‘Voordat hij naar Real Madrid gaat is dat de perfecte bestemming voor Mbappé’

Donderdag, 18 februari 2021 om 16:18Rian Rosendaal • Laatste update: 16:19

Jamie Carragher gelooft dat Liverpool een ideaal tussenstation zou zijn voor Kylian Mbappé. De oud-verdediger van the Reds is ervan overtuigd dat de topschutter van Paris Saint-Germain op termijn overstapt naar Real Madrid, maar desondanks blijft Carragher hopen dat manager Jürgen Klopp Mbappé kan verleiden tot een overstap richting de Premier League.

"Ik maak geen grapje, ik baseer de hoop op het feit dat Liverpool dacht een goede kans te maken op zijn komst, toen Mbappé nog bij AS Monaco speelde", opent Carragher in gesprek met CBS Sports. "Ik weet dat Jürgen Klopp destijds met hem heeft gesproken, zoals ook andere clubs hem zonder twijfel hebben benaderd", aldus de voormalig mandekker van Liverpool. Mbappé stapte in 2017 op huurbasis over naar PSG en een jaar later nam de grootmacht uit Parijs hem voor 175 miljoen euro definitief over.

Het artikel gaat verder onder de video
Koeman: 'PSG was op vrijwel alle fronten sterker'
Meer videos

‘Deze exhibitie van Kylian Mbappé heeft gevolgen voor Real Madrid’

Na zijn hattrick tegen Barcelona wordt er getwijfeld over een toekomstige overstap van Kylian Mbappé naar Real Madrid.Lees artikel

"Toen Liverpool een paar jaar geleden (in 2019, red.) de Champions League veroverde, als je toen Jürgen Klopp aan het werk zag als manager, met daarbij de aanhang op Anfield. Als je dan voordat je bij Real terechtkomt eerst naar Engeland gaat, dan is Liverpool wel de ultieme club", vervolgt Carragher zijn analyse. "Op een bepaald moment in zijn loopbaan zal Mbappé hoe dan ook naar Real gaan, maar ik heb nog altijd het gevoel dat Liverpool de perfecte bestemming is voor een speler zoals hij, voordat je de volgende grote stap zet", aldus de hoopvolle oud-speler van Liverpool.

Carragher beseft dat ook Manchester City een aantrekkelijke optie kan zijn voor Mbappé. "Samen met Liverpool is dat momenteel dé topploeg in de Premier League. Maar op social media heeft Mbappé zich tijdens thuisduels in de Champions League al eens lovend uitgelaten over Liverpool en daar zijn we allemaal een beetje opgewonden door geraakt." De sterspeler van PSG was in mei 2020 zeer enthousiast over Liverpool, dat op dat moment hard op weg was naar de eerste landstitel sinds 1990. "Het is dit seizoen net een machine. Hun overwinningen lijken heel makkelijk tot stand te komen, maar dat is natuurlijk niet zo. Het succes komt door hard werk op het trainingsveld en door het feit dat er een goede manager rondloopt", zo klonk het in gesprek met de Daily Mirror.

Sport wist afgelopen maandag te melden dat Mbappé van plan is om zijn tot medio 2022 lopende contract bij PSG uit te dienen. De berichtgeving vanuit Spanje staat echter haaks op het verhaal van L'Équipe, dat juist meldde dat de Franse grootmacht Mbappé aankomende zomer wil verkopen, om zo te voorkomen dat hij over ruim een jaar gratis de deur uitloopt.


Poll

Zou Liverpool een goed tussenstation zijn voor Kylian Mbappé?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door reallover)

Mbappe en Haaland toch wel de spitsen voor de komende 10 jaar denk ik. Zou geen moment twijfelen als ik de mogelijkheid had een van beide te halen.

Leuk gedaan Carra but nee dank je. Nee maar dat kon misschien jaren terug ja, toen Real nog een van de machtige club was maar dat is nu wel wat anders. En de transfergekte is ook nadelig. Real kan allang niet meer zomaar even de beste van de PL meer kopen. Er gaan nu giga bedragen in om en andere clubs zoals Psg en City hebben zelfs nog meer te besteden. En Mbappe verlengd nog eerder dan dat hij naar Liverpool gaat denk ik. Maar goed vele inidicaties die Mbappe richting Madrid pushen inmiddels dus dat is voorlopig positief voor Real.

18 februari 2021 om 16:37

Welke indicaties zijn dat dan precies? De enige indiciaties die ik meekrijg is dat Real nu aan Ramos vraagt om genoegen te nemen met een salarisvermindering zodat ze Bale's contract kunnen blijven betalen. En dat Alaba al binnen had kunnen zijn als Real hem een Ramos-achtig salaris had geboden. Ik vind dat momenteel niet klinken als een klimaat waarin er 100 miljoen voor Mbappe afgetikt gaat worden die dan ook nog een monstersalaris krijgt. Then again, dat zie ik eigenlijk niemand doen momenteel. En bij PSG mag hij ballen met Neymar ipv de Ferran Torressen, Hudson Odoi’s, Viniciussen en Dembele’s. Welke ploeg zou er objectief gezien nu een stap omhoog zijn?

18 februari 2021 om 16:51

Altijd grappig dat men gaat beweren dat Barcelona of Real Madrid geen stap omhoog zijn omdat ze even minder zijn. Ik snap heel goed dat velen dat willen geloven omdat de afgelopen 10 jaar gedomineerd zijn geweest door alles wat uit Spanje kwam: Wk,ek, CL, EL, Gouden Ballen,... Dat zal nu terug even duren, maar alsnog blijven Barcelona/real Madrid van een andere categorie op elk vlak. Men doet alsof er nu niemand meer naar Madrid of Barcelona gaat omdat ze nu minder zijn. Misschien is dat net de reden dat ze willen versterken?

18 februari 2021 om 17:02

Goed verhaal, laatste 10 jaar:
EK 2012: Spanje
WK 2014: Duitsland
EK 2016: Frankrijk
WK 2018: Frankrijk

Gouden ballen komen vooral uit Spanje omdat Ronaldo en Messi daar speelden.
CL: 6 v/d 10 keer Spaans, laatste 2 jaar niet. Laatste twee jaar Duitsers en Engelsen
EL: 6 v/d 10 keer Spaans. anders Engels (en 1x Portugees).

Dat het machtige, aantrekkelijke clubs zijn absoluut. Maar een stap omhoog? Denk het niet. Competitie eerder PL, beste club imo Bayern.

18 februari 2021 om 17:03

Nou ten eerste Mbappe is fan van Real, Zidane en Ronaldo. Ten tweede, Mbappe twijfelt over zijn toekomst en heeft nog niets bijgetekend terwijl Neymar duidelijk was en inmiddels ook gaat bijtekenen. Ten derde, Mbappe gaf aan dat hij snapt dat Neymer het centrum is van Psg's project oftewel hij voelt zich nr 2. Wil hij dat blijven of bij Real echt de man zijn waar het om zal draaien. Ten vierde, zij die riepen dat Mbappe idd graag naar Real wil, Jese, Emery, oud coach van Monaco en de eigenaar e.d. and so on. Dus ja veel indicaties ja. Alleen het financiele is uiteraard een vraag maar dat zie ik ook wel goed komen. Het zal afwachten worden, daar niet van.

18 februari 2021 om 17:38

Sportief gezien is het gewoon een stap omlaag nu. Maar perez kan hem altijd overhalen met het bouwen van een nieuw project waar hij dan centraal in staat. Dat is toekomst gericht. Maar nu? Stap omlaag hoor.

18 februari 2021 om 17:52

Ik zeg nergens Gouden Ballen voor Spaanse spelers, mijn punt was dat als je topprestaties levert bij Real of Barcelona daar meer credits worden voor gegeven dan voor eender welke andere club. Naar mijn weten won verder Portugal het EK 2016 en Spanje in 2010 mag je ook gerust meenemen in je lijst. Als ik dan je hele lijst bekijk moeten we toch stellen dat meer dan de helft geclaimd werd door 'iets Spaans' en werden de andere jaren wat verdeeld over Engeland, Frankrijk en Duitsland. Denk dat je dan gerust kan spreken over dominantie. Ik zei nergens dat ze de afgelopen 10 jaar alle mogelijke prijzen hebben geclaimd.

18 februari 2021 om 18:15

Dat kan allemaal zo zijn, maar wat heeft Mbappe er op dit moment aan dat Real de afgelopen 10 jaar goed gepresteerd heeft? Hij wil zelf prijzen winnen en dan moet er voor de toekomst een goed en duidelijk plan voor hem klaarliggen. En ik denk eigenlijk dat PSG een van de weinige clubs is die hem dat nu kan bieden. Want in heel Europa vind ik PSG, City en Bayern als enige clubs echt hun zaakjes op orde hebben. Qua naam is Real natuurlijk een stap omhoog maar Mbappe zal ook wel snappen dat ie met Vinicius en Rodrygo de CL niet gaat winnen. Ik zeg niet dat het niet gaat gebeuren, als Mbappe ooit al verkast dan zie ik dat als eerst naar Real gebeuren, maar in deze omstandigheden zie ik hem ook zomaar verlengen.

18 februari 2021 om 18:37

Real (en Barcelona bv.) hebben die aantrekkingskracht net omdat ze het niet moeten hebben van de afgelopen 10 jaar, maar net van hun hele historie. Daarbij komt ook het emotionele aspect te spelen. Wij kiezen toch ook niet om volgend jaar voor een andere club te supporteren omdat die sportief gezien meer kans op succes bieden? Financieel gezien zijn er met de sjeiks nu meer ploegen die beter kunnen betalen, maar soms speelt er meer om een keuze te maken (waarmee ik zeker niet beweer dat Mbappe deze keuze volgt). En los daarvan zal Real nog steeds wel goed betalen. En sportief gezien kunnen we niet zeggen dat City of PSG het zoveel beter doen, aangezien ze al zoveel jaren proberen de CL te winnen zonder succes. Ik gebruik niet graag hypotheses maar als Real Alaba en Mbappe zou halen en Hazard blijft fit (wat los van het recente verleden geen gekke verwachting is), staat daar dan zo een dramatisch team? Dat lijkt mij toch van niet. En daarbij ga je toch naar een interessantere competitie met de Clasico, een van de meest bekeken wedstrijden ter wereld.

18 februari 2021 om 19:46

Spelers en supporters kunnen we niet met elkaar gaan vergelijken he. Wij supporten een club naar eigen keuze en kunnen vaak uit loyaliteit bij die club blijven, terwijl het voor die spelers hun carriere betekent en zij bepaalde kansen moeten/willen aannemen waar ze van tevoren nog geen rekening mee hadden gehouden. Ik heb eerder al met je ingestemd dat op het emotionele vlak en de naam Madrid altijd hoog zal blijven staan, maar op het sportieve deel zijn PSG, City en Bayern nu gewoon verder. City bewees dat vorig jaar in de CL, Real had vrij weinig tegen ze in te brengen mét Hazard nota bene. Dus nogmaals, Real zou graag Haaland/Mbappe/Alaba/Kounde allemaal aan willen trekken en dan zou het voor de komende 10 jaren inderdaad weer een topteam met een gericht toekomstplan zijn. Maar dat kunnen ze niet betalen, dus in hoeverre kan het plan dat ze wél neer kunnen leggen sportief concurreren met de Bayerns en City’s de komende jaren? En hoe aantrekkelijk wordt dat plan voor jonge wereldtoppers die uiteindelijk enkel om hun eigen prijzenkast geven? Dat is een vraagteken, en eigenlijk ook mijn enige punt.

18 februari 2021 om 20:31

Ben het met je eens jhon. Sportief gezien hebben pag man city bayern betere toekomstperspectieven dan barca en madrid. Die moeten een heel nieuw sportief project starten want hun huidige is eigenlijk min of meer afgelopen. Voor mbappe is dit wel een ideaal punt om in te stappen en het centrum van het project te worden. Echter is hij dit bij psg ook gewoon.

19 februari 2021 om 03:50

galacticos lll als het niet komend jaar is dan is het dat jaar er op. Mbappe en haalland zullen de aanval van real de komende jaren leiden

Liverpool zal dat nooit betalen. Die betalen relatief lage salarissen vergeleken met andere topclubs. Ik las dat Mbappe zo’n 25 miljoen netto excl. bonussen wou. Daarnaast vind ik hem ook helemaal niet bij Liverpool passen. Als die weggaat bij psg zal het vast en zeker real worden.

18 februari 2021 om 16:55

Liverpool zit niet zo gek ver van PSG af qua totale salarissen. Om er een paar te noemen (seizoen 19/20): Chelsea 283m, Liverpool 310m, City 315m, United 332m (allevier in ponden, dus x1,1 om naar euro's te gaan), Bayern 356m, PSG 371m (beiden in euro's). Bijzonder veel zit er dus niet tussen, al kan het natuurlijk wel dat Neymar en Mbappe erg veel verdienen, en de rest van de selectie minder.

18 februari 2021 om 17:23

Dat valt inderdaad beetje tegen eerlijk gezegd. Had het verschil groter geacht met Liverpool tov van de andere clubs. Maar ik denk wel dat Neymar en Mbappe juist veel verdienen en de rest een stuk minder.

18 februari 2021 om 17:28

Salah bij Liverpool €12mil best betaalde speler. Mbappe nu al €24 mil bij PSG. Kansloze missie.

18 februari 2021 om 18:20

ik moet zeggen dat ik die salarissen die naar de media gelekt worden niet helemaal vertrouw - we weten uit hun jaarcijfers dat Liverpool in totaal behoorlijk hoge salarissen betaalt, maar als Salah werkelijk zo ‘weinig’ verdient, wie verdient er dan zoveel? Zitten jongens als Origi, Keita en Shaqiri op gouden contracten?

lekker dan om Liverpool zo neer te zetten. Geen topclub zoals Real, Bayern, Barca, City,
maar de landskampioen van Engeland en winnaar van de CL is een springplank.

18 februari 2021 om 16:41

Er zit een dikke kans in dat Liverpool volgend jaar niet eens in de CL speelt. Zelfs Arsenal staat maar 6 punten achter ze en dat zegt heel veel..

18 februari 2021 om 16:54

Ja, het ziet er niet best uit in de competitie. Dan maar alles zetten op het winnen van de CL. Al gaat mijn voorkeur niet naar hen uit. City of Barca, maar ja ik weet het

Dan zou Mbappe dus naar een club moeten die geen Cl speelt? Kansloze missie dan

Het gaat een hete strijd worden om de handtekening van Mbappe deze zomer. Liverpool moet nu keihard zijn best om doen om zelfs maar een CL spot te halen volgend seizoen. Maar zoals Carragher het zelf ook zegt : op den duur komt Mbappe toch wel bij Real Madrid. Het spel gaat straks keihard gespeeld worden door alle partijen en dan gaan we vanzelf zien wie er met de rug tegen de muur staat. Florentino Perez weet dat Mbappe een cruciale puzzelstuk is voor deze decade waar we nu in zitten. Strike while the iron is hot

18 februari 2021 om 16:53

Volgens jou comments de afgelopen maanden had mbappe bij wijze van spreken al lang ‘getekend’ in Madrid toch

18 februari 2021 om 18:17

Heb je het gemist dan? Real madrid won afgelopen dinsdag met 1-4 tegen barcelona en mbappe scoorde een hattrick.

Liverpool is toch geen tussenstap. Die zitten toch ook aan de top. Zo zie je maar dat real madrid echt de top is van het voetbal.

18 februari 2021 om 16:53

Wat moet die bij Liverpool? Dan blijf je toch gewoon lekker bij psg?! En neen mensen niet omdat ik voor manu ben. Bij psg kan die nog individuele prijzen winnen en paar stats verbreken. En daarna Kan ie toch gewoon lekker naar real gaan, en wie weet een legende worden.

18 februari 2021 om 17:27

Misschien omdat hij de competitie in Engeland mooi vindt, zou een logische verklaring kunnen zijn. Hij zou niet de eerste zijn die om die reden voor Engeland kiest

Dromen mag altijd maar hun best betaalde speler Salah verdient €12 mil per jaar. Mbappe verdient nu al tegen €24mil dus moeten ze aan getallen dicht bij €30mil netto per jaar denken. Dat gaat alles scheef trekken en is gewoon niet realistisch voor Liverpool.

Wat een grap zeg, Liverpool als tussenstation. Mbappe is al absolute wereldtop en bij PSG speelt hij met Neymar en Di Maria in een dodelijke voorhoede dan bij Liverpool. Mbappe slaapt al sinds zijn jeugd in een Real-pyjama dus ik denk dat er maar een optie is en die optie is niet Liverpool. Dream on!

Ik begrijp uiteraard dat Jamie Carragher een beetje voor eigen parochie preekt als hij zegt dat Mbappé best voor Liverpool zou kunnen kiezen als hij vertrekt bij Psg. Maar ik zie toch ook een ander verhaal. Waarom denken veel mensen dat Real of Barca automatisch het summum van de internationale voetballerij zijn ? Wat een onzin ! Ik denk zelf sowieso al dat de Premier League in de breedte als ook in de top niet minder zijn dat die van La Liga, de beleving in de contracten die er te sluiten zijn elkaar ook weinig ontlopen dus er in feite weinig mis zou zijn met een verbintenis tussen Mbappé en Liverpool. Laat ons daarbij ook niet vergeten dat Liverpool met Salah en Mané al twee wereldtoppers rond heeft lopen . En ach, gaat Real zich andermaal vergalopperen aan een speler en dus niks geleerd hebben van wat het met Bale heeft beleefd en nu weer met Hazard meemaakt ?

Ik denk dat Mbappe beter een tussenstap in Nederland kan maken, bij een AZ of Heerenveen kan hij zich goed ontwikkelen en dan de stap maken naar de subtop van Engeland.

18 februari 2021 om 18:33

@Hangover96 hahahaha dat bedoel ik dus. PL is een mooie competitie, als je voetbal volgt moet je weten dat Mbappé zo graag naar real wilt. En als die naar Engeland gaat zie ik hem nog eerder naar City gaan

;ter overweging: bij Ajax was het plafond vrij lang 2 miljoen. Tot er werd gekozen om dat radicaal op te hogen om zodoende in een andere kwaliteit te kunnen zoeken. En dus kwamen b.v. Tadic en Blind en behaalde Ajax dankzij dat beleid bij a de CL Finale. Niet uit te sluiten valt dat straks een keer een Engelse of Italiaanse club mee kan bieden met (de huisbank van) Real of Barca.

Een beetje met James Millner en Xerdan Chaqiri en Joel Matig gaan voetballen, zie je het voor je?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Lille OSC6232
4.AS Monaco5518
5.RC Lens443
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder231
K. MbappéAanvaller2318
Pablo SarabiaMiddenvelder215
K. NavasKeeper200
M. KeanAanvaller1911
L. ParedesMiddenvelder160
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

85 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 23 18 3 0
2019/2020 Paris Saint-Germain 20 18 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0
2017/2018 AS Monaco 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Mbappé trekt grootse vorm door met dubbelslag in aanloop naar Barça

Paris Saint-Germain heeft zich zaterdagavond zonder al te veel moeite geplaatst voor de kwartfinale van de Coupe de France. De ploeg van Mauricio Pochettino was op bezoek van Stade Brest met...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren