Robben ontbreekt: FC Groningen zonder sterspeler afgereisd

Zondag, 25 oktober 2020 om 10:52Tim Siekman • Laatste update: 11:13

Arjen Robben is zondag niet van de partij als FC Groningen het opneemt tegen Fortuna Sittard. FOX Sports meldt zondagochtend dat de 36-jarige aanvaller niet is meegereisd naar Limburg. "Ik heb zojuist meegekregen dat hij helemaal niet mee is", vertelt Fresia Cousiño Arias. FC Groningen heeft nog niet bekendgemaakt waarom Robben ontbreekt.

"Robben en de staf van FC Groningen hebben een gesprek gehad. Ze hebben gezamenlijk besloten niet af te reizen vanwege de belasting", aldus de presentatrice. Het duel tussen Fortuna en de Trots van het Noorden begint om 12.15 uur. Robben deed vorige week zondag tegen FC Utrecht (0-0) nog bijna twintig minuten mee door in te vallen voor Ramon Pascal Lundqvist.

Presentator Milan van Dongen merkt in het programma Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports op dat 'het wel ver is van Sittard naar Groningen', maar dat dit waarschijnlijk geen verklaring is. "Al was het zevenhonderd kilometer, zou hij nog meegaan. Hij wil heel graag voetballen, dat merkte je ook wel toen je hem vorige week interviewde. De vrolijkheid spatte er vanaf", zegt Van Dongen tegen Hans Kraay junior, die Robben vorige week na de wedstrijd tussen FC Groningen en FC Utrecht sprak.

"Als hij zestien minuten gevoetbald heeft, dartelt hij naar je toe. Zestien minuutjes! Dan kan je zoiets hebben van: dat heb ik allemaal wel gehad. Maar hij staat zo enthousiast te praten. Alsof hij net een interland tegen Spanje gespeeld heeft", stelt Kraay junior. De eveneens aanwezige Huub Stevens voegt toe dat Robben 'een liefhebber' is, maar stelt tegelijkertijd dat hij door zijn gedrevenheid de nodige blessures heeft opgelopen. "Dat is de reden dat hij teruggekomen is", reageert Adrie Koster. "Maar het wordt heel moeilijk. Doordat hij zo gedreven is, wil hij het uiterste uit zichzelf halen. Als je dan zo blessuregevoelig bent, loop je van de ene blessure in de andere."Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door metternich)

Ik denk echt dat deze terugkeer niks gaat worden, het begint langzamerhand alweer zielig te worden voor die jongen. Ik zou gewoon de eer aan mezelf houden en ermee ophouden.

25 oktober 2020 om 11:09

Dit wist je vooraf al, speelt meer niet dan wel.

25 oktober 2020 om 20:53

Denk je dat Groningen hem alleen wil als hij alles speelt? 15 minuutjes per wedstrijd is toch al mooi meegenomen? Natuurlijk ga je altijd voor meer, maar fit worden gaat nou eenmaal niet meer zo snel als je een dagje ouder bent..

25 oktober 2020 om 11:36

De eer aan jezelf bla bla bla, hij houdt van het spelletje. Ik kijk liever naar hem dan naar menig eredivisiespeler. Ik vind het karakter van Robben! Een echte strijder

25 oktober 2020 om 12:48

Inderdaad, wat een onzin. De eer aan jezelf houden ... Alsof we nu vergeten hoe geniaal deze man was. Toch heerlijk dat hij nog zin heeft in het spelletje. Op hoogtepunt stoppen is zo'n kul. Gewoon lekker doen als je er gelukkig van wordt. Je kunt misschien wel zeggen als het maandenlang niks wordt of Robben het Groningen 't nog wel moet willen aandoen, want die worden er dan niet beter van zo. Hele team anticipeert de hele tijd maar of Robben wel of niet mee kan doen ipv als team bezig te zijn. Als dat erg lang duurt zonder bijdrage van Robben, dan kan dat weleens averechts uitpakken.

25 oktober 2020 om 13:21

Ik sluit me hier volledig bij aan. Het moet inderdaad niet ten koste gaan van het team. Lijkt me geweldig als nieuwe speler van Groningen om op het veld te staan met zo een legend.

25 oktober 2020 om 11:46

Om die conclusie te trekken is het echt nog veel te vroeg. Robben is al redelijk op leeftijd voor een voetballer, was altijd al blessuregevoelig en was er ruim een jaar uit. Logisch dat hij nu nog niet alles 90 minuten speelt, hij is daar nog steeds naartoe aan het werken met vallen en opstaan. En of het hem uiteindelijk gaat lukken is natuurlijk afwachten, maar nu al zo definitief een conclusie trekken, nee... Dat slaat nergens op. Verder is Robben qua niveau nog steeds een sterspeler in de Eredivisie, een extreem grote naam en iemand die dus veel positiefs toe kan voegen aan het niveau en de uitstraling van onze competitie. Elke minuut die hij speelt zie ik daarom als een cadeautje. Daar moeten we vooral van genieten.

25 oktober 2020 om 11:52

Voorafgaand aan het seizoen waren de geluiden toch anders. Robben zou de Eredivisie wel even stuk spelen. Maar ook in de minuten die hij wel maakt is het nog niet heel denderend. Dan deed van Persie het toch een stuk beter.

25 oktober 2020 om 11:59

Doe ff beetje rustig aan hè. Iets met appels en peren.

25 oktober 2020 om 12:03

Ja, die geluiden waren ook overdreven... En hem vergelijken met Van Persie... Waar slaat dat op? Van Persie was er geen jaar tussenuit en had betere medespelers om zich heen... Echt een reactie waar ik weinig mee kan..

25 oktober 2020 om 12:53

Ik denk dat het voor veel mensen verschilt wanneer het ‘iets is geworden’. 30+ wedstrijden gaat hij dit seizoen niet spelen nee. Maar ik denk dat voor Robben zelf het trainen, onderdeel van het team zijn en bijdragen aan het 100% laten presteren van het team al geldt als slagen. Voor Groningen zou ik zeggen dat zij gewoon als team fungeren en Robben hier aan bijdraagt wanneer hij kan, of dat nou 10/12/15 keer is maakt denk ik niet zo heel veel uit. De verwachting was denk ik nooit dat alles om hem zou gaan draaien en Groningen als een kaartenhuis ineen stort wanneer hij niet mee doet.

25 oktober 2020 om 13:24

Hoe kan iets zielig zijn als je er plezier uit haalt? Puur het oordeel van de buitenwacht en als onderdeel van die buitenwacht vraag ik me echt af waarom we hem niet gewoon lekker met rust laten. Wat heeft het voor nut om hier allemaal iets van te vinden? Laten we gewoon genieten op de momenten dat hij weer op het veld staat,

25 oktober 2020 om 11:03

Nee, hij krijgt alleen salaris als hij fit is om te spelen. Dit staat in in zijn contract. Soort van prestatiecontraxt zeg maar.

25 oktober 2020 om 11:07

Nee alleen als hij speelt bedoel je.

Tja je verwacht het niet he... Vooralsnog niet echt een succesverhaal.

Jammer voor Groningen, dit was niet te befietsen voor Robben natuurlijk. Dit was te verwachten natuurlijk, dat ie niet elke pot kan spelen, laten we genieten van elke minuut dat hij wel mee kan doen.

Dit gaat toch wel op n klucht lijken, zo,n prachtige loopbaan eindigend in n anti climax, waar ben je aan begonnen Arjen ???

25 oktober 2020 om 12:00

Wie bepaalt of iets een klucht is? Ik vind het allesbehalve een klucht maar heel moedig en naturel.

25 oktober 2020 om 17:06

Ik vind het op een klucht gaan lijken, denk dat er meerdere zijn zo te lezen

Laat Balk dan spelen. Dat is echt een talent. Heerlijk doelgedreven en niet bang een actie te maken. Denk dat Buijs voor Joosten en El Mesaoudi gaat kiezen.

Ik krijg het idee dat hij z'n eigen potjes uitzoekt. Het is in ieder geval een vreemde situatie. Nu kan ik e ook wel voorstellen dat je niet van Groningen naar Sittard in de bus gaat zitten voor 15 minuten speeltijd als voetbalgrootheid zijnde 😁

Kan ik me best voorstellen, je gaat toch niet helemaal van Groningen naar Sittard fietsen...

25 oktober 2020 om 12:43

Hahah om deze moest ik wel even grinniken was een mooi beeld, Robben die op z'n fietsje aan kwam geknald in het stadion!

Op deze manier wordt het niks meer. Het is net De comeback van Heintje Davids. Of was het allemaal te doen om het commerciële? Veel seizoenkaarten verkopen?

Heel jammer voor de fans. Ook van Fortuna. Die hadden een Robben ook best willen zien spelen. Dit hadden we natuurlijk allemaal al aan zien komen maar het is niet andres. Hoop wel voor de fans van Groningen en sowieso alle voetbalfans dat Robben toch nog wel een aantal wedstrijden gaat spelen dit seizoen.

Met de beste bedoeling in augustus geprobeerd om wat voor Groningen te kunnen betekenen. Een paard maanden later denk ik dat hij voor dezelfde Groningen beter kan concluderen dat het zo niet langer gaat. Een trainer kan geen team smeden zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. El HankouriAanvaller343
J. LarsenAanvaller319
P. JoostenAanvaller263
S. PadtKeeper350
G. GudmundssonAanvaller230
A. RobbenAanvaller70
W. DammersVerdediger271
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren