Mourinho oogst applaus met zeer sportief gebaar richting Dinamo-spelers

Vrijdag, 19 maart 2021 om 11:15Rian Rosendaal • Laatste update: 11:29

José Mourinho heeft zich donderdagavond van zijn sportieve kant laten zien. De manager werd met Tottenham Hotspur uitgeschakeld in de achtste finale van de Europa League en na afloop liet de Portugese coach zich even zien in de kleedkamer van Dinamo Zagreb, dat met 3-0 zegevierde. Het sportieve gebaar kwam Mourinho op applaus te staan van de spelers van de Kroatische stuntploeg.

Mourinho was complimenteus over Dinamo, dat zich door de uitschakeling van Tottenham opmaakt voor de kwartfinale in de Europa League. "In de eerste 105 minuten heb ik maar één elftal gezien dat er alles aan deed om een goed resultaat te behalen, en dat was niet mijn ploeg", zo klonk het voor de camera van BT Sport. "Zij hebben echt bloed, zweet en tranen gegeven. Aan het einde van de wedstrijd zag ik zelfs tranen van geluk bij hun spelers. Mijn ploeg daarentegen speelde alsof het helemaal geen belangrijke wedstrijd was. Nou, voor mij is elke wedstrijd belangrijk."

De verliezende manager voelt naast teleurstelling ook verdriet over de uitschakeling in Europees verband van Tottenham. "Ik kom net uit de kleedkamer van Dinamo, waar ik de spelers een groot compliment heb gegeven voor hun inzet. Dat is altijd de basis van het voetbal, het gaat niet alleen om welke ploeg de meeste kwaliteit heeft", zo oordeelde Mourinho. "Mijn spelers hebben vanavond niet voldaan aan de basisregel in het leven: respect hebben voor je beroep en alles geven. Dat hebben ze duidelijk nagelaten. Namens het elftal, hoewel sommigen mijn gevoelens en emoties waarschijnlijk niet delen, kan ik alleen maar mijn excuses aanbieden aan de supporters van Tottenham. Ik hoop alleen maar dat mijn spelers er net zo over denken", gaf Mourinho mee aan zijn selectie.

Tottenham-legende Glenn Hoddle velde een vernietigend oordeel over de falende formatie van Mourinho. Volgens de voormalig manager en spelmaker van de club was er in Zagreb duidelijk iets mis met de mentaliteit van de spelers. De manager uit Portugal heeft naar eigen zeggen respect voor de woorden van Hoddle, maar plaatst eveneens een kanttekening. "Ik heb de woorden van meneer Hoddle niet nodig om de pijn te voelen", aldus de Spurs-coach. "Ik respecteer het volledig dat iemand met zo'n band met deze club zich op deze manier uit na een rampzalige avond als deze. Dat moeten we gewoon accepteren. Als je dit soort dingen niet leest of langs je heen laat gaan, als het je gewoon niks interesseert, dan heb je nog een veel groter probleem", zo besloot Mourinho.Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door samcro)

Ga toch weg man. Je hebt niks meer te zoeken bij onze club. Je kan wel gaan zeuren dat de spelers er als zandzakken bij stonden, maar jij hebt ook alleen maar zandzakken opgesteld. Je had een plan, en dat is keihard gefaald, steek dan op zijn minst de hand in eigen boezem en geef dat toe, maar ga niet publiekelijk je spelers af lopen kraken. Ik hoop dat je zo snel mogelijk ontslagen wordt.

19 maart 2021 om 11:35

Nou nou het zit je hoog, daarbij een beetje kinderachtig om een zondebok te noemen. De spelers zijn gehaald door het management; dan mag je toch verwachten dat ze capabel zijn niet?

19 maart 2021 om 11:40

Kane en Son draaiden een geweldige seizoensstart, Mourinho was toen herboren en zou in zijn tweede jaar weer een prijs gaan pakken. Hij is de eindverantwoordelijke, heeft niets met zondebok te maken. Als Arsenal een slechte wedstrijd speelt kan Arteta er opeens ook niets meer van als je de commentaren hier leest.

19 maart 2021 om 11:43

Als die strategie van Mourinho feitelijk werkte in het begin van het seizoen, aan wie ligt het dan nu?

19 maart 2021 om 11:47

Mooie reactie. Ben benieuwd naar Samcro's of Spursfan96 antwoord hierop. Voetballers van de laatste jaren zijn te gevoelig voor de harde aanpak van Mourinho. Divas met een groter ego voor hun zelf dan liefde voor de club en respect voor het team.

19 maart 2021 om 11:55

Mourinho en het opraken van zijn geluk. Het was gebaseerd op tegenhouden, bal naar voren rammen en voorin moesten ze het maar uitzoeken. Nu die strategie dus niet meer werkt of het geluk op is, zal hij iets anders moeten verzinnen aangezien hij ervoor moet zorgen dat er resultaten gehaald moeten worden. Of ligt het nu aan de spelers en mag hij als er een prijs gepakt wordt wel zeggen dat het door hem komt?

19 maart 2021 om 12:00

@joe: Precies dat, mijn interpretatie is dat persoonlijk belang simpelweg voor teambelang wordt gezet. Ik denk dat je het vooral niet moeilijker moet maken dan het is in dit geval

19 maart 2021 om 12:03

Allereerst "het opraken van geluk" dat is nogal gebaseerd op gebakken lucht niet? Wat dacht je van persoonlijke instelling van de spelersgroep gezien het feit dat het in het begin van het seizoen wel goed liep? Daarnaast vreemd om te stellen dat het aan een spelersgroep of een coach ligt als er een prijs wordt behaald. Ze dragen beide bij aan het team; daar spreekt men ook over de prestatie van "het team" niet?

19 maart 2021 om 12:10

Precies mijn punt, Mou was toch de coach die een journalist om meer respect vroeg omdat HIJ 3x de PL had gewonnen? Nu faalt de ploeg en ligt het aan de spelers maar niet aan hem.

19 maart 2021 om 12:24

Heeft hij ook, als onderdeel van de teams die hij coachte. Jij interpreteert dat anders waardoor het een andere betekenis krijgt

19 maart 2021 om 12:39

He?

19 maart 2021 om 12:45

Dat dacht ik al, prettig weekend

19 maart 2021 om 12:55

@ikbengoed83: Haha, das makkelijk discussiã«ren zo. Dus je zegt met jou interpretatie dat HIJ dus ook verloren heeft nu? Maar dat is nou net Samcro's punt ... nu ligt 't geheel aan de spelers. Dus niet zo wijsneuzerig doen als je een enorm slecht punt maakt waar de logica ver te zoeken is. Verder wel een fijn weekend natuurlijk. Niet teveel drinken hoor, tast je hersencellen aan.

19 maart 2021 om 13:18

@xsstream; Het is inderdaad enorm ingewikkeld allemaal, ik heb er begrip voor. Ook voor jou een fijn weekend gewenst

19 maart 2021 om 14:48

@samcro Huh, geluk? CL winnen met Porto geluk? CL winnen met Inter geluk? Record kampioen met Real geluk? Meerdermaals kampioen met Chelsea geluk? 2e worden met ManU wat daarna niemand meer gelukt is geluk? Jij hebt er overduidelijk geen kaas van gegeten.

19 maart 2021 om 15:04

savastano, zijn palmares spreekt voor zich, maar dat is niet echt relevant nu hij zich totaal blameert bij Spurs. Zijn status brokkelt af omdat je zo goed bent als je laatste wedstrijd. Maar het is net waar je belang aan hecht...

19 maart 2021 om 15:05

Dat dacht je al? Je bent niet te volgen man...

20 maart 2021 om 11:16

De spelers zijn ook meer dan capabel, dat hebben ze meermaals laten zien. Je kan echter niet verwachten om tegen elke club zodra je een voorsprong hebt opgebouwd achterover te leunen en dan de 1-0 binnen te hengelen. We hebben daar te vaak de deksel mee op de neus gekregen, maar ondanks gelijke spelen en verliezen tegen allemaal 'kleine' clubs weigert mourinho van zijn tactiek af te gaan, en de krachten van deze ploeg te benutten. Vergelijk het met az, zij kunnen fantastisch aanvalsspel spelen, maar als ze met 1-0 voorstaan een uur lang voor de pot gaan hangen, pakken ze 9 vd 10 keer alsnog niet de volle buit. Mourinho ziet niet in dat dit team zoveel aanvallend talent heeft, en vertrouwt te hevig op de verdediging die bestaat uit davinson sanchez en dier. Sara ga je het gewoon niet mee redden om elke wedstrijd de 0 te houden, en dus moet je er meer maken dan de tegenstander. De spelers willen dat ook wel, want als ze het op de heupen krijgen maken ze er 3 in een helft, zie West ham united. Maar als mourinho ze dan commandeert te verdedigen, valt alles in elkaar, zoals bij de tweede helft tegen West ham. Dat heeft niks te maken met een zondebok, dat is het probleem aanstippen, want het team an sich loopt over van de (aanvallende) kwaliteiten. Het is toch te gek voor woorden dat we met kane, moura, bale et cetera niet een doelpunt kunnen maken in Kroatië.

19 maart 2021 om 11:36

Typisch Mourinho. Eerst een hun VS de wereld mentaliteit en na een aantal jaar als het tegen zit de eigen spelers de schuld geven. Ik heb hem nog nooit horen zeggen dat het aan hem ligt, altijd alles en iedereen behalve Mourinho zelf.

19 maart 2021 om 12:00

Wel fijn zo'n zogenaamde spursfan die Harry Kane een zandzak noemt. Die stond namelijk gisteren ook gewoon in de basis 11, opgesteld door Mourinho.

20 maart 2021 om 11:19

Ach ja, je snapt prima wat ik bedoel. Ook kan liep er bij als een zandzak ja. Ik wist niet dat kritiek hebben op je eigen ploeg je ook een 'zogenaamde' fan maakt.

20 maart 2021 om 11:29

Als jij je beste speler die op zijn 27e meer dan 200 doelpunten voor je club gemaakt heeft een zandzak noemt omdat ie een keer een mindere wedstrijd speelt, ja dan ben je inderdaad een 'zogenaamde' fan. In je hele clubgeschiedenis is er maar 1 speler geweest die er meer gemaakt heeft en dan noem jij Kane zandzak na een mindere wedstrijd. Wat zijn die andere duizenden spelers die minder dan Kane gescoord hebben wel niet. Weer terug naar de tijd van Vincent Janssen en Roberto Soldado dan maar? Die werden geen zandzakken genoemd.

20 maart 2021 om 12:21

Als kane er deze wedstrijd bijliep als een zandzak vind ik het terecht dat ik hem nu een zandzak noem. Een vinicius zou deze wedstrijd veel gretiger zijn dan wat ik van kane heb gezien. Ik doel ook alleen op deze wedstrijd met zandzak, misschien dat dat verkeerd is overgekomen. Ik heb natuurlijk ontzettend veel respect voor wat kane op deze leeftijd al heeft bereikt, maar dat betekent niet dat hij er tegen de krotten maar bij moet lopen alsof het hem niks interesseert. Ik denk at er een miscommunicatie was waardoor het lijkt alsof ik vind dat deze spelers permanent niks geven voor de club, ik doelde echter alleen op deze wedstrijd. Mijn excuses daarvoor.

19 maart 2021 om 12:08

Lol heb je die defensie gezien zeg, lachwekkend. Niet alleen gisteren, al maanden lang. Zure defensie, lage IQ verdedigers. Tsja nee dan blijft het een lek mandje achterin.

20 maart 2021 om 11:20

Het ligt ook aan de combinatie. Met sanchez en alderweireld loopt het al een stuk beter dan met dier en sanchez. Mourinho besloot echter dat we de kwartfinale toch al binnen hadden, en stelde niet de beste 11 op. Dan krijgt hij de deksel op de neus, en doet hij net alsof het de fout van iedereen, behalve hemzelf is. Daar ben ik wel een beetje klaar mee.

19 maart 2021 om 13:48

Maar Pochetino, Villas Boas, Sherwood en Redknapp waren het ook niet echt. Dus het kan best aan Mourinho liggen hoor, maar wie heeft al die andere specialists in failure aangesteld? Er is gewoon structureel wat mis bij Spurs. Ze hebben een self-destruct-knop en gebruiken die naar hartelust.

19 maart 2021 om 15:08

Pochettino niet echt? Heeft gewoon finale CL gespeeld en had eigenlijk pech dat hij met een City en Liverpool te maken had die een krankzinnig niveau haalden. Enige trainer van Tottenham die wel van deftig niveau was en iets toevoegde.

Dit is ook iets wat mij op viel in de NLD. De spelers en Tottenham vechten niet voor die 2e bal. Schakelen niet snel genoeg om. Ze gaan niet vol de duels in. Ik weet niet of dit aan Mourinho ligt of aan de spelers maar dit zijn toch de basis dingen die iedere ploeg naar moet streven. Je geeft 110% voor het shirt dat je draagt en dat doen ze simpelweg niet bij Tottenham.

19 maart 2021 om 13:19

Oftewel, hij moet ook eens zijn eigen spelers een applaus geven in plaats van de volle laag. De sfeer zit helemaal niet goed bij Spurs. Ze vechten niet voor elkaar. Het lijkt op Real Madrid, Chelsea en United net voordat Mourinho vertrok.

Heel netjes en sportief. En bovendien kijkt hij ook alleen naar zijn eigen team en wijst niet naar andere dingen. Zo hoort het!

19 maart 2021 om 11:38

Zo hoort het? Hij gooit zijn eigen spelers onder de bus, maar zegt nergens dat hij zelf ook schuld heeft...

19 maart 2021 om 11:55

Ok. Dat punt ontbreekt inderdaad.. Trapte ik toch weer mooi in die praatjes van Mou.

19 maart 2021 om 12:02

Je bent niet de enige maar gelukkig wel 1 van de weinige die het dan nog inziet ipv hem te blijven verdedigen. Zo graaft hij zoals al vaker zijn eigen graf weer die Mou, iets met een vos en zijn streken.

19 maart 2021 om 14:53

Hoe graag je hem ook wilt afkraken. Mourinho is en blijft een van de allersuccesvolste clubtrainers ooit. Elke trainer verliest weleens, ook een LVG heeft bv gefaald bij clubs.

19 maart 2021 om 15:02

Ik hoef hem niet af te kraken, kan er alleen niet tegen dat hij zichzelf vrijpleit bij een wanprestatie van zijn ploeg en de schuld volledig bij de spelers legt. Naar trekje van hem. Zijn successen spreken voor zich, alleen is de laatste prijs die Wenger gewonnen heeft korter geleden dan die van Mou en dat zie ik op korte termijn niet veranderen.

19 maart 2021 om 15:19

@samcro, Dat idee krijg ik hier ook. Ik vind het goed als een coach zelfkritisch is. Ook op het eigen team. Maar dit is echt een neerbuigende opmerking over zijn spelers. Niet motiverend.

21 maart 2021 om 09:53

@samcro wat heeft Wenger hier in godsnaam mee te maken? En dan ben ik niet te volgen zegt ie haha man man

22 maart 2021 om 13:09

Wenger is al een tijdje uit the picture en toch heeft hij korter geleden nog een prijs gepakt dan Mourinho die nog gewoon actief is. Niet zo heel lastig om daar iets van te maken itt een reactie als 'dat dacht ik al' die nergens op slaat. Maar blijf vooral proberen kerel.

Is dit een sportieve of sarcastische klap ? Mooi, niet van hem gewend maar het siert hem absoluut

Dit is volgens mij de eerste keer dat ik zoiets hoor van Mourinho. Meestal is hij na een nederlaag zeer negatief over tegenstander, scheidsrechter en andere zaken buiten zijn eigen ploeg om. Wijsheid komt met de jaren zullen we maar zeggen.

19 maart 2021 om 11:42

Zeer sportief van hem idd. Maar hiij en vooral zn spelers moeten goed in de spiegel kijken. Wat een overschatte spelers hebben ze. Alli spant de kroon.

19 maart 2021 om 11:50

Dat is in inderdaad. Een ploeg als Tottenham mag nooit een 2-0 voorsprong verspelen tegen Dinamo Zagreb. Ook al ben je niet in vorm.

20 maart 2021 om 12:22

Ben ik met je eens, maar wie stelt dan ook een dele alli op nadat je hem anderhalve maand oid op de tribune hebt laten zitten?

mijn ploeg dit, mijn ploeg dat. ben je zelf niet eindverantwoordelijk ook als hoofdcoach? jij bent er om te zorgen dat die spelers wel gemotiveerd zijn en alles geven in het veld

19 maart 2021 om 11:59

De spelers moeten het doen toch ? En kansen hebben ze genoeg gehad om er minimaal 1 te maken en dan heeft Mourinho het weer gedaan ? Hou op man de spelers moeten zich schamen als je ziet wat voor spelers er in staan , ik weet zeker als Ajax dinamo loot maken ze gehakt van die ploeg, het heeft niets met de trainer te maken gewoon een van de kansen maken .

19 maart 2021 om 12:03

Deze spelers hebben de CL finale gehaald onder een andere trainer. Dan kan je toch niet ontkennen dat die er wel degelijk een rol in speelt?

19 maart 2021 om 12:43

Met een veel betere selectie. Onder andere Eriksen op het middenveld. Alderweireld en Lloris waren toen nog absolute wereldtop. Vertonghen speelde nog in de defensie. Bovendien ook meer geluk dan wijsheid hoe ze tegen City en Ajax door zijn gegaan.

19 maart 2021 om 15:06

En zonder Ndombele en Lo Celso, ook niet de minste. Alderweireld is trouwens nooit wereldtop geweest. Feit blijft dat Mou er veel meer uit moet kunnen halen.

19 maart 2021 om 19:09

En wat heeft die andere trainer het jaar erop gepresenteerd met Tottenham dan? Helemaal niks. En we weten ook dondersgoed dat ajax in de finale moest staan.

20 maart 2021 om 12:25

Maar maakt ajax gehakt van dynamo omdat ze betere spelers hebben dan? Want ik denk dat 10 vd 11 spelers van tottenham bij ajax zo in de basis zouden belanden. Ajax zou inderdaad gehakt maken van dynamo, omdat ze aanvallend voetbal spelen ipv het laffe voetbal van mourinho. Heeft dus wel degelijk te maken met de coach.

Ik vind Tottenham op Europees niveau al 2 jaar bijzonder arrogant spelen. Alsof ze elk jaar in de finale van Champions League komen. Past totaal niet bij de club en dat komt mede door de omkadering van het team. Mourinho en staf weten simpelweg niet een beetje meer nederigheid en nuchterheid in het team te brengen.

19 maart 2021 om 12:41

Hoe speel je precies arrogant? Leg me dat ff uit.

19 maart 2021 om 12:47

Met minimale inspanning zo'n wedstrijd over de streep proberen te trekken. Alsof het op 70 procent ook wel gaat lukken.

Ik had van te voren echt verwacht dat Mourinho en Spurs een goed huwelijk zou worden. Een bewezen winnaar bij een ploeg waarvan de meeste geen ervaring hebben met het winnen van prijzen en daar dus naar snakken. Hopelijk kunnen ze zich herpakken.

Als beloning gun ik ze nu Ajax. Maar dan zonder applaus, maar MET
pek en veren terug naar Zagreb.ja, het zit nog diep.
OT: Goede prestatie, maar ik kan me niet voorstellen dat dit bij een gemotiveerd Tottenham Hotspur was gebeurd.

Tja, allemaal leuk en aardig. Maar zijn benadering werkt nu eenmaal maar bij een paar clubs. Bij Real ging het nog, maar voor de rest is het drama geweest. Buiten de EL-zege met Manchester United. Porto, Inter, Atletico. Dat zijn clubs voor hem. Misschien daaronder een club als Valencia.

De uitschakeling tegen Zagreb is inderdaad een aanfluiting. Maar top-8 klassering en nog in de finale van de League Cup zitten zijn gewoon normale prestaties. De verschillen zijn nihil. Arteta is een goed heilige coach die zelfs nog 4 punten onder Mourinho staat.

19 maart 2021 om 13:04

Arteta begon heel slecht maar Arsenal is een immens aantal punten ingelopen.

19 maart 2021 om 15:08

Waarom Arteta erbij halen?

Ik weet niet of jullie het interview met glenn Hoddle en crouch hebben gezien maar die was spot on. Waardeloze instelling en dat zit diep, als mourinho dat niet kan oplossen dan vraag ik me af wie wel. Zou de goedkoopste optie zijn om de coach te vervangen. Maar ik kijk al wat jaren naar spurs en ik denk dat de helft van die slapjanussen gewoon beter een ander team kunnen gaan zoeken, een rebuild zoals Poch dat toen wilde. Poch zelf verkocht in zijn 2e seizoen alle rotte appels, dat is wat er nu ook moet gebeuren. Ik wil niet eens namen noemen het zijn er gewoon teveel. Van de andere kant laat mourinho ze een partij kutvoetbal spelen daar wordt geen enkele speler blij van. Zijn bedoeling is vaak inzakken en de verdediging in dit geval vertrouwen te laten kweken want dat is zijn spel. Deze verdediging zal nooit vertrouwen kweken want het is brandhout. Dus of in de zomer een top CB erbij of mourinho staat op straat

20 maart 2021 om 12:30

Voor mijn part zetten we mourinho op straat, halen we een aanvallend ingestelde coach a la nagelsmann of misschien zelfs ten hag. Maakt me niet uit als ons gehele transferbudget eraan gaat. Dan maar een zomer zonder aankopen.

Foei wat een hoop onzin hier. Ik volg de club nu 25 jaar op de voet en relatief gezien is er zelden slechter en zonder spelvreugde gespeeld als onder Mourinho. Daar zijn de spelers uiteraard mede verantwoordelijk voor, maar Mourinho is hoofdverantwoordelijk. Zijn old school tactiek werkt niet meer en hij heeft geen plan B. Iedereen die de club volgt ziet dat zodra het simpele counteren niet werkt er in balbezit werkelijk geen enkel idee is wat te doen. Er is geen beleving en ook geen spelvreugde. Je hebt altijd een paar spelers die wel eens de kantjes er af lopen, maar zodra driekwart van het team niet vooruit te branden is is er echt meer aan de hand. Persoonlijk hoop ik op nog een paar verliespartijen want Spurs moet asap van deze trainer af.

19 maart 2021 om 14:36

Totale chaos bij balverlies en balbezit, ballen werden gewoon de lucht in getrapt door verdedigers. Zelden zo'n wanvertoning gezien

20 maart 2021 om 12:27

Ho ho, dat mag je niet zeggen. The special one mag in geen enkele vorm worden bekritiseerd, want het ligt aan de instelling spelers, en niet aan de instelling van de coach.

Bij Mourinho is alles een spel. Nu ging hij zogenaamd heel sportief de kleedkamer in om de tegenstander te feliciteren. Vervolgens meldt hij dit direct in de persconferentie om de aandacht af te leiden van zijn eigen falen in combinatie met het kraken van de instelling van z’n eigen team. Dit is dus niet sportief, dit is calculerend gedrag van een narcist.

20 maart 2021 om 12:28

En een manier om aan zijn eigen spelers te laten zien dat hij teleurgesteld is in hun spel ofzo. Het komt op mij meer over alsof een middelbare school stelletje een kleine ruzie hebben en een van de twee een flirterige opmerking maakt naar de ex van de ander om het er nog maar ff in te wrijven. Diep treurig.

Hoeveel oprotpremie zou mourinho hebben

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Liverpool5718
8.Everton554
9.Arsenal5211
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Son Heung-MinAanvaller3417
D. ScarlettAanvaller10
H. LlorisKeeper350
A. WhitemanKeeper00
T. AlderweireldVerdediger221
S. AurierVerdediger192
D. CirkinVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

850 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Tottenham Hotspur
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren