Hugo Borst haalt uit naar FOX Sports-docu over PSV: ‘Totaal oninteressant’

Zaterdag, 24 oktober 2020 om 16:01Jeroen van Poppel • Laatste update: 16:04

Het is zaterdag exact tien jaar geleden dat PSV met 10-0 won van Feyenoord. FOX Sports zendt zaterdagavond om 22.00 uur de documentaire Tien jaar na de tien nul uit, waarin het perspectief vanuit PSV op de historische monsterzege wordt besproken. Hugo Borst reageert in het programma De Eretribune vol verbazing op dat nieuws. "Totaal niet interessant vanuit het perspectief van PSV, vind ik, geen documentaire waard", aldus de journalist.

"Dit is alleen maar interessant vanuit het perspectief van Feyenoord. Of Feyenoorders daar zin in hebben, om aan mee te werken, dat betwijfel ik, maar... Ik vind het zelfs dubieus", aldus Borst. In de documentaire komen diverse betrokkenen van PSV aan het woord, die betrokken waren bij de 10-0 zege. Zo zegt Fred Rutten, destijds de trainer, dat hij het op een gegeven moment 'wel goed' vond, maar dat de tiende niet meer tegen te houden was. Borst stelt dat Jeremain Lens inderdaad beter niet de tiende had kunnen maken.

"Het is misschien raar, want het is topsport, maar ik zou die tiende niet hebben willen maken als ik Lens was", zegt Borst, die gelooft dat de historische uitslag nog altijd doorweegt in onderlinge confrontaties tussen PSV en Feyenoord. "Ik weet zeker dat het nog steeds zo is, dat als PSV komt, dan zit die 10-0 in het achterhoofd van het Legioen. Als je voortschrijdend inzicht zou hebben als speler van PSV, zou je die trekker bij de 10-0 niet overhalen. Het is zó'n vernedering, man. Dat kost je tot in lengte der dagen punten."

Ronald de Boer vindt eveneens dat een documentaire vanuit PSV-perspectief niet interessant is. "Ik ben het met jou eens hoor Hugo, maar met dat laatste niet", aldus de oud-middenvelder. "Ik vind dat als je een goal kan maken, dan moet je die gewoon maken, dat maakt me niet uit. Ik heb daar geen medelijden mee. Over medelijden gesproken, in heel Nederland voelde je daarna dat iedereen een beetje medelijden kreeg met Feyenoord. En dat is eigenlijk het ergste dat je als zo'n topclub kan overkomen."

Ook Mario Been, toentertijd de trainer van Feyenoord, is toevalligerwijs in de studio. "Die verdomde 10-0, die voel ik nog steeds", reageert Been. "Dat is een zwarte bladzijde in mijn sportieve carrière, laten we het zo maar zeggen. Als je 2-0 bij rust staat, weliswaar met tien man... maar in de tweede helft ging elk schot erin, er was geen houden meer aan. Het enige verzachtende was dat we verderop in het seizoen thuis met 3-1 wonnen van PSV, waardoor ze geen kampioen werden, ik weet niet of dat ook nog in de documentaire komt..."Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door misseva88)

Er zitten dus gewoon mensen aan tafel bij FOX die zulke ongenadig domme onzin kunnen verkondigen en niemand die ze echt corrigeert 😅

24 oktober 2020 om 16:11

Hugo Borst voorop, zo stellig en zit er vaak naast. Laat hem lekker bij Studio voetbal zitten naast Arno Vermeulen ofzo. Waarom zou Lens in godsnaam balen van zo’n goal of hem niet hebben willen maken..

24 oktober 2020 om 16:31

Dat ie het zegt is nog tot daar aan toe, hoewel dat al erg genoeg is. Maar dat er dan iemand hem even vertelt wat een onzin hij uitkraamt... apart

24 oktober 2020 om 16:14

Hugo Borst, ik mag hem nietzo.. Een erg aparte verschijning. Maakt zelft wel goed werk van ouderenzorg in dit land. Dat is een pluspunt aan deze norse man. Oogt vaak uitgeput.

24 oktober 2020 om 16:45

Het is vandaag echt ongekend hoeveel onzin Borst uitkraamt, met zoals je zelf al zegt, zonder dat hij echt gecorrigeerd wordt. Of het nu dit segment was waarin hij veronderstelde dat je als prof nooit met zo'n uitslag moet willen winnen en Lens de laatste bal zelfs mis had moeten schieten omdat je het je collega's niet aan kan doen, of de discussie om de spitspositie bij Ajax waarin hij bloedserieus opperde waarom Ajax niet Lewandowski op zijn vijftiende had gescout, alsof het de enigste club in de wereld is die even spelers scout en meteen binnenhengelt alvorens te beginnen over Malen en Bergwijn zonder daar het verhaal achter te weten. Dan heb je de rest van die studio die de discussie iets meer daadkracht probeert te geven en diepgang en komt hij telkens met dat soort opmerkingen tussendoor om nooit zelf ergens op in te gaan.

9 van de 10 Fox Sports Docs zijn het kijken niet waard. Fox ziet in werkelijk alles wel een onderwerp om een documentaire over te maken. Zal ook te maken hebben met het gegeven dat ze een objectieve zender (zouden moeten) zijn, ze proberen voor zover mogelijk alle clubs even veel aandacht te geven en daar horen die documentaires ook bij. Overdaad komt de kwaliteit echter niet ten goede.

Wat een zeurneus, die Borst. Natuurlijk is het voor Feyenoorders geen leuke herinnering, maar die hoef je toch niet te bedienen? Voor PSV ers was het een heerlijke dag. En zo zullen er nog wel niet-Feyenoorders zijn die het leuk vinden om zo'n historische wedstrijd nog eens te herbeleven. Staat nog in mijn geheugen gegrift. Bizar ook dat het bij rust pas 2-0 was. Wat me altijd bij zal blijven is de, vermoedelijk, Roemeense commentator van mijn stream, die de ene langgerekte 'goooooooooaaaaalll' nog niet uitgeschreeuwd had of de volgende lag er alweer in. Haha, die moest echt aan de beademing na deze wedstrijd.

Hugo Borst... Ik vind hem totaal oninteressant.. En dat zeg ik als Rotterdammer en Feyenoorder

24 oktober 2020 om 18:52

Hugo borst een feyenoorder noemen is nog fouter dan cruijf een feyenoorder noemen!! Cruijf heeft zijn mooiste seizoen bij feyenoord mogen spelen, maar Borst heeft als spartaan bijzonder weinig met feyenoord

24 oktober 2020 om 20:57

Bedoel er mee dat ik er niet mee zit als Feyenoorder dat die 10-0 in een doc is geplaatst... Meneer borst pffff

Tja, moet je als Lens zijnde dan express een bal naast schieten? Dat zou past echt zielig zijn... Onzin dit van Borst.

24 oktober 2020 om 17:09

Dat niet natuurlijk, maar ik denk dat t goed gebruik is om een club niet zo te vernederen. Het is niet voor niks dat dit soort uitslagen vrijwel nooit voorkomen in t profvoetbal. Die gasten kennen elkaar allemaal en hebben niet de rivaliteit die supporters hebben. Deze documentaire is natuurlijk helemaal treurig.

24 oktober 2020 om 17:14

Een paar jaar eerder werd er nog een kampioenschap gewonnen op doelsaldo. Bewust niet meer opzoek gaan naar een doelpunt, omdat het anders zielig is, is wel de stomste reden ooit. Gewoon scoren.

24 oktober 2020 om 17:18

Toch zijn er zat wedstrijden waarin dat niet gebeurd. En dat is echt geen toeval.

24 oktober 2020 om 17:25

Barça deed het elk jaar tegen Real,laatst nog Bayern tegen Barça in Engeland gebeurt het ook vaak genoeg

24 oktober 2020 om 17:44

Bijna nooit dus. De laatste keer was 10 jaar geleden in Nederland... Daarbij was Bayern Barcelona 2-8. 6 doelpunten verschil komt regelmatig voor

24 oktober 2020 om 17:54

Er is nu zo’n wedstrijd in de maak, denk ik, komisch moment voor een dergelijke discussie. Wat adviseer je Ajax nu, bij een 0-9 stand? Achterin rond tikken?

Die middag was verschrikkelijk maar achteraf gezien heeft het heel veel gebracht. Het startschot van een nieuw begin. Wie weet hoelang we anders zouden blijven door kloten. Hoe anders zou het zijn verlopen als dit niet was gebeurd.

Ik heb altijd de indruk gehad dat de spelers van Feyenoord de trainer weg wilden hebben. Bewijs heb ik natuurlijk niet maar anders kan ik die 10-0 niet verklaren.

Ik vind het juist wel interessant om het PSV perspectief op deze wedstrijd te zien. Ik was destijds verbijsterd dat er bij de NOS 0 (nul!) PSV-ers werden geã¯nterviewd, in elk geval niet uitgezonden. Misschien was dat dan om zeker te zijn dat er geen extra zout in de wonden werd gestrooid. Ik ben niet zo’n klager of brievenschrijver, maar heb toen wel gevraagd bij de NOS of dat de keuze van PSV was of van hen, maar nooit antwoord op gehad. hoe dan ook, voor ons als PSV-ers was dit natuurlijk een geweldige dag. We hebben het altijd moeilijk met Feyenoord, dan is dit ook wel eens lekker.

24 oktober 2020 om 18:56

Bij de NOS zijn het overwegend mensen met een losermentaliteit. Je mag vooral niet willen winnen, en als je wint mag je vooral niet al te dik winnen. Tijdens een Olympische Winterspelen harkte Nederland een editie veel medailles weg op het schaatsen, toen vonden de losers bij de NOS het ook vooral slecht voor het aanzien van de sport. Om de Winterspelen er op weer te klagen als Nederlanders geen Olympisch kampioen werden. Natuurlijk moet je als PSV fan trots zijn op die dag, zo vaak wordt er niet met zijn uitslag gewonnen. Hartstikke leuk joh. Wist niet meer dat er geen interviews waren bij de Nos, maar dat is ook kansloos.

24 oktober 2020 om 19:00

Met een 6-0 overwinning was je kampioen geworden, maar nu heb je iig een geweldige dag gehad waar je 10 jaar later nog met veel plezier op terug kan kijken

Ik ben ook geen fan van Borst. Maar kom op zeg is professioneel voetbal op "hoogste" niveau van Nederland. Dan maak je gewoon doelpunten ga je never nooit niet expres missen, tenzij je er heel veel voor betaald wordt.. En wat maakt het ook uit? Ergste nog van dit alles vind ik, gelijk meest sneue eraan, PSV werd dat seizoen niet eens kampioen nee. Dus wat heb je er nou in feite aan gehad behalve een niets zeggen "recordje" ja dit zou voor documentaire vanuit Feyenoord perspectief interesanter zijn, uiteraard gaan die niet mee werken.

Waarom zou je de 10e niet willen maken? Snap ik ook nooit aam basketbal, dat "running up the score" niet netjes is.

Echt zo’n dag waarbij je exact nog wist wat je aan het doen was toen je dit zag cq hoorde, mijn plafond sauzen, tot halverwege het plafond ik het welletjes vond, en alles heb laten staan om flabbergasted paar borrels ben gaan doen...010 isn’t just a code😐

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax6057
2.PSV5431
3.AZ4920
4.Vitesse4815
5.Feyenoord4626
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller2414
E. ZahaviAanvaller179
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
Y. VertessenAanvaller70
Y. MvogoKeeper240
M. RomeroAanvaller11
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
114 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren