meestal maar 1 van zo een speler, Ajax had een tijdje mogen genieten van zowel Ziyech als Tadic. Ik zou zeker nog een opvolger proberen te zoeken in zijn vorm. Een aanvallende middenvelder/aanvaller die niet alleen veel gif heeft, goed kan dribbelen en scoren, maar ook andere ploeggenoten significant beter maakt. Ook ik dacht dat hij vorig jaar alles weer was verloren qua kwaliteit, maar hij doet het weer.

12 april 2021 om 09:43

Het hangt er van af tegen wie je speelt. Ik denk dat je tegen clubs als Emmen, Waalwijk, Venlo en Den Haag beter Haller in de spits kan hebben. Dan heb je directe dreiging en een speler die door de lucht kan worden aangespeeld. Het zegt genoeg dat Haller tegen mindere goden als Fortuna, Waalwijk en Heerenveen in ploeterende wedstrijden de winnende goal maakte. Als de tegenstander van een hoger niveau is en niet zomaar inzakt, dan heb je meer aan de beweeglijkheid van Tadic. In de combinatie is hij dan beter en met het uitzakken zorgt hij voor een extra afspeelmogelijkheid op het middenveld, waardoor Ajax kan domineren.

12 april 2021 om 10:30

Met Klaassen hebben ze zo'n speler gehaald, dat is ook een topaankoop waarmee je nog jaren vooruit kan. Wat mij betreft is Ihattaren de perfecte aanvulling voorin bij Ajax, die kan rechtsbuiten, linksbuiten en als creatieve 10 spelen. Klaassen kan veel, maar is niet van het onverwachtse aan de bal, zonder bal wel. Als je die haalt en Unuvar en Hansen wat kansen blijft geven dan zit je goed voorin, waarbij Labyad mag vertrekken.

Ik zou na Ihattaren linksachterin gaan zoeken en eventueel nog een extra middenvelder, maar ook daar zou ik graag eerst Taylor vaker willen zien.

12 april 2021 om 10:46

@klaassen is met alle respect geen type Ziyech/tadic die steekpassen kan geven op andere teamgenoten of iemand voorbij kan dribbelen. Zeker goede speler, maar zal het niveau van eerstgenoemde 2 of de speelstijl nooit aantikken. Anders ga je terug naar De Boer tijdperk als je teveel types Klaassen hebt. Overigens is dit geen sneer naar hem. Je hebt sowieso een lopende en scorende speler nodig, maar je hebt ook een speler nodig die de defensie openbreekt en het overzicht behoudt. Neres is soms ook zo een speler, maar helaas niet continu. Antony lijkt eerder de laatste maanden een blaffende chihuaha. Alleen blaffen, niets doen. Brobbey heeft wel hele lekkere loopacties. Jammer van die kans tegen Roma, maar hij draait zo weg uit de rug van de tegenstander. Dit heeft Klaassen ook. Wel moet er dan iemand zijn die ze wegsteekt.

Psv heeft aanvallend echt veel potentie! Momenteel is Gakpo de parel zoals Ihatharen dat vorig jaar was.. mandueke ook en Malen.. Al vind ik dat Malen gezien zijn potentie te weinig brengt momenteel.. met deze 3 voorop (ihath weg?) Zahavi en evt Gotze erachter is imo op papier beste aanval van Nederland.. verdedigent orde op zaken maken en psv doet volgend seizoen volop mee voor de titel..

12 april 2021 om 09:58

PSV heeft al een paar jaar veel potentie met jonge spelers, maar aan potentie heb je niks. Prijzen moeten ze pakken.

12 april 2021 om 10:15

Haha.. daar heb ik me decennia aan geërgerd als ajacied.. ajax de talenten, psv de ervaring en toppers uit bv Brazilië.. is nu beetje omgekeerd al heeft ajax ook talenten(verdedigers/middenveld) en ervaring/ kwaliteit tadic klaassen blind (Steekelenburg)

12 april 2021 om 10:14

Al stelt psv verdedigend geen orde op zaken, dan doen ze volgend jaar nog volop mee voor de titel. Zeker nu het grootste probleem (dat niet in de achterhoede ligt in mijn ogen) uit de wereld lijkt te zijn door Boscagli op het middenveld. Teze en Viergever is (zeker voor nederlandse begrippen) een solide duo, je hebt 2 goede backs die (vooral aanvallend, maar goed Nederlandse begrippen) goed zijn. Nu je met Boscagli de missende link op het middenveld lijkt te hebben gevonden moet in mijn ogen daar een iets betere versie langs van Rosario, dus als je ergens in moet investeren lijkt het me die positie (ben geen fan van zowel Rosario als Sangare). Dan heb je voor de toekomst (want 4-2-2-2) gotze en Gakpo daar lopen, en daarvoor Zahavi en Malen, het liefste zou ik Malen en Gakpo daar zien (mits er geen vertrekt) en dan Madueke of Ihattaren (als die opleeft, zie ik echter niet meer gebeuren bij PSV onder Schmidt) en Gotze er achter en je hebt een veelal jonge en zeer talentvolle ploeg, die in Nederland hoe dan ook om de titel mee gaat doen, zonder investeringen. Ik als ajax supporter ben overigens al 2 jaar aan het roepen (niet op dit forum, maar ik woon in een wolk rond eindhoven dus je hebt er wel vaak over met bekenden) als ik als ajax zijnde 1 speler van PSV zou willen hebben, dan is dat Gakpo. Dat was vanaf zijn debuut misschien niet de beste voetballer, maar wel altijd!! dreigend, en dat werd vaak gecombineerd met rendement. Ben blij dat ik dat de hele tijd al goed heb gezien want hierdoor denken veel mensen om mij heen dat ondanks ik voor ajax ben ik toch wel wat verstand van voetbal heb

Tadic is echt de beste aankoop in jaren geweest, zijn komst samen met Blind heeft veel veranderd, het was niet best tegen RKC maar onder andere door zo'n speler pak je wel weer de drie punten.

Het allermooiste is, Tadic is 32 jaar, maar het zou mij niet verbazen als hij over 4-5 jaar nog bij Ajax belangrijk is, hij is echt extreem fit en zijn kwaliteiten blijven ook bij hogere leeftijd.

12 april 2021 om 11:09

4-5 jaar is wel erg ver in de toekomst, zeker in de voetballerij. Maar Tadic kan met gemak nog een jaar de belangrijkste man bij Ajax zijn. Lijkt me een vreselijk eng mannetje in het veld, maar voor je eigen ploeg erg belangrijk.

13 april 2021 om 18:02

@kalou2005 Ik vind Tadic misschien nog wel fitter dan Huntelaar was die was op 37 jarige leeftijd nog altijd belangrijk, dat zie ik Tadic ook doen. Hij is niet iemand die het moet hebben van hard werken of snelheid maar van slimmigheid gecombineerd met technisch vermogen, dat zijn kwaliteiten die je lang vol kan houden. Daarnaast kan het ook evolueren naar een meer reserve rol vanaf zijn 34-35ste, gewoon wat meebewegen met zijn fysieke fitheid. Nog 3 jaar belangrijke speler en dan nog 1-2 jaar afbouwen in een mentor rol.

12 april 2021 om 11:43

Absoluut. Zonder Tadic was Ajax nu in een spannende titelrace verwikkeld. Hij is zelf actief betrokken bij veel doelpunten maar volgens mij is hij ook zeer belangrijk in het scherp houden van het hele team.

Je neemt toch altijd Gakpo mee ipv Babel voor de EK wedstrijden straks? Het lijkt bijna een geste en een persoonlijke kwestie tussen Babel en de Knvb dat hij telkens maar weer opgeroepen wordt. Alsof ze het niet meer kunnen maken hem thuis te laten.. Ben ervan overtuigd dat hij teleurgesteld zou zijn, maar het echt wel snapt als zijn tijd er nu definitief op zit.

Voor wat Martinez betreft, ja, aardige speler hoor voor Ajax en maakt wel degelijk stappen, maar het is geen speler die een wedstrijd voor je beslist. Ook niet in verdedigend opzicht.

12 april 2021 om 11:21

Ik heb zelfs het gevoel dat als Babel aangeeft een punt te zetten achter zijn carrière, hij nog wel opgeroepen gaat worden voor het Nederlands elftal. En dan hebben we af en toe een invaller die in het veteranenteam speelt van FC Rapper uit Almere Zuid o.i.d.

Met afstand De beste speler van eredivisie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

5 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Juventus wil niet meer dan twee miljoen euro neertellen voor Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren