Man in vorm schiet Heracles na hectische slotfase richting linkerrijtje

Zaterdag, 30 januari 2021 om 18:28Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 18:35

Heracles Almelo heeft zaterdagavond goede zaken gedaan door in eigen huis met 1-0 van FC Groningen te winnen. Delano Burgzorg bewees namens de thuisploeg andermaal zijn waarde met de enige treffer van de wedstrijd. De buitenspeler scoorde daarmee voor het vierde duel op rij. Bij de bezoekers maakte Mike te Wierik zijn rentree in het shirt van Groningen, nadat de verdediger onlangs terugkeerde van een teleurstellend avontuur bij Derby County. Heracles stijgt door de overwinning naar de tiende plek in de Eredivisie, Groningen blijft zesde.

Heracles trok vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief naar zich toe en werd al snel gevaarlijk via Lucas Schoofs. De Belg kreeg de bal uit een vrije trap van dichtbij voor de voeten, maar trof te lat. Ook Rai Vloet was even later dichtbij de openingstreffer, maar de aanvallend ingestelde middenvelder kopte rakelings naast het doel van Sergio Padt. Het was een levendige openingsfase in Almelo, waarin ook de bezoekers uit Groningen van zich lieten horen. Jörgen Strand Larsen leek de bal voor het intikken te hebben, maar zag hoe Schoofs ternauwernood redding bracht. Even later voorkwam doelman Janis Blaswich met zijn voet een treffer van de Noor.

Halverwege de eerste helft kwam Heracles aan de andere kant op voorsprong. Burgzorg werd op maat bediend door Robin Pröpper, ontdeed zich met enig fortuin van Miguel Ángel Leal en rondde doeltreffend af: 1-0. Groningen-trainer Danny Buijs gunde vervolgens bij aanvang van de tweede helft Te Wierik zijn rentree, in het stadion waar de verdediger tot dusver de langste tijd van zijn carrière doorbracht. Te Wierik moest toezien hoe zijn voormalig werkgever in de persoon van Schoofs tien minuten na rust dicht bij de tweede treffer was. Op aangeven van Rai Vloet torende Schoofs hoog boven iedereen uit, maar zag hij Padt redden met een knappe reflex.

In de tweede helft viel er voor beide doelen beduidend minder te genieten dan in de eerste helft. Burgzorg en Strand Larsen doken allebei gevaarlijk op in de vijandelijke zestien, maar werden afgevlagd wegens buitenspel. Groningen probeerde in de slotfase met hoge ballen gevaar te stichten en kwam via Strand Larsen nog heel dichtbij. De spits ontving een kopbal van de ingevallen Wessel Dammers, maar schoot in kansrijke positie rakelings over. Ook de ingevallen Ahmed Kutucu trof namens Heracles geen doel na een uitbraak. Door de overwinning boekt Heracles voor het eerst sinds het seizoen 2010/11 twee zeges op Groningen in de Eredivisie, nadat in december ook met 0-1 werd gewonnen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door soron)

Zonde dat je in zo'n seizoen van Heracles twee keer verliesd. Dat is onnodig. Het spel van Groningen verdiende vandaag geen overwinning, maar een gelijkspel zou best verdiend zijn. Hopelijk leert de ploeg hiervan en worden er gauw weer overwinningen geboekt.

30 januari 2021 om 19:02

Ik vond Heracles wel beter eerlijk gezegd.

Schaf kunstgras af, verbied het aub. Dit blijft gewoon competitievervalsing. Het heeft niets te maken met voetbal op normaal gras.

30 januari 2021 om 18:32

Ga niet zo huilen joh, de mat in Groningen in de heenwedstrijd was bijzonder slecht (werd zelfs een spons genoemd), dus dat is geen competitievervalsing?

30 januari 2021 om 18:35

Deze mat lijkt niet op een voetbalveld. Een voetbalveld kan slecht zijn een kunstgrasveld mag de naam voetbalveld niet dragen. Leuk voor amateur clubs, absoluut ongeschikt voor professioneel voetbal.

30 januari 2021 om 18:43

En als je gewonnen had was er niets aan de hand. Zolang het goedgekeurd wordt door de Fifa, Uefa en Knvb kun je zelf ook een kunstgrasmat aanleggen als het voordeel oplevert.

30 januari 2021 om 18:57

Weet hij veel dat Heracles sinds winterstop aardig in vorm is, vorige week Zwolle uit mag je 0-2 eigenlijk ook niet meer weggeven, totaal 10pnt/6wds. Zo'n argument van kunstgras wordt dan al snel een zwaktebod idd, loa goan, punten zijn binnen!

30 januari 2021 om 19:29

@harecles - Enerzijds mee eens, maar het is wel een smetje op het uitstekende werk wat Heracles op letterlijk elk ander vlak aflevert. Maar goed, dat is meer kritiek van een tegenstander en van een breder probleem, namelijk dat de Knvb kunstgras toestaat in de Eredivisie. Uiteindelijk is het niet vreemd dat Heracles op kunstgras blijft spelen, omdat ze anders geheid een grote sponsor verliezen. Geen enkele club zou in die situatie overstappen op natuurgras.

30 januari 2021 om 20:46

Groningen heeft vaak genoeg gewonnen bij jullie op dat plastic. Ondanks het resultaat is het gewoon verschrikkelijk. Het is zaalvoetbal en lijkt niet op veldvoetbal.

30 januari 2021 om 22:15

Prettige avond lord, volgende week weer een wedstrijd. Verliezen is altijd kloten, we hebben er allebei ervaring mee getuige onze clubvoorkeur...

30 januari 2021 om 18:52

Het blijft wel raar dat het toegestaan is. Het is gewoon compleet anders dan echt gras; de bal stuitert anders, je kunt niet meer lekker glijden en je kunt ook veel sneller kappen en draaien. Heracles kan eigenlijk altijd scouten op technische zaalvoetballertjes want die kunnen erop excelleren.

30 januari 2021 om 18:55

Ook onzin, de bal stuitert helemaal niet anders. Dit is juist een van de punten waar een veld op wordt gekeurd door de Fifa. 'lekker glijden zoals op die zandbakvelden bij Gronignen, Utrecht etc. de winterdag? Daarnaast wordt het veld in Almelo altijd netjes gesproeid.

30 januari 2021 om 18:58

De bal stuitert anders, hij stuitert namelijk altijd perfect hoe je het zou verwachten. Er zit geen enkele oneffenheid in zo'n veld, dus anders dan echt gras. De knollenvelden waar jij op doelt zit ook niemand op te wachten nee maar dat is logisch.

30 januari 2021 om 19:13

Dan is het toch makkelijker om te voetballen, ook voor de uitploeg, als je precies weet waar de bal terecht komt? Daarnaast hebben we uit in groningen (op gewoon gras) ook gewonnen.

30 januari 2021 om 19:23

Het is gewoon anders waardoor iemand die er vaker op speelt altijd een voordeel heeft ten opzichte van iemand die er nooit op speelt. En die wedstrijd in Groningen was een redelijk gestolen overwinning. Het maakt ook niet uit. Het is toegestaan, klaar, dus Heracles kan er mooi van profiteren. Door dat veld heeft Heracles altijd teams kunnen samen stellen met erg leuke technisch begaafde spelers waardoor een wedstrijd van Heracles vaak ook leuk was om naar te kijken. Dit jaar vond ik ze voor het eerst in lange tijd niet zo'n interessant team hebben maar ook nu zijn ze alweer zo goed als veilig en is het linker rijtje in zicht. Gewoon een knappe prestatie dus.

30 januari 2021 om 20:47

De bal stuitert niet anders. Gast ga dan zelf een op kunstgras voetballen. De bal stuitert alle kanten op, iedereen glijd onnatuurlijk weg. Het is lijkt in niets op veldvoetbal

30 januari 2021 om 20:09

In Groningen hebben we ook gewonnen.

30 januari 2021 om 20:48

En hoe. Zelden z on onterechte overwinning gezien

31 januari 2021 om 11:58

Als je vaker scoort dan de tegenstander is een overwinning altijd terecht. Of het verdiend is, daar kun je over twisten. Ik hoor hier een slechte verliezer, altijd kijkend naar de omstandigheden, nooit naar je eigen ploeg.

Lekker hoor, na vorige week 6 punten tegen Heerenveen te pakken, pakken we nu ook 6 punten tegen Groningen. Plek 8 tot 14 staat zo dicht bij elkaar dat alle punten meegenomen zijn. Goed weekend!

30 januari 2021 om 18:54

Knap wat Wormuth weer presteert met zijn teampje terwijl hij eigenlijk elk jaar zijn beste spelers verliest. In de eerste weken was het gevoel over Heracles bijzonder negatief en ze zouden uit moeten kijken niet te degraderen. Nu zijn ze eigenlijk gewoon alweer veilig.

Heracles was gewoon beter vandaag. Padt, Gudmundsson, Itakura en Lundqvist een voldoende, verder was het ver beneden peil. Zonder El Messaoudi en Matusiwa lukt het Groningen niet echt om grip op de tegenstander te krijgen en als je dan met Suslov en Hankouri speelt die alleen maar balverlies leiden wordt het een lastige avond. Hopelijk komende week zonder Te Wierik weer gewoon in de 433 met Matusiwa en Messaoudi

30 januari 2021 om 18:36

Ik geef lundqvist geen voldoende

Heracles blijf ik toch een toffe club vinden ondanks het kunstgras. Hebben dit jaar naar mijn mening de minste selectie van de afgelopen tien jaar en staan toch weer in het linkerrijtje. Die hebben hun zaakjes echt fantastisch voor elkaar. Chapeau

30 januari 2021 om 19:10

Thanks! Klopt dat we dit seizoen een mindere selectie hebben dan afgelopen seizoen. Dat heeft o.a. te maken met Corona en een behoudender beleid, maar ook omdat het in mijn perspectief een overbruggingsjaar is voor veel spelers. Quagliata, Lunding, Schoofs, Azzaoui, Les, Oubella: stuk voor stuk spelers die dit seizoen zullen groeien en er volgend seizoen (beter) staan. We missen alleen nog een echte spits, want Kutucu zal vertrekken en Szoke/Bakis breken weinig potten.

30 januari 2021 om 19:14

Die Schoofs is een leuke speler! Het is altijd handig om middenvelders te hebben die meteen op zoek zijn naar de assist of een doelpunt.

Wil iemand bij Pec Da Cruz nog? Jesus wat speelde hij slecht zeg. Beide ploegen waren slecht. Jammer.

30 januari 2021 om 19:12

De vervanger bij PEC speelt goed: Misidjan. Kun je zien hoe soms iets loopt. Trouwens de kop van dit artikel: de man in vorm beslist de wedstrijd, is te veel voor Burgzorg. Hij scoorde maar was verder slecht, te vaak buitenspel en kansen en mogelijkheid tot kansen verprutsen.

30 januari 2021 om 19:16

Als er een prijs was voor meeste aantal buitenspelgevallen dan had Burgzorg hem nu al in ontvangst kunnen nemen, staat minimaal 3x per wedstrijd buitenspel🤦‍♂️

31 januari 2021 om 12:01

Klopt.... gisteren raakte ik de tel kwijt. Wellicht een volgende stap voor hem om ook die regels te snappen. Speelt verder uitstekend! 😃

Tja, Heracles heeft de zaakjes toch wel weer goed op orde. Het blijft knap hoe ze altijd de rust blijven bewaren als het slecht gaat en de boel toch weer doen kantelen. Ik kan me nog een seizoen herinneren waarin ze in de eerste 12 wedstrijden nauwelijks punten wisten te pakken en uiteindelijk de boel toch weer op de rit kregen. Het blijft toch wel bijzonder hoe die club met relatief weinig middelen (inmiddels is dat wel wat omhoog gegaan) altijd vrij makkelijk presteert over een heel seizoen.

Knap van de buren! Jaloersmakend hoe goed zij de zaken weer voor elkaar hebben.

31 januari 2021 om 12:04

Dankje. Bij jullie loopt het dit seizoen ook aardig. Enig puntje van kritiek: de TD spreekt over materiaal voor de subtop, ik zou eerder middenmoot zeggen. Maar da's mijn mening.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. VloetMiddenvelder3316
D. BurgzorgAanvaller315
A. SzőkeAanvaller191
J. BlaswichKeeper250
A. KutucuAanvaller150
M. BrouwerKeeper70
K. BuckerKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

20 fans
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 14 mei
Chelsea hoopt Benjamin Mendy te verlossen van de bank bij Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren