Jetro Willems laat zich opsluiten in beruchte gevangenis op Curaçao

Dinsdag, 10 november 2020 om 22:09Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:14

Jetro Willems heeft in de zomer van 2019 vijf dagen doorgebracht in de beruchte gevangenis Bon Futuro op zijn geboorte-eiland Curaçao, zo laat de linksback van Eintracht Frankfurt zien in de documentaire Di velt pa SDKK. Willems toont hoe het eraan toe gaat achter de Curaçaose tralies en hoopt eraan bij te dragen dat gevangenen een nieuwe kans krijgen op het eiland. "Dit bezoek heeft mij een andere kijk op de wereld gegeven", zegt de voormalig PSV'er.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door branquinho)

Benieuwd wat zijn niveau nog is. Deed het voor zijn blessure echt goed bij Newcastle namelijk. Als hij dat niveau weer haalt is het zeker een kanshebber voor Oranje op het EK. Nogmaals als hij zijn niveau haalt. Zie hem graag bij Ajax als Tagliafico ooit nog vertrekt, en Willems dus weer zijn hoge niveau aantikt. Al zal hij daar als ex PSV speler weinig oren naar hebben.

10 november 2020 om 22:37

Jetro is misschien wel de laatste speler die ik naar Ajax zie gaan. Jetro is een echte boer.

11 november 2020 om 11:22

Ik hoopte, voor zijn blessure, dat hij weer aan kon sluiten bij oranje. Speelde goed, met mooie inswingers vanaf links. Met een centrale 3-mans verdediging met opkomende backs ideaal.

11 november 2020 om 13:18

Als hij dat niveau van Newcastle haalt, wat ik hem ook zie doen, is hij de beste linksback van Nederland. Beter heb je absoluut niet.

Dit is allemaal nep,net als die gast Ewout allemaal voor de show met camera erbij en een team en dan net doen of ze daar blijven slapen

10 november 2020 om 22:23

Of geer en goor. Die overal gingen werken maar het slapen was in scène gezet.

10 november 2020 om 22:37

Aha maar toch hebben zij voor extra aandacht gezorgd voor eenzame ouderen en die mensen toch kunnen laten genieten, wat heb jij voor hun gedaan?

10 november 2020 om 22:59

Haha is alleen leuk voor Geer en goor hun kijkcijfers en bankrekening na die programma kunnen ze gewoon barsten

10 november 2020 om 23:09

Ah fijn om te weten, jij bent natuurlijk een groot initiatiefnemer voor een betere wereld en steunt alle goede doelen, jammer dat je verstand niet verder gaat

11 november 2020 om 08:37

Het is gewoon een clickbait-woordkeuze van VZ. Ze noemen het hier opsluiten, maar in de documentaire wordt nergens gezegd dat hij er wordt opgesloten, en wordt ook niet de indruk gewekt dat hij daar zou blijven slapen. Hij gaat gewoon 5 dagen langs, heeft wat praatgroepjes, laatste dag voetbalt hij wat, maar het is echt gewoon 5 losse dagen. Ik snap niet dat VZ het brengt als 'laten opsluiten,' want hij heeft zich niet laten opsluiten.

11 november 2020 om 15:07

Haha want jij zegt dit allemaal met niet te weerleggen bewijs, of ben je gewoon iemand die altijd maar wat roept zonder bewijs. Check eens wat nieuws berichten en je komt er zo achter dat het van die ewout helemaal niet nep is..

Een kans krijgen? Nou ik denk dat ze niet voor niets achter gesloten deuren zitten.. Dus die kans hebben ze al gehad en dus verspeeld. Er zijn geen troefkaarten in het leven. Als je gewoon netjes leeft dan kom je ook niet in de gevangenis. Zo simpel als 1+1, 2 is.

11 november 2020 om 07:41

Ik hoop dat deze reactie voortkomt uit het niet begrijpen wat het doel is van Willems. Als dat niet het geval is, is jouw reactie erg simpel en veel te kort door de bocht. Los van het feit dat niet ieder gevangene per definitie een slecht mens is en ook niet ieder gevangene perse terecht vast zit, heb je ook echte criminelen. De echte criminelen zitten (helaas) niet allemaal levenslang vast. Dat wilt dus zeggen dat zij weer terug komen in de maatschappij. Als je dus op z'n minst niet eens probeert deze criminelen een andere mindset te geven, dan komen ze terug als hoe ze ooit vast zijn komen te zitten. Als door hetgeen wat Willems wilt bewerkstelligen ook maar 1 crimineel in positieve zin anders laat denken vind ik het een mooi iets voor alle partijen

11 november 2020 om 08:14

Verbaast me niets, een oliedomme reactie van Babel. Als je het dan al niet doet voor de gevangene zelf, doe het dan voor de maatschappij, en dus jezelf. Als die gasten na jaren nog verrotter uit de gevangenis komen dan dat ze erin gingen, gaan ze linea recta terug het slechte pad op. Zo los je niks op en maak je het alleen maar erger.

Heb even een stukje gekeken. Mooi dat Willems zich naast het voetbal bezighoudt met maatschappelijke projecten en zijn geboorteland. Daar kunnen een hoop voetballers nog wat van leren.

Ik krijg altijd een beetje een vreemde nasmaak bij mensen die pochen met het feit dat ze geld doneren aan goede doelen/initiatieven. Het is een beetje 'kijk mij eens goed voor de wereld zijn'. Mensen die echt het beste met de wereld voor hebben, hoeven zich niet op die manier te profileren. Heb dan meer met Iemand als Hakim Ziyech die ooit Leon de Kogel financieel heeft geholpen na een ernstig auto ongeluk, maar daar zelf nooit enige ruchtbaarheid aan heeft gegeven. Het is Leon de Kogel zelf geweest die dit bekend heeft gemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

182 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 januari
Voormalig rechtsback Cicinho heeft Alexandre Pato (31) gevraagd om naar Sivasspor te komen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren