‘Ajax en PSV jagen op bankzitter in Nations League-duel met Oranje’

Maandag, 23 november 2020 om 12:31Rian Rosendaal • Laatste update: 19:33

Ajax blijft ondanks de aanhoudende coronacrisis de transfermarkt in binnen- en buitenland scherp in de gaten houden. Volgens het Zweedse medium Sport1 is de talentvolle Anel Ahmedhodzic op de radar verschenen van scouts van de Amsterdamse club. De 21-jarige centrumverdediger van Malmö FF wordt daarnaast ook in verband gebracht met PSV, AC Milan en Chelsea.

Markus Rosenberg, de zaakwaarnemer van Ahmedhodzic die tussen 2005 en 2007 uitkwam voor Ajax, benadrukt echter wel dat de jonge verdediger de tijd neemt om een beslissing te nemen over zijn toekomst op clubniveau. "Anel moet naar een club gaan waar hij volledig tot bloei kan komen, ergens waar hij dus niet op de bank terechtkomt. Alle clubs met interesse volgen Anel al een tijdje en weten dus wat ze in huis kunnen halen. In de winterstop gaan we luisteren naar de verschillende aanbiedingen die we binnenkrijgen", zo laat de zakelijk adviseur weten in een reactie aan Sport1.

Ajax geeft voor het eerst in jaren prijs voor beste talent aan verdediger

Volgens Rosenberg is het goed mogelijk dat de kieskeurige Ahmedhodzic zijn verblijf bij Malmö FF verlengt, ondanks de groeiende interesse vanuit het buitenland. "Sommige mensen hebben het al over bepaalde topcompetities, die mensen hebben duidelijk zelf nooit gevoetbald. Clubs die geïnteresseerd zijn zullen niet gelijk geld neerleggen nadat ze Anel pas één keer hebben bekeken. Ze gaan hem grondig analyseren en stellen dan een plan van aanpak op. Wij krijgen dat plan vervolgens onder ogen en zullen dan een grondige overweging maken. Er zal uiteindelijk een akkoord moeten komen tussen twee clubs en ook de wensen van Anel zijn zeer belangrijk. Het is overigens niet zo dat Anel over een aflopend contract beschikt bij Malmö FF", aldus Rosenberg.

De 1.92 meter lange Ahmedhodzic verlengde zijn contract in Zweden eerder dit jaar tot december 2023, waardoor Ajax en PSV sowieso met een transfersom over de brug dienen te komen. De in Zweden opgegroeide mandekker debuteerde in oktober in de nationale ploeg van Bosnië en Herzegovina, in het playoff-duel om het EK tegen Noord-Ierland (4-5 nederlaag na strafschoppen). Drie dagen later, op 11 oktober, zat Ahmedhodzic negentig minuten op de bank in het Nations League-duel met het Nederlands elftal (0-0). Voor de recente ontmoeting met Oranje in Amsterdam (3-1 nederlaag) werd Ahmedhodzic niet geselecteerd.


Poll

Denk jij dat Anel Ahmedhodzic een aanwinst is voor Ajax of PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Wat moeten wij met een centrale verdediger als je Schuurs, Alvarez, Timber, Martinez en Blind al voor die positie hebt? Lijkt me een fabeltje.

23 november 2020 om 12:42

Denk dat jullie hem halen voor de breedte. Tevens hebben jullie de slagkracht om zo iemand in te lijven en een gokje te nemen.
Kan me niet voorstellen dat ze in Eindhoven nog meer spelers gaan halen.. geld raakt echt op daar.

23 november 2020 om 13:17

Centraal achterin is toch wel de zwakste plek van PSV, zou het wel kunnen begrijpen als ze die willen versterken. Ik weet echter niet of deze speler dan ook een directe versterking is ten opzichte van de huidige CV’s.

23 november 2020 om 13:38

Breedte genoeg hoor

23 november 2020 om 12:48

@messibazoer je doet me denken aan vele Ajaxfans die ongeveer hetzelfde reageerden hier onder tijdperk Fdb. "wat moeten wij met een spits als we De Jong, Lodeiro en Klaassen evt. daarvoor hebben?". Zelfde met "wat moeten wij met een flankspeler als we daar Schöne, Sana, De Sa daarvoor hebben?". Na! Je kon me oprapen. Deze speler speelt met zijn rechtervoet, dus de uitstekende spelers Blind en in potentie Martinez vallen weg. Van Alvarez ben ik wel redelijk gecharmeerd betreft zijn basistaak, onderscheppen. Maar Schuurs noemen? En vergeet niet. Timber is inderdaad ontzettend talentvol, maar ga je met 2 centrale verdedigers spelen die net niet de 1.80 raken? Dat is vragen om problemen tegen ploegen die wel lange spelers hebben. Ahmedhodzic lijkt me talentvol hoor, maar moet zeker wat stappen maken wil hij waarde toevoegen bij Ajax. Goede zaak dat ze rond kijken, alhoewel ze Alvarez een wedstrijd of 5 de kans moeten gunnen op de CV, vind ik.

23 november 2020 om 13:22

Dit seizoen heb je geen moment de kans om 5 wedstrijden lang dingen te proberen. Ten Hag heeft aan het begin wat dingen geprobeerd met Labyad voorin bijvoorbeeld en wisselingen op het middenveld en achterin. Resulteerde in moeilijke overwinningen en een verlies tegen Groningen. Het team van nu staat. Never change a winning team. Tenzij Schuurs meerdere wedstrijden op rij de fout in gaat wat resulteert in puntverlies. Naar mijn mening is Schuurs, net als Alvarez ook een jongen die vertrouwen nodig heeft.

23 november 2020 om 16:19

@"timber is inderdaad ontzettend talentvol, maar ga je met 2 centrale verdedigers spelen die net niet de 1.80 raken? Dat is vragen om problemen tegen ploegen die wel lange spelers hebben." - Als Schuurs (boven de 1.90) en Timber 100 luchtduels zouden aangaan met precies dezelfde moeilijkheidsgraad, wie van de twee zou er het meeste van winnen volgens jou?

23 november 2020 om 16:44

@komijn ik snap je zin niet helemaal. Ik zeg toch juist daarom dat tenminste 1 CV met lengte benodigd is? En om antwoord te geven: Schuurs, al vind ik die niet zo kopsterk. Maar hij is wel 13 cm langer. Zegt niet altijd iets, maar ja.

23 november 2020 om 18:24

@jeffreysch, Ik wilde met mijn vraag achterhalen of je lengte heel sterk koppelt aan het winnen van luchtduels en hoe je Schuurs vs Timber inschat tav duelkracht in de lucht. Tav het eerste heeft poster Wolterx in post #34 hierbeneden precies verwoord hoe ikzelf erover denk. Als je dat gelezen hebt, kun je daar dan iets mee of zit je daar heel ver vanaf? Tav Timber vs Schuurs heb ik geen harde data om mijn eigen vermoeden te ondebouwen (louter wedstrijden die ik van beide spelers heb gezien en de indrukken die daaruit voortvloeien), maar ik denk dus dat Timber meer van die 100 luchtduels zou winnen dan Schuurs. Mijn indruk tot nu toe is dat Timber meer duelkracht in de lucht heeft dan de veel langere Schuurs. Dus als ik mij zorgen zou maken over het gebrek aan duelkracht in de lucht van de andere centrale verdediger van Ajax als de kracht in de lucht van sommige spelers van de tegenstander, dan zou ik een veiliger gevoel hebben bij Timber dan bij Schuurs om dat probleem op te lossen.

23 november 2020 om 12:50

Ik weet niet of deze speler links of rechts of überhaupt een aanwinst is, maar ik hoop niet dat we in de toekomst met Timber en Martinez centraal achterin gaan staan gezien hun lengte. Eigenlijk hoop ik dat beiden zich ontwikkelen tot backs. Alvarez heb ik nog wel vertrouwen in als CV, maar ten Hag zal hem eigenwijs als middenvelder blijven opstellen (als hij überhaupt een kans krijgt).

23 november 2020 om 15:23

Timber en Martinez als backs zou wel echt tragisch zijn. Allebei veel te defensief ingesteld daar waardoor je al met buitenspelers moet gaan spelen die aan de zijlijn blijven, iets wat echt exact tegenover gestelde is van wat Ajax juist zo goed doet. Ik zie best een Timber op rechtsback eindigen bij Ajax maar dat is niet Jurriën in dit geval. Vertrouwen in Alvarez als CV heb ik ook totaal niet, bij Mexicaanse elftal staat hij op 34 wedstrijden waarvan minimaal 25 op een andere positie als CV zijn, sterker nog hij heeft afgelopen 2 jaar nog geen 15 potjes als CV gespeeld. Zelfs in Mexico bij America was zijn laatste half jaar als Cvm. Dit is niet een bedenksel van Ten Hag om hem als CVM te spelen, dat is wat hij elke keer als niveau omhoog ging moest doen omdat hij als CV te matig was. Alles waar Schuurs moeite mee heeft nu zou Alvarez nog meer moeite mee hebben, is nog minder wendbaar, nog trager en nog minder complementair aan Blind. Tel daarbij op dat aan de bal Schuurs ook nog eens een stuk beter is en je hebt je reden waarom Alvarez geen kans meer krijgt. Zegt genoeg dat laatste wedstrijd van vorig seizoen zelfs Timber de voorkeur kreeg boven Alvarez. Martinez gaan we nog een prima bedrag voor vangen, Alvarez is gewoon een flinke misser gebleken al heeft hij in kwalificatie voor Cl vorig jaar zijn waarde gehad. Nu is het vooral een dure kracht die erin gezet kan worden na 70 minuten om nog iets van zijn waarde te behouden tot hij verkocht kan worden. Wanneer Kudus weer terug is zal Alvarez 5e optie worden in die dubbele 6 of 6/8 wisselwerking achter Gravenberch, Klaassen, Kudus en Ekkelenkamp en 5e optie als CV achter Blind, Martinez, Schuurs en Timber terwijl Freek Jansen eerder deze maand aangaf dat Ajax een nieuwe CV wint als Schuurs zich niet ontwikkeld zoals gehoopt. (‘als hij in de komende drie Champions League-duels geen verbetering laat zien, dan gaat Ajax in januari toch echt op zoek naar een nieuwe rechter centrale verdediger. Het wel of niet halen van een opvolger voor Joël Veltman was afgelopen zomer al een vraagstuk’)
Aantrekken van Antony en Kudus is op eerste oog schot in de roos, Klaiber en Klaassen voegen in diens rollen iets toe (klaiber imo prima back-up, beter dan verwacht). Als we afscheid kunnen nemen van Alvarez, Huntelaar (andere rol?), Labyad en imo ook Promes kunnen we verder kijken. Verhuurde namen als Marin, Magallan, Eiting, Pierie en Danilo zullen hopelijk in zomer ook voor extra budget gaan zorgen. Verwacht dat Onana en Tagliafico's tijd er toch echt op zal zitten na dit seizoen en dan moet je weer gaan bouwen aan een nieuwe ploeg.

Als je een miljoen of 60 binnen kan halen uit verkopen van Marin (optie tot koop van 10 miljoen), Onana (20 miljoen ongeveer), Tagliafico (op te halen voor 20 miljoen schijnt) en Alvarez (8-10 miljoen zal wel inzet zijn van Ajax) heb je iets om mee te werken. Je krijgt sowieso nog wat miljoenen van Lang (6 miljoen), zie ook Danilo (?) en met wat geluk Magallan (miljoen of 5, zijn huidige club lijkt te gaan degraderen en dan zal die optie tot koop niet gelicht gaan worden) vertrekken en wie weet heb je dan miljoen of 75 dat binnenkomt aan verkopen.

Kijkende naar huidige eerste selectiespelers zonder bovengenoemde namen:
Op doel: Stekelenburg, Scherpen, Kotarski.
Rechtspoten achterin: Klaiber, Mazraoui, Schuurs, Timber en Rensch
Linkspoten achterin: Martinez, Blind
Dubbele 6/8 of 10: Gravenberch, Klaassen, Ekkelenkamp, Kudus, Taylor
Buitenspelers/spits: Neres, Antony, Tadic, Traore.
Verwacht dat in dit geval dan Labyad en Promes blijven om op middenveld en in aanval extra optie toe te voegen maar dan mis je alsnog basiswaardige doelman, 2 linksbenige verdedigers, een middenvelder en aanvaller voor je een complete selectie hebt (heb selectie van transfermarkt na recente promotie naar eerste ploeg van Taylor en Rensch gepakt)
Dm:? (scherpen)
Rb:mazraoui (klaiber)
Rcv: Schuurs (timber/rensch/?)
Lcv: Blind (martinez)
Lb:? (?)
Rcm: Klaassen (ekkelenkamp)
CM: Kudus (labyad/?)
Lcm: Gravenberch (taylor/?)
RV: Antony (?)
SP: Tadic (traore)
LV: Neres (promes/?)

Is beetje hoe ik nu naar eventuele ploeg van volgend jaar kijk. Dan zie ik een ploeg waar met paar gerichte aankopen meer mee mogelijk is dan huidige ploeg, mede doordat de spelers dan jaar verder zijn. Persoonlijk zou had ik Promes graag zien vertrekken deze zomer gezien hoe beperkt hij is zonder goede aanvoer iets waarvan iedereen zag dat dit seizoen minder zou zijn voor hem dan toen Ziyech er was. Geen 1v1, geen overzicht en matige passing. Dat soort speler zie ik niet graag bij Ajax, had veel liever Lang behouden zien worden dan Promes.

23 november 2020 om 17:01

Ik vind Timber (jurrien dan) eigenlijk heel veel weg hebben van Nigel de Jong toen ie net doorkwam bij Ajax. En dat was toen een heel erg goede rechtsback.

Timber vind ik voetballend erg sterk, kan echt wel een man uitspelen, is redelijk snel en erg slim en goed in de duels. Ik heb wedstrijden van hem gezien bij Jong, waarbij hij als centrale verdediger geen duel verloor, maar ondertussen wel veel risico legde in zijn spel om dingen voetballend op te lossen zonder de bal te verliezen. Als centrale verdediger een of twee spelers uitspelen om ruimte te creëren, dat zijn er niet al teveel die dat kunnen (al loopt er in de jeugd nog een speler rond die er zelfs 5 of 6 kan passeren als centrale verdediger).

23 november 2020 om 17:12

Timber kan heel goed voetballend voor een CV, dat zeker. Daar hebben we er best een paar van in jeugd momenteel. Rensch kan prima indribbelen, Aertssen met zijn snelheid kan dit op momenten heel goed (neem aan dat je op hem doelt met stuk tussen haakjes) maar ook iemand als Henry of Milovanovic kan best een mannetje passeren. Vond Chourak als CV dat echt heel goed doen.

23 november 2020 om 22:05

Aertssen ja, denk alleen dat hetgeen hij nu laat zien qua dribbels over het hele veld, dat dat in de jeugd kan, maar dat gaat bij de profs niet meer.

24 november 2020 om 01:10

Ligt eraan hoe ver hij die dribbel kan verfijnen nog. Hij is gewoon bovenmatig snel, schijnt op de sprinttesten bij snelste in de jeugd te zitten. Pure snelheid is op elk niveau een wapen en zeker als CV kan je dan echt veel meters maken wanneer tegenstander niet goed staat. Dit was wat Frenkie de Jong tegen PSV toen zo goed deed als CV. Mocht Aertssen zijn dribbel technisch nog wat bijschaven en vastigheid in zijn lichaamsschijnbeweging vinden dan kan hij met zijn snelheid altijd dribbels blijven winnen.

23 november 2020 om 13:12

Zeker rechts achterin is het niet alsof Schuurs en Alvarez onomstreden zijn en Timber is te klein wanneer hij naast Blind of Martinez moet staan. En Ajax zal Alvarez toch niet nog een jaar op de bank willen laten zitten lijkt me, dan maar liever met een stuk verlies verkopen..

23 november 2020 om 13:24

Ten hag weigert alvarez als verdediger te zien is wel gebleken. Martinez en blind zijn voor de linker positie. Schuurs is niet goed genoeg en timber, das een jeugdspeler. We spelen CL. We hebben kwaliteit nodig.

23 november 2020 om 14:57

@soccerfan_1 of Ten Hag acht Alvarez gewoon niet goed genoeg voor uberhaupt een vaste plek in het elftal

24 november 2020 om 05:16

Dus haal je een 21 jarige Zweedse Bosnier die als international niet eens wordt opgeroepen? Bovendien maak ik uit de woorden van Rosenberg op dat deze jongen ook nog veel stappen moet zetten, net als Schuurs.

24 november 2020 om 05:18

Toegegeven, de laatste Bosnie/Zweden combi in Amsterdam pakte prima uit

23 november 2020 om 13:57

En wie van die namen buiten blind heeft laten zien goed genoeg te zijn voor die positie? Precies, niemand. Er moet hoog nodig een Cv bij, ga je met Schuurs Europa in kan je beter thuis blijven

23 november 2020 om 14:56

het gaat natuurlijk niet om de hoeveelheid verdedigers maar om de kwaliteit. deze Bosnier met zijn 1.92 meter kan je wel naast een Blind zetten, maar Timber die 1.79 meter is natuurlijk niet. dan win je geen kopduel meer

23 november 2020 om 15:51

Want lang zijn = kopduels winnen? Boscagli staat in top qua gewonnen kopduels in Nederland (boven de 80% gewonnen kopduels) en die is zelfde lengte als Blind bijvoorbeeld terwijl Gelmi van VVV bijna 10cm groter is en die wint minder dan 40% van zijn kopduels. Sterker nog, wist je dat Blind en Schuurs elkaar hierin niet ontlopen? Hoe kan het dat Schuurs met 193cm net zo veel kopduels wint als Blind van 181cm? Koppen is meer dan lang zijn, positionering, sprongkracht en vooral timing maar je stuk meer mee goed dan paar cm langer zijn. Wat wel enorm helpt is fysiek sterk zijn, Ramos is amper langer dan Blind en flink stuk kleiner dan Schuurs toch is dat duidelijk een betere kopper. Nu zeg ik niet dat Timber zoals Ramos is maar het is best een prima kopper ondanks zijn lengte. Net zoals Martinez dat ook is. Iemand met kwaliteiten in de lucht mag er zeker bij wat mij betreft maar daar valt weinig over te zeggen obv zijn lengte.

23 november 2020 om 15:20

Volgens mij bestaan er in Amsterdam veel twijfels of Schuurs het wel gaat redden, Ten Hag ziet Alvarez niet al CV, Timber heeft nog wel een paar jaar nodig. Martinez en Blind zijn beide linker Cv's.
Dus kan best begrijpen dat ze op zoek zijn naar een nieuwe CV.

Iemand die hem al eens heeft zien spelen? Als je na de clubs kijkt met interesse moet hij toch wat kunnen.

23 november 2020 om 12:39

De namen van de clubs zeggen mij niks. Grote clubs kunnen zo'n jongen ook makkelijk voor hun tweede elftal halen.

Een echt goede CV kunnen we in Eindhoven nog wel gebruiken haha, dus je bent welkom

23 november 2020 om 12:40

Ja, jij kent deze speler ook echt? Wil je me dan wat meer over hem vertellen?

23 november 2020 om 12:44

Haha nee natuurlijk niet, maar ik doel op het feit dat wat er nu loopt bij ons gewoon defensieve stootkracht te kort komt

Logisch dat Ajax blijft rondkijken. Het geld en de ambities zijn er. Het is wel altijd lastig inschatten in hoeverre zo'n verder echt beter is dan Schuurs/hoeveel sneller hij zich zal ontwikkelen, maar het is een goede zaak dat men alert blijft scouten voor alle posities.

Zou best een leuke speler voor Ajax kunnen zijn ipv Schuurs wie Europees gewoon te kort komt. Als PSV-er zou ik hem niet willen hebben, heb toch liever een ervaren iemand achterin staan naast Teze. Ken deze jongen overigens helemaal niet maar 195 voor een centrale verdediger is altijd wel lekker om erbij te hebben.

23 november 2020 om 12:46

Haha, lengte hoeft niet zoveel te zeggen. Grappig dat je Schuurs noemt trouwens, die is namelijk een CM groter. Hoe kom je er eigenlijk bij dat het een leuke speler voor Ajax kan zijn, terwijl je deze jongen niet kent?

24 november 2020 om 01:28

Ik ken deze speler indd niet maar Ajax heeft toch centrale verdedigers nodig? Of vind je dat Schuurs het goed doet op Europees niveau? Ik zeg niet dat deze jongen ook gelijk beter is dan Schuurs maar als hij betaalbaar is, dan is het toch een prima versterking? Al helemaal wanneer hij echt goed blijkt te zijn.

23 november 2020 om 12:53

Je kent hem niet, maar je weet wel dat het een verbetering is t.o.v. Schuurs. Dan moet het iets persoonlijks zijn...

Laat maar komen. Misschien kan ploeggenoot Toivonen een goed woordje voor PSV doen. Deze jongen heeft met zijn 192 centimeters in ieder geval iets wat ontbreekt in onze huidige defensie: lengte.

23 november 2020 om 13:20

Ken je hem ook echt qua speelstijl etc? Of zeg je dit nu enkel om het een CV is die 1.92 is? Ben wel benieuwd wat zn kwaliteiten en valkuilen zijn. Als Ajax fan zou ik niet direct zeggen 'laat maar komen'. Enkel als hij daadwerkelijk een toevoeging zou zijn (directe kwaliteitsimpuls of dicht op het niveau van de huidige basis. Ik ken hem echter niet qua stijl.

23 november 2020 om 13:31

Ken hem niet nee. 'laat maar komen' is meer een kreet uit wanhoop. Als CV ben je voor PSV al gauw een versterking, want van wat er nu staat word ik gewoon niet zo vrolijk.

23 november 2020 om 17:32

Haha fair enough, maar pas maar op. Straks heb je de Bosnische Magallan op de stoep staan in Eindhoven.

Aan de bal heel comfortabel, best snel voor zijn lengte en staat ook positioneel meestal gewoon goed. Vind hem best lijken op de Ligt, verdedigend qua niveau tussen de Ligt en Schuurs in. Zou een verbetering zijn voor Ajax vind ik zelf.

Hij was ook gewoon opgenomen voor het duel met Nederland in Nederland, echter was hij voor zover ik weet besmet met het coronavirus en moest hierdoor afmelden.

Overbodig voor Ajax als je het mij vraagt.
Schuurs is een ruwe diamant die geslepen gaat worden en waar men geen afstand van doet.
Dan heb je Alavrez die als backup dient
Daar achter komt Timber alweer die vermoedelijk de vervanger van Schuurs zal worden...
En dan meld Rensch zich ook al...

Financieel kan Ajax hem zat halen.
Maar welk plan van ontwikkelen en minuten geven heb je?

PSV heeft daarentegen wel de mogelijkheid om hem speeltijd te bieden.
Wat zal zo'n jongen kosten?
Marktwaarde 1,2 mil .... een keer 5 a 6 mil?
Dan kan PSV wel dragen

23 november 2020 om 13:23

Lijkt mij in eerste instantie ook inderdaad. Echter ken ik hem helemaal niet. Als het een speler met enorme potentie is, dan kun je als Ajax zijnde de portemonnee redelijk makkelijk trekken, maar zoals je zegt lijkt me de kans niet erg groot dat we dit nodig hebben met het aantal spelers dat al beschikbaar is. Enkel als deze jongen nu al direct een klasse beter is dan Schuurs, wat ik me afvraag als je niet wordt opgeroepen voor Bosnie.

23 november 2020 om 13:26

Ik denk dat ze in iedergeval hun ogen open houden. Schuurs is misschien een ruwe diamant, maar er staan inmiddels ook wel de nodige vraagtekens achter zijn naam. En bij Alvarez helemaal. Timber en Rensch hebben beide het probleem dat ze te klein zijn voor het centrum, zeker wanneer ze naast Blind staan. Een centrum waar de langste verdediger 180 is gaat internationaal niet werken, dan kom je lengte en kracht tekort.

23 november 2020 om 15:18

Ook de domste set ooit om Botman te laten gaan!
Gozer had lengte, body en voetballend vermogen genoeg om Ajax 1 te spelen.

Ze hadden beter dan nog afscheid kunnen nemen van Martinez

23 november 2020 om 15:50

Die begrijp ik ook niet. Ik had ook niet verwacht dat hij het in Frankrijk zo goed zou doen (vooral afgaande of wat ik her en der lees, itt to dit halve forum zie ik hem nooit spelen in Frankrijk).
Blind had hij natuurlijk niet zo maar uit de basis gespeeld, dus ik kan me de keuze van Botman best voorstellen. Maar waar Ajax overloopt van de middenvelders hadden ze links achterin best nog iemand in de selectie er bij kunnen hebben, daar hebben ze nu maar 3 spelers voor 2 posities dus daar was hij echt wel aan zijn minuten gekomen.
Misscien niet een echte Ajax verdediger maar een in een elftal waar verder juist heel veel voetbal in zit kan dat ook heel goed werken. En richting de toekomst zijn Timber en Botman in tegenstelling tot Timber en Blind juist wel complementair aan elkaar.

Laten we hopen dat het PSV eens lukt een goede verdediger te strikken. Anders wordt het nooit meer wat in Europees verband. Maarja, Ajax en Ac Milan dat is niet de minste concurrentie.

23 november 2020 om 16:00

"laten we hopen dat het PSV eens lukt een goede verdediger te strikken"

Een paar verdedigers die de afgelopen vijf jaar bij PSV gespeeld hebben: Dumfries, Max, Angelino, Rodriguez, Arias, Moreno, Bruma, Willems. Volgens mij toch best een aardig rijtje.

23 november 2020 om 16:36

Ik denk dat je zijn punt wel beetje maakt met dit lijstje. Ik zie best een aantal goede spelers die ik niet als goede verdedigers zou typeren. Misschien deels doordat andere kwaliteiten meer in het oog springen maar Willems, Angelino en Max komen op mij redelijk kwetsbaar over puur defensief. Zijn alles kwalitatief goede spelers maar hetgeen wat die 3 zo goed maakt(e) is aanvallende kwaliteiten.

23 november 2020 om 17:09

Klopt inderdaad. Het zijn voornamelijk backs die (geheel terecht) genoemd worden. Maar aan goede centrumverdedigers ontbreekt het helaas al jaren in Eindhoven. Baumgartl, Luckassen en Boscagli zie ik echt als miskopen en Viergever en Schwaab zijn verdedigers van middelmaat. Van Teze ben ik dan wel weer gecharmeerd. De tijden van Bruma en Moreno zijn inmiddels alweer lang geleden...

23 november 2020 om 18:22

Oke even correctie. Een goede CV. Met Moreno maar 1 goede centrale verdediger de afgelopen jaren.

26 november 2020 om 20:46

@kolarov: Luckassen is gehaald als verdedigende middenvelder, niet als cv. Boscagli doet het dit seizoen gewoon prima. Viergever is geen topper, maar is wel een speler die eigenlijk nooit minder dan een 6-je scoorde, hetzelfde gold voor Schwaab in zijn eerste twee seizoenen. Blijft wat mij betreft alleen Baumgartl over als miskoop.

26 november 2020 om 20:50

@forzaromale: Niet mee eens. Bruma en Rekik waren ook een goed centrum. Bruma heeft aardig wat interlands gespeeld in zijn PSV-tijd en van Rekik moet je niet vergeten dat hij 18 was toen hij naar PSV kwam en nog altijd pas 20 toen hij vertrok. Veel cv's zijn op die leeftijd nog niet eens doorgebroken.

Ik heb deze jonge bij Bosnie zien spelen en wat mij opviel is dat hij als nieuweling een stabiele indruk maakte. Raakte niet in paniek en stond goed positioneel. Als een Bosnier zou ik een transfer naar de eredivisie toejuichen maar denk niet dat het een jonge is die er meteen zal staan. Daar moet hij zich nog voor doorontwikkelen! Potentie heeft hij zeker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger60
N. MazraouiVerdediger63
E. ÁlvarezMiddenvelder61
R. GravenberchMiddenvelder61
S. BerghuisAanvaller62
S. HallerAanvaller65
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren