Van Hanegem vergelijkt situatie bekritiseerde Feyenoorder met Dolberg

Maandag, 9 november 2020 om 10:40Yanick Vos

Bryan Linssen komt vooralsnog niet volledig uit de verf bij Feyenoord. De aanvaller maakte afgelopen zomer transervrij de overstap van Vitesse naar De Kuip. Waar hij in Arnhem haast wekelijks tot de uitblinkers behoorde, heeft hij bij Feyenoord tot dusver geen onuitwisbare indruk achtergelaten. Willem van Hanegem vindt dat Linssen te kritisch wordt beoordeeld.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door thejigsaw)

De ergernis bij Linssen zit 'm bij mij vooral dat we als Feyenoord er weer in tuinen. Weer een speler op leeftijd kopen die het goed deed in de subtop, maar 8 uit 10 keer halen dat soort jongens het niet bij Feyenoord. Advocaat moest 'm er per se bij hebben en dan gaan we als Feyenoord meteen door de knieeen voor een hoofdcoach die er nog minder dan een jaar zit. Waarom?

9 november 2020 om 11:00

Ik weet niet of je dit expres zegt maar anders zou ik nog even de moeite nemen om de laatste zin te lezen van het artikel. Volgens mij is hij met hele andere verwachtingen aangetrokken dan bijvoorbeeld een Ayoub, Larsson of pak hem beet tig andere voorbeelden die niet zijn geslaagd bij Feyenoord. Dit was een buitenkansje en volgens mij speel je liever met Linssen dan met Bannis in de punt op dit moment.

9 november 2020 om 11:37

@FC Guiness. Nou dan hebben Advocaat en Arnesen het publicitair absoluut niet handig gedaan. Bij het aantrekken in jull refereerde Advocaat dat Linssen moest komen want om mee te doen om het kampioenschap heb je minimaal 86 doelpunten nodig. Dan leg je dus wel een verwachtingspatroon neer dat er meteen beslissende goals worden verwacht. Als dat dan niet gebeurt, en hij speelt ruk dan is de frustratie begrijpelijk. Los daarvan, een 30-jarige speler halen bij de subtop/middenmoot doet me denken aan Immers, Verhoek, Bosschaart, Lurling, Bilal, Vejinovic, Ayoub het rijtje is eindeloos. Ook als iemand transfervrij is betaal je gewoon tekengeld en een dik salaris ervoor en zit hij jeugdspelers in de weg.

9 november 2020 om 11:54

Dat de door jou genoemde spelers toevallig allemaal uit de Eredivisie afkomstig waren, betekent toch niet dat je ze 1 op 1 kan vergelijken? Een miskoop kan toch net zo goed uit Zweden of Belgiã« komen, als uit de subtop van de ED? Spelers als Haps, Toornstra, Botteghin, VD Heijden, Larsson hebben bijvoorbeeld wel hun waarde gehad voor Feyenoord. Het gaat uiteindelijk toch maar om 1 ding: de kwaliteit van een speler. Feyenoord heeft met Van Wonderen, Paauwe, Tomasson en Bosvelt bijvoorbeeld ook heel succesvol bij de subtop geshopt in het verleden. Ik zou het juist raar beleid vinden wanneer Feyenoord geen spelers uit de ED zou halen. Een vreemdelingenlegioen uit Zuid-Amerika, aangevuld met eigen talenten is echt geen garantie voor succes.

9 november 2020 om 13:13

de vergelijking met Dolberg gaat aardig krom. die schopte er op zijn 19e al 6 of 7 in in de Europa League. Feyenoord zoekt steeds in hetzelfde segment in de Eredivisie. spelers op leeftijd die niet uitzonderlijk zijn of er met kop en schouders bovenuit steken. hoe vaak wil je dat dan blijven doen voordat je doorhebt dat dit soort spelers je niet verder brengen?

9 november 2020 om 14:18

Ik vraag me af in hoeverre spelers wel naar Feyenoord willen komen. Het is een schitterende club, maar qua salaris is het vast niet denderend, en ze staan op basis van het recente verleden ook niet bekend als springplank naar de top. Wel zonde dat ze zo'n speler als Summerville niet konden houden. Dat is in mijn optiek wel killing voor elke club, als je je eigen talenten niet aan boord kunt houden.

9 november 2020 om 11:10

Ik vind het niet helemaal eerlijk om hem nu te beoordelen of veroordelen als miskoop. Hij is gewoon geen spits. Linssen heeft altijd als linksbuiten gespeeld, dus de fijne kneepjes van het zijn van een spits is hem niet eigen. Ik ben er van overtuigd dat hij op zijn eigen positie wel zijn goaltjes gaat meepikken. Voor een transfervrije speler vind ik het geen slechte optie om erbij te hebben.

9 november 2020 om 11:15

Weer een speler kopen? Hij was gratis. En hij speelde heel aardig bij Vitesse, denk dat Feyenoord nog blij mocht zijn dat hij alsnog is gekomen. Ze hebben sowieso al een dunne selectie. Prima speler voor Feyenoord en precies zoals Willem zegt, niemand die verwacht dat hij de beste van feyenoord zal gaan worden maar voor de time being prima. Jorgensen raakt al geen bal, die andere spits bakt er ook weinig van. Ze hebben ook niks beters voor die positie. En nu speelt Linksen er noodgedwongen maar aan alles is te zien dat hij geen spits is. Laten we voor hem hopen dat dit tijdelijk is, maar kritiek is niet helemaal terecht, volledig eens met Willem.

9 november 2020 om 12:32

Toch slim gewoon dit!
Je hebt zelf een groot talent op zijn positie. Die ligt er echter alleen nog een half jaar uit maar dan ga je geen dure jongen halen voor die positie. Dan kan je beter een gratis speler halen die het beste was uit de subtop van Nederland tot Sinistera weer fit is toch.

Deze jongen werkt hard maar staat met zijn 1.60 steeds tussen boom lange verdedigers op een positie die hij niet kent.

Gewoon een gratis speler. Als je geen middelen hebt moet je iets. Prima aanwinst.

Best vreemd eigenlijk de prestaties van Linssen bij Feyenoord. Ik had verwacht dat hij zich gemakkelijk zou aanpassen in Rotterdam en dat het publiek hem al snel in de armen zou sluiten. Het is te hopen voor hem dat snel weer in oude doen is. Sowieso is hij altijd welkom in Arnhem

Ik snap de kritiek van Feyenoord supporters eigenlijk wel hoor, ook al is Linssen transfervrij gekomen. Het is de zoveelste speler die past in het rijtje Immers - Lurling - Ayoub etc., een lange rij waarin er overigens ook genoeg spelers transfervrij van gekomen zijn. Deze spelers helpen je gewoon niet verder maar drukken wel het salarisbudget. En als dan blijkt dat de speler niets toevoegt (ook niet op linksbuiten) en zelfs de meest simpele kansen mist komt er natuurlijk frustratie. Ik zie veel supporters zeggen dat Linssen wel hard werkt, maar dat is toch geen criterium op bij een topclub aan de slag te kunnen? Er zijn ongetwijfeld veel meer spelers die hun best doen maar het niveau gewoon niet hebben. Dan had ik liever Bannis of toch nog Bozenik gezien. Bannis deed in een uur tegen Emmen meer goed en was meer dreigend dan Linssen in de 10 wedstrijden ervoor.

9 november 2020 om 12:14

Bannis heeft geen bal geraakt 😂🤡 kopt een balletje door met ze kruin die erin valt !! Geen dreigende actie gezien van bannis alles stuit van zijn voet af 🤔 Niet zomaar wat roepen met onder buik gevoelens !!

9 november 2020 om 12:20

Leuk, maar hij maakt die bal tenminste en versiert ook nog een penalty. Linssen daarentegen heeft niet de looplijnen van een spits en is aan de bal ook gewoon drama (komt geen man voorbij, passjes achteruit)

Ik vind het inderdaad wel heel bijzonder dat Linssen nog niet goed uit de verf komt bij Feyenoord. Normaliter weten de spelers die Feyenoord transfervrij aantrekt uit de subtop direct indruk te maken en zijn het enorme versterkingen voor het team....ahum.

Hij zit er 10 wedstrijden, werkt zich de pleuris. Ben het helemaal met Willem eens, gewoon aanmoedigen en vertrouwen geven en hopen dat het beter wordt. Anders kan die aan het einde van het jaar altijd doorgeselecteerd. Het is geen slechte speler en ook geen wereldtopper, hij is prima op zijn plek bij Feyenoord. Laten we wel wezen een 10 jaar geleden kochten wij Sana en daarvoor Luque. Kijk waar Ajax nu staat, dat kan Feyenoord ook. Nu even met Diemers en Linssen die hun waarde toevoegen en later komen er vanzelf wat grotere namen die verkocht gaan worden voor leuke bedragen, een Milikje en een CL avontuur en je doet gewoon mee als Feyenoord zijnde

Lekker hoor vz, hij noemt in heel het artikel 1 keer Dolberg en meteen word dat de titel. Daarnaast vind ik de vergelijking tussen linssen en de 2 Denen niet opgaan. Beide hebben een fantastisch seizoen gehad en daarna zwaar terug gevallen na blessures. Daarnaast werd bij Dolberg ook totaal anders gespeeld in de seizoenen na zijn succes jaar. Ik kan trouwens de irritatie bij Feyenoord supporters wel begrijpen er moet in de jeugd van Feyenoord toch wel een speler zijn die minimaal gelijk is aan linssen want zo bijzondere speler is hij nou ook weer niet.

Ik snap sommige Feyenoord supporters wel maar bij mij blijft dan de vraag wie anders? Er wordt gekozen voor deze manier omdat er weinig middelen zijn. De andere keus was Senesi verkopen en met dat geld proberen op een paar plekken kwaliteit aan te schaffen alleen dat was ook geen optie voor sommige. Kan iemand mij dit uitleggen?

Al wordt een speler niet op zijn positie opgesteld, je wordt er wel op afgerekend.
Linssen mag veel loopwerk doen, maar dat zl uiteindelijk niet meetellen. Men zal eisen dat hij scoort.
Bij Donny was dat eerst ook zo. Hij raakte zijn plek kwijt, ondanks veel "nuttig loopwerk". Nog schrijnender was Boetius. Hij kwamm terug speelde heel goed op links, maar moest noodgedwongen in de spits en ik dacht ook achter de spits, maar weet dit laatste niet zeker. Men was lovend, ook de trainer. Totdat puntje bij paaltje kwam toen werd hij erop afgerekend. De stok om hem te slaan gaf hij dacht ik zelf, maar het was een optelsom. Conclusie; van een spits worden doelpunten verwacht. Zo niet dan heb je gefaald en mag je gaan

Di thad iedereen toch aan kunnen zien komen? Het is precies wat Feyenoord al Jaren doet, redelijke spelers op leeftijd kopen uit de Eredivisie. En wat krijg je dan, spelers die de druk niet aan kunnen als het allemaar toch net wat sneller moet dna ze gewend zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger283
S. BerghuisAanvaller2817
B. LinssenAanvaller268
N. JørgensenAanvaller193
L. SinisterraAanvaller153
N. MarsmanKeeper200
R. BoženíkAanvaller100
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

27 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 26 8 2 0
2019/2020 Vitesse 25 14 6 0
2018/2019 Vitesse 34 12 6 0
2017/2018 Vitesse 37 17 5 0
2016/2017 FC Groningen 30 11 5 1
Laatste voetbalnieuws

‘Voor Feyenoord zou het natuurlijk beter zijn als Ajax de beker wint’

Bryan Linssen heeft een verleden bij Vitesse en draagt de Arnhemse club nog steeds een warm hart toe. Dat betekent echter niet automatisch dat de vleugelaanvaller van Feyenoord volgende zondag tijdens...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren