Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

ADO-verdediger werkte tijdens interlandbreak in kringloopwinkel

Laatste update:

Shaquille Pinas was tijdens de interlandperiode een paar dagen vrij van zijn verplichtingen bij ADO Den Haag. Waar internationals zich in deze periode melden bij de nationale ploeg en anderen genieten van hun vrije tijd, koos de 22-jarige verdediger ervoor om aan de slag te gaan in een kringloopwinkel. “Ik ben een sociale jongen, die dat met liefde doet. Zolang ik dat kan en mag doen, doe ik het zeker”, aldus Pinas tegenover Omroep West.

Dat Pinas een paar dagen terug te vinden was in de kringloopwinkel was niet zonder reden. “De kringloopwinkel is van vrienden van mij, maar de hele omgeving daar kende ik niet”, vertelt de voormalig jeugdspeler van Feyenoord en FC Dordrecht. “Ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik vond het leuk om te doen. Tijdens de interlandbreak is het lekker om even weg van het voetbal te komen.”

Pinas miste dit seizoen nog geen minuut en scoorde twee keer namens ADO. Hij wilde even niet bezig zijn met voetbal. “In de kringloopwinkel had ik dat. Je ziet dan hele andere dingen, andere dingen van het leven, die ook mooi zijn. Dan zie je hoe sociaal mensen zijn, hoe mensen die het wat moeilijker hebben daar komen kijken voor spulletjes. Dan denk ik wel; waarom klaag ik in deze wereld over dingen. Het kan slechter.”

De ADO-verdediger geeft aan dat hij het belangrijk vindt dat ieder persoon zich ‘goed en lekker’ voelt. “Als ik daaraan mijn steentje kan bijdragen, dan doe ik dat graag. Ik ben een sociale jongen, die dat met liefde doet. Zolang ik dat kan en mag doen, doe ik het zeker”, vertelt Pinas. Hij bouwde in korte tijd naar eigen zeggen een mooie band op met verschillende personen. “Je maakt een babbeltje en het voelt gelijk goed. Dat vind ik belangrijk. Ondanks de situatie waarin we nu leven, is het wel fijn om dat soort momenten toch nog even mee te maken. Het is moeilijk, maar het leven stopt niet.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtig gebaar van Pinas om naast het voetbal, in een kringloopwinkel te werken. Vind Pinas sowieso al een goede speler met best wel wat potentie. Zie hem echt wel een stap omhoog maken en hij heeft nog maar een contract tot aankomende zomer bij ADO Den Haag. Misschien een optie voor AZ en ergens zou ik hem ook wel graag bij Ajax willen zien, want zoals ik al aangaf vind ik hem bij ADO altijd prima spelen, hij is pas 22-jaar en heeft ook zeker potentie om beter te worden. Daarbij kan hij centraal in de verdediging, op linksback en als nummer 6 uit de voeten maar persoonlijk vind ik hem goed in de verdediging en heb hem bij ADO ook weleens als linksback zien spelen, wat hij naar mijn mening ook prima deed.

18 oktober 2020 om 11:12

Ajax? Hmm nee dat lijkt me nog geen reële optie. Maar niveau Utrecht, Vitesse en mss AZ en Feyenoord moet kunnen. Bij psv en ajax alleen als er echt een probleem is op die positie.

18 oktober 2020 om 13:26

Feyenoord heeft gewoon betere spelers op die positie dan PSV dus ik snap niet echt wat je bedoelt.

18 oktober 2020 om 11:25

Hij is echter wel een beetje klein voor een centrale verdediger (1.82), maar hij was vorig seizoen een van de betere spelers van Ado. Hij heeft wel sprongkracht, maar ik weet niet zeker als je dat in de Premier League of Bundesliga het dan wel redt als hij die ambities heeft. In Spanje lopen in het algemeen kleinere centrale verdedigers, dan kan het nog wel. Of hij moet op de 6/linksback gaan focussen. Overigens een prachtig gebaar van Pinas, petje af.

18 oktober 2020 om 11:40

Ben met je eens dat lengte belangrijk is als centrale verdediger, maar toch is het niet per se nodig. Azpilicueta is 1.78, Otamendi is ook niet groot. Nathan Aké is ook maar 1,80. Nu heeft Pinas natuurlijk niet het talent van deze heren, maar het hoeft niet per se iets te betekenen.

18 oktober 2020 om 12:34

Ja klopt, Eric Garcia (1.83), Alaba (1.80), Marquinho (1.83), en Thiago Silva (1.83) idem. Maar het helpt wel als je wat langer bent en hier in Nederland heb je niet al teveel goeie koppers, dus zou je niet al teveel last hebben.

18 oktober 2020 om 13:33

Vorig jaar was hij één van de weinige lichtpuntjes. Dit jaar is hij één van de slechtere spelers in de basiself bij ADO. Moet zich nog flink verbeteren wil hij in de subtop mee kunnen.

Dit soort mensen maken de wereld een beetje beter! Groot hart ♥ van deze man, vooral in dit soort tijden. Neem er een voorbeeld aan zou ik zeggen

Op zich hartstikke leuk.in deze Corona tijd als profvoetballer niet handig natuurlijk.dat hele verhaal over een bubbel wordt steeds ongeloofwaardiger en ik vrees dat als de cijfers nog oplopen we straks ook het voetbal een tijdje moeten gaan missen.

18 oktober 2020 om 11:10

Als hij achter de balie staat, met plexiglas, mondkapje en 1,5 meter afstand... Lekker doen!!!

18 oktober 2020 om 11:13

Kijk, wielrenners kan je nog in de bubbel houden tijdens een koers omdat ze dan gewoon een aantal weken met de ploeg op stap gaan. Maar voetballers hebben ook gewoon een gezin thuis met een vrouw die waarschijnlijk werkt en kinderen die naar school gaan. Dan kan je eigenlijk sowieso al geen bubbel meer hebben. De bubbel is in ieder geval lek om het zo maar te zeggen.

18 oktober 2020 om 11:30

Dat s ook zo. Maar je geeft gewoon een stok om mee te slaan.al die basketbal en volleybalcoaches etc die door willen gaan gaan dit soort berichten misbruiken

18 oktober 2020 om 11:36

Ja, dat is waar. Maar we kunnen voetballers zoals Pinas toch ook niet vragen om niet meer mee te doen in de maatschappij en wat (vrijwilligers)werk te gaan doen? Het is gewoon een lastige situatie. Maar wat Pinas hier doet lijkt me onschuldig.

18 oktober 2020 om 13:43

Maarja, basketbal en volleybal zijn sowieso binnensporten en het is toch algemeen bekend dat Corona makkelijker binnen verspreidt dan buiten. Hockey zou bijvoorbeeld dan weer wel door moeten kunnen gaan, als je het mij vraagt.

18 oktober 2020 om 11:45

Ik denk dat die bubbel sowieso beetje voor de bühne is. Want als ze thuis komen bij vrouw/vriendin, kinderen die naar school zijn geweest of naar het werk. Boodschappen hebben gedaan, een filmpje bij de bios hebben gepakt, bij de ouders zijn langs geweest. Dan kan de speler wel vooral thuis of op het trainingscomplex zijn, dan toch zijn er voldoende contactmomenten buiten de bubbel mogelijk omdat je ook een thuissituatie hebt.

Zijn ze niks te mooi voor!! Laat de regering maar invoeren dat alle voetballers gewoon moeten gaan werken net als vroeger het geval was. En het weekend kun je gaan voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren