Bommetje barst bij AZ: ‘Dan baal je dat je op het tweede plan wordt gedrukt’

Zondag, 14 maart 2021 om 21:59

Dani de Wit moet het momenteel bij AZ stellen met een reserverol en dat zint de 23-jarige middenvelder niet. De international van Jong Oranje spreekt tegenover De Telegraaf zijn onvrede uit over zijn huidige rol bij de Alkmaarders. “Tot het ontslag van Arne Slot was ik samen met Teun (Koopmeiners, red.) en Owen (Wijndal, red.) één van de drie spelers die nog geen seconde had gemist. Dat zal toch wel een reden hebben gehad?”, zo vraagt De Wit zich af.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij dat Dani de Wit momenteel geen basisspeler is bij AZ?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door bulkzooi)

Helemaal terecht wat Dani hier zegt. Vond Rijnders ook niet goed spelen dus als Midsto nog geblesseerd is volgende wedstrijd verdient Dani het 100% om te spelen. Zie hem persoonlijk ook 10x liever dan die IJslander die alles mist voor de goal.

14 maart 2021 om 22:18

Is toch stom van zo'n speler om dit in het openbaar te doen? Ik zou zo'n speler echt de komende tijd niet opstellen. Anders kan elke speler die al langer in het 1ste speelt lopen zeiken in de media en vervolgens moet je degene opstellen. Lekker voor je groepsproces en voor de jonkies die tegen het 1ste aanhikken.

14 maart 2021 om 22:32

Het is onzin want Dani kan helemaal niet spelen op de positie van Midtsjo. Daar stond hij vorige week geheel ten onrechte, maar Clasie en Reijnders zijn op die positie veel logischere keuzes. Dani moet op tien spelen. Dan moet je Gudmundsson eruit halen.

14 maart 2021 om 23:13

Eens met Azalkmaar2. Op 6 of 8 kan je de Wit echt niet neerzetten, daarvoor is hij gewoon niet comfortabel genoeg aan de bal. Ik zou het wel prima vinden als hij weer op 10 komt ten faveure van Gudmundsson. Vind alleen wel dat hij erg vroeg begint te zeuren, had gedacht/gehoopt dat hij meer zou denken: ‘hard werken en dan krijg ik m’n plekje wel weer terug’. Het is ook niet onlogisch dat hij op de bank zat vind ik. Hij raakte geblesseerd in Jansen’s eerste wedstrijd en het team stond vrij aardig sindsdien.

14 maart 2021 om 23:46

Inderdaad! Gudmundsson vind ik ook een aardige speler, maar als er eentje ruimte voor de wit moet maken dan is dat Gudmundsson. Wanneer de wit er wel inkomt tov Gudmundsson ben ik wel een beetje bang dat dit ten koste gaat van de creativiteit.

Wat mij betreft speelt de Wit gewoon weer de volgende wedstrijd. Gudmundsson laat al weken zien het niveau niet aan te kunnen, en scoren lukt hem ook niet terwijl hij echt mega kansen krijgt. Het middenveld met Koopmeiners, Midtsjø en de Wit is misschien wel het beste middenveld van de eredivisie. Met Karlsson, Boadu en Stengs heb je genoeg creativiteit en scorend vermogen om het elke ploeg lastig te maken.

14 maart 2021 om 22:22

Helemaal mee eens,vind het alleen jammer dat hij nu gaat zeuren.

14 maart 2021 om 22:29

Met alle respect maar een middenveld met Dani de Wit is als aanvallende middenvelder kan moeilijk het beste middenveld van de eredivisie zijn. Blijkt ook wel uit het seizoen tot nu toe.

14 maart 2021 om 22:48

Hahahaha beste middenveld van de Eredivisie. De Wit is imo een Ekkelenkamp 0.5, en die komt er al niet aan te pas bij Ajax.

14 maart 2021 om 23:10

Beste middenveld van de Eredivisie nog wel, oke oke.

14 maart 2021 om 23:36

Ik vind dani de wit meer dan een prima 10 als aanjager en drukzetter. Vaak een handig voetje waar weer eens kans uit komt. De 4-1 tegen twente vind ik helemaal de credits van de wit en AZ mist iemand met de drive juist nu. Midtsjo, koopmeiners en de wit vullen elkaar goed aan en zijn gewoon een heel sterk trio in alle opzichten. Beste van de eredivisie.... vind de veelzijdigheid van ajax beter. Maar in vergelijking met psv en feyenoord vind ik het onze beter.

Ik dacht dat De Wit gewoon nog geblesseerd was. Of tenminste nog last vsn zijn blessure had. Hij hoort gewoon in de basis te staan

Je hoeft niet bijster veel kennis te hebben van voetbal, maar deze jongen moet gewoon altijd basis staan...

100% drive
Verzaakt nooit.
Loopt als aanvallende middenvelder zelfs nog vuile meters

Dani de Wit is helaas niet zo geweldig als hij zichzelf blijkbaar vindt. Maar snap wel als je Gudmunsson elke week de beste kansen ziet missen, dat je dan je vraagtekens hebt.

Voorzichtigheid na zijn terugkomst geboden.
Vanaf volgende week wel weer badis hoor, want hij brengt inderdaad net dat extra wat nodig gemist werd.

Ben het ermee eens dat er vaak energie mist in het spel en dat Dani met zijn drive zeker wat aan kan toevoegen. Alleen mist Dani wel voetballend vermogen, waar andere jongens zoals Gudmundsson en Reijnders wel meer over beschikken. En het is heel jammer voor Dani, maar wat hij heeft laten zien verder in het veld sinds zijn terugkeer is momenteel gewoon geen basisplaats waard.

Eigenlijk de Toornstra van AZ. Zo'n speler zou eigenlijk altijd moeten spelen, maar is feitelijk nooit onomstreden.

Deze jongen heeft het veel te hoog in zijn bol. Hij werkt hard maar het schort nogal aan voetballende kwaliteiten. En zo te horen zit het mentaal ook niet helemaal goed bij hem.

Ergens snap ik dat hij zich zo uit, maar of het verstandig is... als hij alle wedstrijden kijkt zal hij ook gezien hebben dat AZ steeds beter draait, ook zonder hem. Ik snap een trainer wel die dan niet ineens een speler weer in gaat passen die enige tijd geblesseerd is geweest terwijl het team zonder hem ook aardig draait.

De reden dat AZ niet super presteert is vooral het gebrekkige presteren op de aanvallende middenvelder positie. Of nou De Wit of Gudmoundson speelt. En met Abouchal als aanvallende wissel kom je ook tekort... Terwijl Boadu, Stengs en Kristensson gewoon goede aanvallers zijn, voor een goed seizoen kom je een goede nummer tien te kort. En een aanvallende wissel die dicht op de basis zit. Maw, wat een irreele piepert die De Wit. Az had Joey Veerman moeten halen en Danilo moeten huren.

Dani de Wit, is dat nou zo’n geweldenaar? Nuttige speler voor AZ hoor, maar via de media een basisplek eisen... Minder handig. Gudmundsson is ook geen geweldenaar, maar kom op, dit en public doen vind ik niets.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC8-7
12.AZ60
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. KarlssonAanvaller63
V. PavlidisAanvaller61
E. PokuAanvaller30
M. BakkerKeeper00
H. VerhulstKeeper20
P. VindahlKeeper40
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

1 fan
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren