Gladbach roept spugende Thuram op het matje en deelt straf uit

Zondag, 20 december 2020 om 13:27Rian Rosendaal • Laatste update: 13:31

Marcus Thuram moet als boete een maandsalaris inleveren bij Borussia Mönchengladbach, zo maakt de Duitse club zondagmiddag wereldkundig. Het in te houden bedrag zal worden overgemaakt naar een goed doel. Daarnaast gaat de aanvaller zich binnenkort inzetten voor een social project van Die Fohlen, zo klinkt het. Thuram werd zaterdag tegen TSG Hoffenheim (1-2) van het veld gestuurd vanwege spugen richting tegenstander Stefan Posch. Men vreest dat de Duitse voetbalbond een langdurige schorsing zal opleggen.

Trainer Marco Rose bood na afloop van het duel al zijn excuses aan voor het gedrag van Thuram en een dag later mengt ook technisch directeur Max Eberl zich in de discussie omtrent de Franse aanvaller. "Ik heb vanmorgen (zondagochtend, red.) een lang gesprek gehad met Marcus, waarin hij opnieuw zijn excuses aanbood bij mij en de club. We kennen Marcus nu bijna twee jaar. We kennen zijn omgeving en zijn ouders en dat alles past niet bij wat er gisteren (zaterdag, red.) is gebeurd. Marcus is er kapot van en heeft mij verzekerd dat hij niet met opzet richting Posch heeft gespuugd."

"Hij vertelde me dat hij tijdens de ruzie met Posch verschillende keren in het Frans vloekte en tijdens een stortvloed aan woorden en in grote opwinding onbewust heeft gespuugd. Marcus weet dat de beelden voor zich spreken en dat de rode kaart meer dan terecht was. Ik geloof hem, want ik heb Marcus leren kennen als iemand die doorgaans onberispelijk gedrag laat zien. Hij heeft dit niet met opzet gedaan." Thuram gaat volgens Eberl akkoord met het inleveren van één maandsalaris. "Marcus heeft daarnaast excuses aangeboden aan Posch, Hoffenheim, zijn ploeggenoten, de trainers en de supporters van Gladbach. Hij is in de fout gegaan en wordt daarvoor bestraft. Het is echter ook een mens en wij laten hem zeker niet vallen."

Thuram kwam zaterdagavond via Twitter al met excuses na zijn rode kaart tegen Hoffenheim. ""Er is vandaag iets gebeurd dat niet bij mijn karakter hoort en nooit had mogen gebeuren. Ik heb op een verkeerde manier gereageerd op een tegenstander, waarna iets per ongeluk gebeurde. Dit was niet de bedoeling", aldus de weggestuurde aanvaller.. "Ik bied aan iedereen mijn excuses aan: aan Stefan Posch, mijn ploeggenoten, mijn tegenstanders, mijn familie en iedereen die mijn reactie heeft gezien. Ik accepteer uiteraard alle consequenties die deze actie met zich mee zal brengen", zo besloot de schuldbewuste Thuram.Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door ligadream)

Der lama zwei!! Prima oplossing zo, doen ze keurig. Ben wel benieuwd naar de straf van de Duitse bond.

Spugen op een ander in een tijd dat de mensen om je heen mondkapjes dragen en in sommige landen niet eens de deur uit mogen.. ik snap de emotie, maar dit soort vergrijpen staan voor mij even hoog als zinloos geweld on the pitch.!

Prima opgelost. Wel sneu voor die jongen dat er per ongeluk wat spuug mee kwam tijdens het vloeken. Zal hierdoor nu dikke schorsing krijgen.

Je spuugt niet met opzet? Dommer heb ik het nog nooit gehoord. Lang straffen is de enige remedie voor dit soort gedrag?

Zoals ik al gisteren voorspelde, de gebruikelijke reactie waarin niemand afstand durft te nemen van zo'n actie. Walgelijk. Verdient 10+wedstrijden schorsing. Zo ontzettend laag. Voorspelbare reacties als "zo kennen we hem niet en bla bla bla".

20 december 2020 om 14:17

Wat moeten ze doen dan? Aangeven dat dit een heel moeilijke jongen is, wekelijks benen breekt en het gezicht van spelers volspuugt, terwijl dit niet zo is? Zou ook wat zijn. De club ontkent helemaal niet wat er gebeurd is, dat doet de speler zelf in dit geval. Maar biedt wel gewoon zijn excuses aan. Prima reactie van de club, vooral dat ze dat geld niet in eigen zak steken vind ik netjes van de club. Verder aan de bond overlaten om een schorsing te bedenken lijkt mij niet meer dan logisch.

20 december 2020 om 15:09

Het was een statement geweest als de club het voortouw zelf had genomen en hem zelf al een schorsing had opgelegd, zoals je dat in het verleden zag.

Gepaste straf. maandloon + maatchapelijk werk. nu nog een paar wedstrijden schorsen en hopelijk leert iedereen hiervan

Spugen is respectloos , absoluut!Rijkaard deed het ook in 1990 maar kan me niet herrineren dat we er toen zo hysterisch over deden.het past geheel in onze hysterische maatschapij (corona hysterie) om hier nu erg hysterisch over te doen zeg. Alsof je extra besmet word door gespuugd te worden in deze situatie, de spelers worden nota bene getest.Schorsing? Zeker! Extra erg in corona tijd? Onzin .Irriteer me een beetje aan de "ja knik" cultuur die er momenteel overal.heerst.Ik praat spugen zeker niet goed! Dit moet bestraft worden , maar jeetje alles word "zwaarder' omdat er covid19 is.Als je nu mensen op straat ziet die elkaar omhelsen ga je al bijna denken dat ze een misdaad plegen, we moeten opassen dat we niet onszelf verliezen in de huidige paniek.Nogmaals he : spugen naar je tegenstander was, is en zal altijd een zware straf moeten opleveren in mijn ogen. Maar maak het nu niet erger door "corona'En voordat iemand nu roept: ja maar het is een voorbeeld functie , alsof iemand iemand anders op straat gaat spugen omdat een voetballer op tv dat doet, dan ben je sowieso al niet helemaal 100 , met of zonder dat foute voorbeeld op TV.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Mönchengladbach

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

1 fan
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 juni
FC Groningen is niet van plan om Jörgen Strand Larsen zomaar van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren