Drenthe schittert opnieuw in Mocro Maffia: ‘Ben blijkbaar een natuurtalent’

Zondag, 7 maart 2021 om 13:48Rian Rosendaal • Laatste update: 13:56

In het derde seizoen van de razendpopulaire Videoland-serie Mocro Maffia is wederom een bijrol weggelegd voor Royston Drenthe. De 33-jarige ex-speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid, thans in dienst van Racing Murcia, speelt onder de naam Frenkie Prof een gangster die in drugs handelt. Drenthe is vooral trots op zijn bijdrage aan de Nederlandse hitserie.

"Broer, ik zeg je eerlijk: ik ben trots op mezelf", laat de dankbare Drenthe zondag weten in een interview met de NOS. "Een shout-out naar iedereen op de set die mij deze kans heeft gegeven om te rocken. Ik denk dat ik een leuk affiche heb afgegeven." In de serie over onder meer drugs, drank en liquidaties is de voetballer duidelijk niet op zijn mondje gevallen. "Wat zeg je, broer? Geen moeder hè! Geen moeder. Ik maak vloerbedekking van je hersens", zo roept Drenthe in één van de scenes in de vooral onder jongeren zeer populaire serie.

"Ik vind het leuk, omdat het heel iets anders is dan wat ik gewend ben. En als jochie keek ik altijd naar acteurs op", verduidelijkt Drenthe zijn rol in Mocro Maffia. "Ik zag Amerikaanse rappers zoals 50 Cent in films spelen en wist dat die trend ook naar Nederland zou komen. Ik zei toen al tegen mijn moeder: 'Wat zij kunnen, kan ik ook"', aldus de in Spanje teruggekeerde routinier, die uitlegt hoe uiteindelijk hij is gecast. "De makers vroegen mij om een casting te doen. Mijn management vond toen dat ik dat niet moest doen. Als ze me wilden hebben, dan kon dat ook zonder casting, vonden zij... Maar het leek mij zo leuk dat ikzelf juist die casting wilde doen."

"Tijdens de casting werd me al gevraagd of ik eerder had geacteerd. Maar dat was niet zo. Blijkbaar ben ik een natuurtalent. Twee weken later kreeg ik al het bericht dat ze me wilden hebben", vervolgt Drenthe. Hij krijgt vervolgens de vraag of hij net als zijn personage in de serie op het slechte pad had kunnen belanden. "Dat denk ik niet, want mijn moeder heeft me altijd netjes opgevoed. Maar alles kan. Je weet niet hoe het dan was gelopen, welke prikkels je had gehad en welk pad je had bewandeld."

Drenthe kreeg zelf al op driejarige leeftijd indirectte maken met de drugswereld, toen zijn dealende vader werd vermoord. Dat voorval spookte echter niet door zijn hoofd tijdens de opnamen van Mocromaffia. "Ik ken de details van de moord op mijn vader niet. Bewust niet. Maar ik weet dat het een man was die niet op zijn mondje gevallen was. Dat is hem fataal geworden", verzucht Drenthe, die niet weet of er meer acteerklussen volgen. "Het ligt er gewoon aan wat er op mijn pad komt. Op dit moment focus ik me echt nog op het voetbal hier in Spanje."Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door apocalyps)

Wat een kleurrijk figuur blijft die Drenthe, en een manusje van alles. Leuk voor hem, vind het altijd wel vermakelijk om hem op de televisie te zien of horen.

Een van de beste series op dit moment, alle credits voor Achmed Akkabi en het team. Zij geven veelal onbekende acteurs de kans om te shinen. Royston is daar een van, wat hij heel leuk deed. Vermakelijk persoon om naar te kijken.

Ik kan alsnog niet om me hoofd krijgen hoe mensen zulke series leuk vinden, maar er zijn te veel Marokkaanse moeders in dit land die hun zonen hebben verloren aan de activiteiten die worden gepromoot in deze serie.

7 maart 2021 om 14:11

Lekker boeiend. Zijn nog veel meer moeders kinderen kwijtgeraakt in een ziekenhuis, ook maar geen series meer over maken..

7 maart 2021 om 14:20

Dan kan je vrij weinig films/series kijken. Vaak wordt er een moord gepleegd of gevochten.

7 maart 2021 om 14:25

Het is gewoon een serie over wat er allemaal gebeurd in Nederland. Het is gewoon een goeie serie net als klem en undercover

7 maart 2021 om 14:31

Zolang geweld niet wordt verheerlijkt heb ik er geen probleem mee. Volgens mij zijn er weinig die na het zien van the Godfather triologie, the Sopranos en al die andere maffia films en series opeens ook die kant op wilden.

7 maart 2021 om 15:01

The Sopranos is echt by far de beste serie ooit gemaakt, maar toch wordt in die serie net zoals bij the godfathertrilogie misdaad ietwat geromantiseerd. Maar dat is misschien inherent aan de Amerikaanse manier om films of series te maken. Als mensen echt een goede serie over georganiseerde criminaliteit willen zien, dan moeten ze Gomorra kijken. Die serie is echt spijkerhard en duidt ook gewoon aan hoe het mogelijk is dat georganiseerde criminaliteit in achterstandswijken voet aan de grond heeft gekregen. Er wordt in die serie niks geromantiseerd en elk personage dat de 40 weet te bereiken kan je al als een soort pensionado aanmerken. In de serie zelf wordt bijna niemand ouder dan 25 jaar. Dat gezegd hebbende, vind ik deze Mocromaffia maar echt een slap aftreksel van een meesterwerk als Gomorra. Het is ook niet dat je echt iets te zien krijgt dat je nog nooit eerder in het nieuws hebt gezien of gelezen. Dat zou zo'n serie zoveel interessanter kunnen maken. Ook al dat gescheld van die personages vind ik waardeloos. Het zorgt er echt voor dat ik maar moeilijk aandacht kan blijven houden op deze personages.

7 maart 2021 om 15:06

Gomorra is ook echt nummer 1 imo. Gewoon keiharde onderwereld zoals het is. Echt een aanrader als je van het genre houdt.

7 maart 2021 om 15:08

Compleet mee eens. Ben sopranos nu aan het kijken na lang aandringen van vrienden. Tot nu toe elk moment genoten. Echt een serie die alles heeft. Hele sterke acteurs ook.

7 maart 2021 om 15:12

Doe my The Wire maar. Al vond ik Sopranos ook echt een heerlijke serie. Sowieso samen met thrillers wel mijn favoriete genre.

7 maart 2021 om 15:21

'doe my The Wire maar.' Ik ben hier onlangs mee begonnen, nadat vrienden me jaren geleden al hadden gezegd dat ik dit moest kijken. In het begin moest ik even inkomen, maar de opbouw en verhaal vind ik tot nu toe sterk (ik ben aan het begin van seizoen 2). Volgens de luitjes om mij heen de beste misdaadserie ooit. Vind jij dit ook?

7 maart 2021 om 15:22

@juvedeef, The Sopranos was echt een gamechanger. Het hoofdpersonage is zo verschrikkelijk complex. Waanzinnige dialogen en natuurlijk de legendarische one liners. Series als Breaking Bad, Mad men, Dexter hebben allen hun bestaansrecht aan the Sopranos te danken.

7 maart 2021 om 15:34

Apocalyps ik vind hem echt ontzettend goed. De opbouw is soms wat traag maar in ieder seizoen word er langzaam opgebouwd tot alle stenen omvallen. Soms wat rauw en regelmatig duistere humor. Voor mij alle ingrediënten om verslaafd te raken aan een serie.

Dat gezegd hebbende is het een genre met meerdere andere geweldige series en films. Sopranos is ook top en zelf vond ik seizoen 1 van true detective fantastisch. Veel plezier met je serie, je kan hem helaas maar 1 keer voor het eerst zien.

7 maart 2021 om 16:03

Seizoen 1 van True detective was geniaal. Overigens merk je wel dat die twee hoofdpersonages een beetje de serie waren, want seizoen 2 (met andere hoofdpersonages) was echt een stuk minder. Verder denk ik dat mensen die als eerste 'the wire' gezien hebben, altijd deze serie voor 'the sopranos' zullen verkiezen. Andersom precies hetzelfde. Fans aan beide kanten zullen het nooit met elkaar eens zijn over welke serie beter is.

7 maart 2021 om 18:42

De Wire is wel de godfather van alle series die we nu zien. Maar de Sopranos is natuurlijk ook echt genieten. The Wire is meer dan een serie, het gaf ook echt kritiek op de situatie in de VS.

8 maart 2021 om 10:23

@origineel

'apocalyps ik vind hem echt ontzettend goed. De opbouw is soms wat traag maar in ieder seizoen word er langzaam opgebouwd tot alle stenen omvallen.'

Dat merk ik nu ik aan seizoen 2 ben begonnen. In eerste instantie ligt de focus voornamelijk op de havenarbeiders. Ik verwacht dat de schrijvers later in dit seizoen het lijntje leggen naar seizoen 1.

'soms wat rauw en regelmatig duistere humor. Voor mij alle ingrediënten om verslaafd te raken aan een serie.'

Wat mij ook aanspreekt is dat dit niet een hele 'snelle' serie is. Ik vind Mocro Maffia, bijvoorbeeld, vermakelijk maar af en toe wordt er heel snel een sprong naar iets anders gemaakt. Ik mis een gedegen opbouw. Aan de andere kant kun je haast niet anders met 7 afleveringen in een seizoen...

'veel plezier met je serie, je kan hem helaas maar 1 keer voor het eerst zien.'

Thanks!

7 maart 2021 om 14:34

Beste Bastian, er zijn ook veel Nederlandse moeders in dit land die hun zonen hebben verloren aan de vergelijkbare activiteiten die in deze serie worden gepromoot.

7 maart 2021 om 14:35

@maxi_lopez Waaronder natuurlijk. Excuses dat ik hun ben vergeten, maar ik ging door de titel van deze serie er voornamelijk op uit dat dit ging om Nederlands-Marokkaanse jongens.

7 maart 2021 om 14:42

Ik snap het ook niet, en wat mij betreft staat dit soort series symbool voor de achteruitgang van de maatschappij.

7 maart 2021 om 14:57

Wat is dit voor onzin. Mag je geen series/films maken over criminaliteit?

7 maart 2021 om 15:26

'die serie over de Heineken ontvoering dus ook een symbool voor de "achteruitgang van de samenleving"??'

Shit, over achteruitgang gesproken. Kan je je nog herinneren dat Ome Willem bij College Tour op bezoek kwam?

Bepaalde mensen hebben gek genoeg wel enige vorm van sympathie voor dat soort gasten en die periode, maar moeten braken van Mocro Maffia.

7 maart 2021 om 16:00

Een ontvoering van een multimiljardair is natuurlijk wel een stuk spectaculairder voor het gewone publiek. Het was namelijk ook iets sensationeels in Nederland. Maar zo'n drugsoorlog is toch wel andere koek. Daar vallen immers ook een heleboel onschuldige slachtoffers. Denk maar aan vergismoorden of mensen die aan overdosissen sterven. Persoonlijk denk ik dat het etnische ook een rol zal spelen. In Nederland heeft een grote drugsbaron als Klaas Bruinsma een legendarische status terwijl nu genoeg Nederlands Marrokaanse criminelen op grote schaal drugs importeren en dezelfde rijkdommen verwerven. Wat doen die criminelen nu anders dan Bruinsma destijds?

Toch leuk als je dit soort uitstapjes kunt maken. Ik heb deze serie nooit gekeken dus weet ook niet wat zijn acteertalenten zijn. Wie weet ligt er een nieuwe carriere voor hem klaar

Het is dat ik een hekel heb aan films en series kijken anders ging ik echt kijken hoe hij het doet want Drenthe zelf heb ik altijd een mooi figuur gevonden.

Ik vind moorden in die serie veel te soepel, net zo eenvoudig als het uitdrukken van een sigaret,
Voor de rest goed gespeeld en een schitterend verhaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland
23 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren