De Telegraaf: Ajax vindt opening in gesprek met Brian Brobbey

Zondag, 17 januari 2021 om 22:07 • Laatste update: 22:29

Brian Brobbey blijft mogelijk toch bij Ajax. Waar de gesprekken over een nieuw contract de afgelopen weken vastliepen, is er volgens De Telegraaf nu toch een opening gevonden. De achttienjarige spits schuift volgens de krant deze week opnieuw aan in de directiekamer om te praten over het verlengen van zijn aflopende contract.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door constant kante)

Het lijkt me niet zo ingewikkeld. 3 a 4 jaar obv Ajax salaris en na een x aantal wedstrijden en goals mag hij richting een acceptabel Riaola jeugdspeler niveau salaris. Plus claussule dat hij gelimiteerde afkoopsom heeft die lager ligt bij weinig wedstrijden of zo iets.

17 januari 2021 om 22:16

Lijkt mij relatief een vrij ingewikkeld contract anders, ipv gewoon ‘speler W tekent voor een X salaris bij club Z voor Y jaar’.

17 januari 2021 om 22:33

Gelukkig doe jij niet de onderhandelingen. Wie gaat daarmee nou akkoord?

17 januari 2021 om 23:27

Het is normaal voor jonge spelers om dmv claussules bepaalde salarisverhoging vast te leggen bij een x aantal goals of wedstrijden. Brobbey en Riola willen speeltijd en geld. Ajax wil een investering op langere termijn binden. Vandaar mijn bovenstaande gedachten die alle drie tegemoet komen.

18 januari 2021 om 13:46

Maar ik snap het niet helemaal. Jij pleit er dus voor dat hij een dik en vet salaris krijgt, maar als hij alsnog veel speeltijd krijgt en goals maakt, gaat hij minder verdienen?? Wat heeft Brobbey daar nou aan?
Is voor Brobbey toch gewoon het allerbeste om nu dan een dik contract af te dwingen? Want speeltijd eisen, dat slaat nergens op. Ajax gaat nooit een speler garantie op speeltijd geven. Dus dan blijft gewoon louter de standaard Raiola truc over, gewoon een mega salaris en dik contract vragen. Dat is de beste garantie voor hem namelijk. Geeft Ajax hem alsnog weinig speeltijd, dan heb je tenminste je dikke salaris, en krijg je wel speeltijd dan is je volgende stap contracttechnisch ook veel beter. Ën, Ajax houdt gewoon uitzicht op een mooie transfersom. Dus als je alle drie tegemoet wilt komen, dan is dit de oplossing. Want die van jou is voor Brobbey niet interessant.

Goed nieuws, zal wel te maken hebben met Klaas-Jans vertrek. Zet m maar erin komende woensdag tegen AZ. Goede wedstrijd om dit soort jongens te laten spelen en de eerste keuzes rust te geven. Beker kan mij dit seizoen echt compleet gestolen worden.

17 januari 2021 om 22:34

Na zo'n week met 3 zware wedstrijden kunnen sommige spelers wel wat rust gebruiken. Sommige leken echt op hun laatste beentjes te lopen vandaag. De beker is idd niet het allerbelangrijkste (vind ik) dus kan je best een aantal spelers rust geven en spelers als Brobbey de kans geven.

17 januari 2021 om 22:38

Zeker. Ben in normale seizoenen nooit voorstander van B-garnituur/talenten laten spelen in de beker maar dit seizoen is die prijs wat mij betreft gewoon volkomen waardeloos. Vol richten op de competitie en de EL, die doen ertoe. De beker wat mij betreft totaal niet.

17 januari 2021 om 22:49

Gezien het programma zou ik hem ook laten spelen. Haller is fot, maar had na vanmiddag ook wat klachten. Dit programma is slopend, dus parkeer de beker maar.

17 januari 2021 om 22:53

Welke klachten had Haller dan? Dat heb ik gemist.

17 januari 2021 om 23:25

Liep een beetje verdwaasd nadat hij het bos in was gestuurd 😉

17 januari 2021 om 23:33

Je bedoelt bij de assist op de winnende goal?😘

18 januari 2021 om 10:17

Kan iemand mij vertellen waarom Ajax o ontzettend zijn best doet voor Brobbey. Tot op heden maakt hij op mij totaal geen indruk.
Wat zijn zijn specifieke kwaliteiten waardoor heel veel mensen hem hier zo'n grote toekomst voorspellen?

18 januari 2021 om 10:58

Hij is fysiek sterk, snel en neusje voor de goal, speelt al ruim 10 jaar bij Ajax ( dus heeft Ajax al 10 jaar in hem geinvesteerd) en is een vd grotere talenten van zijn lichting, logisch dat Ajax hem graag in 1 ziet, is al een tijd geleden dat onze spits uit de jeugd komt.

18 januari 2021 om 10:59

Echter moet het alleen nog blijken of het ook bij ‘grote mannen’ voetbal eruit komt, spelers als Castillion en Donald stonden bij ons in de jeugd ook bekend als de grotere talenten , mede omdat ze qua fysiek paar stapjes voorliepen op de rest van hun leeftijd, in het eerste zie je dat dat geen rol meer speelt.

18 januari 2021 om 11:32

Ik betwijfel echt of hij zoveel kwaliteiten heeft. Ja het is een beest om te zien, maar dat was Zeefuik ook. Dat zegt niet zoveel. Ook in de KKD heb ik hem nog niet zien uitblinken dat ik denk wow, dit wordt een hele hele grote.

Tuurlijk is het leuk om een spits op te leiden, maar ik betwijfel echt of hij voldoende kwaliteiten heeft om de eerste spits bij Ajax te worden.

Waarom zo veel moeite doen?

17 januari 2021 om 22:16

Eens ... maar goed de commissie voor Raiola is eindelijk in orde dus er kan getekend worden.

17 januari 2021 om 22:41

Als club die jarenlang in de jeugd tijd heeft geïnvesteerd in zo’n jongen wil je toch iets van je investering terugzien, financieel of sportief (en het ene hoeft het andere niet uit te sluiten).

Lijkt me stug dat het vertrek van Huntelaar hier verder op van invloed is. Huntelaar was sowieso bezig met zijn laatste maanden in het profvoetbal en de contractverlenging van Brobbey heeft juist betrekking op de periode ná Huntelaar. Leuk en aardig dat hij het komende halfjaar misschien iets meer speeltijd krijgt door het vertrek van Huntelaar, maar het ging en gaat over de komende seizoenen. Heb dan eerder het idee dat Ajax mogelijk zinspeelt op een vertrek van Traoré.

17 januari 2021 om 22:30

Helemaal mee eens

Ik denk dat het voor hem zelf het beste is om bij Ajax te blijven. Waar wilt ie anders de kans krijgen? Bij de subtop / top zal die echt niet meer kansen krijgen, op een uitzondering na misschien. Hij is nog piepjong en krijgt heus wel zijn kansen. Haller moet het ook nog laten zien.

Nouja de opening is het aanstaande vertrek van Huntelaar en Brobbey die dan ineens weer wat meer kans heeft op minuten.

Dit is typisch Raiola. Dat uitstellen en doen alsof een akkoord ver te zoeken was deed hij een aantal jaren geleden ook met Donnarumma die in een klap een van de best betaalde spelers in de serie a werd op hele jonge leeftijd. Ben benieuwd hoeveel Brobbey gaat pakken

17 januari 2021 om 23:00

Donnarumma was wel top 3 keeper van de Serie A op dat moment. Brobbey is 3de spits en komt net 5 wedstrijden kijken.

17 januari 2021 om 23:10

Ja dat wel de situatie is natuurlijk compleet anders

17 januari 2021 om 23:32

Dat maakt Ajax toch niets uit. Als een speler niet wil, dan vertrekt die. Echt geld pakken doe je nergens op die leeftijd. Pas als je van Ajax als betere speler naar een top team gaat, zoals de Jong e.d., dan pak je echt serieus geld.

18 januari 2021 om 06:13

Als je tekent bij welke championship club dan ook, krijg je meer geld dan nu

18 januari 2021 om 13:03

Jazeker. En dan blijf je hangen in championship vechtvoetbal. Wordt je een paar jaar later niet opgepikt door een grotere club. En dan verdien je ineens stukken minder dan de talenten die in de eredivisie doorgebroken waren en naar het buitenland vertrokken. En dat verschil loop je niet meer in.

Je mag als liefhebber/supporter van Ajax toch hopen dat het een keertje klaar is met die halve spitsen als Tadic of Labyad centraal voorin. Tadic is prima op10 of op de vleugel. Vanaf nu gewoon Haller 1e spits en Traoré en Brobbey voor plek 2 laten strijden. En dan nog zien of Danilo terug moet komen komende zomer met daarbij de vraag of Traoré dan wel Brobbey een seizoen verhuurd moet gaan worden voor een seizoen zoals Danilo nu doet.

17 januari 2021 om 23:31

Dat lijkt me wel, Haller is niet voor niets gekocht.

Verlengen!! Leeftijd van een jochie, body van een man.... geef hem eens 2 jaar de tijd met wedstrijden dan staat er echt een beest

dan moet Ajax hem wel verhuren want veel speeltijd zit er voorlopig niet in en die jongen moet zich nu wel ontwikkelen als het echt zo een enorm groot talent is

17 januari 2021 om 22:43

Zie graag dat hij volgend jaar wordt verhuurd aan een Eredivisieclub en zodoende veel speeltijd op het hoogste niveau op kan doen. Traore/Tadic als back up voor de 9 is prima voor volgend seizoen.

17 januari 2021 om 23:06

Hij kan na dit seizoen wat mij betreft geswitched worden met Danilo bij twente.

17 januari 2021 om 23:08

dat zou een goede optie zijn ook idd. die Danilo doet het overigens wel geweldig bij Twente en ik vind hem wel een stuk meer gepolijst en meer overzicht en rust hebben voor de goal als een Traore. Brobbey kan zich dan verder ontwikkelen en laten zien bij Twente. als hij nu veel speelminuten maakt gaat Ajax daar later alleen maar profijt van hebben

Jammer! Ik zag hem graag transfervrij naar PSV komen om het stokje van Malen over te nemen. Die zie ik in de zomer nog wel vertrekken.

17 januari 2021 om 22:53

Wat is dat toch met psv die altijd maar bij ajax de tranfervrije spelers of gefaalde jeugdspelers uit het buitenland wilt halen.

17 januari 2021 om 23:01

Over welke spelers heb jij het? Malen kwam van Arsenal. Altijd maar bij Ajax de transfervrije of gefaalde jeugdspelers uit het buitenland?

17 januari 2021 om 23:21

Bruma, Rekik, Malen, Rosario

17 januari 2021 om 23:23

Hij doelt natuurlijk op Malen die uit de Ajax jeugd komt.

17 januari 2021 om 23:31

Bruma en rekik kwamen toch echt bij feyenoord uit de jeugd

18 januari 2021 om 07:29

Bergwijn

18 januari 2021 om 11:40

Haha ik wist dat deze bijdehante opmerking zou komen. Hij zegt toch 'of gefaalde jeugdspelers uit het buitenland'.. Daar vallen die jongens onder.

Als Huntelaar vertrekt, moet er alsnog een spits bij. Mocht Haller geblesseerd raken heb je een probleem met Brobbey en Traore. Die missen de ervaring om je kampioen te maken. Dus een spits huren lijkt mij de beste optie. Maar als hij blijft kan hij zich optrekken aan Haller, daar word hij beter van, hij is nog maar 18. Mocht hij gaan, dan zou ik als ik hem was naar AZ gaan. Dan word hij vaste spits.

17 januari 2021 om 23:04

Waarom niet ook gelijk nog een goede reservekeeper mocht Onana geblesseerd raken? En een reserve 6 want Gravenberch raakte geblesseerd? Kom op man. Ajax heeft een grote selectie waarvan veel spelers op meerdere posities inzetbaar zijn. Die paniek vanwege het mogelijke mislopen van de titel is Ajax onwaardig. Jullie hebben een geweldige selectie, spelen het beste voetbal, hebben het meest scorend vermogen , winnen de onderlinge duels en staan bovenaan. Alles lijkt erop dat jullie kampioen worden. Daar twijfel ik niet aan.

17 januari 2021 om 23:33

Vaste spits bij AZ? Gaan ze dan Boadu laten banken? Kom op zeg, Boadu is toch veel verder in zijn ontwikkeling.

Kijken jullie vaak Jong Ajax? Ik wel.. Is Brobbey wekelijks uitblinker? Nee Moet Brobbey een grote mond en speeltijd in het eerste eisen? Nee...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Feyenoord4322
5.Vitesse4211
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2210
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren