Perez tempert hosanna na winst Ajax: ‘Wat hebben jullie toch met hem?’

Zaterdag, 31 oktober 2020 om

Brian Brobbey debuteerde zaterdagavond bij Ajax met een doelpunt. De achttienjarige spits mocht tegen Fortuna Sittard (5-2 winst) na 66 minuten invallen voor Lassina Traoré en maakte nog geen acht minuten later zijn treffer. Brobbey is na afloop van het duel onderwerp van gesprek in De Eretribune op FOX Sports. Hugo Borst en Kees Kwakman zijn vrij enthousiast over het Ajax-talent, maar Kenneth Perez tempert de hosanna. "Wat hebben jullie toch met die Brobbey?", vraagt Perez zich met een grijns op zijn gezicht af.

Kwakman volgt Brobbey al langere tijd bij Jong Ajax, waarvoor hij dit seizoen vijf goals maakte in negen duels. "Fysiek heeft hij problemen gehad", weet Kwakman. "Dat heeft trainer Erik ten Hag een tijdje terug ook aangegeven, dat hij en Naci Ünüvar nog opgetraind moesten worden. Dat ze niet eens negentig minuten in de Keuken Kampioen Divisie konden spelen. Zo ver is hij nu dan eindelijk, hij heeft nu een aantal keer rond de tachtig minuten gespeeld. Hij laat bij Jong Ajax zijn kwaliteiten af en toe zien. Dat het een echte spits is, dat hij ook in de diepte weggestoken kan worden." Het doelpunt van Brobbey tegen Fortuna viel uiterst gelukkig. Nadat David Neres de paal raakte, frommelde Brobbey de bal in de rebound met zijn kuitbeen binnen. "Bij deze goal laat hij zien dat hij attent is. Maar of hij in Ajax 1 gaat slagen, kun je aan deze invalbeurt niet zien", weet Kwakman.

Uitvaller overschaduwt droomdebuut voor Brian Brobbey bij Ajax

Ajax won zaterdagavond zonder al te veel moeite van Fortuna SittardLees artikel

Perez weet dat scorende Ajax-debutanten vaak veel aandacht krijgen, maar wil niet meegaan in de hype. "Ik dacht al dat deze discussie zou komen, het is een beetje scorebordjournalistiek, omdat hij gescoord heeft", aldus Perez. "Voor de rest heeft hij alleen maar de bal verloren, of overtredingen gemaakt. Hij leunt tegen tegenstanders aan, dat is prima, maar hij verloor vaak de bal. Mensen zeggen nu allemaal: 'Het is het grootste talent van Ajax', weet ik het allemaal. Maar dat is héél moeilijk te beoordelen, gaat hij het worden? Dat hij fysiek sterk is, dat zie je in ieder geval. Dat is natuurlijk al meegenomen op jonge leeftijd."

Borst meldt dat het debuut van Brobbey ook 'politieke redenen' heeft. "Deze jongen loopt komende zomer uit zijn contract", zegt de journalist. "Dit is kapitaal waar ze overal in Europa naar zitten te smachten. Dus deze jongen moet behaagd worden. Waarom ik dat denk? Omdat hij de potentie heeft om uit te groeien tot een goede voetballer, misschien wel een grote voetballer. Sommige mensen zien er Romelu Lukaku in. Maar stel dat het een fractie van Lukaku wordt, en hij wordt een goed scorende spits in een competitie in Frankijk. Dan is hij ook nog miljoenen waard. Wat moet Ajax nu doen? Die onderhandelingen lopen niet helemaal lekker met zaakwaarnemer Mino Raiola. Als ik bij Ajax verantwoordelijk was, zou ik me zorgen maken. Als je eindelijk ná Patrick Kluivert een keer een nummer negen hebt opgeleid, en die gaat dan weg, doodzonde..."

Brian Brobbey verlengt aflopend contract bij Ajax: ‘Dit had ik niet nodig’

Brian Brobbey maakt einde aan alle speculaties: hij gaat verlengen bij Ajax.Lees artikel

Perez denkt dat Ajax zijn twijfels heeft of Brobbey gaat slagen. "Als hij een twijfelgeval is, dan ga je hem natuurlijk niet het contract geven dat Raiola wil hebben. Dan heb je een twijfelgeval dat ook nog heel veel geld verdient. Dat wil je natuurlijk niet, het moet allemaal nog blijken. De vraag is: is het slim om hem naar een Franse subtopper te brengen, zonder dat hij überhaupt klaar is? Dus is het de vraag of het verstandig is van de speler om zich zo op te stellen en zijn contract niet te verlengen, zonder dat je iets hebt laten zien tot nu toe."

Overigens had Brobbey na afloop van de wedstrijd zelf nieuws over zijn aflopende contract: de aanvaller is absoluut van plan om dat te gaan verlengen. "Het gaat goed met de onderhandelingen", zei hij onder meer. "Ik wil natuurlijk bij Ajax blijven, dus het komt allemaal goed. Ik ben dichtbij een handtekening, deze invalbeurt had ik daarvoor niet nodig."Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door oilslick)

Is gewoon een groot deel cult als we eerlijk zijn door zijn extreme fysiek. Let op, ik zeg groot deel

Wat is Perez de laatste tijd toch negatief. Als een jongen in zijn debuut wedstrij dscoort, dan is dat toch gewoon mooi?

31 oktober 2020 om 23:10

Omtrent Ajax is Perez sws nooit heel positief. Ik weet niet precies waarom

31 oktober 2020 om 23:36

Over PSV is hij ook nooit positief. Misschien heeft hij een slecht humeur omdat hij misschien midden in een scheiding zit 🤣

31 oktober 2020 om 23:56

Perez is niet voor of tegen een club. Precies de reden waarom ik hem een geweldige analist vind.

1 november 2020 om 01:11

Vind hem alleen continu te veel praten in die programma’s. Als anderen iets willen zeggen dendert hij er vaak doorheen. Hij moet constant aan het woord zijn

31 oktober 2020 om 23:21

Bij Twente debuteerde er ook een jongen met een doelpunt vandaag, daar wordt toch ook niet zo hysterisch over gedaan? Scorende debutanten zie je vrij regelmatig, maar bij Ajax lijkt het direct een godswonder te zijn wanneer Brobbey een bal via de paal tegen zich aan geschoten krijgt. Perez heeft volkomen gelijk. Hij gaat niet mee in de hosannastemming rond Ajax, maar dat betekent nog niet dat hij negatief is.

31 oktober 2020 om 23:30

Vind ik wel, het is toch leuk voor Brobbey en bij Ajax is het een soort traditie dat een groot talent zijn eerste wedstrijd scoort. Dan is het toch leuk dat het die jongen lukt. Hoeft toch niet negatief overgedaan te worden. Perez hoeft echt niet de polonaise te lopen maar iets vrolijker kan toch wel?

31 oktober 2020 om 23:35

Dat het leuk voor Brobbey is staat buiten kijf, maar Perez is analist bij Fox en niet bij Ajax TV. Dan is er niets mis met het temperen van de euforie over het intikkertje van Brobbey.

31 oktober 2020 om 23:44

Frommelgoal intikker gelukje niks bijzonders tegen de hekkensluiter🥱. Hee net een interviewtje met Brobbey op de radio, die jongen heeft vannacht niet kunnen slapen van de zenuwen en wilde niks liever dan debuteren en een doelpuntje meepikken en wat denk je, zijn wens is uitgekomen. Dat het geen wonderschone goal is kan hem geen moer schelen! Ben blij voor hem, hij heeft gewoon geflikt!!! Prachtig

31 oktober 2020 om 23:47

Analist is een groot woord. Het is gewoon betaald voetbal entertainment. En als dan veel Ajacieden aan het genieten zijn, is er geen enkele reden om dat te temperen. Maar ja, altijd maar negatief doen en het altijd beter weten doet het erg goed bij de heren, van Peres tot Driessen, van Borst tot Derksen.

31 oktober 2020 om 23:57

Hij is gewoon nog niet onder de indruk, allejezus, mag het? Sommigen mensen zijn echt bizar snel op hun pik getrapt.

1 november 2020 om 00:08

Altijd maar dat negatieve geode, nee het mag niet. Het mag wel eens een keertje over zijn dat modieuze negatieve gedoe van Perez, Borst, Derksen en Driessen. Altijd maar het negatieve eruit pikken. Begint genant te worden.

1 november 2020 om 01:13

Sorry hoor maar deze reacties ook. Hij mag toch zeggen wat hij vindt. Hij gaat niet een speler ophemelen die hij amper tot nooit heeft zien spelen. En hij had ook gelijk. Leuk dat hij scoort maar verder niets toegevoegd. En dat is ok. Dat mag als je net komt kijken. Maar we hoeven nu niet allemaal in z’n kont te kruipen.

1 november 2020 om 08:29

Haha geweldige reacties hier. Komt een beetje over als: “als ajacieden blij zijn, moet heel Nederland blij zijn.” Hartstikke leuk voor die jongen dat die scoort, maar ook Perez heeft genoeg van die ‘talenten’ zien mislukken op de Nederlandse velden.

1 november 2020 om 04:23

Perez vind zichzelf heel wat daar bij Fox! Zit ook met een bepaalde arrogantie daar naar z’n mede analisten toe. Misselijk ventje!

1 november 2020 om 07:53

Ach het is gewoon triest dat we het tegenwoordig vaker over uitspraken van "analisten" hebben dan over het voetbal zelf. Zeker op deze site. Derksen heeft dit gezegd, Driessen vind zus, Perez en Kieft met hun eeuwige negatieve gezeik.Er hoeft helemaal geen hosanna te zijn maar het is toch gewoon leuk dat een jongen tijdens zijn debuut scoort? Waarom moet je op zo een moment dat afzeiken. Dat die jongen van Twente niet genoemd wordt kan Ajax niets aan doen. Daarnaast vond ik de dame die brobbey interviewde ook alleen maar op zoek naar negativiteit.Net als alle reageerder die het overdreven hosanna vinden, is gee enkele Ajacied bij. Daarnaast is het zo dat ruim 60 % van de voetbalvolgers zich Ajax fan noemt. Als de Nos en bv VZ erg anti Ajax doen schieten ze zichzelf in de voet.

1 november 2020 om 10:44

Perez is Altijd negatief over alles en iedereen. Waarom ze hem als analist hebben zitten is mij een raadsel. Hij interesseert zich ook helemaal niet voor andere aspecten van voetbal. Hij zit ook continu te zeiken dat Robben naar een betere club had moeten gaan, die vent snapt het gewoon niet.

Perez lekker realistisch altijd. Heel terecht dat hij niet meegaat in het hopen van een speler met een paar minuten en een goal. Hij is idd fysiek sterk maar nu is er verder nog niks van te zeggen. En de tijd voor het aflopende contract tikt wel door.

Who cares? Niemand heeft -gelukkig- wat met jou Kenneth. Zuurpruim die origineel over wilt komen. Lukt je niet echt man! Voor Brian fijn om bij je debuut een doelpunt te maken.

31 oktober 2020 om 23:58

Who cares? Jij blijkbaar want jij reageert...

Scorende debutanten zie je - zeker in de eredivisie - vrij regelmatig, maar als het om een Ajacied gaat is het voor de media blijkbaar een reden om het daar direct uren over te hebben. Is toch wel opmerkelijk. Luka Ilic debuteerde vandaag eveneens in de eredivisie en scoorde ook direct, bovendien op knappere wijze dan Brobbey. Blijkbaar is dat totaal niet interessant, terwijl het intikkertje van Brobbey reden was voor totale hysterie bij Fox.

31 oktober 2020 om 23:33

Bij Ajax is het een traditie, daar speelt het dus wel. Gewoon leuk. Het was de nabeschouwing van de Ajax wedstrijd dit weekend, veel Ajacieden kijken dan dus mag het best wat vrolijker. Fox moet eens nadenken waarom ze ons met deze zuurpruim opschepen. Het is nog altijd entertainment waarvoor we dik betalen. En ja, ik weet dat Peres niet leuk weggegaan is bij Ajax, dat Sneijder de voorkeur boven hem kreeg, maar dat is verleden tijd. Het mag echt allemaal wel wat vrolijker. Of zet hem niet achter de tafel als Aajx speelt, is ook een oplossing voor deze zuurpruim.

31 oktober 2020 om 23:43

Zuur omdat we niet meegaan in die overdreven hosanna stemming?

31 oktober 2020 om 23:49

Na een wedstrijd van Ajax hoeft Peres niet mee te gaan maar om nou meteen zo zuur te gaan doen is ook niet nodig. Het is nog altijd entertainment, nog betaald ook dus waarom je betalende klanten dan weer negatief benaderen? Zet dan gewoon een Sjaak Swart in, in plaats van Peres. Laat je Peres AZ of PSV doen. Is een stuk leuker voor de Ajax fans die massaal kijken.

1 november 2020 om 00:04

Omdat het leuker is voor Ajax fans moet je er dan maar een ander neerzetten? Dat vind ik echt de slechtste reden ooit, Perez is analist en geeft zijn mening erover. Leuk voor die jongen dat die scoort maar hij hoeft niet direct de hemel in geprezen te worden omdat het iemand van Ajax is en daarom niet reëel mag zijn.

1 november 2020 om 00:06

Dan moet je niet naar Fox kijken, dan moet je naar Ajax-tv kijken.

1 november 2020 om 00:09

Als Ajax TV de wedstijden live zou uitzenden, ben ik de eerste die mijn abonnement bij Fox Sport opzeg. Maar ik zit helaas vast aan Fox Sport om te kunnen kijken. Kost me 18,99 euro per maand. En dan krijg ik het azijn van Peres erbij.

1 november 2020 om 01:17

Je bent anders zelf ook behoorlijk aan het azijn zeiken. We hoeven niet bij elke wedstrijd van Ajax een stel neppe mensen daar te zien die helemaal in hosanna sferen zijn. Nee je mag kritiek hebben, je mening uiten en zeggen wat je vindt en dat hoeft niet alleen maar positief te zijn als het over Ajax gaat. Dat zou pas saai zijn.

1 november 2020 om 04:49

Het analiseren van een wedstrijd is geen entertainment, daarvoor moet je bij VI zijn. Ik heb liever dat ze komen met goede inzichten en feiten , dan dat ze er een show van maken. Als je iets zegt en je kan het onderbouwen is het toch prima .
Of deze jingen het gaat maken dat is gewoon nog even afwachten. Wat hij heeft laten zien op een lager niveau geeft wel aan dat hij potentie heeft , maar nu moet hij die potentie gaan omzetten .

1 november 2020 om 08:43

@speedyafc, je kunt ook zappen als de wedstrijd afgelopen is. Niemand verplicht jou om naar perez te kijken.

Ik hou wel van Perez zijn analyses, geen blad voor de mond en gaat niet mee in alle hypes die gecreëerd worden. Brobbey scoort bij zijn debuut wat leuk is maar heeft daarnaast echt helemaal niets toegevoegd aan Ajax in zijn speelminuten.

Hoewel ik ook wel het realisme zie in het temperen van de hype rond Brobbey vind ik het weer tekenend dat dit vandaan komt bij de grootste zuurpruim onder de analisten : Perez.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller104
A. OnanaKeeper100
D. TadićAanvaller107
L. TraoréAanvaller107
AntonyAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
0 fans
18 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren