Georgios Giakoumakis dendert door richting topscorerstitel

Woensdag, 13 januari 2021 om 21:59Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 22:10

VVV-Venlo heeft woensdagavond, drie dagen na de 2-1 zege op Willem II, dankzij Georgios Giakoumakis fors uitgehaald. Het team van Hans de Koning zegevierde met 1-4 bij ADO Den Haag dankzij een kwartet aan doelpunten van absolute smaakmaker Giakoumakis, die zijn status als topscorer van de Eredivisie aanzienlijk heeft verstevigd. Het is voor het eerst dat ADO in elf thuisduels op rij in de Eredivisie niet tot winst komt: de teller van de Hagenaren stond tot woensdag op tien thuisduels op rij zonder zege, net als in 1991.

Het duel in de Hofstad begon liefst tien minuten later dan gepland: het tenue van doelman Luuk Koopmans van ADO leek te veel op de shirts van de spelers van VVV. Zes minuten na de aftrap kreeg de thuisploeg ook nog eens een domper te verwerken: na een overtreding van Shaquille Pinas wees scheidsrechter Jannick van der Laan naar de stip en tekende Giakoumakis vanaf elf meter voor de 0-1. Elk van de laatste zeven schoten van de topscorer van de Eredivisie op doel was ook meteen goed voor een doelpunt.

In het restant van het eerste bedrijf had VVV weinig moeite om de voordelige marge te behouden. ADO probeerde een gaatje in de Venlose defensie te vinden, maar het ontbrak bij het team van Ruud Brood aan creativiteit. Opvallend was dat het geen harde eerste helft was, maar Van der Laan toch drie keer naar zijn borstzak greep. Na de vroege gele kaart voor Pinas gingen ook Joshua John, Vito van Crooij en Boy Kemper op de bon.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

In het eerste kwartier na rust ging het duel op en neer, met kansen voor Simon Janssen, Vicente Besuijen en John. Het maken van doelpunten was echter alleen aan Giakoumakis besteed: na 58 minuten kreeg Koopmans nog wel zijn hand de tegen de kopbal van de Griek, maar het was niet voldoende om doelpunt nummer veertien van de spits te voorkomen. ADO kon nog geen tien minuten later toch nog iets terugdoen, toen een inzet van Daryl Janmaat tegen de paal ging en de rebound door Samy Bourard werd benut.

Giakoumakis zorgde ervoor dat VVV zich geen zorgen over de afloop van de wedstrijd hoefde te maken. Na een misser van Pinas kon Yahcuroo Roemer er op rechts vandoor en hij zag hoe Giakoumakis zijn voorzet doeltreffend afrondde: 1-3. Het zestiende doelpunt van de Griek kwam vanaf elf meter tot stand en niet veel later werd hij door De Koning een publiekswissel zonder aanwezige supporters gegund. Giakoumakis is pas de tweede VVV'er ooit met vier treffers in een Eredivisie-duel, na Hans Sleven in 1959.Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door sirius)

Wauw, niet normaal nu al 16 doelpunten. Bij VVV! Heel knap!

13 januari 2021 om 23:37

Enerzijds wel, maar dan zul je zien dat hij er bij een volgende stap weer nauwelijks een bal in schiet. Ik bedoel; het draait ook wel alleen om hem in aanvallend opzicht. Van Crooij en John hebben nauwelijks rendement evenals vanuit het middenveld. Die jongen is verantwoordelijk voor meer dan 60 procent van het totale aantal doelpunten. Zo'n jongen moet niet in een aanval terechtkomen waar de buitenspelers ook graag een doelpunt maken, want dan blijft er niets meer van over, denk ik. Gezien z'n leeftijd en z'n CV ben ik geneigd te zeggen dat deze jongen ook enkel rendeert in deze omstandigheden, in deze rol en dan moet de aanval om hem draaien. Ik denk dat we gewoon moeten beseffen dat rendement in de Eredivisie nauwelijks een graadmeter is voor het niveau van een speler. Misschien is het zelfs droevig dat zo'n speler uitgerekend in de Eredivisie wel kan scoren. Het is ook wel typerend dat hij slechts twee keer tegen de top 8 heeft gescoord en dan maakt zo'n jongen er 4 tegen ADO en 3 tegen Emmen.

Behalve de penalty mogen al die ballen van Giakoumakis er toch nooit in? Dat een geblunder bij ADO. Bizar.

13 januari 2021 om 22:07

De penalty kwam ook voort uit geblunder dus die mag je er gewoon bij rekenen. ADO was overmoedig van vorige wedstrijd, was ook wat spel betreft de betere maar is niet in staat om foutloos te spelen en dan creëer je flink wat kansen voor VVV

Tot zo ver de hosanna stemming. 1-4 verliezen van VVV dan ben je wel rijp voor degradatie.

Heeft VVV afgelopen zondag niet gewonnen van Willem 2?

13 januari 2021 om 22:06

Ja 2-1 😂

16 duels, 16 goals. Bij zo een verschrikkelijk team... En dan zitten er pareltjes bij en lijkt hij er altijd te staan in de voor Venlo grote wedstrijden, ik kan als niet-Venlo volger zijn goals tegen Emmen, Willem II en nu Den Haag voor de geest halen. Wat een fenomeen.

13 januari 2021 om 23:45

Maar buiten een doelpunt tegen AZ en tegen Groningen scoort hij alleen tegen ploegen onder de top 8, terwijl z'n piekmomenten tegen Emmen (3) en ADO (4) waren. Ik denk dat dit weer zo'n gevalletje is die enkel in de huidige omstandigheden rendeert bij een ploeg die 'm belangrijk maakt omdat de overige aanvallers bijna niet voor rendement zorgen. Ik kan ook niet zeggen dat ik naar een fantastische spits sta te kijken als ik 'm zie spelen. Ik denk dan ook dat dit iets eenmaligs is en dit alleen kan bewerkstelligen binnen dit Vvv.

14 januari 2021 om 01:27

Ik weet dat niet, maar juist voor VVV is het zo een gigantisch fenomeen omdat hij het doet in de wedstrijden waarop er voor Venlo veel op het spel staat!

14 januari 2021 om 08:32

@sirius maar dat zijn toch de wedstrijden waarin ze moeten winnen, ja het is leuk dat hij dan bijvoorbeeld de goaltjes meepikt tegen ajax psv enz maar die wedstrijden zal hij met dat doelpunt niet beslissen, maar een goal tegen emmen ado of willem 2, dat zijn allemaal directe concurrenten daar moet een club als vvv boven zien te eindigen, dan zijn die doelputen tegen die clubs dus veel belangrijker als dat de nodige punten op kunnen leveren.

16 januari 2021 om 15:24

Maar dat laat ook zien dat die jongen het op een hoger niveau allemaal niet goed kan. Natuurlijk is hij van onschatbare waarde voor Vvv. Die waren geheid gedegradeerd zonder 'm, maar dit kunstje zie ik 'm absoluut niet doen bij een club waar meer kwaliteit rondloopt.

Ado heeft kadootjes weggegeven. In principe had Ado de overhand maar elke keer domme fouten waardoor VVV in de omschakeling gevaar kon stichten. Wat mag VVV zich gelukkig prijzen met die geweldenaar in de spits, zonder hem waren ze al gedegradeerd

13 januari 2021 om 22:09

Je kan niet midden in een seizoen al degraderen.... En er is ook nog een club als Emmen. Dat is een soort VVV zonder Griekse topscorer.

13 januari 2021 om 22:55

daarom degraderen er ook 2 ploegen. Waarvan emmen al zeker een feit is

Respect hoor! Erg knap wat hij doet bij VVV. Hoeveel zou deze man er in prikken bij Ajax/PSV?

13 januari 2021 om 22:18

Aanzienlijk minder. Daar is hij niet het mannetje en zijn er anderen die meer kwaliteit hebben en de verantwoordelijkheid opeisen

14 januari 2021 om 05:36

En moet hij dan met 8 spelers in de 16 tot scoren zien te komen. Desalniettemin, blijft het erg knap.

14 januari 2021 om 06:43

Zeker. Wereldprestatie. Ik denk dat een Utrecht met hem wel uit de brand zou zijn in de spitspositie

13 januari 2021 om 23:47

Dat hangt er vanaf of hij uberhaupt tot speelminuten komt. Bij Ajax of PSV behoort hij kwalitatief direct tot de mindere spelers en daar gaat hij nooit een dergelijke rol krijgen.

Hebben de laatste wedstrijd van Willem 11 gewonnen

13 januari 2021 om 22:35

Willem elf?

13 januari 2021 om 23:38

Ja Willem 2 is overleden en Willem 3 t/m 10 houden niet van voetbal dus nu is het Willem 11

Respect hoor! Erg knap wat hij doet bij VVV. Hoeveel zou deze man er in prikken bij Ajax/PSV?

13 januari 2021 om 22:07

10

13 januari 2021 om 23:05

Bij Ajax zou die een helft spelen of zich moeten aanpassen eerst.

Wauw 16 doelpunten al in januari bij notabene een ontzettend slecht VVV, ben benieuwd waar het plafond van deze jongen ligt. Laten we hopen dat het geen éénseizoensvlieg is

13 januari 2021 om 22:38

Ik denk eerder dat het gewoon een laatbloeier is. Je ziet wel dat hij ook echt kan voetballen. Die goals zijn meer kwaliteit dan geluk.

13 januari 2021 om 23:49

Tegen de bovenste 8 clubs komt hij er nauwelijks aan te pas. Ik denk dat dit gewoon een one-hit-wonder is die enkel onder deze omstandigheden kan renderen tegen veelal het rechter rijtje. Ik bedoel; wie gaat het anders doen bij VVV dan? Van Crooij met z'n 2 doelpunten en 2 assists? John met z'n 1 assist?

Ongelofelijke stats en dat bij met alle respect vvv. De mvp zonder twijfel. Stel zo een speler is geschorst of geblesseerd. Ramp voor vvv dan.

Fenomeen ongelooflijk. En zijn vaak nog goede goals. Wanneer hij zo door gaat is vraagprijs van 10 miljoen realistisch.

Wat heb je nou aan een publiekswissel in een leeg stadion? Voelt ook een beetje gênant om naar de mensen thuis te klappen voor de camera. Had persoonlijk liever m'n vijfde er nog ingeschoten dan.

13 januari 2021 om 23:08

Was geen publiekswissel. Hij was moe en als je zag hoe tering kramer hem wilde aanpakken nog....puur bescherming voor hem en het team

geweldige spits voor Vvv. in zo een matig elftal spelen en zo veel doelpunten is erg knap

Wat een spits zeg, hier is elke club die tegen degradatie speelt toch jaloers op. Over ADO, tsja. Na een krappe overwinning tegen een dramatisch RKC werd er in mijn ogen veel te positief gedaan over ADO. Ja ze wonnen de wedstrijd, maar het voetbal was ook een uur lang totaal niet om aan te gluren. FC Emmen, ADO en RKC zijn simpelweg de 3 minste ploegen dit jaar die onderling gaan uitvechten wie er nog de nacompetitie in kan. VVV zou hier eigenlijk ook gewoon bijhoren maar die hebben een gekke spits die zga 1 op 1 loopt.

13 januari 2021 om 22:10

Ik ben het met je eens hoor, ADO hoort gewoon te degraderen, maar VVV speelde vandaag nog slechter, en die zouden zonder Giakoumakis nu onder Emmen hebben gestaan. Zelf als ADO ambieer ik normaliter ook wel boven clubs als PEC en Fortuna te eindigen, maar ja

Echt bizar. Als ik zijn goals zie, lijken het ook zo goed als altijd frommelgoals, intikkertjes of penalty's, maar hij doet het maar wel even. Vond hetgeen Perez zei ook wel interessant, wie durft het met zo'n jongen aan? Dit lijkt mij echt een typisch geval van een one season wonder. Laten we daarom hopen voor VVV dat hij de club erin houdt en aan het eind van het seizoen voor een leuk bedrag betrekt.

13 januari 2021 om 22:39

Dat valt wel mee. Hij schiet ze ook van buiten de 16 geplaatst in een hoek en heeft als ik het goed heb al met twee omhalen gescoord. Daar zitten echt technisch knappe goals tussen.

13 januari 2021 om 22:52

Dat zulke goals ertussen zitten is leuk, maar dat zijn wel echt de uitzonderingen. Ik zie er teveel hele gelukkige, simpele goals tussen zitten en zeer weinig aanknopingspunten om dit te zien als zijn daadwerkelijke niveau.

13 januari 2021 om 23:32

Dan moet je z'n goals nog eens opnieuw bekijken. Meer kwaliteit dan geluk.

Ik vrees echt dat ADO het niet gaat redden, het is echt een armzalig elftal. VVV is ook nit heel veel maar die hebben nog een spits die ze in de eredivisie houdt

VVV gaat optimaal profiteren van deze Griek. Hij gaat er eigenhandig voor zorgen dat ze erin blijven, dat kan haast niet anders, om vervolgens voor een miljoenen bedrag te transfereren. Zo iemand zal wel terecht komen bij een Apoel Nicosia of een Sparta Praag. Beetje dat niveau verwacht ik.

13 januari 2021 om 22:20

Misschien gaat hij eerst wel naar CSKA Moskou. Die hebben een prima trackrecord met hun spelers. Musa en Honda deden het daar ook prima.

13 januari 2021 om 22:42

Alleen hadden Mussa en Honda natuurlijk veel meer kwaliteit. Ik neem aan dat elke scout dat daar ook wel ziet.

13 januari 2021 om 22:43

Wernbloom en Elm niet te vergeten!

13 januari 2021 om 23:10

Die kwamen niet van vvv

Laatst noemde ik Giakoumakis als optie voor Feyenoord. Toen werd ik voor een gek weggezet. Deze kerel scoort uit alle hoeken en dat zijn niet alleen intikkertjes en penalty's. Hij heeft zich gewoon goed ontwikkeld bij VVV. Typische laatbloeier, die gaat flink geld binnen brengen.

13 januari 2021 om 22:40

Haha, dat zou ik ook zeggen, gezien jouw naam Gewoon een one season wonder. Een soort Dalmau, Vleminckx, Malki, Santos... Ik zie iemand het seizoen van zijn leven spelen en veel mazzel hebben. Dat is hem en VVV gegund, maar meer zie ik echt niet in hem.

13 januari 2021 om 22:53

Je noemt me wel leuke namen op hoor. Malki heeft namelijk 3 seizoenen flink veel goals gemaakt in een slecht team. In dat geval kun je Dolberg en Sol ook onder one season wonders plaatsen. Maar die goals zijn echt niet allemaal penalty's, intikkers etc. Dat kan inderdaad dat je dat ziet als je steekproefsgewijs wedstrijden of samenvattingen van VVV ziet. Er zitten omhalen tussen, afgelopen wedstrijd nog van buiten de 16 geplaatst schot in de hoek.

Bizarre statistieken, goede spits. Lekker gevoel als je voorste man van elke halve kans een doelpunt maakt. Ado echt rijp voor KKD; zonde want is een club met historie en statuur voor stabiel rechterrijtje.

Deze pot was zo belangrijk voor ADO dit moest 3 punten zijn. En zeker gezien het programma. ADO en Emmen gaan degraderen

Jongensboek! Geweldig. Naar United voor 49 miljoen. Hebben ze in Limburg ook nog wat.

Ik ben eerlijk gezegd niet heel erg onder de indruk van Janmaat op CV, hij moet op rechtsback spelen bij ADO, het probleem is dat alle andere CV’s (los van Pinas) niet kunnen verdedigen en een talent als van Ewijk kan je niet zomaar van zijn plek af halen. Laatstgenoemde gaat denk ik misschien deze periode of anders sowieso in de zomer vertrekken, want die is gewoon te goed voor het niveau ADO. Pinas is transfervrij en de groep huurlingen gaan terug naar de club, in andere woorden ADO moet heel hun selectie weer gaan omtoveren.

De vorige 2 spitsen die net zo belangrijk waren voor vvv, doen het ook meer dan gemiddeld goed in de eredivisie. Snelle conclusies die velen trekken dat juist deze spits het alleen in venlo goed gaat doen. Thy bij sparta en Darfalu bij vitesse. Met deze 2 bij vvv succesvolle spitsen in gedachten zal Valcxk voor VVV op zoel zijn gegaan naar een gelijkwaardige spits. Zijn behendigheid en doelgerichtheid lijken echt op die van de eerder genoemden. Knap staaltje scoutingswerk, zeker ook als je naar de statistieken kijkt die helemaal niet denderend zijn hiervoor. Toch moet VVV enige vorm van zekerheid hebben gehad toen ze hem haalden VVV kan het zich niet veroorloven geld uit te geven aan transferbedragen voor gokjes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VVV-Venlo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.RKC Waalwijk27-20
15.Willem II25-30
16.FC Emmen24-30
17.VVV-Venlo23-42
18.ADO Den Haag19-44
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. GiakoumakisAanvaller2925
V. van CrooijAanvaller293
J. JohnAanvaller242
T. KirschbaumKeeper280
T. HunteAanvaller212
Y. RoemerAanvaller130
Voor de complete selectie: Clubpagina VVV-Venlo.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina VVV-Venlo.

0 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren