FIFA bevestigt: Oranje definitief in Pot 1 bij WK-kwalificatie

Donderdag, 26 november 2020 om 10:08Yanick Vos • Laatste update: 10:13

Het Nederlands elftal is definitief in Pot 1 ingedeeld bij de loting voor de WK-kwalificatie, zo heeft de wereldvoetbalbond FIFA donderdag naar buiten gebracht. Op de nieuwe wereldranglijst staat Oranje op de veertiende plaats, waarmee het tot de beste tien Europese landen behoort.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat is het sterkste land dat Nederland kan loten uit Pot 2?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door westland96)

Buiten de Zwitsers die zeker thuis heel sterk zijn, zijn het toch niet de meest indrukwekkende teams. En van de landen in pot 3 en verder moet je al helemaal niet bang zijn. Dit mag toch voor geen enkel land uit pot 1 (misschien Denemarken als uitzondering) enorme problemen opleveren.

20 november 2020 om 00:27

Mee eens. Al vind ik Noorwegen nog wel een redelijk geduchte tegenstander in pot 3. Hebben een mooie generatie met jongens als Haaland, Odegaard, Sorloth, Berge, Midtjo, Hauge, Ajer, Evjen etc. Verwacht dat de Noorse ploeg zich de komende jaren stormachtig gaat ontwikkelen.

20 november 2020 om 00:32

Een paar mooie namen maar momenteel is dat echt nog geen heel goed team. Een land is Polen is zeker niet minder en we hebben recent gezien wat die hun niveau is.

20 november 2020 om 00:35

Ja inderdaad. Dat wordt het nieuwe IJsland zoals ik het nu zie. Die generatie loopt op zijn einde dus tijd voor nieuwe verrassingen!

20 november 2020 om 06:57

Daar doe je die Noren te kort mee.
Ijsland ging het vooral op strijdlust, die Noren hebben veel talentvolle spelers.

20 november 2020 om 10:22

Daarom hopen dat je dicht bij huis speelt op goede velden. Bespaart je veel reistijd. Naar Kazachstan in november op een bevroren knollenveld lijkt me ook in het kader van blessures niet wenselijk.

20 november 2020 om 11:31

Alle ploegen in pot 2 hebben wel wat kwaliteit of zijn behoorlijk stug en vervelend om tegen te spelen.

Pot 3 eveneens, al is de kwaliteit daar al een stuk minder. Zit nou niet echt te wachten op een wedstrijd tegen Ijsland.

Geen onderschatting dus. Maar uiteindelijk moet het met het huidige Oranje te doen zijn.

20 november 2020 om 11:53

Ze kunnen inderdaad een lastige opponent zijn, maar dergelijke teams laten altijd punten liggen waardoor ze niet echt een tegenstand mogen vormen voor de groepswinst (Zwitserland mogelijk uitgezonderd).

20 november 2020 om 13:00

Dat klopt ook.

Van de landen uit pot 1 zie ik eigenlijk iedereen wel doorgaan. Denemarken zal misschien als 2e kunnen eindigen.

Maar ik denk niet dat enig groot land uitglijder na uitglijder zal maken, zoals in 2018 waar zowel Oranje als Italië misten.

26 november 2020 om 10:30

Ben het met je eens hoor, met de huidige kwaliteit van Nederland moeten we gewoon 1e worden in de poule en het WK halen. Ik kan het nog steeds niet geloven dat we 4e (!) werden in een kwalificatiepoule met Tsjechie, Ijsland en Turkije. Gelukkig, althans ik hoop het, liggen die tijden achter ons.

26 november 2020 om 12:49

Ja NL moet in staat zijn om minstens 2e te worden. Echter, zijn we nu al Bosnië uit vergeten. Polen uit was ook niet best. Dankzij een goedkopen pingel gelijk komen. Tis veel makkelijker te voetballen tegen een ploeg die graag wilt voetballen (zoals Frankrijk, Duitsland). Wat Natuons league on geleerd heeft is dat Nederland heel veel moeite heeft als het zelf initiatief moet nemen. En laat dat net het geval zijn bij meeste tegenstanders in pot 2-6. Dus ja het moet theoretisch lukken. Nu nog uitvoering...

Stond er eigenlijk niet bij stil hoe onwijs belangrijk het was dat we toch nog pot 1 hebben gehaald. Dan zou je net zien dat je Frankrijk weer loot. 2 WK’s op rij niet halen zou wel echt dramatisch zijn en ik weiger nog een keer zo’n prachtig feest te moeten missen. Slowakije, Roemenië, Luxemburg en Andorra lijkt me een schappelijke poule, al vind ik eigenlijk dat Oranje in elke mogelijke poule eerste moet worden.

20 november 2020 om 00:32

Nouja zo vanzelfsprekend is het ook niet ondanks de pot 1. Als je gelijk speelt tegen Bosnie en Noord Ierland, nou dan zitten er in pot 2 en zelfs 3 ook een aantal landen die het je op een goede dag hartstikke zuur kunnen maken.

20 november 2020 om 00:35

Als je het echt lastig hebt in een groep met Bosnië of noord-Ierland dan heb je gewoon niks op een WK te zoeken. Onderling kan dat nog een klotepartij worden maar dergelijke landen laten altijd punten liggen in andere wedstrijden.

20 november 2020 om 00:49

Het is niet zozeer dat je het lastig gaat krijgen, maar we zagen al eerder dat Nederland nog inconsistent oogt. Dit team is niet zo goed als de Robben, van Persie en Sneijder generatie. Je zei zelf al dat Zwitserland bijvoorbeeld een prima team is uit pot 2, en als je weer punten laat liggen tegen teams zoals Bulgarije dan kun je zomaar tweede eindigen.

21 november 2020 om 09:47

In de robben, van persie generatie hadden we spelers als mathijsen en heitinga in de basis staan. Ik denk wanneer iedereen fit is, dat het team wat we nu hebben niet veel minder is. Het enige land waar we voor moeten oppassen lijkt mij Zwitserland. Als we niet boven de rest eindigen, dan horen we ook niet thuis op een WK

Als Turkse Nederlander hoop ik op Nederland - Turkije - Griekenland - Macedonie en Armenie. Lijkt me wel een leuke groep lol.

20 november 2020 om 00:33

Dat zullen zeker niet de gezelligste potjes worden 😅.

20 november 2020 om 00:37

Dan hoop ik als Nederlandse Nederlander met je mee! Voor jullie een hoop mooie affiches, voor ons een 'walk in the park.'

20 november 2020 om 00:41

Ik denk dat die “walk in the park” mentaliteit er juist voor heeft gezorgd dat Nederland al 2 eindtoernooien achterelkaar heeft moeten missen 😅.

20 november 2020 om 16:23

Idd. Zwitserland, Noorwegen, Rusland, Tsjechië, Oostenrijk en Zweden zijn geen landen waar je per definitie zomaar even van wint. Historisch gezien voor ons al helemaal niet.

20 november 2020 om 00:48

Azerbeidzjan en Rusland erbij

21 november 2020 om 09:49

Als Nederlander zou ik direct tekenen voor deze poule.

21 november 2020 om 11:25

Dat zou natuurlijk heel leuk zijn en dat Nederland & Armenië doorgaan!

Er zijn genoeg landen t/m pot 4 waar Oranje moeite kan tegen krijgen. Neem maar een mogelijke poule met Zwitserland, Hongarije en nogmaals Bosnië. Dan kunnen we aan de bak. Ik denk dat we heel blij moeten zijn dat we in pot één zitten, maar dat we er absoluut nog niet zijn.

Ziet er toch bijzonder uit zo'n Luxemburg in pot 4. Je zou zelfs de volgende loting kunnen hebben. Nederland, Slowakije, Ijsland, Luxemburg, Andorra en San Marino.

Zijn nogal wat landen die vanwege de politiek niet tegen elkaar kunnen loten. Misschien handig wanneer Nederland een stukje Zwitserland gaat inpikken en ruzie gaat maken met Noorwegen om de gaswinning. Dan maakt het je een stuk makkelijker om het WK te halen. Ik ben van mening dat iedereen elkaar moet kunnen loten en dan maar op neutraal terrein.

20 november 2020 om 11:03

Sluit ik me volledig bij aan, ook in de helpen Europese competities gewoon neutraal terrein

Oranje kennende wordt het sowieso geen makkelijke klus. Pot 3 en 4 zitten genoeg van die stugge ploegen in waar ze het standaard spannend maken. Wales, Finland, Luxemburg, Faeröer en Malta dan maar. Of een land minder en 2 wedstrijden minder

Apropos WK-kwalificatie. Het is vandaag op de kop af 35 jaar geleden dat Nederland op dramatische wijze werd uitgeschakeld voor het WK 1986 in Mexico door een late kopbal van Georges Grün in de Kuip. Tranen met tuiten toen... Wie herinnert zich dit nog meer goed hier?

20 november 2020 om 13:52

Ik zat in de buik bij mijn moeder in november '85. Dus dat was dat gevloek van mijn vader wat ik toen hoorde!

20 november 2020 om 16:25

Haha. Kan ook twee weken eerder al geweest zijn toen Wim Kieft na 3 minuten rood kreeg en we met 1-0 verloren in Brussel.

Nederland, Oostenrijk, Noorwegen, Luxemburg, Faeröer en eventueel San Marino lijkt mij wel een leuke poule. Als ik zo'n beetje alle mogelijke tegenstaders zie dan ziet het er niet heel sterk uit. Zwitserland vind ik dan nog één van de sterkere.

Ik hoop op de zwaarst mogelijke poule. Op een of andere manier presteert Nederland dan op z'n best.

Nederland Wales Schotland Luxemburg en Estland (en als 6e evt. Liechtenstein.
Heerlijk dichtbij, géén oostblok, géén Azië.

20 november 2020 om 21:17

Ik zou Gibraltar wel grappig vinden. Hebben een bijzonder stadion.

Uit poule 2 wil je Zwitserland niet en in poule 3 kunnen Noorwegen en Hongarije best een beetje voetballen. De rest lijkt lijkt mij prima te doen voor het Nederlands elftal.

Toch wel erg prettig dat we in poule 1 zitten zeg. je zal maar net in een poule met België, Spanje of Duitsland komen. Als ik het zo zie zijn wel alle teams uit poule 1 het aan hun stand verplicht om zich te plaatsen voor het WK. We hebben gezien wat het niveau was van Polen. Als dat de graadmeter is Moeten alle landen in Poule 1 zich wel weten te plaatsen. Alleen Zwitserland acht ik daarnaast echt sterk genoeg om zich direct te plaatsen.

Ik hoop zelf natuurlijk op een zo makkelijk mogelijk poule, al zou ik het uit persoonlijk oogpunt ook wel weer leuk vinden om een land als Zwitserland te treffen.

In deze kwalificatie moeten we gewoon 1e of 2e worden als je de potten ziet. Zelfs 2e zou ik al een zeer matige prestatie vinden.

Het blijft bijzonder dat onderlinge confrontaties tussen landen bij voorbaat al uitgesloten worden vanwege een politieke situatie. Dit zou gewoon niet moeten kunnen. Zijn er spanningen tussen landen? Prima, dan maar een duel op neutraal terrein of uitsluiting voor deelname aan de kwalificatie voor een groot eind toernooi. Ik dacht dat de Fifa en Uefa juist willen voorkomen dat via de sport politiek bedreven wordt. Maar ondertussen wel een politiek statement innemen.

Pot 1 kun je gerust de pot of dead noemen het gaat niet makkelijker worden wanneer er teveel wordt geschoven met het Nederlands elftal. Koeman had toen iets goed neergezet en de Boer gooit alles weer om. Het is begrijpelijk dat iedere Bondscoach zijn team wil neerzetten, maar stel de vraag is dat genoeg om weer goed mee te kunnen draaien in de kwalificaties.

Hoop stiekem op Nederland, Wales, IJsland, Luxemburg en Andorra... Zou toch beter te doen zijn Dan Nederland, Zwitserland, Noorwegen, Slovenie en Armenie...

26 november 2020 om 12:43

Idd maar gaat er niet vanuit dat het weer niet makkelijk zal gaan worden we gaan er van uit dat we weer het zwaarste scenario zullen gaan krijgen.

Dit is zeker lekker. Vergroot de kans flink op eindelijk weer een plekkie in het toernooi. Vind het echter lastig te beseffen dat dit WK in de winter gaat plaatsvinden...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

183 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren