Zenden prijst ‘trainingsbeest’ van PSV: ‘Hij doet me denken aan Lampard’

Woensdag, 13 januari 2021 om 10:25 • Laatste update: 11:44

Boudewijn Zenden is bij PSV onder de indruk geraakt van Eran Zahavi. De Israëlische spits heeft het niet makkelijk gehad in zijn eerste halfjaar in Nederland; mede door het coronavirus en een blessure kwam hij in de eerste seizoenshelft moeizaam uit de verf. "Hij is in het begin zoekende geweest, kwam vanuit een andere competitie en raakte vervolgens even geblesseerd", aldus Zenden, als spitsentrainer verbonden aan PSV, bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Zahavi kwam in de Eredivisie in de eerste seizoenshelft slechts tot een doelpunt in zes wedstrijden. Zondag begon hij vanuit de basis in de topper tegen Ajax en scoorde hij twee keer in de eerste twintig minuten van de wedstrijd. “Het is een ervaren speler die in het verleden veel goals heeft gemaakt. En dan kunnen mensen wel zeggen dat het in Israël of China was, maar je zult ze toch moeten maken”, aldus Zenden over Zahavi, ex-spits van onder meer Maccabi Tel Aviv en Guangzhou R&F.

PSV geeft 2-0 voorsprong weg: 'Toch trots op ons spel'

Ondanks de tegenslagen in zijn eerste halfjaar bij PSV bleef hij gemotiveerd om te slagen, zag Zenden. “Want als je ziet hoe hij traint. Hij weet wat hij wil. Hij is ook altijd extra aan het afwerken na de training. Zahavi is echt een trainingsbeest”, stelt Zenden. “Hij doet mij denken aan Frank Lampard. Die bleef na de training ook altijd nog met een zak met twintig ballen achter op het veld, dan ging hij op het doel schieten. Dan is het geen verrassing dat het in de wedstrijd eruit komt. Als je investeert, betaalt het zichzelf terug.”

Zahavi vormde zondag een koppel met Donyell Malen in de voorhoede. Bij beide doelpunten was Malen de aangever. "Dat sprong er echt uit", aldus Zenden. "Ze weten elkaar goed te vinden. Dat is ook winst die we behaald hebben." De verwachting is dat Malen en Zahavi vanavond in de wedstrijd tegen AZ opnieuw samen in de aanval staan. De wedstrijd tussen PSV en de Alkmaarders begint om 18.45 uur.

Vermoedelijke opstelling PSV volgens het Algemeen Dagblad: Mvogo; Dumfries, Teze, Boscagli, Max; Sangaré, Rosario; Ihattaren, Gakpo; Malen, Zahavi.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Zahavi heeft een slechte indruk gemaakt in de eerste seizoenshelft. Hij begon redelijk tot goed, maar kreeg corona en was daarna gewoon niet goed. Ook nog eens een blessure er overheen daarna. Met het voorgaande in het achterhoofd heb ik hem echter nog zeker niet afgeschreven. De twee goals van dit weekend kunnen hem wel eens het zetje geven om ook in NL een mooi aantal goals te gaan maken.

13 januari 2021 om 10:49

Ik vond hem zondag niet alleen door zijn goals goed spelen. Ook aan de bal was het stukken beter dan in de eerste seizoenshelft, waarin hij nog veel balverlies leed. Zondag passeerde hij zelfs af en toe zijn tegenstander, hield vaak overzicht en was ook redelijk balvast. Goed om te zien. Nu moet hij alleen nog blijven scoren 😅

13 januari 2021 om 12:09

Lol, is ook niet zo moeilijk om Schuurs en Blind te passeren :-P.
Nee maar zonder gekheid, Zahavi speelde stukken beter idd, bleef rustig en speelde ook nog eens de bal af i.p.v. uit de meest onmogelijke posities proberen te schieten op goal.

13 januari 2021 om 10:51

Zahavi is natuurlijk een echte afmaker, geen dribbelaar of spelmaker (hoewel hij zo nu en dan toch te betrappen is op prima passjes). Zo moet je hem ook behandelen. Ik denk dat hij in die rol met de snelle, technische Malen naast hem echt wel gaat renderen. Hij begon ook prima, maar corona en blessures maken het gewoon lastig. Zijn goals tegen Ajax waren gewoon klasse. Beide zuiver afgemaakt, waarbij vooral de eerste goal zijn ervaring verraadde: in 1 keer raken en mooi ingeschoten.

13 januari 2021 om 11:06

Als ik de mannen van VI moest geloven was die eerste goal 1 grote toevalstreffer 😃

13 januari 2021 om 12:29

Ik ben altijd al een psv fan maar zahavi ondanks zijn 2 goals vind ik het een klungel Noni, malen, gakpo zahavi goed voor de 70ste minuut

Je kan beter een wedstrijdbeest hebben als een trainingsbeest

13 januari 2021 om 10:49

@japie, zondag niet gekeken? Was toch redelijk een beest wat Zahavi heeft laten zien. De beste man op het veld! Ik als AZ fan hoop da thij vanavond op de bank begint...

13 januari 2021 om 10:52

Beste man op het veld is misschien wat overdreven, maar hij was zeker heel belangrijk. Of hij nou de man is die AZ vanavond pijn moet doen, weet ik niet.

13 januari 2021 om 10:57

Als je Ajax pijn kan doen met 2 goals, kan je iedereen pijn doen in de eredivisie, dus ook AZ. Mooi dat hij scoorde en laten we hopen dat de wedstrijd tegen Ajax hem over een dood punt heeft geholpen.

13 januari 2021 om 11:09

Voor zijn zelfvertrouwen is het zeker goed wanneer je tegen Ajax scoort. Maarja misschien is scoren tegen Ajax wel makkelijker dan scoren tegen Fortuna, daar is het druk in de 16 en tegen Ajax is het op de counter. Hij schoot ze wel prima in dat mag gezegd worden.

13 januari 2021 om 11:11

Klopt, las trouwens dat Zahavi ook naar Ajax kon maar dat hij voor PSV heeft gekozen. Wel mooi dat hij dan ook zijn voeten laat spreken haha.

13 januari 2021 om 18:24

@prem93 ik zeg ook niet dat hij in het veld niet goed is maar ik wordt altijd zo moe van die mensen die de trainingen groter maken dan dat ze zijn

13 januari 2021 om 10:50

In het kader van nutteloze clichés..... jeetje. Volgens mij kun je pas een wedstrijdbeest zijn als je een trainingsbeest bent. Niet andersom

13 januari 2021 om 10:54

Er zijn natuurlijk uitzonderingen zoals Ledley King, die trainde niet mee bij Spurs, maar speelde dan weer een fantastische pot in het weekend. Wel een voorbeeld van een wedstrijdbeest :P

13 januari 2021 om 11:03

@skede, Romario, ‘beetje moe’ deed het wel leuk bij jullie

13 januari 2021 om 11:04

Of Romario haha. Maar ik schaar Zahavi (nog) niet in dat rijtje 😉

13 januari 2021 om 11:11

@primetime, haha precies. Er zijn inderdaad uitzonderingen voor de écht groten

13 januari 2021 om 11:11

Verraadt de knipoog een geintje of denk je dat hij misschien ooit wel in het rijtje van Romario kan komen te staan?

13 januari 2021 om 11:11

Verraadt de knipoog een geintje of denk je dat hij misschien ooit wel in het rijtje van Romario kan komen te staan?

13 januari 2021 om 12:20

Ik denk dat Zahavi op dit moment niet ver van dat niveau af zit nee. Romario was natuurlijk uitzonderlijk goed maar als Zahavi blijft scoren komt hij wel in dat rijtje ja. Absoluut!

13 januari 2021 om 12:54

Legt Zahavi er nog twee in dan is hij Romario eigenlijk wel al voorbij zou ik zeggen.

13 januari 2021 om 12:59

Dat vind ik wel een beetje snel gaan eerlijk gezegd. Ik zou zeggen nog 5 goals.

13 januari 2021 om 18:25

@skede Romario denkt daar anders over

Ik verwacht echt nog wel wat van hem de tweede seizoenshelft. Als Malen en Zahvai elkaar zo goed blijven aanvoelen, dan heb ik daar wel vertrouwen in.

Vind ik altijd zo mooi als we het in de voetballerij het hebben over trainingsbeesten. Dan gaan we nog een half uur of een uurtje ballen schieten. Dat is geen trainingsbeest. Arnold Schwarznegger trainde 8 uur per dag. De voetballerij is gewoon lachwekkend.

13 januari 2021 om 11:01

Je mag dit soort uitspraken best in de context van het voetbal zien hoor, we hoeven niet alles absoluut te vergelijken met andere takken van sport want dat is appels met peren vergelijken, dus totaal irrelevant. Ik kan me best voorstellen dat er zat spelers zijn die na de training douchen, omkleden, misschien nog even op de club blijven hangen en dan naar huis gaan. Van wat ik meekrijg van o.a. verschillende podcasts rondom PSV is dat hij ook in het krachthok veel bezig is om zn spieren goed en gezond te houden, dan mag je best spreken van een trainingsbeest. Lijkt in dat opzicht op Cr7, die daar natuurlijk ook om bekend staat en mede daardoor nog altijd zo gigantisch goed is op topniveau.

13 januari 2021 om 11:01

Je moet jezelf ook niet oververmoeid trainen. Je hebt bijvoorbeeld wielrenners die de hele winter door extreem veel trainen en totaal oververmoeid aan het seizoen beginnen waardoor ze niks meer presteren. Zijn dat dan echte topsporters? Voetballers moeten 8 maanden in het jaar fit zijn en dus is echt heel veel uren maken niet te doen.

13 januari 2021 om 11:27

Fijn voor Schwarzenegger, maar als een voetballer acht uur per dag zou trainen, dan zou hij geen energie meer over hebben voor de wedstrijden.

Boudewijn Zenden werkt als spitsentrainer heel intensief met Zahavi en als oud-speler van o.a. Barcelona, Liverpool en Chelsea zal hij best wel iets weten van voetbal. Dus als hij Zahavi een trainingsbeest noemt (binnen de context van het voetbal), dan zal dat vast gewoon zo zijn.

Ik vind het knap hoe Zahavi is teruggekomen van corona. Die paar wedstrijden die hij speelde tussen zijn ziekte en zijn blessure waren echt niet goed, hij zag er minder fit uit dan en alles ging gewoon net even te langzaam. Knap dat hij een maand later weer zo fit is. Afgelopen zondag was de beste en meest fitte Zahavi die we tot nu toe gezien hebben, hopelijk trekt hij die lijn door! Als hij uiteindelijk uitkomt op een doelpunt of 10 zou het prima zijn.

13 januari 2021 om 11:12

Laten we het hopen. Ik vind wel dat hij in passing nog wel wat stappen te maken heeft hoor. Heb hem met enige regelmaat de bal zien verspelen bij een veelbelovende aanval. Verder heb ik hem zeker nog niet afgeschreven. Ben benieuwd hoe het verder gaat, eerst maar eens tegen AZ!

13 januari 2021 om 16:48

Wat Zahavi vooral heeft is dat hij soms wel heel moeilijk denkt. Hij houdt weleens goed het overzicht maar soms dan heeft hij onverklaarbare hakjes.

Zei na de wedstrijd dat hij voor het eerst sinds zijn komst voor langere tijd heeft kunnen trainen met zijn teamgenoten en dat dat hem ongelooflijk geholpen heeft. Denk dat mensen dat ook nog wel eens vergeten, met een druk schema ga je van wedstrijd - rusten - reizen - wedstrijd - reizen - rusten - wedstrijd en opnieuw, dan heb je gewoon nauwelijks tijd om te trainen met elkaar, terwijl dat ook erg belangrijk is om een goede afstemming met je medespelers te creëren. Denk dat de winterstop hem dan ook goed heeft gedaan omdat daarin wel getraind werd met de hele groep. Komt nu ook een stuk fitter over na zijn coronabesmetting en blessure. Hopelijk is hij met zijn twee goals tegen Ajax over het dode punt heen, speelde een puike pot ook. Verwacht nog steeds veel van hem.

Oh god... het ophemelen is begonnen. Is iedereen vergeten hoe god vergetens slecht hij was de volledige eerste seizoenshelft!!! Laat hem eerst maar eens een paar wedstrijden goed spelen want los van zijn 2 goals zondag was het ook allemaal niet veel.

13 januari 2021 om 12:02

Vanochtend een azijnbad genomen? Hij speelde prima zondag, hopelijk trekt hij deze lijn door.

13 januari 2021 om 12:29

De volledige eerste seizoenshelft? Die hij voor drie kwart heeft gemist door corona en een blessure? iets wat je had kunnen weten als je het artikel had gelezen. Zie ook de reactie van Rubentje13 boven je, omschrijft de situatie vrij helder mijns inziens.

13 januari 2021 om 12:36

Volgens mij valt het ophemelen wel mee. Los daarvan maakt hij gewoon 2 goede goals waarbij de eerste in mijn ogen nog best lastig is om hem zo te maken. Ik ben ervan overtuigd dat als deze speler zijn vertrouwen houdt en volledig fit blijft hij nog veel goals gaat maken. Hoewel hij ook tegen ajax misschien al wel meer goals zou moeten maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3844
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3520
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller169
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper160
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 9 3 1 0
2020 Guangzhou R&F 7 4 1 0
2019 Guangzhou R&F 28 29 2 1
2018 Guangzhou R&F 26 20 3 0
2017 Guangzhou R&F 30 27 4 0
Laatste voetbalnieuws

Schmidt wisselt weer en laat grote namen op de bank van PSV

PSV start zaterdagavond niet in zijn sterkste opstelling in het uitduel met Sparta Rotterdam. Denzel Dumfries, Donyell Malen en Eran Zahavi vinden zichzelf terug op de bank op Het Kasteel. Cody...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 januari
Olympique Marseille heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Arek Milik, maar is nog niet rond met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren