Van Hanegem ziet in Van Bommel een geschikte Feyenoord-trainer

Maandag, 9 november 2020 om 06:42Yanick Vos • Laatste update: 06:59

Willem van Hanegem zou het geen gek idee vinden wanneer Mark van Bommel door Feyenoord wordt gepolst om het stokje over te nemen van Dick Advocaat. Advocaat heeft een aflopend contract in De Kuip en maakt na dit seizoen naar verwachting plaats voor een nieuwe trainer, al is het nog onduidelijk wie het gaat worden. Van Hanegem denkt dat Van Bommel goed bij Feyenoord past.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Mark van Bommel en Feyenoord zouden een goede match zijn


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door craig tucker)

Kuyt wordt toch gewoon de opvolger van Advocaat? En als ik Utrecht was zou ik voor Van der Gaag gaan, al zou Fraser ook een prima optie zijn.

9 november 2020 om 07:17

Ik, en met mij vele Feyenoord fans, hopen van niet. Wij hopen Jonk.

9 november 2020 om 07:20

Ik hoop op Simeone of anders Guardiola. Denk gewoon dat het voor het bestuur als zo goed als vast staat dat Kuyt de volgende trainer van Feyenoord wordt.

9 november 2020 om 07:22

Fijn dat je dat denkt. Waarom vergelijk je die twee met wat ik zeg? Wat een onzinnige reactie.Verder gaat je reactie natuurlijk nergens over. Jij weet helemaal niet wat er bij het bestuur vast staat.

9 november 2020 om 07:28

Volgens mij was dat toegezegd door van Geel maar daar heeft Arnesen geen boodschap aan lijkt me. Dat hij dit jaar jong Feyenoord niet wou doen helpt ook niet echt mee.

9 november 2020 om 07:31

Daarom. Van Geel en Troost zijn niet langer het bestuur. Die gaan de toekomst niet op het spel zetten door domme beloftes van hun voorgangers.

9 november 2020 om 08:52

Weet niet waar Davy zijn info vandaan haalt maar Kuyt wordt het in elk geval niet.

9 november 2020 om 09:43

Het laatste wat Feyenoord fans willen is Dirk Kuyt als trainer

9 november 2020 om 11:34

Spreek voor jezelf. Kuyt was de perfecte aanvoerder en kan veel van deze kwaliteiten ook inzetten als coach, met een ervaren assistent naast zich

9 november 2020 om 15:27

Dan ben jij een van de weinige. Als voetballer prima maar verder niks laten zien

9 november 2020 om 17:59

Nou hier nog een die wilt. Ik denk juist jij van de weinige bent.

Als speler meer dan als trainer denk ik, al heeft hij ook zeker recht op een tweede kans. Als ik Mark was zou ik eerder happig zijn op Utrecht. Meer in de luwte waardoor hij zich als trainer meer kan ontwikkelen. Verder denk ik dat Feyenoord voor Jonk gaat.

Het hangt er natuurlijk ook vanaf wat er allemaal mogelijk wordt bij Feijenoord. Je kan er de beste trainer van de wereld neerzetten , maar als er geen nieuwe/betere spelers bij komen dan wordt het niet veel meer als nu.
Nu is Arnesen wel bezig om het belofte elftal wat meer gestalte te geven , dit tot ergenis van Advocaat.

Ik heb liever tomasson. Die is dit weekend kampioen geworden met Malmo, en inmiddels al een aardige trainers carrière heeft. Kent feyenoord als geen ander en wellicht ook een goede combi met Arnesen.

9 november 2020 om 08:27

Kampioen met malmo is idd keurig. Zijn eerste 2 klussen in Nederland als eindverantwoordelijke vond ik echter een verschrikking bij excelsior en roda. Net als de veelgenoemde Jonk zou ik het een flinke gok vinden. Veel alternatieven voor een ‘zekerheidje’ zijn er echter ook niet.

9 november 2020 om 12:01

Het siert hem dat hij bij deze 2 kleine clubs is begonnen, maar ik zou hem daar niet al teveel op afrekenen. Zonder een goede selectie doe je het al snel slecht, en zeker Roda was toen echt al jaren bergafwaarts.

Dit had ik niet verwacht van Willem. Omdat hij voor gif zorgt en weg loopt met de spelers. Ik dacht juist dat Willem een beetje tegen dit soort redenen was omdat hij juist goed voetbal wil zien. Ik denk dat je met van Bommel heel veel onrust in huis haalt. Hij was nog wekenlang in het nieuws nadat hij bij PSV weg was.

Dickie met RvP en Gio als patron

9 november 2020 om 18:02

Aub niet Rvp. Sinds zijn terugkeer is er niet veel goed van gekomen. Mag wel een topspeler zijn geweest maar karakter heeft echt zero toevoeging als trainer. Spitsen trainer maar dat is het. Naast de feit dat deze man bijzonder weinig scoort als een topspits

Vind die clubs waar van bommel aan wordt gelinkt nog vrij groot allemaal. Hij heeft toch enorm gefaald bij psv. Vgm 12 wedstrijden op rij niet gewonnen ofzo. Denk dat het voor Feyenoord (nog) geen goede trainer is

9 november 2020 om 09:22

Van Bommel deed het goed met het hoogste jeugdteam van PSV, hij liet jeugdspelers doorstromen, de spelers liepen inderdaad weg met hem en in zijn eerste jaar met PSV deed hij het ook gewoon boven verwachting goed. Zeker de eerste seizoenshelft speelde PSV goed en scoorde het team heel veel doelpunten. PSV speelde onder Van Bommel meer naar voren dan onder Cocu. Ajax had gewoon veel betere voetballers. Het was daarom geen schande dat Van Bommel uiteindelijk geen kampioen werd met PSV. Ajax heeft dit jaar ook weer de beste spelers, doen alle coaches van de andere clubs het dan slecht wanneer Ajax gewoon weer kampioen wordt?

9 november 2020 om 10:02

vind dit wel beetje kort door te bocht eigenlijk heeft PSV onder van Bommel alleen zijn eerste seizoen de eerste helft daarvan voor langere tijd goed gespeeld. Daarnaast zijn spelers als Guti baumgartl Bruma en Rosario inplaats van beter juist minder gaan spelen. Tuurlijk was Ajax beter maar PSV zakte zelfs verder weg dan de 2e plaats en er werden gewoon te weinig punten gepakt zonder enige vorm van verbetering van het spel werd eerder slechter. Bovendien hebben aantal keuzes verkeerd uitgepakt zijn australiers, Rosario als aanvoeder, baumgartl steeds wisselen met schwaab en links in het centrum te zetten, en dan was er nog Lato die PSV volgens mij goed kon gebruiken.

9 november 2020 om 10:53

Je hebt het met Baumgartl/Schwaab, Lato en verder terugzakken dan de tweede plaats over het tweede seizoen van Van Bommel bij PSV. In het eerste seizoen presteerde hij over het algemeen goed.Op het moment dat Guti in de tweede seizoenshelft ingepast moest worden ging het minder. Maar Guti bleek uiteindelijk niet de verlosser te zijn die hij tijdens zijn eerste invalbeurten leek te zijn. Dumfries, Bergwijn, Malen en Ihattaran deden het allemaal goed onder Van Bommel en Rosario haalde in het begin zelfs de selectie van het Nederlands elftal.In de tweede seizoenshelft begon Van Bommel te veel te wisselen en in de uitwedstrijd tegen Ajax maakte hij de fout om met drie verdedigend ingestelde middenvelders op het middenveld te spelen, maar uiteindelijk had Ajax ook gewoon de beste spelers en de beste ploeg dat seizoen.

9 november 2020 om 19:37

Natuurlijk is het geen schande dat PSV daar geen kampioen is geworden. Daarom refereerde ik ook naar die reeks van 12 wedstrijden waarin psv niet gewonnen had. Dat kan je natuurlijk niet doen bij een topclub als psv

9 november 2020 om 09:56

Snap het ook totaal niet, lijkt allemaal gebaseerd op de voetballer van Bommel. Die was inderdaad erg goed maar als trainer was het gewoon niets. Er zat totaal geen idee achter en het lukte hem ook niet om zaken dusdanig aan te passen dat het beter werd. Tel daar bij op dat Feyenoord voorlopig de 3e/4e selectie van NL heeft en ik vraag me af wat voor eer er voor 'm te behalen valt. Zou het onbegrijpelijk vinden eerlijk gezegd als Feyenoord voor van Bommel gaat.

Ik zou niet weten waarom Van Bommel geschikt is voor Feyenoord. Matig voetbal met een toch behoorlijke selectie, nare karaktertrekjes in de persoonljke sfeer, geirriteerde, verongelijkte, tenenkrommende persconferenties. Laat maar; gewoon Jonk proberen op te halen aan het einde van het seizoen.

9 november 2020 om 08:20

En dat is precies wat Feyenoord nodig heeft. Iemand met karakter en verstand van voetbal. Waar heeft Jonk laten zien dat hij een goede trainer is?

9 november 2020 om 08:36

Bij volendam. En jarenlang uitstekend gewerkt bij een topopleiding. Als feyenoord gezond beleid wil voeren moet er ook oog voor de doorstroom van de jeugd komen. Het blijft echter een gok. Zekerheidjes zie ik niet in de markt. Misschien moet Arnesen Truus enthousiasmeren om vGaal een laatste kunstje te laten doen.

9 november 2020 om 08:39

Karakter en verstand van voetbal?
Verstand van voetbal hebben er velen in de voetbalwereld, maar het gaat mij ook om visie en intentie en die zie ik bij Van Bommel niet terug.
En dat karakter bevalt me voor geen meter, zie mijn eerdere post, maar jou blijkbaar wel?
Je gaat verder aan al mijn negatieve punten, die ik zie, voorbij.

9 november 2020 om 09:27

Van Bommel drukte wel degelijk zijn stempel op het voetbal van de a-jeugd van PSV die onder zijn leiding kampioen werd en op het voetbal van het eerste team van PSV. Onder zijn leiding speelde PSV veel nadrukkelijker naar voren dan onder Cocu. Het team scoorde ook volop. Volgens mij is Van Haneghem echt niet gek en Van Bommel is dat ook niet. Ik weet niet wie er achter de naam NJfromVOL schuil gaat, maar vooralsnog heb ik meer vertrouwen in de visie van Van Haneghem. 😉

9 november 2020 om 10:18

Dat kan. Ik zou reactie #28 hieronder eens lezen.
Dat is een echte PSV fan en die wijdt nog even verder uit over het wel en wee van Van Bommel en verwoordt het uitstekend.ik heb daar weinig aan toe te voegen.
Ik heb van Hanegem als voetbalkenner hoog zitten maar hij slaat de plank soms volledig mis.
In zijn tijd bij Feyenoord bleef hij tegen beter weten in aan Van Loen vasthouden, hij vond Willem Janssen geschikt voor Feyenoord en nu dit weer.
Elke goede voetballer geeft wel eens een foute pass.

9 november 2020 om 10:56

Inderdaad de beste voetballer geeft ook wel eens een slechte pass en ook de beste analist zit er wel eens naast.

Oh, wat zou dit een geweldige stap zijn voor van Bommel! En ik denk ook zeker dat hij er past. Wat zou het toch heerlijk zijn voor Van Bommel om via Feyenoord zijn gram te halen. Ik denk nog steeds dat het een hele goede coach is die de top gaat halen. Ook Henk Fraser zou een hele goede optie voor Feyenoord zijn. Kan ook goed met allerlei soorten typetjes omgaan en heeft het Feyenoord DNA. Daarnaast laat hij zijn ploegen altijd heel verzorgd spelen. Ben benieuwd !

9 november 2020 om 08:52

Ik denk dat het voor van Bommel en elke andere trainer nog heel erg lastig wordt om het beter te doen dan Advocaat. Je wordt eerder 5e dan 1e gok ik. En dat wil nog niet eens zeggen dat het slecht is, aangezien clubs als AZ, Vitesse en Utrecht ook steeds beter worden. Je moet niet vergeten dat het instapmoment erg belangrijk is. Van Bommel zou ook zijn carrière om zeep kunnen helpen. Voor Fraser is het een droombaan, die zie ik het wel doen.

9 november 2020 om 10:55

Is dit bedoeld om te provoceren? Hoe worden we eerder 5e? Alsof we ook niet beter worden. Feyenoord heeft al de weer de weg naar boven ingeslagen en blijft daar ook een tijdje.

9 november 2020 om 13:06

Ik denk dat Advocaat het gewoon enorm goed doet. PSV en Ajax hebben echt een goede selectie. Az en Feyenoord vind ik vergelijkbaar. En Vitesse en Utrecht hebben ook best aardige selecties op dit moment, alhoewel het er bij Utrecht niet helemaal uit komt. Daarmee bedoel ik dat ook al presteer van Bommel naar het kunnen van de kwaliteiten die de selectie heeft, het heel moeilijk is om revanche te halen. 4e worden met deze selectie kan als az volgend jaar weer effectiever is. Er staan nog teveel spelers in bij Feyenoord die niet top zijn denk ik. Van Nieuwkoop, Geertruida, Toornstra, Diemers, Linssen, Narsingh maken echt veel minuten. Bij AZ staan die er misschien niet eens in. Dat is niet lullig bedoeld, maar het verwachtingspatroon is hoog. En dat ik een Ajax logo heb wil niet zeggen dat ik niet normaal over voetbal kan praten hoor.

Van Bommel lijkt me wel een haalbare coach voor Feyenoord, zeker met van Marwijk op de achtergrond. Gezien de financiele situatie zal het niet gemakkelijk kunnen zijn om een goede coach te vinden. Dus zullen ze van de sentimenten uit moeten gaan.

Van Hanegem vindt Van Bommel geen pieperd. Ik vond het als speler juist altijd een aansteller en pseudo-leider. En dat Van Hanegem door zijn verleden een hekel heeft aan Duitsers weten we nu wel. Maar laat dat liever buiten deze discussie, want dat is niet erg professioneel.

Van Bommel is geen pieper.... Nou ja, dat was hij als speler altijd al en als trainer idemdito. En ik vraag me af of de Psv spelers nou zo wegliepen met de trainer, volgens mij waren zij blij dat hij vertrok. Ik mis Danny Buijs bij de genoemde namen, een jongen van de club en die ook bij Groningen zeer behoorlijk presteert !

Leuk he? Je hoeft alleen maar 'gif' te hebben en je past al bij Feyenoord. En dat kun je gerust in je columnpje beweren zonder je lezers lastig te vallen met argumenten over trainersmethoden, spelopvatting, tactisch vermogen, managementstijl of representativiteit. Na de opmerking dat Van Bommel 'geen pieper' is heb ik nog even gezocht waar de term 'mouwen opstropen' zou vallen om de Rotterdamse achterban een nat broekje mee te bezorgen. Wat een clichã©'s man! En dan ook achteloos beweren dat FC Utrecht onder het niveau van Van Bommel (en Fraser, Sparta-coach en daarvoor ADO en Vitesse!) is. Dus als je heel 2019 hebt lopen schuiven met je middenveld, je niet twijfelt aan spelers als Rosario, Hendrix en Sadilek als basis voor het afbraakvoetbal waar je voor staat, niet het vermogen hebt om tot meer dan éã©n tactisch plan te komen en in twee jaar tijd iedereen binnen de club tegen je in het harnas jaagt behalve een groep spelers die de hand die ze voedt toch niet bijten, dan ben je het niveau FC Utrecht voorbijgestreefd? Doe even normaal Willem; Harry Mens kun je je straffeloos je onzin wel verkopen, maar neem lezers van een redelijk respectabele krant als AD iets serieuzer alsjeblieft. Onderscheid je eens met wat inhoud, dat kan gemakkelijk dezer dagen!

9 november 2020 om 09:58

Spijker op z'n kop, van Bommel is gewoon door het ijs gezakt bij PSV en is een kans bij Utrecht of Feyenoord naar mijn mening niet waard. Teert volledig op z'n status als voetballer, niet als gemankeerde en gepikeerde trainer. Vooral het gebrek om eens iets anders te proberen dan z'n afbraakvoetbal met en selectie die beter is dan minstens 16 andere ploegen in de Eredivisie steunt mij in m'n gedachte dat van Bommel groter wordt gemaakt dan hij is als trainer.

9 november 2020 om 13:31

Sowieso vind ik het een lelijke trend de afgelopen jaren, trainers op het schild hijsen die nauwelijks iets gepresteerd hebben of zelfs bij hun topclub aan een eerste club beginnen. Met het nodige afbraakvoetbal zette Frank de Boer een prachtreeks neer bij Ajax, maar buiten de grenzen bleek hij een eenzijdige fluttrainer die nu bij gebrek aan beter omhoog is gevallen bij Oranje. Na jaren van saai onherkenbaar voetbal bij PSV dat zijn eigen presentatie weerspiegelt staat Cocu op het punt om bij Derby County ontslagen te worden en de clubs zullen niet in de rij staan daarna. Dick Advocaat bewijst wel waarom Jaap Stam met een baan in Amerika inmiddels wel tot de B-garnituur trainers behoort en Giovanni van Bronckhorst komt zijn sportieve uitstapje in China ook niet meer te boven. Alllemaal lichtgewichten die veel te vroeg aan een topclub zijn begonnen, waar Van Bommel het nieuwste voorbeeld is van een manager die volledig onterecht zijn neus ophaalt om eerst voor enkele mindere goden in de Eredivisie te werken. Onze grootste trainers hebben onderhand toch wel bewezen dat je er alleen maar komt met hard werken en vooral meters maken. Louis van Gaal, Leo Beenhakker, Guus Hiddink, Dick Advocaat en in mindere mate Bert van Marwijk... voetballers van likmijnvestje, maar lieten zij niet zien hoe het managen van een team geen vak apart is dat je niet aan komt waaien omdat je toevallig een aardig cv als speler hebt opgebouwd?

Van Bommel naar Utrecht
Fraser naar Feyenoord
Jonk naar Sparta

Ik zou dit een logische optelsom vinden

Maar ik begrijp de woorden van Willem ook wel
Van Bommel heeft gewoon pech gehad als beginnende trainer.
Zijn karakter en zijn benadering als voetballer zaten hem te veel in de weg als trainer.
Bekijk een Danny Buys...
Die was als voetballer ook zo'n "smeerlap" en pakte ook geregeld kaarten met zijn grote mond.
Maar als trainer staat hij rustig, duidelijke woorden en een gentlemen houding.

Als van Bommel de stap kan maken door niet te pedant er te gaan staan en je zou hem een ervaren assistent geven in de gedachten als een Wouters, Spijkerman, Langler dan gaat hij zeker laten zien dat hij een goede trainer is

Is maar de vraag of van Bommel dat wil, Geloof er niks van.

Advocaat gaat nog 3 jaar door. Daarna Wim Jonk aanstellen.

ik ben wel een fan van Mark van Bommel! Even een tegenslag,maar dat had Cocu ook! Alleen mocht Cocu wel 3jaar aanblijven!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger172
M. DiemersMiddenvelder161
S. BerghuisAanvaller1610
J. ToornstraMiddenvelder153
B. LinssenAanvaller144
N. JørgensenAanvaller122
L. FerMiddenvelder110
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
270 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren