Schmidt onthult ergernis Malen: ‘Was hij niet happy mee, om eerlijk te zijn’

Maandag, 8 maart 2021 om 09:43Rian Rosendaal

Donyell Malen lijkt bij PSV de laatste weken in de schaduw te staan van Eran Zahavi, die in de laatste vijf wedstrijden van de Eindhovense club zeven keer wist te scoren. De Israëlische spits tekende zondag tegen Fortuna Sittard (1-3 overwinning) zelfs voor het 60.000ste doelpunt in de Eredivisie. Malen lijkt duidelijk te moeten wennen aan de samenwerking met Zahavi en aan het systeem met twee spitsen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Donyell Malen volgend seizoen nog bij PSV spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door messino)

Malen is misschien niet in vorm, hij staat wel gewoon op 14 doelpunten, Zahavi al op 9, dat is samen toch een behoorlijk mooi aantal en ik denk dat beiden echt nog wel meer gaan scoren. Als Malen beter het overzicht houdt, rustiger voor de goal wordt, dan zou hij ik veel meer scoren en ook meer assist hebben. Het zal ook een vorm dingetje zijn, dus ik denk dat dat wel goedkomt. Het talent druipt ervan af, hij is niet afhankelijk van teamgenoten, goed in de kleine ruimte en goed met veel ruimte. Vrij complete spits als je het mij vraagt, ben benieuwd wat voor stap voor hem het beste zou zijn na Psv.
Over dat wisselen: je ziet duidelijk dat Zahavi wel de inhoud heeft om 90 minuten zijn taken uit te voeren, Malen heeft daar veel meer moeite mee. Dat wisselen is niet omdat Zahavi beter of belangrijker is dan Malen, maar omdat Malen gewoon op is en Zahavi nog wel kan blijven gaan.

8 maart 2021 om 09:53

Heeft er denk ik ook mee te maken dat Malen veel meer energie legt in het maken van acties en diepgang met zich meebrengt. Dat is lastiger om 90 minuten te blijven doen dan hoe Zahavi zijn rol invult. Het lijkt nu meer alsof er maar iets bedacht wordt voor sensatie.

8 maart 2021 om 09:57

@JK-Ajax dat valt ook wel mee hoor. De laatste weken zie ik juist Zahavi meer energie in het spel leggen dan dat Malen doet. Zahavi zakt terug, probeert vrij te lopen, gaat diep en werkt echt hard en Malen blijft voor mn gevoel maar beetje staan wachten op de ballen.

8 maart 2021 om 10:46

ah oke, ik moet zeggen dat ik de laatste tijd niet echt PSV heb gekeken maar dat het daarvoor altijd leek alsof Malen constant aan het draven was, zowel verdedigend als aanvallend. Wel bijzonder dat een Zahavi dan veel fitter is terwijl hij ook nog Corona in de tussentijd heeft gehad.

8 maart 2021 om 10:49

Jaa en daarnaast is Malen de betere voetballer van de 2 en toch levert hij voetballend gewoon minder. Vooral tegen Granada en Ajax viel dat heel erg op. Ik denk echter dat het bij Malen vooral iets mentaals is, misschien heeft ie er idd moeite mee dat Zahavi zo veel scoort de laatste weken.

8 maart 2021 om 11:36

Barcalover, eens. Zahavi doet zoveel meer dan de goals binnen tikken. Jaagt door op verdedigers en keepers, stoort mee op het middenveld en tussen zijn vrije trappen door speelt hij ballen op spelers in gevaarlijke positie. Dat deed hij ook al in 2020, maar toen kreeg hij veel kritiek omdat hij maar niet scoorde. Ik gunde hem toen zijn doelpunten ook al, omdat hij maar niet beloond werd voor het werken.

8 maart 2021 om 10:18

Ben het met je eens rubentje. Het spitsenduo doet het gewoon ontzettend lekker. Verder heeft Gakpo 5 doelpunten en 3 assists uit 14 wedstijdern, Gotze 5 doelpunten en 3 assists in 11 wedstrijden en Madueke 7 doelpuntenn en 4 assists in 17 wedstrijden.
Dan zijn gewoon hele mooie statistieken

8 maart 2021 om 10:49

Precies. De kritieken op Malen (en in het begin op Zahavi) zijn niet zozeer onterecht of onjuist, maar eerder overbodig. Tot aan dit seizoen speelde PSV al ongeveer een jaar of dertien met één spits. Nu met twee. Je ziet gewoon dat dit systeem met zoveel aanvallend talent beter werkt, want je kan altijd met twee spitsen spelen. Daarmee voorkom je de neiging bij trainers om centrumspitsen op de flanken te gaan posteren, om ze maar in het team te krijgen. Dat zou zeker betekenen dat Malen bijvoorbeeld vooral vanaf de flanken moet gaan spelen. Dat kan hij wel, maar hij is veel gevaarlijker als hij als spits speelt.
Dus dit is veel beter zo. En zo kan PSV komend seizoen doorgroeien waarbij de aanval echt levensgevaarlijk wordt. Zodra PSV een defensief monster vindt om het achterin dicht te metselen is PSV wederom titelkandidaat.

8 maart 2021 om 11:40

Ik vind eigenlijk dat Malen, die ook doorbrak als aanvaller op de flank na Depay, het beste tot zijn recht komt als linkeraanvaller. Ik ben denk ik de enige in Nederland 😄 maar toen Luuk de jong er nog was, scoorde malen ook veel goals omdat hij juist vanaf de zijkant kon opduiken in de spits. Ik zie hem nu nog steeds op veel plekken, behalve in de spits, de bal vragen om vandaar zijn acties te maken. Maar neemt niet weg dat hij als centrale aanvaller echt wel zijn ontwikkeling doormaakt.

8 maart 2021 om 11:56

Ben nu al benieuwd naar komende zomer. Malen en Dumfries zullen vertrekken. Maar met Zahavi en Madueke heb je twee prima spitsen nog staan en met Gakpo en Gotze zullen de vleugelspelers blijven. Met Vertessen en Romero heb je na de zomer (hopelijk) twee aanvallende invallers op de bank en met Antonisse die doorbreekt en Mauro ook twee afwisselende vleugelspelers staan. Ik zie Boscagli nog wel naar het middenveld doorgeschoven worden (en de concurrentie van Rosario daar winnen). Dan hoeft PSV zich denk ik alleen te focussen op een centrale man en een rechtsback. Wie weet Drommel erbij

8 maart 2021 om 13:04

De zwakheden van PSV liggen dan ook niet voorin, maar op het middenveld en in mindere mate in de verdediging. De aanval van PSV is smullen. Daarom is het ook zo zonde dat ze weinig voetballend vermogen op het middenveld hebben.

8 maart 2021 om 13:30

Ik denk dat dat probleem zichzelf aan het oplossen is. Boscagli is niet zeker genoeg als centrale verdediger. Maar heeft echt alles in zich om een perfecte middenvelder van PSV te worden.

Ik ben het niet helemaal eens met de analyse/conclusie. Malen is gewoon te egoïstisch de laatste tijd. Zahavi heeft omgekeerd wel de gunfactor richting Malen. Als deze twee elkaar de goals optimaal gunnen zijn ze een dodelijk duo. Malen - snel technisch en veel dreiging en Zahavi - kopsterk, vrij trappen en sluw voor het doel. Ik doel op een dodelijk duo a la Yorke en Cole bij United destijds. Dat idee een beetje want dat was smullen en een garantie voor een hoog doelsaldo. Owen en Fowler nog zo'n vergelijkbaar duo - kwestie van gunnen. Kijk maar naar Malen tegen Olympiakos thuis, is een goed voorbeeld van het egoïsme. Zahavi scoorde en meneertje wilt ten koste van alles ook scoren als hij hem breed legde zat ie maar nee zelf schieten. Dat heeft echt 0,0 met wennen aan twee spitsen te maken zeker als je ziet dat Zahavi juist ruimte voor hem creëert of hem lanceert met een steekpass. Hoezo wennen?

8 maart 2021 om 11:32

@savano eerder was het andersom. Toen zocht Zahavi continue goals en was te egoistisch.
Malen was juist vaak aangever.

Nu heeft Malen een dip en voelt zich voorbij gestreefd en zoekt wanhopig naar goal(s).

Ik kan me eigenlijk totaal niet vinden in de woorden van Kieft. Vind Malen en Zahavi juist wel degelijk complementair aan elkaar. Zahavi is een speler die vaak in de bal komt waar Malen een speler is die graag diep gaat. Het gebeurt iedere wedstrijd ook wel minimaal één keer dat Zahavi Malen vrij voor de keeper zet. Probleem is momenteel vooral dat Malen zijn kansen niet afmaakt. Daardoor gaat dit verhaal ook een beetje zijn eigen leven leiden.

8 maart 2021 om 10:58

Kieft zei al in de eerste week dat Tadic de bal niet zal spelen naar Haller. Heeft hij ergens een trauma opgelopen, dat hij vroeger wel eens werd overgeslagen. 🤦🏾‍♂️

"mooi zou zijn als ze complementair aan elkaar zouden zijn, maar daar is niet echt sprake van" - Ik zou het mooi vinden als ze elkaar helpen met scoren en dat doen ze goed. Ze hebben assists op elkaar en ze helpen elkaar ook in de aanval. Iets wat je ook mag verwachten natuurlijk, maar we doen nu net alsof ze vervreemd van elkaar zijn en elkaar niks gunnen.

Gisteren zette Zahavi Malen twee keer helemaal vrij voor de keeper. Malen miste twee keer. Hij is geen koele afmaker en heeft de laatste weken erg veel kansen gemist. Malen heeft echt weer even een goal nodig om aan zijn vertrouwen te werken.

Als Malen de 100% kansen die hij momenteel mist gewoon erin schiet dan zal hij ook minder vaak gewisseld worden.

Tja je hebt een coach die graag 4-4-2 speelt, of 4-2-2-2. Daarvan is Illataran het meest door gedupeerd, maar ook voor Malen natuurlijk niet ideaal. 4-3-3 met Gotze op links en Gahpo op rechts had natuurlijk ook prima gekunnen. Met Illataran op 10. Had je i.p.v Zahavi een buitenspeler aangetrokken. En die 9 miljoen voor Sangaré had ik aan Veerman uitgegeven,

8 maart 2021 om 10:30

Ik weet niet of ik t met je eens ben wat betreft malen. Malen staat vooralsnsog op 14 goals en 6 assist in de competitie , met over het gehele seizoen gezien scoort hij 1 goal per 130 minuten. Dat is prima. Als hij leert de kansen af te maken die hij krijgt, dan kan dat aantal echt omhoog. Ik denk dat Malen het erg goed doet in het systeem en zich er goed aan aangepast heeft. Ook denk ik dat 4222 en 433 in praktijk niet zoveel uitmaakt in balbezit, ik zie Malen en Zahavi zelden samen in de spits staan, Zahavi zakt regelmatig uit, Malen staat ook regelmatig op links. 4222/433, het zijn mooie getallen maar in praktijk verschilt t zoveel als mensen denken. Als je daar eens op let, zie je wel wat ik bedoel.

8 maart 2021 om 11:23

Voorin heeft PSV geen probleem, het probleem zit achterin. Malen had de afgelopen weken heel veel meer goals kunnen maken, dat heeft niks met het systeem te maken. Hij is even niet in vorm, dat kan. Vrij voor de keeper is het ook geen echte afmaker (wat Zahavi, Madueke en Gakpo wel zijn). Ihattaren is niet de dupe van het systeem, die heeft ondanks zijn gewicht/conditie en matige statistieken nog heel veel gespeeld.

Leuk hoor van Zahavi, maar wij hebben als Nederland meer aan een goed functionerende voorhoede met Malen als de man die de doelpunten maakt. Als Gakpo straks weer fit is dan zie ik toch graag Malen weer terug in een drie spitssysteem met Mandueke op rechtsbuiten. Misschien dat meneer Hoogma van de Knvb hier nog een stellingname in kan poneren.

8 maart 2021 om 17:51

Wat heeft Hoogma hier mee te maken?

9 maart 2021 om 08:43

Die vindt waar het om Nederlands talent gaat dat hij ongevraagd zijn advies moet ventileren. Wellicht dat hij dat ook even in het geval van Malen kan doen.

Zoals ik gisteren al schreef, Malen moet zich schikken in zijn bijrol. Zahavi bewijst dat hij er in de echte wedsstrijden staat. Malen scoort tegen de kleine clubs. Malen moet meer lopen en ruimte maken voor de ster vanpsv.

8 maart 2021 om 17:54

Malen scoorde anders gisteren ook niet en tegen ADO had ie er 5 of 6 moeten maken. Bovendien heeft Malen in topwedstrijden in het verleden wel degelijk zijn goals gemaakt. Als ie gewoon zijn kansen weer gaat afmaken is hij net zo goed een sterspeler. Van Nistelrooy heeft ook wel eens wat wedstrijden droog gestaan.

Hoop dat Malen zich niet als een vervelend ventje gaat ontwikkelen. Hij is heel talentvol maar er kan nog geen lachje vanaf. Daarnaast zag ik gisteren dat hij zichzelf nu ook een kleine tattoo in de nek heeft laten aanmeten. Hoop niet dat hij teveel in randzaken verstrikt raakt, dan gaat hij zijn plafond niet aantikken. Blijf nou gewoon eens nog 2 jaar bij PSV en draai een mooie CL-campagne met Gotze, Gakpo, Madueke en Max zou ik zeggen. Tijd genoeg voor vervolgstappen.

Komt goed, Malen is denk ik vooral gefrustreerd omdat hij zelf veel kansen mist. De verstandhouding tussen Malen en Zahavi lijkt juist goed te zijn imo. Toen Zahavi minder speelde leken vooral Mo en Gakpo geïrriteerd te raken als Zahavi weer eens de bal knullig verloor of zwakjes op doel schoot. Malen was juist degene die rustig bleef en naar Zahavi bleef passen. En ook nu zie je dat Zahavi Malen ballen geeft wanneer hij prima zelf kan schieten. Ik zie dus juist veel potentie in die twee samen en hoop dat beiden nog een seizoen blijven.

8 maart 2021 om 17:55

Prima analyse!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2817
E. ZahaviAanvaller219
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller100
J. PiroeAanvaller81
Y. MvogoKeeper280
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

5 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

‘Misschien naar PSV, het opende deuren voor Cocu, Ajax voor De Boer’

Mocht de succesvolle Philippe Clement Club Brugge ooit willen verlaten, dan is de Eredivisie een goede volgende stap voor hem, zo luidt het oordeel van Tom Saintfiet, de huidige bondscoach van...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren