‘United lijkt Van de Beek signaal te geven met bod van 80 miljoen in Madrid’

Vrijdag, 26 maart 2021 om 15:37 • Laatste update: 15:47

Manchester United heeft zich met een bod van tachtig miljoen euro bij Atlético Madrid gemeld voor Marcos Llorente, zo weet AS te melden. Los Colchoneros zouden de 26-jarige middenvelder eigenlijk niet willen verkopen, maar zien zich door de eliminatie in de Champions League én de financiële gevolgen van de coronacrisis toch genoodzaakt om het aanbod vanuit Engeland in beraad te nemen. De eventuele komst van Llorente naar Manchester United zou bijzonder nadelig zijn voor Donny van de Beek.

Dat betekent overigens niet dat een overstap van Llorente naar Manchester United direct aanstaande is. De tweevoudig Spaans international voelt zich bijzonder op zijn gemak bij Atlético, laat momenteel een nieuw huis bouwen in Madrid en is tevreden met de sportieve situatie bij de koploper van LaLiga. Llorente is volgens AS op de hoogte van de financiële moeilijkheden bij Atlético en is zelfs bereid om in te leveren om de club daarmee te helpen. Door zijn recente prestaties is Llorente een salarisschaal omhoog gegaan, waardoor hij circa 100.000 euro per week verdient.

Een eventuele overstap naar Engeland zou in financieel opzicht bijzonder aantrekkelijk zijn voor Llorente, want de Spaanse sportkrant schrijft dat hij twee keer zoveel kan verdienen. Het betekent dat er voor de middenvelder een salaris klaarligt van 200.000 euro per week, wat neerkomt op 10,4 miljoen euro. Overigens is ook Paris Saint-Germain in de markt voor Llorente, over wie Manchester United en Atlético in januari 2020 al onderhandelden. Toen wilde trainer Diego Simeone hem niet laten gaan, omdat hij kort voor het verstrijken van de transferdeadline geen vervanger kon binnenhalen.

Atlético telde in de zomer van 2019 dertig miljoen euro neer om Llorente over te nemen van stadgenoot Real Madrid, waar hij zijn jeugdopleiding genoot en na een huurperiode bij Alavés twee seizoenen deel uitmaakte van de hoofdmacht. Bij Atlético is de middenvelder uitgegroeid tot Spaans international en speelde hij voorlopig 72 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 15 doelpunten en 14 assists.

Mocht Manchester United daadwerkelijk Llorente binnenhalen, lijkt dit een veelzeggend signaal richting Donny van de Beek. De Oranje-international werd bijna een jaar geleden voor 39 miljoen euro overgenomen van Ajax, maar speelde vooralsnog weinig in de basiself: 9 keer in totaal 27 wedstrijden. Manager Ole Gunnar Solskjaer geeft op zijn middenvelder doorgaans de voorkeur aan Bruno Fernandes, Scott McTominay, Fred of Paul Pogba. De eventuele komst van Llorente lijkt Van de Beek - wiens contract nog loopt tot medio 2025 - nog verder in de pikorde te laten dalen.


Poll

Is Marcos Llorente een aanwinst voor Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door sirius)

Aangezien van de beek toch al zo weinig speelt is dit niet zo nadelig voor hem. Ik verwacht ook dat Donny in de zomer verkocht zal worden.

Qua "beste" positie vind ik llorente niet een concurrent van van de Beek. Ze kunnen eventueel wel beide uit de voeten op 8.

26 maart 2021 om 16:31

Dat is misschien waar, maar het zal wel een concurrent voor op het middenveld worden. Llorente is een uitstekende box-to-box die het samen met Bruno goed zou kunnen doen

26 maart 2021 om 19:34

Daar heb je zeker gelijk in. Het grote verschil is dan ook de kwaliteiten van llorente. Door zijn snelheid en wat meer verdedigende ingestelde spel kan bruno (nog) meer risico in zijn spel leggen. Zolang Bruno bij ManU speelt zal vd Beek nooit een vaste waarde worden in mijn optiek.

Ik neem niks meer serieus totdat zo'n interesse daadwerkelijk wordt aangekondigt of dat het definitief is.Daarnaast zijn er andere middenvelders die jonger & goedkoper zijn waarvan je weet dat er een enorme rek in die speler zit. O.A. Camavinga, of een Tielemans. Al zou laatst genoemde ook wel eens voor zo'n bedrag kunnen vertrekken.Naar mening de ideale speler voor United op het middenveld!

26 maart 2021 om 16:06

Tielemans echt een goede speler inderdaad! Maar United speelt met één tien en Fernandes blijft vaste keus. Lijkt me niet dat Tielemans tweede viool wil spelen.

26 maart 2021 om 16:35

Gelukkig voor Tielemans is hij dan ook totaal geen 10.

26 maart 2021 om 16:48

Tis dat Lierse me voor is maar idd..
Tielemans speelt CM, geen 10. Dus zou dus goed naast SMT uit de voeten kunnen.

26 maart 2021 om 17:15

Inderdaad, Tielemans en Mctominay zou echt een heel sterk blok kunnen vormen, maar Llorente op dit moment weghalen bij Atlético zou ik echt een stunt vinden. Super multifunctioneel, en ook qua persoonlijkheid wel echt een winnaar, wat ik iets minder zie bij Tielemans en United écht behoefte aan heeft. Persoonlijk zou daarom Barella mijn absolute droomkandidaat zijn (omdat Kimmich uitgesloten is), maar Llorente is zeker een goede 2e.

26 maart 2021 om 19:36

Een tielemans speelt ook uitstekend samen met Maddison op het middenveld. Maddison is hetzelfde type 10 als Bruno, maar dan van een iets lager kaliber.

Llorente is een heel andere soort middenvelder dan VDB. Llorente is veel verdedigender ingesteld. Dit zou mij als Real fan toch wel pijn doen zeg. We hadden een middenveld van Odegaard, Llorente, Valverde kunnen hebben.

26 maart 2021 om 15:52

En toch speelt Llorente ook vaker als aanvallende middenvelder of aanvaller bij Atletico hoor. Eigenlijk wordt hij overal wel gebruikt, behalve zijn oorspronkelijke positie (cvm/cm). Hij speelt ook vaker rechtsback, rechtshalf en zelfs voorin of op 10.

26 maart 2021 om 15:55

Ik moet zeggen dat ik daarvoor te weinig Altetico kijk. Thanks voor de info. Kan ie ook op doel? Dan kan Man u Henderson verkopen zodat we hem de wekelijks kunnen zien keepen.

26 maart 2021 om 16:26

Tsja, je kan daar grapjes over maken, maar GLENNN heeft gewoon gelijk. Hij speelt veel meer aanvallend dan verdedigend bin atletico. De laatste tijd ook inderdaad vaak rechtsback, maar dat komt omdat ze geen goede rechtsback meer hebben sinds die schorsing van Trippier.

26 maart 2021 om 16:16

Maar misschien is ons middenveld gericht op Odegaard, Valverde Camavinga? Over een paar jaar. Die vind ik leuker klinken.

26 maart 2021 om 16:28

Dat klinkt inderdaad erg goed. Zou een compleet middenveld zijn dat nog lang mee kan gaan. Het is sowieso jammer dat Valverde nu niet meer kansen krijgt en Odegaard is verhuurd. We hebben momenteel niet echt veel goede wingers, ik had graag gezien dat real in een 4312 zou gaan spelen met Asensio en Benzema voorin

Volgens mij was dat signaal al duidelijk sinds december toen hij steeds minder is gaan spelen. Van De Beek moet daar ook weg, maar ik denk niet dat het zo simpel is. Ik denk dat hij een salaris verdient wat niet veel clubs willen betalen.

26 maart 2021 om 16:07

Dat is waar maar Donny lijkt me wel iemand die salaris wil inleveren om meer te kunnen spelen.

26 maart 2021 om 16:08

Donny is nog maar 23. Die jongen wilt nu gewoon wekelijks spelen. Denk niet dat hij echt een groot probleem gaat maken met zijn salaris.

26 maart 2021 om 17:43

Denk het wel. Waarom zou je bijvoorbeeld een half miljoen inleveren om vervolgens bij een middenmotor uit de Bundesliga te gaan spelen? Dan speel je niet om prijzen en word je ook niet intensief gevolgd door grotere clubs.

26 maart 2021 om 17:49

Ik weet niet wat hij nu verdient, maar als hij een half mln moet inleveren op een salaris van 3,5mln, waarom niet? Die gast staat qua leeftijd in de bloei van zijn leven en moet gewoon gaan spelen. Klaassen maakte overigens ook de overstap naar de bundesliga en leek uit beeld, maar heeft zich daar toch knap ontwikkeld.

26 maart 2021 om 19:18

Waarom zou je 500k inleveren? Dat is denken voor de korte termijn want nu is hij niet goed genoeg voor een ploeg als United. Net zoals Salah, Kevin en Lukaku kan je eerst kiezen om die stap naar achteren te doen zodat je erna twee stappen vooruit kan doen.

29 maart 2021 om 22:19

Maar dan moet er ook nog iemand zijn die miljoenen voor 'm wil betalen. De interesse zal wel wat afgenomen zijn nu hij toch redelijk verzuipt. Die jongen is gewoon zelf heel naief geweest. Dan had hij nog beter bij Ajax kunnen blijven.

Ik geloof er helemaal niks van dat Atletico bereid is om te verkopen. Die gast is zowat de beste speler van La Liga dit seizoen. Zou het echt oerdom en heel jammer vinden als hij zelf wel wil vertrekken.

Nadelig in de vorm van, van de bank naar de tribune?
Hij moet gewoon zijn zaakwaarnemer de opdracht geven om een club voor hem te zoeken waar hij gewoon een zekerheid voor in de basis is.
Moet hij zelf ook bereid zijn om wat centjes in te leveren, mar dat wil onze Donny toch wel....alles om maar weer lekker te voetballen toch?
Iemand een idee naar wat voor soort club hij heen zou moeten gaan en dan bedoel ik een club die 1 hem kan betalen en 2 waar hij wél basis kan spelen.

26 maart 2021 om 17:59

Ik zou het nog steeds mooi vinden als hij slaagt bij ManU. Het is zijn eerste seizoen daar, ik vind het nog steeds bijzonder dat een speler zo snel afgeschreven wordt. Wie weet wat er in de zomaar gebeurt, een vertrek van Pogba wordt nog steeds regelmatig over gesproken. Matic en Mata hebben volgens mij ook niet veel toekomst daar. Laten we ook niet vergeten dat ManU een zeer wisselvallige start had waarbij veel gewisseld werd door de trainer en hij niet echt een wedstrijd of 4/5 achter elkaar de kans gaf aan vdBeek.

Iedere topclub is op dit moment geïnteresseerd in deze speler. Zie hem echt niet naar United komen. Die zit prima op zijn plek bij Atleti, en United heeft hem ook niet per se nodig.

Met al het geld wat United heeft uitgegeven zou je een beter elftal verwachten. Ik vraag mij af of een andere coach meer uit dit elftal kan halen. Of er rek in zit?

Paar goede aankopen en ze kunnen in ieder geval top 3 spelen heb ik het gevoel. Ik vind dit in tegenstelling tot andere aankopen een goede aanvulling.

Donny moet het misschien in de bundesliga proberen gewoon middenmoot, Je zag aan Depay toen ook dat de stap gewoon nog te groot is direct.

Donny kan misschien beter naar een Dortmund gaan, misschien AC Milan zelfs. Hij moet niet nu geforceerd proberen te slagen bij United zal echt averechts werken voor zijn carrière.

Ik denk het juist positief is voor vd beek. Hijijkt me de ideale schoonzoon en te lief is. Mogelijk dat zo'n transfer hem doet beseffen dat hij weg moet daar en snel ook. Krijg namelijk niet de indruk dat vd beek die conclusie zelf trekt

Vorige week met verbazing Rondo gekeken. Een heel deel van de uitzending werd besteed aan Van de Beek. Ik heb van alles over de trainer, ploeggenoten, tactieken, enz voorbij horen komen behalve het belangrijkste: die jongen komt kwalitatief voetballend gewoon echt tekort. Vooral Van Gelder wekte de indruk over zijn eigen zoon te praten. Die jongen teert echt op 15 a 20 erg goede momenten/goals voor ajax, maar is voetballend zo beperkt. Dat de scouting van United dat niet gezien heeft, is gerust een klein wonder te noemen.

26 maart 2021 om 16:24

Wat dat betreft lacht Ajax zich toch helemaal de lazerus? Leuk seizoen meegedaan in de CL door te spelen in een van de sterkste selecties van Ajax sinds jaren, maar denk oprecht dat Klaassen beter is en Ajax wat dat betreft geweldig gehandeld heeft. Ben benieuwd waar deze jongen terecht gaat komen.

26 maart 2021 om 17:46

Wellicht ergens in het rechterrijtje van een grote competitie. Zal vast puur op basis van de clubs op zijn cv aan een club in die regionen komen. Je gunt zo n prima gast het beste, maar meer zit er gewoon niet in.

27 maart 2021 om 07:49

Vergelijken met Klaassen qua kwaliteit gaat mij nog wel te ver. Ik denk oprecht dat hij het in Spanje of Italië op een wat langzamer tempo prima kan doen bij de sub-top. Hij heeft een goed team om zich heen nodig om te shinen. Een Lazio/Sevilla kan hij het prima bij doen.

26 maart 2021 om 20:54

Ben het wel met je eens. Het is nu toch wel gebleken dat Vd Beek niet aan kan haken bij het niveau en vooral moordende tempo van de premier league. Bij Man U hadden ze waarschijnlijk ingeschat dat hij stappen zou maken en zich zou ontwikkelen, dat lijkt niet te gebeuren. Denk wel dat hij op het hoogste niveau kan slagen alleen niet bij Man U op dit moment. Tijd voor hem om een verstandige keuze te gaan maken.

26 maart 2021 om 21:41

Geweldige naam heb je😂

26 maart 2021 om 23:06

Hahaha thanks man. Alleen Serie A-volgers begrijpen 'm😉.

27 maart 2021 om 14:41

Allemaal papegaaien jullie, lekker mee praten en afzeiken..
Donny van de beek kan makelijk mee in Engeland en is misschien na
Bruno Fernandes de beste middenvelder die ze hebben. Enkel niet in het systeem.
VD Beek kon na elke topclub in europa..dus kom niet met die belagelijke statements "hoe kan de souting van Manu dat niet zien" De souting van madrid, dortmund, Londen zagen dit ook fout?
Zijn profs die meer verdienen per maan met scouting dan jij in een jaar..
Wie doen het dan fout?

Denk niet dat ze dit doen, Llorente is de absolute ster bij Atleti dit seizoen. Is echt overal te bekennen op het veld en excelleert in bijna elke positie waar Simeone hem gebruikt. Heeft een gigantisch loop vermogen, goed met de bal, scoort echt heel makkelijk en heeft een goede loop actie en gevoel voor de ruimtes.

Als dit waar zou zijn, dan ben ik eerder bang voor de toekomst van Pogba dan die van Van de Beek. Die is op dit moment niet goed genoeg en past niet bij de speelstijl van Ole. Heb hem in het begin echt wel goeie dingen zien doen, bracht tempo in het spel toen we dat nodig hadden, veel in 1x spelen, maar zo speelt Ole helaas niet. Speelt heel behoudend en dat heeft er mede voor gezorgd dat we op een (wonderbaarlijke) 2e plek staan. De trainer zal helaas altijd gelijk krijgen in dit geval.

26 maart 2021 om 17:26

Donny van de Beek was eigenlijk nog maar net doorgebroken bij Ajax. Eigenlijk was hij alleen in zijn laatste seizoen onomstreden. In mijn optiek moet je er in de eredivisie met kop en schouders bovenuit steken wil je überhaupt de stap kunnen maken naar een topclub. In het verleden hebben we dat bijvoorbeeld gezien bij een Sneijder of Van Nistelrooy. Donny is bij lange na niet op het niveau dat hij zelfs maar kan aanhaken. Zonde, want de weg der geleidelijkheid had hem veel kunnen brengen.

Gewoon weer lekker terug naar Amsterdam met Donny! Hij is de Sjaak Swart van deze tijd een eeuwige ajacied. Lekker man een middenveld met Donny, Ryan en Davy en dan Mo Kudus nog achterhand te handen!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

2 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren