Coman stapt in verkeerde auto naar training: tienduizenden euro's boete

Dinsdag, 16 maart 2021 om 10:35Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:13

Kingsley Coman heeft van Bayern München een boete opgelegd gekregen nadat hij met de verkeerde auto op de training verscheen, zo meldt BILD. Volgens de Duitse boulevardkrant gaat het om een bedrag van 50.000 euro. Spelers van Bayern zijn verplicht om bij clubactiviteiten in een Audi naar de club te komen, gezien de gigantische sponsordeal die gemoeid is met het autoconcern. Coman gaf daar geen gehoor aan en besloot in zijn witte Mercedes AMG op de club te verschijnen.

Coman werd bij de poorten van het trainingscomplex van Bayern staande gehouden, toen hij poogde met zijn Mercedes naar binnen te komen. De buitenspeler werd de toegang ontzegd en moest zijn witte SUV gedwongen buiten de poort parkeren. Het is niet de eerste keer dat Coman op deze wijze de mist in gaat. Vorig jaar kreeg hij eenzelfde boete opgelegd, toen hij in zijn McLaren 570S Spider op de club arriveerde. De Fransman gaf destijds aan dat de buitenspiegel van zijn Audi defect was, waardoor hij geen andere optie had.

Vorig jaar januari maakte sportief directeur Hasan Salihamidzic zich hard voor een aangescherpt beleid, waarbij het verboden zou worden dat spelers in hun luxe privébolides naar de club zouden komen. Het bestuur van de club ging uiteindelijk mee in die eis van de oud-middenvelder, waarna voorzitter Karl-Heinz Rummenigge een definitief verbod oplegde. Sindsdien zijn selectiespelers verplicht om zich met auto's van aandeelhouder Audi of de Volkswagen AG op de club te melden.

Audi geldt al sinds 2002 als een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor Bayern. De Duitse autofabrikant verlengde vorig jaar de aflopende verbintenis tot 2029, mede doordat BMW bereid was om een deal te sluiten ter waarde van 800 miljoen euro. Die gesprekken leidden echter niet tot een samenwerking. De nieuwe overeenkomst met Audi moet in totaal 500 miljoen euro in het laatje brengen, zo'n vijftig miljoen per contractjaar. Audi is al sinds 2002 partner van Bayern en is sinds 2010 ook aandeelhouder, net als Adidas en Allianz. Alle drie de partners bezitten 8,33 procent van de aandelen van Bayern.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door ajaxcunian)

Als je dan toch de regels niet naleeft en met een mercedes komt, kom dan in ieder geval met een mooie mercedes.

16 maart 2021 om 10:42

Zo kwam ik een keer op mijn Batavus op het werk. Gelukkig met een sisser afgelopen

16 maart 2021 om 11:33

Werknemers van het GVB mogen ook niet met de Connexxion bus naar hun werk.

16 maart 2021 om 11:54

Bij Viking vonden ze het ook nooit leuk als ik op m'n Zandstra's aan kwam schaatsen.

16 maart 2021 om 21:27

E-tron GT is echt een prachtige auto! Daar zou je als voetballer toch wel in gezien willen worden? Denk dat meneer nog steeds lekker boodschappen kan doen ondanms de boete. Snap eigenlijk de nieuwswaarde niet om zo iets naar buiten te brengen. Tenzij hij het doelbewust doet omdat ie lak heeft aan die regel.

Een ezel stoot zich in het algemeen, niet twee keer aan dezelfde steen. Hierbij dus hard bewijs dat Coman in ieder geval niet die beruchte ezel is. Zoiets kan een keertje gebeuren om dat je de kleine regeltjes in je contract over het hoofd hebt gezien, maar als het nog een keer gebeurd is het toch wel een beetje dommig.

16 maart 2021 om 10:45

Als ik een lijst moet maken met hoeveel mensen 2x of vaker aan het zelfde gestoten heeft, ben ik over een maand nog niet klaar. Overigens wel kinderachtig om een andere merk buiten de poorten te houden. Wat als zijn Audi mankementen had? Stel hij zou t direct fixen, weet je wat ze dan zeggen? Niet op komen dagen voor een training. Het is algemeen bekend dat regels verstikken en hoe meer regels je hebt hoe zwakker de harmonie wordt.

16 maart 2021 om 10:49

Kinderachtig? Dat bedrijf betaalt een heel groot deel van het salaris van die voetballers. Ze moeten dan gewoon de regels respecteren. Het is al jaren een strijd tussen BMW en Audi wie de sponsor kan zijn. Mede daardoor wordt er heel veel geld betaalt en ligt het misschien bij deze club gevoeliger dan bij een andere. Neemt niet weg dat men gewoon de regels moet volgen. Als er een mankement is hebben ze zo een vervangende Audi geregeld.

16 maart 2021 om 10:50

Ik vind het niet zo heel kinderachtig, het is namelijk gewoon al jaren een grote sponsor die netjes elk jaar nieuwe auto's levert. Voor hen is net net zoiets als met een Adidas shirt op de training komen terwijl Nike de kleding sponsort. Bovendien onderschrijft Coman de regels ook gewoon als hij dat contract tekent. Als hij echt zo graag in zijn Mercedes naar de training wil komen, had hij dat contract niet moeten tekenen.

16 maart 2021 om 10:56

Het lollige is dat Audi nu meer imago schade heeft "mijn Audi is weer eens kapot, ik neem de Merc" dan dat ze hadden als ze niks gezegd hadden.

16 maart 2021 om 11:15

Je reageert bewust niet op de context. Als Conan in een defecte audi niet optijd op zijn training komt, dan is de wereld te klein en had hij moeten nadenken door op een andere manier op tijd te komen. Of geef je nu aan dat als zijn audi defect is, dat hij gewoon niet hoeft te trainen?

16 maart 2021 om 11:47

Wel eens gehoord van een taxi? En van te voren bellen dat je auto panne heeft?

16 maart 2021 om 11:56

En als jij goed had gelezen Groninger Hopp, dan had je gezien dat zijn Audi de vorige keer "defect" was. Dat was dit keer niet het geval, dus in deze kan dat ook helemaal geen excuus zijn. Daarnaast is een "defecte" buitenspiegel ook wel heel situatie afhankelijk, aangezien het afhankelijk is van om welke spiegel het gaat. Plus, er bestaat ook nog zoiets als van tevoren bellen hè.. Dan kun je samen tot een oplossing komen, waardoor je zelf dus ook geen boete krijgt en niet later wordt gezeurd dat je te laat bent op de training... Zo simpel als maar kan, maar schijnbaar moeten we voor voetballers andere excuses verzinnen...

16 maart 2021 om 12:52

Groninger Hopp

"overigens wel kinderachtig om een andere merk buiten de poorten te houden."
Kinderachtig? Audi betaalt jaarlijks miljoenen aan Bayern voor exclusiviteit en dan zeg jij dat het kinderachtig is dat zij voor hun goede geld hun commerciële belangen beschermen? Je snapt hoop ik wat een sponsorcontract is?

"het is algemeen bekend dat regels verstikken en hoe meer regels je hebt hoe zwakker de harmonie wordt."
Dat is geen 'algemene bekendheid', dat zijn theorieën waar filosofen dingen over hebben geschreven. Er zijn trouwens filosofen die hier totaal anders over denken. Punt is alleen, je zit hier totaal verkeerd met je opmerking. Dit gaat niet over regeltjes die, als algemene regel, voor een hele grote groep mensen, of een hele bevolking, gelden. Dit zijn geen wetten, dit zijn contractuele afspraken. Tussen twe vrije partijen die de keuze hebben om geen overeenkomst aan te gaan en daarmee niet aan die regels gebonden te zijn. Anders gezegd, als Coman deze regels onzin vindt, dan ondetekent hij toch gewoon niet een contract bij Bayern? Je opmerking over verstikkende regels raakt, in dit verband, kant noch wal. Er is een onderscheid tussen regels vanuit de overheid en ons gewone civiel recht waarin contractsvrijheid een grote rol speelt.

16 maart 2021 om 13:17

Als Coman slim is parkeert hij zijn Audi gewoon naast de poort bij Bayern. Dan kan hij met iedere willekeurige auto naar de training komen, buiten de poort parkeren en vervolgens in z'n Audi de poort doorrijden.

Krijgen ze ook een boete als ze op Nike's lopen in plaats van de Adidas pattas van de sponsor?

16 maart 2021 om 11:12

Dat zou wel heel raar zijn aangezien er voor schoeisel sprake kan zijn van een persoonlijke sponsor en de regelgeving anders is voor schoeisel.
Adidas is slechts kledingsponsor en daar vallen schoenen niet onder.

16 maart 2021 om 13:14

Wie zegt dat Coman geen persoonlijke deal heeft met Mercedes dan?

16 maart 2021 om 13:40

Dan rijdt hij in zijn vrije tijd en op openbare grond maar lekker in zijn Mercedes. Hij komt alleen het terrein van Bayern niet op met zijn Mercedes.

16 maart 2021 om 12:17

Daar zijn volgens mij wel afspraken over gemaakt. Nu valt schoeisel niet onder kleding, maar er zijn spelers bij een club die wordt gesponsord door Adidas, maar Nike als persoonlijke sponsor hebben en deze spelers moeten qua kleding ook goed kijken of zij vanuit clubverband of persoonlijk verband naar buiten treden. Omkleden dus.

Ja klinkt allemaal een beetje kinderachtig maar als Audi als sponsor veel geld inbrengt dan moet je dat als club en speler respecteren. Coman mag sowieso wat beter nadenken, ik hoop dat de boete naar een mooi doel gaat.

16 maart 2021 om 11:30

Aan de andere kant vind ik het wel lijp dat de sponsor van je werkgever bepaalt in welke auto je moet rijden. Dat kan ik eigenlijk alleen accepteren omdat voetballers zo idioot veel verdienen, maar het blijft een vreemde inbreuk op hun vrijheid die alleen maar met geld te maken heeft.

16 maart 2021 om 11:55

Er zijn toch ook genoeg mkb bedrijven die contracten hebben met bepaalde leveranciers waardoor je lease auto altijd van een bepaald merk moet zijn. Opzich niet iets heel geks toch...

16 maart 2021 om 12:18

Gebeurt in het bedrijfsleven ook hoor. Veel bedrijven maken een deal, bijvoorbeeld met PON Holdings, waardoor je keuze beperkt blijft tussen VW, Audi, Seat en Skoda.

16 maart 2021 om 12:26

Ik weet via, via dat als ze van Samsung hier komen uit Korea dat bedrijven hier hun best doen om alle iPhones en andere merken telefoons te verbergen. En dat zijn dan zakenpartners dus in principe onafhankelijk van elkaar. Het is gewoon niet slim om het bedrijf dat je sponsort tegen de veren in te strijken

16 maart 2021 om 13:03

Leidse Hood
"aan de andere kant vind ik het wel lijp dat de sponsor van je werkgever bepaalt in welke auto je moet rijden. "
Dat bepaalt de sponsor helemaal niet. De sponsor heeft met je werkgever afgesproken dat jij, in ruil voor een gratis auto die je bij je contract hebt gekregen, bij clubactiviteiten in die auto rijdt. Dus in je eigen vrije tijd mag jij gewoon rijden in de auto die jij wilt.
Dat is toch niet zo raar? Is toch gewoon normaal??
En daarnaast, niemand heeft Coman gedwongen om bij Bayern te tekenen? Was zijn eigen keuze en vrije wil. Dus die wordt niet beperkt, hij koos zélf voor die beperking op zijn rechten en keuzes. En als hij zijn contract inlevert, kan hij direct weer gewoon zijn eigen keuzes maken op dat vlak.
En nogmaals, hij kan bijna elke dag lekker in een Mercedes rijden, alleen bij clubactiviteiten moet hij in een Audi rijden. Nou poehpoeh, lijp hoor, dat je verplicht in een Audi moet rijden??

16 maart 2021 om 13:19

@dedonnie, dat wist ik niet, maar klinkt logisch. Op zich is de deal: je krijgt van ons een auto en die moet van een bepaald merk zijn natuurlijk helemaal prima. Ik vind het gekker dat je werkgever je dan de toegang tot je werk kan ontzeggen als je niet met die specifieke auto naar je werk komt. Stel jij leaset een auto via je werk, mag je dan ook niet aankomen op je fiets of in een andere auto? Oprechte vraag, want ik weet precies niks van leasen. Maar dat zou ik dus raar vinden. Leuk dat ik een auto van de baas krijg, maar mag ik nog zelf bepalen of ik erin rijd of niet?
@ Constant Kante, Als je zelf een contract tekent betekent dat niet dat alles wat in dat contract staat automatisch normaal of oké of helemaal volgens je eigen wil is. Als je als voetballer in de top wil spelen, Moet je zo'n contract wel tekenen. Dat is niet vrij. Ik vind het inderdaad gek dat de baas je verplicht in een auto te rijden, zou alleen OK zijn als Coman die auto ook kan weigeren en kan zeggen, ik hoef deze deal niet. Als dat zo is maar hij wel degelijk een keuze heeft gehad, is dit helemaal logisch.

16 maart 2021 om 13:47

"als je zelf een contract tekent betekent dat niet dat alles wat in dat contract staat automatisch normaal of oké of helemaal volgens je eigen wil is."

Hoe bedoel je precies? Dat een potentiële medewerker van Albert Hein geen ruimte heeft om te onderhandelen ('voor jou tien anderen', dan heb je een punt. Maar voetballers hebben zaakwaarnemers, en een unieke positie. Hoezo is dan niet alles volgens jouw wil of keuze? Coman heeft wel degelijk alle keuzevrijheid.
En dan nog, ik snap met de beste wil van de wereld niet wat hier nou zo raar en apart zou zijn. Sponsor betalen jouw salaris. Als je een contract tekent, ga je rechten en verplichtingen aan. Je alleen aan je rechten houden en je plichten die je afgesproken hebt niet na hoeven komen, dát lijkt mij kinderachtig. Want dat een werkgever die een sponsor heeft die heel erg veel geld binnenhaalt zodat de club jouw salaris kan betalen zuinig is op die sponsor en van jou vraagt om bij clubactiviteiten met de sponsor auto te komen, hoezo is dat exact 'kinderachtig' dan? Leg mij dát nou eens uit, want ik snap het niet. Is het niet juist bijzonder 'kinderachtig' om eerst afspraken te maken en je daarna aan die afspraken niet meer te willen houden?
En nogmaals, Coman kan gewoon de rest van die zeeen van tijd die hij heeft in zijn leven gebruiken om lekker in andere auto's te rijden. Hij hoeft alleen maar in een Audi naar de club. En ik denk niet dat het een Audi A4 is waarin hij rijdt, denk jij wel? Nou, dan moet ie in een A8 naar de trainingen. Jongejongejonge, wat een kinderachtige club zeg, dat die haar spelers dwint om in een A8 te moeten rijden! Het is ook wat zeg. ...

Had Audi een eenzijdige pptie om te verlengen? 500 en 800 miljoen is best een verschil lijkt me.

16 maart 2021 om 11:04

@ajaxcunian Dat viel me ook op inderdaad, is het op basis van loyauteit dat Bayern nog in zee gaat met Audi? Die Bayerische Motoren Werken had namelijk perfect gepast met de identiteit van de club. Beiers, premium merk (net als Audi overigens) en staat symboliek de uitstekende Duitse techniek.

16 maart 2021 om 11:32

Het laatste zinnetje, namelijk dat Audi aandelen bevat in Bayern zal ook wel samenwerken met de loyaliteit. Bovendien is Bayern natuurlijk een kergezonde voetbalclub, mede doordat dit soort grote sponsoren in alle tijden steun hebben geboden, en dus niet afhankelijk van het grootste bedrag. Dat komt natuurlijk mede doordat Bayern super aantrekkelijk is om heen te gaan als Duitse speler bijvoorbeeld.
De (bijna) garantie op kampioenschap, championsleauge voetbal etc. is natuurlijk erg aantrekkelijk. Dat kan in principe in Duitsland niemand bieden, waardoor je ook ziet dat Duitse voetballers voor relatief lage bedragen naar Bayern gaan.

16 maart 2021 om 14:04

In die 800 miljoen zat ook het bedrag om de aandelen van Audi over te nemen. Dus xxx miljoen van BMW naar Audi en xxx van BMW naar Bayern. Onder aan de streep zal er weinig verschil in zitten voor Bayern.

17 maart 2021 om 09:45

Bedankt voor je reactie, dat is duidelijk.

100% logisch dat ze hier hoge boetes opzetten.
Als Audi tussen de 5 en 800 mil investeert en je hebt een verstekeling er tussen zitten die schijt aan Audi heeft zou ik ook gek worden als directeur

Heel goed gehandeld door Bayern en je kunt je geen conflict veroorloven wanneer er zoveel geld in geding is bij een dergelijke sponsor deal. Houd je je niet aan deze regel. Dokken, ook al is dit een schijntje voor Coman. Toch snap ik het niet hoe je als prof zo'n fout kan maken want je kent de regels, je weet dat er enkel Audi's op het terrein staan. Hoe kun je dan ineens met een witte Mercedes aan komen rijden ...Dat is of provoceren of gewoon niet met je vak bezig zijn. Dit is natuurlijk geen groentje die voor het eerst naar de club rijdt.

Wat een luxeprobleem maar voor sommigen zal het altijd moeilijk zijn om regels op te volgen. Bayern doet er naar mijn mening goed aan om cordaat en direct te reageren. Laten gaan is vaak vrijgeleide geven in de ogen van mensen die de grenzen opzoeken.

Volkomen terecht da Coman met een bedrag van dergelijke omvang wordt beboet. 1000 euro zou hij gewoon direct weglachen. Dit bedrag is gezien het miljoenensalaris in ieder geval wel in redelijke proportie en zal meteen de andere selectiespelers weerhouden van deze dommigheid.

Wat een deal heeft Bayern trouwens even binnengeharkt met Audi mbt de auto's. 500 miljoen om als vaste partner betrokken te mogen zijn bij Bayern, wauw...
Overigens snap ik Coman volledig; het is natuurlijk ook erg vervelend om in je volledig uitgeruste Audi van pak 'm beet 100.000 euro naar de training te rijden.......

Tja wat een kinderachtig gedoe joh. Ik zou hem de volgende keer lekker direct buiten het stadion parkeren. Zij gaan er niet over in welke auto jij rijd privé. Voor en na je werk is toch echt gewoon privé.

16 maart 2021 om 13:13

Met het verschil dat dit niet gaat over voor en na werk. Dit ging over een geval waarin Coman aan het werk was. Namelijk met club activiteiten. En daarbij mag Bayern dus van de speler verwachten dat die verschijnt in de auto van de sponsor van de club zoals Coman dat ook met bayern heeft afgesproken toen hij een contract tekende.
Dus je kunt wel over kinderachtig gedoe spreken maar enerzijds sla je de plank finaal mis want dit gaat gewoon over werkzaamheden en anderzijds is het wel frappant dat je de club kinderachtugheid verwijt om vervolgens dan met een puur kinderachtige suggestie te komen ('lekker buiten het stadion parkeren'. Heel erg volwassen inderdaad 055er.
Anyway, Coman had de keuze om een contract aan te gaan. In het contract dat hij tekende staat dat hij bij club activiteiten met de auto van de sponsor moet komen. Een volwassen kerel komt gewoon de afspraken die hij gemaakt heeft na, simpel toch? Er is echt niets kinderachtigs aan een werkgever die een werknemer wijst op de verplichtingen die hij is aangegaan toen hij het contract tekende. Zo gaan volwassenen met elkaar om namelijk.

16 maart 2021 om 13:21

Zo sta ik er ook in 055er! Mijn baas zou niks te zeggen moeten hebben over de manier waarop ik naar mijn werk kom. Zolang ik maar presteer zodra ik op werk ben.

16 maart 2021 om 13:30

Het is je eigen keuze om je door je baas regels opgelegd te krijgen. Dus jij zou niet bij Bayern tekenen, begrijp ik. Jij zou een contract daar laten schieten omdat je dan zelf kunt bepalen hoe jij naar je werk komt begrijp ik? Prima hoor. Is jouw keuze,
Coman maakt een andere keuze. Die heeft afspraken gemaakt. Volwassenen houden zich dan als professionals aan die afspraken. Heel simpel.

Zucht je zou maar met een splinternieuwe Audi naar je werk moeten dan ga ik liever lopen...

Ik zou weigeren om met 'n Audi te komen, als je je echte eigen auto mooier vindt en er voor hebt betaald. Oke, ik zou die Merc dan maar buiten de poort parkeren maar niemand heeft iets te zeggen over de auto waar ik in rij. Dat hun een deal met audi hebben is dan ook probleem. Maar hoe kan je die Mercedes noumooier vinden dan watvoor Audi dan ook?

Tsja, stel je voor dat bij SC Heerenveen spelers als Pawel Kochniefiets, Tibor Halilofiets en Ibrahim Dresefiets op een andere fiets dan een Batavus naar het trainingsveld van SC Heerenveen toe komen. Die moeten er rekening mee houden dat ze na de training lopend naar huis moeten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
T. MüllerAanvaller3211
L. SanéAanvaller326
A. SiebAanvaller00
R. HoffmannKeeper00
M. NeuerKeeper330
A. NübelKeeper10
L. SchnellerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

6 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Bayern München 29 5 1 0
2019/2020 Bayern München 24 4 2 0
2018/2019 Bayern München 21 6 2 0
2017/2018 Bayern München 21 3 0 0
2016/2017 Bayern München 19 2 1 0

In de wandelgangen

Woensdag 16 juni
De goede openingswedstrijd op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen voor Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren