Arsenal doet opnieuw kostenbesparing: aflopend contract per direct verscheurd

Woensdag, 20 januari 2021 om 14:24Rian Rosendaal • Laatste update: 15:05

Sokratis Papastathopoulos is niet langer speler van Arsenal. De Noord-Londense club meldt woensdagmiddag dat het tot deze zomer lopende contract van de centrumverdediger met wederzijds goedvinden is ontbonden. Hierdoor krijgt de 32-jarige Sokratis de gelegenheid om met een transfervrije status een nieuwe club te vinden. De Griekse mandekker speelde sinds medio 2018 voor the Gunners.

Sokratis werd destijds voor circa twintig miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund en de ervaren verdediger kwam in zijn periode bij Arsenal tot 69 wedstrijden. Onder Unai Emery kwam hij nog geregeld aan spelen toe, maar sinds de komst van Mikel Arteta een jaar geleden is er het nodige veranderd. De Spaanse coach geeft in het centrum van de verdediging doorgaans de voorkeur aan David Luiz en Rob Holding. Sokratis werd dit seizoen zelfs niet eens ingeschreven voor de Premier League en Europa League, waardoor een tussentijds vertrek de beste oplossing lijkt te zijn voor alle partijen.

"Namens Mikel, onze trainers, de spelers en iedereen binnen de club wil ik Papa bedanken voor zijn bijdrage aan Arsenal", zo laat technisch directeur Edu woensdag weten in een reactie op de clubsite. "Hij is een belangrijk onderdeel van de spelersgroep geweest en daarnaast heeft hij zich altijd als een modelprof gedragen. De gesprekken over het beëindigen van zijn contract zijn in een prettige sfeer verlopen. Wij wensen Papa het allerbeste voor de toekomst", zo krijgt Sokratis mee bij zijn vertrek bij Arsenal.

Sokratis is de derde speler in een kort tijdsbestek die Arsenal tussentijds verlaat. De club gaf Mesut Özil toestemming om zijn transfer richting Fenerbahçe af te ronden. Daarnaast koos Sead Kolasinac voor een verhuurperiode bij zijn oude werkgever Schalke 04. Sokratis werd onlangs in verschillende buitenlandse media al genoemd als mogelijke aanwinst van Real Betis en Genoa.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Weer een speler waar je wellicht nog wat voor kon krijgen weg. Natuurlijk goed dat er ruimte gemaakt wordt, maar wederom een staaltje mismanagement. Benieuwd of en wie er nog wel wat op gaan leveren. Hoe dan ook, genoeg voorbereidend werk voor komende zomer, hopelijk dan wel op een juiste manier het beschikbare geld aanwenden....en hopelijk is dat niet tegen beter weten in

20 januari 2021 om 15:11

Wie gaat er in deze tijd nog geld neerleggen voor een 32 jarige verdediger, die een riant salaris ontvangt, half jaar contract heeft lopen en een jaar niet heeft gespeeld? Hij is afgelopen zomer niet naar Italië gegaan en gebleven omdat Arsenal een kleine transfersom wilde en niemand dat neer wilde leggen

20 januari 2021 om 15:13

Kan je nog wel een paar miljoen voor krijgen hoor. Dit is mismanagement ten top zoals wel vaker bij Arsenal. Als ze alleen al kleine bedragen vragen voor dit soort spelers in plaats van steeds dat gratis wegdoen of verhuren was het budget veel hoger geweest. Idem voor spelers zoals Kolasinac.

20 januari 2021 om 15:25

Opzich zeker met je eens, hadden misschien een bescheiden bedrag kunnen krijgen.. Maar zo zijn we uiteindelijk wel direct van flink wat deadwood af... Kunnen ze ook geen wedstrijden voor ons verprutsen...

20 januari 2021 om 15:36

@pcmrulez En je bespaart een berg geld om hem nu al weg te sturen. Het is maar hoe je er naar wilt kijken ouwe reus.

20 januari 2021 om 15:52

Als je denkt dat een club voor die laatste 6 maanden nog een paar miljoen had neergelegd dan weet ik niet in wat voor droomwereld jij leeft met alle respect 😉. Arsenal probeert hem al een jaar weg te doen en dat lukt elke keer niet omdat ze dus een klein bedrag vragen. Vorig jaar wilde geen enkele club 5 miljoen betalen laat staan nu. Dit is gewoon een overbodige speler die nu weg is en daarmee bespaar je ook gewoon een paar miljoen in salaris. Ze hadden hem ook kunnen houden en z’n volledige salaris kunnen doorbetalen want geen enkele club gaat nu geld voor hem neerleggen. Betis en Genoa waren de meest concrete clubs en die zitten ook niet op een zak met geld kan ik je vertellen. Kolasinac is weer een voorbeeld waar je gewoon erg veel geld bespaart qua salaris en waar geen enkele club nu een normaal bedrag voor had bepaald. Zeker niet in januari. Alle clubs zitten in geldproblemen en in januari gebeurt er sowieso bijna niks. Gewoon goed gehandeld van Arsenal..

20 januari 2021 om 16:55

Ik doelde ook meer op het feit dat ze hem niet eerder voor wat geld van de hand gedaan hebben. Mismanagement omdat ze hem een te hoog salaris geboden hebben, zoals met meerdere spelers die we niet kwijt kunnen/konden raken.

20 januari 2021 om 17:21

Vooral dat laatste is het geval inderdaad Samcro. Veel spelers verdienen bij ons onevenredig veel geld, waardoor we nooit van ze af komen. Persoonlijk snap ik niet dat je vorig jaar zomer niet van Sokratis af kon komen voor 2,5-5 miljoen.. Had je iets opgeleverd en had je een half jaar meer salaris gescheeld. Daarnaast vraag ik mij af of deze contractontbinding echt zo veel geld bespaard.. meestal krijgt de speler dan ook een vergoeding mee namelijk. Uiteindelijk is hij van de loonlijst af, dat scheelt iets. Maar we lopen als club continu inkomsten mis door dit soort zaken. Dat is gewoon slecht, dus ik ben het met jou eens wat betreft mismanagement.

20 januari 2021 om 18:52

Maar dan was dat mismanagement dus al van een tijdje geleden. En is het management van nu dus juist verstandig. Verkopen lukt niet meer, dan kan je nog een paar maanden salaris uitsparen door hem gratis te laten gaan. Klinkt in mijn oren verstandig, als hij toch niet speelt. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

20 januari 2021 om 19:32

Inderdaad Robthegooner, prima verwoord, dat bovengenoemde niet wist dat geen enkele club een kleine transfersom voor hem wilde betalen zegt alweer genoeg. Anders was die al eerder vertrokken natuurlijk. Nu zal die wel richting Italiã«, Griekenland of Turkije vertrekken.

20 januari 2021 om 15:27

Ik denk niet dat er iemand een miljoen zou neerleggen voor een 32 jarige verdediger met een half jaar contract. Ik denk dat hij tot de zomer had gewacht en zn centen verzameld om vervolgens een vrije overstap te maken. Als Arsenal geld wil verdienen uit verkopen, zullen ze snel afscheid moeten nemen van Willock, Nketiah en misschien ook wel Niles. Als de geruchten kloppen komt er versterking op het middenveld, daarmee worden de speelkansen van Willock nog minder. Nketiah zie ik het niet zo zitten en zijn vervanger staat klaar en wil eigenlijk alleen maar speelminuten en Niles krijgt maar geen kans om op het middenveld zijn kwaliteiten te laten zien, kan je net zo goed ook op cashen.

20 januari 2021 om 15:43

Ik zou nog even wachten met Willock en Nketiah, Maitland Niles zou ik echter wel verkopen. Is nie van het niveau en zakt veel te ver door de ondergrens heen.

20 januari 2021 om 15:51

Willock kun je eventueel nog een kans geven maar Nketiah toch niet? Die laat echt helemaal niks zien en is ontzettend matig. Kun je eventueel wel 20 miljoen voor vangen doordat hij Engels is. AMN is als RB prima maar daar doet bellerin het de laatste tijd wel netjes en als back up heb je cedric ook al.

20 januari 2021 om 16:11

Enige met wie ik zou willen wachten is eigenlijk Willock, omdat ik nog wel geloof dat hij een goede back up zou kunnen zijn op 10 of 8. Maar als een Buendia wordt aangekocht dan zit je met Smith Rowe en Buendia goed op 10, voor 8 heb je Partey, Xhaka, Ceballos en eventueel nog Mo en in de zomer keren Guendouzi en Torreira terug. Je hebt ook nog een Azeez die op de deur klopt. Als een Buendia 40-50 miljoen moet kosten, moeten we toch wel minimaal 35mil vangen per speler. Zit je toch weer aan 100m inkomsten. Nketiah heeft laten zien dat hij buiten de 16 geen toegevoegde waarde heeft, binnen de 16 vind ik hem wel goed. Maar ik zie in Balogun een iets vaardigere voetballer, die over een half jaar gratis weg mag dat is weer 30 miljoen weggegooid.

20 januari 2021 om 16:45

En waarom wel wachten met Willock en met name Nketiah dan ArsenalAddict? Van de 3 spelers is Maitland-Niles namelijk de enige die al meerdere goede wedstrijden heeft gespeeld voor Arsenal, ondanks dat hij ook slecht kan zijn. Nketiah laat letterlijk niks zien en Willock heeft na wat leuke potjes ook nauwelijks meer potten gebroken.. Dus ik snap jou wat dat betreft niet helemaal.

20 januari 2021 om 17:24

Binnen de 16 vind ik dat dus ook heel erg tegenvallen voor Nketiah.. Daarom vind ik hem dus ook bij lange na niet goed genoeg. Buiten de 16 nutteloos inderdaad, maar hij compenseert dat niet met dodelijke afwerking binnen de 16 of slimme loopacties. Het is geen klinische afmaker. Balogun beschikt over veel meer facetten van het spel en is qua afwerking in mijn optiek ook nog beter. Ik snap dus niet dat hij niet meer minuten heeft gekregen, zoals bijvoorbeeld de minuten die Nketiah heeft gekregen die seizoen (EL, beker en PL).

20 januari 2021 om 19:30

Heeft alles met leeftijd te maken, Nketiah en Willock eerst uitlenen voordat je ze laat gaan. Bij AMN weet je dat het niet veel beter zal worden, vertegenwoordigt een leuk bedrag en wil meer aan spelen toekomen

20 januari 2021 om 15:42

Op een gegeven moment moet je gewoon je verlies nemen om van het gezanik over een paar miljoenen af te zijn. Het werkt niet bepaald motiverend om dit soort figuren maar rond te laten dwalen bij de club.

Zou leuk zijn als die terug gaat naar Genoa. Kan daar denk ik nog wel van waarde zijn

Nou Liverpool kom maar door.. contract voor 5 maanden geven zal niet slechter zijn dan Philips of Williams.

20 januari 2021 om 16:46

Be careful what you wish for...

Misschien dat Arsenal nog wel een klein bedrag aan Sokratis kon overhouden, maar anderzijds is het denk ik ook wel prima dat ze hem nu transfervrij laten gaan.

Kunnen zo toch wat ruimte maken in de selectie doordat Özil, Kolasinac en Sokratis vertrokken zijn en in financieel opzicht zal het waarschijnlijk ook wel een stukje schelen. En ik weet dat Özil en Sokratis waarschijnlijk wel wat salaris of wat dan ook meegekregen zullen hebben, maar dan nog creëer je er ruimte mee.

Ergens hoopte ik dat Saliba dit seizoen kansen zou krijgen, maar die had schijnbaar wat persoonlijke problemen buiten het veld en is inmiddels verhuurd aan OGC Nice. Hoop dat hij het daar goed zal doen en dan volgend seizoen kansen zal krijgen bij Arsenal en idem dito geld voor Guendouzi, want dat vind ik ook gewoon een goede speler met best wel wat potentie (pas 21-jaar).

Waarschijnlijk zal Mustafi nu dan de volgende speler zijn die zal vertrekken. Misschien dat Arsenal dan nog wat kan doen op de transfermarkt, maar ik verwacht het niet. Moeten nu vooral proberen om verder te bouwen op spelers als Leno, Saka, Tierney, Martinelli en Smith Rowe terwijl spelers als Holding en Lacazette ook lijken op te leven (of in ieder geval, een heel stuk beter spelen de laatste weken) en ik hoop dat Partey snel echt gewoon volledig fit wordt en Aubameyang zijn vorm weer zal hervinden, dan heeft Arsenal wel een selectie waarmee ze denk ik voor een plek in de top 4 kunnen strijden met waarschijnlijk hier en daar wat gerichte aankopen in de zomer.

Compleet nutteloze aankoop gebleken. Haalde nooit het gewenste niveau en was te oud om nog wat voor de club op te leveren. Blij dat Sokratis weg is.

21 januari 2021 om 00:00

Hij werd ook gehaald toen hij bij Dortmund al voorbij werd gestreefd. Eigenlijk gewoon 2 jaar te laat gehaald.

22 januari 2021 om 14:57

Dat ook, met de toevoeging dat ik Sokratis nooit goed heb gevonden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Arsenal6116
10.Everton59-1
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaMiddenvelder325
B. LenoKeeper350
G. XhakaMiddenvelder311
A. LacazetteAanvaller3113
P. AubameyangAanvaller2910
N. PépéAanvaller2910
S. BouldVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

8 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren