Driessen hard voor Van de Looi: ‘Hoe erg kan iemand de weg kwijt zijn?’

Maandag, 29 maart 2021 om 07:12 • Laatste update: 07:13

Jong Oranje moet vrezen voor uitschakeling op het EK Onder-21 nu de eerste twee wedstrijden in een gelijkspel zijn geëindigd. Bij een gelijkspel tussen Roemenië en Duitsland in de laatste speelronde ligt het team van Erwin van de Looi uit het toernooi. Valentijn Driessen vindt dat de trainer ondermaats presteert op het EK in Hongarije. In zijn column voor De Telegraaf noemt hij het ‘onverantwoord’ om met Van de Looi door te gaan als uitschakeling een feit wordt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Valentijn Driessen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door bakkerinho)

Ik heb echt helemaal niets met Driessen, en ik ben het zelden tot nooit met hem eens, maar in dit geval heeft hij volledig gelijk. Je hebt een prima ploeg tot je beschikking , die gemaakt is voor 433 dat systeem is ze met de paplepel ingegoten. En met die 433 heb je in de kwalificatie +40 goals gemaakt. En dan ga je gedurende het eindtoernooi overstappen op 4222 , en laat je werkelijk niemand in zijn kracht spelen. En dan stel je ook nog de verkeerde poppetjes op, weg met deze vreemde man.

29 maart 2021 om 09:35

Het is echt on-ge-lo-de-lijk hoe je zoiets verzint. Je hebt de beste spits in deze leeftijdscategorie en je stelt hem niet op! Deze man werd in Groningen en Tilburg met pek en veren de stad uit gestuurd omdat ze zijn angstige negatieve beton voetbal helemaal zat waren. En zo'n man laat je nu de spelvreugde van onze talenten verzuren. Ik hoop dat deze talenten niets, maar dan ook helemaal niets, van deze grijze muis aannemen. Lekker ballen en uitgaan van eigen kracht op die leeftijd. Kom op Zeg, Kluivert en De Wit in de spits....bizar...absurd.

29 maart 2021 om 11:10

Hij heeft de beker gewonnen met Groningen, maar dat kwam door een wel heel gunstige loting met allemaal thuisduels tegen laagvliegers. Vitesse was de zwaarste, die speelde ons ook zoek totdat ze rood pakten en wij er overheen gingen. Erwin is geen goede coach verder.

29 maart 2021 om 11:21

@pieterprins773: Overdrijven is een kunst, heeft het bij Groningen gewoon prima gedaan. Dat je wat wil roepen prima maar doe dat wel op basis van feiten

29 maart 2021 om 15:30

Ikbengoed83 qua resultaten was het OK. Ook in Tilburg. Niet slecht (een beetje lucky bekeroverwinning met Groningen was mooi) maar nu ook weer niks bijzonders. Het was vooral het spel wat het aanzien niet waard was. HIj zette.bij Willem II een reeks naar van 0-1-2-2-1 schoten op doel. Daarom was het in Tilburg feest toen hii weg ging, ondanks dat ze met de 13e plek nou niet perse slechter.presterrden dan je van de selectie.mocht.verwachten. Het spel onder opvolgers Robbemond en Koster is een verademing.

29 maart 2021 om 12:28

Ik was al klaar met van de Looij toen hij Ekkelenkamp wel mee nam en Ihatteren niet. van de Looij is een pure resultaat Bosch waar je bij Jong Oranje juist iemand nodig hebt die de ontwikkeling van onze grootste talenten centraal zet en niemand gaat mij wijs kunnen maken dat De Wit een groter talent is dan Brobbey en dat Ekkelenkamp een groter talent is dan Ihattaren

29 maart 2021 om 12:44

Helaas hebben we bij de KNVB ook de verkeerde mensen zitten die ook de verkeerde mensen aanstellen. Zowel van der Looi als de Boer zijn echt belachelijk keuzes voor de functies die ze hebben gekregen. Ook nu zie je weer dat ze echt belachelijke keuzes maken die niemand snapt. Hoe haal je het in je hoofd om een speler die bij AZ niet eens in de basis staat in de spits te zetten in plaats van twee jongens die daar normaal gesproken wel staan en ook in goede vorm zijn.

29 maart 2021 om 13:31

Het is inderdaad ongekend.. En dan 4222 spelen op het EK en Ihattaren thuis laten, omdat ie het systeem niet kent van het Nederlands Elftal... Die traint, en speelt (weinig) met PSV dagelijks op dat systeem...

Voetballers in deze leeftijdscategorie zijn beinvloedbaar. Het zijn jongens die al sterk hun eigen mening kunnen hebben en waarvan sommigen het al behoorlijk gemaakt hebben bij hun club of het aan het maken zijn. Al die karakters managen is geen makkelijke opgave. Mijn inziens, moet je daar iemand neerzetten die op een hoog niveau gevoetbald danwel getraind heeft. Dat dwingt respect af bij die gasten. Met alle respect, maar op die leeftijd zou ik ook eerder luisteren naar iemand als Ruud Gullit dan naar Erwin van de Looij.

29 maart 2021 om 07:45

Ik snap je punt hoor, echter twijfel ik of het probleem hem hier bij gebrek aan respect voor de trainer ligt. Heb namelijk de spelersgroep nog niks geks gehoord waaruit je zou concluderen dat ze Erwin van de Looi totaal niet serieus nemen. Het komt over alsof die relatie wel goed is. Het grootste probleem is de trainer zelf met zijn onnavolgbare selectiebeleid, opstelling en tactiek. Daar krijgt hij terecht veel kritiek op vanuit de media, terwijl de spelers zich daar echt nog op de vlakte houden.

29 maart 2021 om 08:24

Ieder mens is beã¯nvloedbaar. Je hebt het over spelers die allemaal boven de 18 zijn en volgens de wet hun eigen beslissingen mogen nemen en dan is het bizar om net te doen alsof ze wilsonbekwaam zouden zijn. Dat is natuurlijke grote onzin. Topvoetballers reizen de hele wereld over en belanden op jonge leeftijd al in situaties die menigeen nooit van zijn leven zal meemaken. Dat jonge spelers eerder bereid zouden zijn om naar een speler met een grote naam te luisteren, is slechts gedeeltelijk waar. Als zo'n coach alleen maar onzin uit kraamt, zijn ze ook met hem snel klaar. Er zijn ook genoeg coaches die respect bij hun spelers weten af te dwingen zonder dat ze zelf op niveau hebben gevoetbald. Denk maar eens aan Mourinho, Adriaanse en Van Gaal. Van de Looi is een waardeloze coach omdat hij zijn spelers op de verkeerde manier gebruikt, niet omdat hij niet op hoog niveau heeft gespeeld. Er zijn ook genoeg coaches die dat wel hebben gedaan en soms onnavolgbare beslissingen nemen.

29 maart 2021 om 08:31

Dolorasinum. Je bevestigd mijn punt. Zoals ik al meld, een trainer die zich bewezen heeft op het hoogste niveau is ook goed. Adriaanse, Van Gaal etc. hebben dat allemaal. Van Looij niet. Als ik pakweg 21 jaar oud zou zijn en een paar ton zou verdienen, zou ik dus ook eerder naar iemand luisteren die weet wat het is om de top te halen. Leeftijd is daar zeker een factor bij. Iemand van pakweg 30 jaar oud, heeft daar al ervaring mee. Ik ga er van uit dat pakweg een Marten de Roon of een Tim Krul wel weet welk niveau ze wel en niet aankunnen en hier mee om kunnen gaan.

Deze trainer moeten ze direct er uitgooien hoe die met dit team omgaat is echt ongelofelijk , vier speler in het team die bij hun club niet of nauwelijks spelen en dan de Wit in de spits terwijl Boadu en Brobby op de bank zitten en dan mocht Brobby nog even 3 minuten meedoen, en dan na afloop nog zeggen Kluivert maakte toch ook een goal , ja die hadmijn schoonmoeder ook gemaakt verder hebben ze niets of nauwelijks wat gecreëerd deze man is echt totaal niet capabel om met spelers om te gaan , en niemand grijpt in .

29 maart 2021 om 08:43

Deze trainer hadden ze 2 jaar geleden al mee moeten stoppen. Dat hij überhaupt ooit trainer is geworden vind ik bizar. Net als de Boer zit er geen energie in, geen plezier, ik zeg verder niets over de tactiek. Die eerste 2 factoren zijn al bepalend wat mij betreft.

Ik ben het vrijwel nooit eens met Valentijn, maar hier heeft hij volledig gelijk. Ik merk ook bij mezelf dat ik voor het 'eerst' echt heel boos ben dat iemand een coach is van een team. Hij heeft echt een wereldelftal qua keuzes, maar maakt zulke rare keuzes. Hoe kan je Bijlow beloven dat hij eerste keeper wordt, als hij 2 wedstrijden voor Feyenoord keept? Heeft hij toch totaal niet in eigen hand?? Vervolgens speel je tegen Roemenië zonder Botman en Gakpo zodat die de tweede wedstrijd fit zijn, en speel je daardoor gelijk tegen Roemenië. Als klap op de vuurpijl zet je Dani de fucking Wit in de spits, een speler die de afgelopen 10 wedstrijden 40 minuten heeft gespeeld. Boadu en Brobby mogen lekker op de bank wegrotten. Ook het selecteren van Ekkelenkamp ipv Ihatarren slaat kant noch wal. Sorry, maar ik ben echt woedend op deze man.

Driessen presteert al jaren ondermaats bij de Telegraaf maar mag nog steeds onzin blijven schrijven .

29 maart 2021 om 08:31

Jij vindt niet dat Driessen een punt heeft? Dat Vd Looij dus goed bezig is met zn rare opstelling, wisselbeleid en zn rare/vage motivatie? Die man laat toch zien en horen dat hij totaal de weg kwijt is...

29 maart 2021 om 08:32

Volgens mij presteert Driessen juist optimaal bij die krant, aangezien daar voornamelijk onzin geschreven wordt.
Men is daar gedreven door sensatiezucht en niet door inhoudelijke journalistiek.
Neemt niet weg dat van der Looi ook ondermaats presteert, zoals ook Frank de Boer doet bij het grote Oranje.

Gelijk het stukje niet gelezen na de inleiding. Jong oranje vreest voor uitschakeling? 2-0 winnen tegen de Hongaren en je bent zeker van een plek in de volgende rondes. Nee je heb 2 van je goede spelers niet meer. Maar jong hongarije kunne we aan. Dus vrezen voor wat?

29 maart 2021 om 09:09

Dat dacht ik eerst ook maar dat klopt dus niet. Als drie landen op 5 punten komen, tellen de doelpunten die onderling gemaakt zijn. En die tegen Hongarije tellen dan dus niet mee. Als Dld en Roemenie 2-2 of 3-3 spelen, liggen wij er gewoon uit. Vd Looij wist dit trouwens ook niet, wat ik voor een bondscoach echt kwalijk vind.

29 maart 2021 om 09:13

Kijk, bedankt voor de opheldering. Dat is wel raar dat het zo geregeld is, maar nog gekker dat de bondscoach dit niet weet...

Kijk dat die Van de Looi er een zooitje van maakt ben ik met hem eens, maar om deze selectie nou een sterrenensemble te noemen lijkt me zwaar overdreven.

29 maart 2021 om 09:11

Nou je hebt een hoop spelers die basis staan bij grote clubs. Voor een Jong team is dat toch heel wat. Kijk naar de verdediging; Bakker, Botman, Schuurs, Teze. Echt hoog niveau voor een Jong team.

Het meest tenenkrommende was nog wel dat de Looij ging mooi-praten door maar te roepen "kluivert heeft toch gescoord?" Wat een incompetente blaaskaak is het zeg die bij een kritische vraag meteen zuur begint te reageren. Je hebt een fantastische selectie en bakt er helemaal niets van.

Kan iemand mij uitleggen op basis van wat deze man de trainer van Jong Oranje is ? Snap daar werkelijk niks van ! Geef dan de kans aan een Dirk Kuijt of John Heitinga kijken de meeste jongens teminste nog een beetje tegen op.

Erwin van de Looi bewijst heel duidelijk dat hij een coach is van het niveau FC Groningen of Willem II. Wat een prutsers bij de leiding van de Knvb dat ze onze toptalenten opzadelen met dit niveau.

Maar ja, Nico-Jan Hoogma en Art Langeler van de Knvb hebben ongeveer hetzelfde niveau. Drama.

29 maart 2021 om 11:02

Ho ho, ik vind dat je hier clubs als FC Groningen en Willem II heel erg te kort doet! Deze man mag blij zijn als die überhaupt na dit fiasco nog ergens terecht komt.

Dit doet me denken aan dat akkefietje in Tilburg, dat hij zijn spits liet banken en Thom Haye bracht. Die scoorde dan toevallig een keer en liep hij te doen alsof hij het wiel had uitgevonden. Die man passeerde Michael de Leeuw ook geregeld bij FC Groningen. Hij houdt niet van rendement.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U21

Actuele wedstrijden

2 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 AS Monaco 7 0 0 0
2021/2022 AZ 0 0 0 0
2020/2021 AZ 31 15 1 0
2019/2020 AZ 24 14 1 1
2018/2019 Jong AZ 1 0 0 0

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren