Promes verschijnt met speciaal shirt voor camera na ophef over documentaire

Maandag, 5 april 2021 om 14:44

Een documentaire van Match TV over Quincy Promes is in het verkeerde keelgat geschoten bij de 29-jarige aanvaller en Spartak Moskou. De Russische sportzender zond twee weken geleden een documentaire uit over Promes, waarin het nauwelijks over voetbal en voornamelijk over de randzaken rond zijn persoon ging. Spartak liet via Twitter al zijn ongenoegen blijken richting Match TV, terwijl Promes zondag in de rust van de uitwedstrijd tegen Rostov (2-3 zege) in een speciaal shirt voor de camera van de sportzender verscheen.

In ‘Quincy van Spartak tot Spartak’ werd aandacht besteed aan het verhaal dat Promes in 2018 op Ibiza zijn vrouw zou hebben mishandeld, waarvoor hij een nacht in de cel zou hebben gezeten. Verder noemde Match TV het steekincident tijdens een familiefeest in Abcoude waarvoor Promes in januari opgepakt werd en de bekritiseerde manier van juichen tijdens het bekerduel tussen AZ en Ajax van eerder dit seizoen. Promes deed na een doelpunt van Zakaria Labyad alsof hij zijn haar knipte, waarmee gereageerd werd op de kritiek die zij kregen na een vermeend kappersbezoek ondanks de lockdown die al weken van kracht was.

De rol van Elizaveta Kozhevnikova in de documentaire zorgde voor het grootste ongenoegen bij Spartak en zijn achterban. Kozhevnikova was in het verleden een freestyle skiër en is tegenwoordig werkzaam als commentator voor Match TV en sportpsycholoog. Zij probeerde de incidenten rond Promes te duiden en stelde dat er sprake was van ‘borderline-gedrag’, omdat de aanvaller moeite zou hebben ‘zijn emoties te reguleren’. “Dat is een feit”, concludeerde Kozhevnikova. Spartak liet direct na het verschijnen van de mini-documentaire op Twitter al zijn ongenoegen blijken.

“We besloten om te kijken wat er op televisie was tijdens de interlandbreak. We hebben geen televisie meer”, tweette de Russische topclub bij een video, waarin een scène uit de serie Parks and Recreation te zien is. De hoofdpersoon zoekt op YouTube, waarna Kozhevnikova in beeld verschijnt. Vervolgens gooit de hoofdpersoon zijn televisie (in de video een computer) in de vuilnisbak. Promes maakte afgelopen zondag in de rust van de wedstrijd tegen Rostov zelf een statement tegen de documentaire.

Promes verscheen in de rust van het duel voor een kort interview voor de camera van Match TV. Hij droeg een shirt met de tekst: ‘Jullie spelen met feiten. Ik speel voetbal’. Verslaggever Nobel Arustamyan besloot hem naar het shirt te vragen, waarop Promes antwoordde: “Ik denk dat iedereen genoeg over mij heeft gezegd. Het is gewoon een shirt.” Het Russische Sports noemt het ‘glashelder’: “Promes wil dat er niet alleen maar gesproken wordt over randzaken rond zijn persoon, maar alleen over het voetbal.”

Anton Fetisov, perschef van Spartak, bevestigde na afloop van het duel met Rostov dat Promes zo een statement maakte tegen Match TV. “Quincy en ik hebben het erover gehad, hij vroeg me wat onze video op Twitter met de televisie inhield. We hebben het uitgelegd, waarop hij zei: ‘Cool, laten we iets bedenken’. We zijn hiermee gekomen”, zei Fetisov in gesprek met Bigi. Promes speelde in Rostov 87 minuten mee en leverde een assist. Daarmee was hij sinds hij in februari werd overgenomen van Ajax voorlopig in vijf wedstrijden goed voor twee doelpunten en drie assists.Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door aycaramba)

Tja moet hij lekker zelf weten als hij zo'n shirt aan trekt. Het werkt echter compleet averechts als de bedoeling inderdaad is de aandacht van je persoon af te leiden.

5 april 2021 om 15:04

Dat vind ik inderdaad ook altijd zo vreemd. Promes, Ihattaren, Depay in het verleden etc. Ze willen allemaal opzichtig hun gram halen terwijl het me juist veel verstandiger lijkt dingen soms even gewoon over je heen te laten komen en de luwte te zoeken. Als je geschoren wordt moet je stil blijven zitten ;-)

5 april 2021 om 15:16

Inderdaad verstandig om het over je heen te laten komen. Daarnaast misschien ook slim om af te zien van het neersteken van iemand.

5 april 2021 om 15:19

Met het verschil dat de ene achttien of negentien is en de ander al lang en breed volwassen.

5 april 2021 om 15:23

Ja het is zeker verstandig om je de grond in te laten boren. Je mag dan in velen in hun ogen niets zeggen, want dat werkt niet. Heerlijk zo een docu die gaat over het falen en incidenten van je privé leven. Het doel is bereikt! Heerlijk toch🤦‍♂️

5 april 2021 om 15:46

Eens! Het werkt inderdaad averechts en verscherpt de aandacht alleen maar.

Wat ik wel grappig vond is dat de boodschap op het shirt best een sterke is, maar dat Promes weer iets zegt wat helemaal niet klopt (wie had het anders verwacht). Hij zegt: 'het is gewoon een shirt.' Dus je maakt een statement en vervolgens bagatelliseer je jouw eigen statement. Bijzonder vreemd. Alsof Thierry Baudet morgen met een shirt over mondkapjes de Tweede Kamer inloopt en vervolgens zegt: Ach, het is gewoon een shirt.

Dit werkt inderdaad alleen maar tegen promes en geeft aan wat voor kleinzielig persoon het daadwerkelijk is. Als hij iets meer intelligentie zou hebben gehad had die niet eens gereageerd op zo'n documentaire.

5 april 2021 om 17:38

Mensen geloven de waarheid toch niet wanneer de leugen vermakelijker is. Ik snap alleen niet waarom je hem een kleinzielig persoon vind en dat hij iets minder intelligentie zou hebben? Omdat hij voor zichzelf opkomt? Jij lijkt me zo’n type die toekijkt terwijl je vriendin word uitgescholden.

5 april 2021 om 20:54

Ben benieuwd waar je dit op baseert? Het enige wat ik zeg is dat promes zeer lange tenen heeft en dat het beter is om niet te reageren

Wat ik vooral bijzonder vind is dat hij een kort interview geeft in de rust terwijl hij gewoon speelde en ook niet is gewisseld in de rust. Hoor je dan niet gewoon bij je teamgenoten in de kleedkamer te zijn? Zeker als het 2-2 bij rust staat lijkt me. Wel fijn voor hem dat hij daarna de assist geeft op de winnende goal.

Ben ik de enige die het raar vind, dat een speler een interview geeft in de rust?

Ik vond dat de speler Promes teveel kritiek kreeg, omdat hij ook wel wat krediet had opgebouwd in mijn ogen... Maar als persoon blijkt hij gewoon een trieste puber te zijn. Welke volwassen professional gaat nou in de rust een speciaal gemaakt shirtje aantrekken om een interview te geven over een documentaire waar je het niet mee eens bent? Dan zit er toch een steekje los bij je? Bij Ajax beweerde hij volwassen geworden te zijn, met zijn ervaring een voorbeeld te willen zijn en één van de leiders te willen worden. Nou, Promes bewijst keer op keer dat hijzelf het grootste kind is en constante begeleiding nodig heeft.

Volgens de reacties moet hij dus niks doen en maar alles accepteren? Zouden jullie dit zelf ook doen als het over jullie privéleven ging en wellicht onjuiste feiten bij gehaald worden? (Aangezien hij niet schuldig is vooralsnog) Ik vind het goed dat voetballers hier en daar opstaan en zich verweren in bepaalde situaties op een onschuldige manier waarop niemand last heeft. Maar goed er zijn nou eenmaal bepaalde mensen die wat ze ook doen er altijd kritiek op gegeven zal worden of op een negatieve manier op gereageerd zal worden en Promes is daar een van helaas.

5 april 2021 om 16:48

Ben het met je oneens. Die zaak over zijn vriendin is nooit voor de rechter gekomen, maar stel jezelf de vraag hoe vaak jij een avondje in de cel hebt doorgebracht, terwijl jouw vriendin een blauw oog oploopt tijdens jullie vakantie... Dat naar de kapper gaan is sowieso ontegenzeggelijk waar. Met betrekking tot het steekverhaal is die inderdaad nog niet schuldig verklaard. Desalniettemin heeft die in 8 maanden nog geen feit kunnen opsommen wat hem zou vrijpleiten, laat staan een overtuigend verhaal. Dus het zou hem sieren om nu eens zich rustig te houden. Maar ben met je eens dat op mensen met niet onbesproken gedrag er altijd kritiek zal zijn en al helemaal als ze een onterecht grote mond met slachtoffergedrag combineren.

5 april 2021 om 17:49

Je moet die mensen niet serieus nemen. Als het Ibrahimovic was geweest zouden ze hem een held vinden.

Tip van een oude communicatie-rot-in-het-vak: nooit wrijven in een vlek!

5 april 2021 om 16:19

Tip van een andere communicatieman: onjuiste beweringen zo snel mogelijk tegenspreken.

5 april 2021 om 16:22

Dan moet je met (nieuwe) feiten komen. Hij weerlegt ze niet. Hij ontkent ze enkel, dat is iets anders.

5 april 2021 om 18:02

Dat klopt. Maar stil zitten is het andere uiterste. Hopen dat het overwaait is vaak een verkeerde strategie. Maar zoals je zegt, hij had wel feiten moeten geven.

5 april 2021 om 16:19

Tip van een andere communicatieman: onjuiste beweringen zo snel mogelijk weerleggen.

5 april 2021 om 16:54

Lol van tegenspreken naar weerleggen in dezelfde minuut. Jij bent echt een goede communicatie man.

5 april 2021 om 18:03

Ik had mn eerste reactie aangepast en dacht dat ik de tweede reactie had verwijderd, maar blijkbaar niet dus. Scherp

Dit is toch precies wat dir soort gasten willen: aandacht voor hetgene wat ze naast het voetbal doen. Niet huilen als je dat dan ook krijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spartak Moskou

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Sochi5316
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. MaksimenkoKeeper290
A. KrálMiddenvelder290
J. LarssonAanvaller2915
G. DzhikiyaVerdediger280
R. ZobninMiddenvelder281
AyrtonVerdediger272
S. GigotVerdediger263
Voor de complete selectie: Clubpagina Spartak Moskou.

87 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 juni
Manchester United wil van Paul Pogba, die omgerekend voor 337.000 euro per week onder contract staat, de bestbetaalde speler in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren