Nederland komt goed weg op coëfficiëntenranglijst; Turkije in grote problemen

Vrijdag, 23 oktober 2020 om

De Nederlandse clubs hebben een moeizame eerste Europese speelronde achter de rug. Ajax, PSV, AZ en Feyenoord wisten gezamenlijk 0,6 coëfficiëntenpunt bij elkaar te voetballen, niet genoeg om de achtervolging op concurrent België in te kunnen zetten. Toch is er geen enkele reden tot paniek voor Nederland, omdat ook zijn belagers Oostenrijk, Oekraïne en Turkije matig tot slecht presteerden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door sirius)

Top tien behouden moet wel lukken. Dit was ook wel een pittige speelronde, met voor alle 4 de clubs de op papier sterkste tegenstanders uit de groep, hoewel je in het geval van Feyenoord nog kunt twisten of Zagreb of Cska beter is. Overwinteren zal moeilijk worden. Ajax heeft misschien de beste kans met Midtjylland in de groep (zonder te onderschatten moet Ajax dat natuurlijk kunnen winnen) en voor PSV hangt het erg af van de wedstrijden met Paok. AZ en Feyenoord acht ik, ondanks de prima resultaten deze speelronde wel vrij kansloos uiteindelijk. Maar goed, verrassingen zijn er altijd.

22 oktober 2020 om 23:09

Op de 2021 ranglijst ga je de top 10 niet meer verlaten inderdaad. Maar op de 2022 ranglijst staan we voorlopig gewoon 11e. Dus op de iets langere termijn moeten we wel ons best blijven doen.

22 oktober 2020 om 23:10

Inderdaad, en daar doet Schotland het ook verrassend goed. Staan daar op het moment achtste. Wordt absoluut een competitie om in de gaten te gaan houden.

22 oktober 2020 om 23:15

Schotland is natuurlijk niet slecht, maar die bouwen alleen op Celtic en Rangers. Duidelijk goede teams, maar dat moet ook mogelijk zijn voor competities als de Nederlandse, Belgische en Oekraïense. Vanaf dat ze hoger in de ranking komen, komt er ook nog een team bij en dat zou dan wel eens negatief kunnen uitvallen.

22 oktober 2020 om 23:18

Het niveauverschil in Schotland tussen Celtic/rangers en de rest is dan wel weer gigantisch. Dat derde Schotse team zit al vaak in de voorrondes, maar komt er zelden doorheen.

22 oktober 2020 om 23:26

Scheelt ook dat zij in de EL punten pakken, terwijl het voor de Nederlandse club(s) in de CL natuurlijk moeilijker is om punten te pakken

23 oktober 2020 om 11:41

@skeuomorfdat zou kloppen als de Schotse en Nederlandse ploegen even goed zouden zijn. Nu denk ik dat een PSV en Ajax in normale doen beter zijn dan Celtic en Rangers. Daardoor zou het niet per se moeilijker hoeven zijn voor Nederlandse ploegen om punten te pakken in de CL

23 oktober 2020 om 15:18

Het voordeel voor Schotland is natuurlijk wel dat ze, omdat ze nog relatief laag staan, weinig clubs Europa in gaan, en dus de coefficienten hoger zijn. Want of je die punten door 4 of door 5 teams moet delen scheelt stiekem best wel veel.

Als er nu geen mensen worden onslagen bij de Turkse voetbalbond dan begrijp ik er niks van, corrupte zooi daar.

22 oktober 2020 om 23:08

Is het dan de verantwoordelijkheid van de voetbalbond dat het een teringzooitje is bij de clubs?

22 oktober 2020 om 23:17

Nou ja, eigenlijk wel indirect, al kun je dat wellicht beter de vorige bestuurders aanrekenen. Als je als voetbalbond merkt dat een behoorlijk aantal clubs aan het strooien is met geld wat er helemaal niet (meer) is, is het wel handig om als voetbalbond in te grijpen. In plaats daarvan kijken ze toe totdat de bubbel knapt.

22 oktober 2020 om 23:21

Ik vind het een moeilijke discussie. Het lijkt me vooral verantwoordelijkheid van de clubs zelfs.

22 oktober 2020 om 23:31

Als ze in Turkije een licentie systeem zoals in Nederland hadden gehad was er een paar jaar terug vast al wat meer ingegrepen. Maar dat de bond meer had kunnen doen betekent niet dat zij verantwoordelijk zijn voor wanbeleid bij de clubs.

23 oktober 2020 om 01:33

De clubs hebben zoveel macht en invloed dat zo'n licentie systeem nagenoeg onmogelijk is in Turkije. Clubs krijgen een limiet van de bond, maar voeren vervolgens zoveel (politieke) druk uit dat de bond daarvan afziet en de clubs een extra budget meegeven. In zo'n sfeer kan je de bond ook niet heel veel verwijten.

23 oktober 2020 om 21:50

Maar dan vraag ik me af waar je dan in hemelsnaam een voetbalbond voor nodig hebt als ze toch niets te vertellen hebben. Clubs horen ten aller tijden onder de voetbalbond te staan.

22 oktober 2020 om 23:15

Wat kunnen zij er nu nog aan doen? De vorige bestuurders hebben het zover laten komen. Die clubs hebben gewoon zeer onverantwoord geld uitgegeven en dat komt ze nu duur te staan. Zeer jammer voor het Turkse voetbal, maar over de lange termijn is het positief dat een aantal Turkse clubs het roer om heeft gegooid en de financiele zaken op orde willen krijgen. Zo scheidt je het kaf van het koren en blijven straks de gezonde clubs en de clubs die gezond beleid willen gaan voeren over.

23 oktober 2020 om 00:41

Is het alleen de schuld van de bond? Het Turkse voetbal zou zogenaamd een opmars maken als er geen buitenlanderslimiet meer was. Nou, daar heb ik niet veel van terug kunnen zien. Het probleem ligt veel dieper, maar het limiet is het enige waar over wordt gepraat door voorstanders en tegenstanders. Ook al laat je het helemaal vrij aan de clubs, het zal niet veel uitmaken. Het zegt veel dat het nationale elftal juist wel in een opmars zit, terwijl de competitie in de tegenovergestelde richting gaat. Zelfs in een periode dat de Lira niks meer waard is en de inkomsten ongelofelijk zijn gedaald, gaan de clubs door met geld uit te geven aan tweede- derderangs buitenlanders. Maar dit is niet iets wat 1 voorzitter of 1 trainer op kan lossen, dit is iets waar ze allemaal afspraken over moeten maken maar daar hebben ze geen oren naar. Zelfs de voorzitter van Altinordu is het zo zat dat hij even rust wil nemen, ver weg van de voetballerij.

23 oktober 2020 om 01:47

Het is de fout van de clubs zelf. Hoe gemakkelijk is het op andere cijfers in te dienen? Ik denk dat het eerst bij de clubs begint, hoe vaak zie je dat ze salarissen niet kunnen ophoesten?

Als er nu geen mensen worden onslagen bij de Turkse voetbalbond dan begrijp ik er niks van, corrupte zooi daar.

Hoe komen jullie bij deze ticket verdeling? Vanaf volgend seizoen krijgt nog maar 1 Nederlandse club een EL-ticket vanwege het nieuwe Europese toernooi. Deze verdeling klopt dus nief.

22 oktober 2020 om 23:17

Nu je het zegt inderdaad, Voetbalzone gebruikt hier een verouderde plaatsingslijst.

22 oktober 2020 om 23:24

Welke nieuwe toernooi? Hoeveel tickets krijgt Nederland dan

22 oktober 2020 om 23:38

Europa Conference League. 2 voorronde plekjes. Maar dat gaat ten koste van EL plekken, nog altijd 5 Europese deelnemers straks.

23 oktober 2020 om 12:54

De Europacup II komt terug, dus cup winners eventueel aangevult met de tweede CL deelnemer indien die de 3e kwalificatie ronde niet overleefd. Dat wordt de nieuwe Europa League. De overige twee mogen meedoen aan de Conferenece League.

Nederland doet vreemdgenoeg nog goede zaken (ondanks de onnodige verliezen van ajax en psv en de kansen van feyenoord). De concurrentie haalt ook weinig punten (behalve België). Volgende week is cruciaal voor Psv (voor een ronde verder) en ajax (2e plek CL). Zie het wel goedkomen verder voor NL. Turkije is echt afgegleden. Ze blijven vasthouden aan oude vedettes aantrekken die zonder eer en trots inzet tonen. Pff ingehaald door schotland dat maar op 2 clubs leunt (celtic en glasgow).

22 oktober 2020 om 23:09

Zij leunen nog tenminste op 2 clubs. Op welke en hoeveel clubs leunen jullie dan?

22 oktober 2020 om 23:15

Wie is jullie? Ik ben geen Turk. Ik reageer alleen op het feit dat Turkije met meer geld en clubs van naam nog minder presteert dan 2 alleenheersers bij elkaar van een mickey mouse competitie.

22 oktober 2020 om 23:12

Niet vergeten dat drie teams tegen de beste opponent in de poule speelden. Napoli, Liverpool en Granada zijn gewoon de favorieten in alle poules.daarnaast speelde Feyenoord tegen een van de drie teams die naar verwachting gaan strijden om Europees te overwinteren.volgende speelrondes zijn: atalanta - Ajax az - Rijeka Feyenoord - Wolfsberger omonia - Psv in principe moet dat minimaal een heel punt opleveren.

22 oktober 2020 om 23:16

Ik hoop het. Zeker de 3 Europa league clubs moeten 9 punten kunnen behalen. Bij Ajax schat ik het 40/60 in.

Toch vrij ongezien hoe Gent in elkaar is gestort na vorig seizoen. Zeer jammer want dat gaat veel punten kosten op deze manier. Standard had ook weer een typische Standard-avond dus persoonlijk denk ik dat Nederland wel zal inlopen dit seizoen.

22 oktober 2020 om 23:16

Ja onbegrijpelijk, het is niet dat ze zoveel spelers verloren hebben. David en Thorup toch cruciaal blijkbaar. Denk helaas ook dat Nederland nog gaat inlopen.

22 oktober 2020 om 23:19

Gewoon belachelijk dat ze Thorup eruit gegooid hebben. Ook wel een beetje pech met de loting. Er zitten weinig echt eenvoudige tegenstanders in voor de Belgische teams. Maar hopelijk wordt club derde in zijn groep en dan kunnen die wel veel punten sprokkelen. Ik vind het trouwens ook wel vreemd dat de Europa league schijnbaar even zwaar doorweegt als de CL.

23 oktober 2020 om 09:24

Wordt (deels) goedgemaakt door de bonuspunten die je krijgt als je de groepsfase van de CL haalt. Als je kijkt naar Rusland, die hebben 2 rechtstreeks geplaatste ploegen. Die beginnen meteen met 1.600 punten aan een Europees seizoen.

23 oktober 2020 om 10:23

Ah bedankt voor de opheldering!

23 oktober 2020 om 13:40

Ze hadden al 6 jaar niet verloren in Luik dus een typische Standard avond zou ik het zeker niet noemen. Hebben vaak pech met zware lotingen waardoor ze niet overwinteren maar 6 jaar lang thuis ongeslagen blijven tegen ploegen als Sevilla, Arsenal en Frankfurt is gewoon knap. Jammer dat ze gisteren onherkenbaar slecht waren. Het veld was natuurlijk ook onbespeelbaar doordat het maar bleef regenen. Dit voorspelt weinig goeds voor de rest van de campagne want Benfica is normaal sowieso een maatje te groot en Rangers achter zich houden wordt ook moeilijk. Gelukkig pakken Antwerp en Club nog zeges maar gezien de zware poules zullen die ook niet te veel punten meer pakken vrees ik. Tottenham en Linz schat ik hoger in dan Antwerp. Voor Club wordt het zaak om Zenit achter zich te houden en te overwinteren via plaats 3 maar die kunnen net zo goed in Brugge komen winnen. Plaats 2 acht ik onrealistisch. Gent is een schande waar ik geen woorden vuil aan ga maken en ik blijf het jammer vinden van Charleroi, we hadden 5 clubs in de poules moeten hebben. Vorig jaar eigenlijk ook met Antwerp dat dan 2x rood pakte. We gooien het zo 2x op rij zelf weg en volgend jaar vervalt onze beste editie. Toch maar opletten van Nederland en co. Die hebben wat meer geluk met de loting gehad en gaan echt wel hun punten pakken. Oekraine zal dat ook doen. Gelukkig stellen de Turken en Oostenrijkers op Salzburg na weinig voor.

23 oktober 2020 om 16:04

Ik doelde eerder op een typische standard avond dat ze waarschijnlijk weer de groepsfase niet zullen overleven want dat is toch wel triest de laatste jaren op Europees gebied (al helpt het niet dat Europees voetbal lang een bijzaak bleef in Luik). En dat zwembad van een veld en de onkunde van Cop bij die laatste kans waren natuurlijk ook niet heel gunstig. Nederland zal inderdaad wel naderen want zeker PSV heeft een best makkelijke poule en Ajax is gewoon een heel sterk team. Hopelijk lukt het club en Antwerp het om de poulefase door te komen (al zal voor club EL halen al een straffe prestatie zijn), zodat er toch wat punten gesprokkeld worden. Al zullen standard en Gent toch ook nog wel eens wat puntjes verzamelen lijkt me.

Tja, taaie week met vrijwel alleen maar goeie tegenstanders uit de poule. Zowel Ajax, AZ en PSV speelden tegen de grootste belager. Volgende week wordt het al een stukje makkelijker. Ben nog steeds van mening dat er minimaal 2 ploegen moeten overwinteren, en eigenlijk moet 3 ook kunnen. Vorig jaar kwamen we aan 9.4 punten toen we met 4 ploegen Europees speelden, dat lijkt me een mooie doelstelling voor dit seizoen.

Belgie staat op 33.700, niet op 34.100

Dit is pas het begin van de ondergang van het Turkse voetbal. Als na dit seizoen niet de nodige stappen worden gezet, speelt de kampioen binnenkort meerdere CL-voorrondes. Echter zullen we waarschijnlijk nog eerst het absolute dieptepunt moeten bereiken, om daarna stappen in de juiste richting te zetten, want zo werkt het meestal in Turkije. En dan houd ik nog niet eens echt rekening met de economische situatie van Turkije, dat op de korte termijn niet zal verbeteren.

22 oktober 2020 om 23:35

Denk eens over de langere termijn in plaats van het directe resultaat. Naar verluidt zijn Turkse clubs bezig met bezuinigingen en financiële herstructureringen, die echt enorm nodig waren na de recente tendens om voor veel geld net niet vedettes te halen uit Europese topcompetities. Dat beleid heeft wellicht af en toe resultaat opgeleverd, maar is niet duurzaam. Clubs zijn in ontzettende financiële problemen gekomen en sommige stonden zelfs op omvallen, dat is toch niet wat je wilt als voetballiefhebber? Hopelijk zorgt het nieuwe zuinige beleid juist voor innovatie: denk aan betere jeugdopleidingen, slimmer scouten op jonge leeftijd (en daarna voor veel geld doorverkopen). Turkije heeft 82 miljoen inwoners, wanneer je een betere infrastructuur voor jeugdvoetbal creëert komen er van zelf meer grote spelers. Ik ben van mening dat Turkse clubs moeten kijken naar Benfica en Porto, niet onnodig smijten met geld, maar juist stinkend rijk worden met slimme transfers en eigen jeugd, en daarbij structureel CL spelen. Dat is toch wat je wil?

23 oktober 2020 om 00:39

Volgens mij heb je mijn reactie verkeerd begrepen. Ik bedoel hetzelfde, alleen jij hebt het over een nieuwe beleid, terwijl ik daar weinig van zie. Turkse clubs zijn alleen aan het bezuinigen en financiële herstructureringen aan het doorvoeren, omdat ze niet anders kunnen. Wanneer ze de kans krijgen, zullen ze zo weer beginnen met het smijten van geld. Sterker nog, zelfs in deze situatie geven de topclubs nog bijzonder veel geld uit aan vedettes. Falcao krijgt bijvoorbeeld netto 5 miljoen euro zonder bonusssn, terwijl Babel iets van 2,5 miljoen euro per jaar krijgt. Met 'stappen in de juiste richting' bedoel ik juist dat de visie van Turkse clubs volledig om moet, zoals jij ook benoemt.

23 oktober 2020 om 01:16

Gezien jouw clubvoorkeur en kennis over de Turkse situatie ga ik er gemakshalve even van uit dat jij Turkse roots hebt. Dat leidt bij mij tot de vraag, hoe zit het met erdogan dan nu en zijn fanbase? Ik krijg namelijk de indruk dat het een grote chaos is in Turkije op heel veel vlakken, hoe komt zo’n Erdogan daar mee weg? Komt hij daar mee weg?

23 oktober 2020 om 13:48

@026vitesse. Dit is geen politieke forum. Daarnaast steunt Erdogan de sporttak. In zijn tijd zijn vele stadions en trainingscomplexen gebouwd. Wereld van verschil met 20 jaar terug. Daarnaast gaat het buiten de valuta niet slecht met de economie vooralsnog.

Misschien kijk ik door een Besiktas bril volgens mijn medegebruikers op VZ, maar ik vind dat de sabotage van Besiktas in het seizoen 17/18 voor deze ondergang heeft gezorgd. Als Besiktas in 17/18 kampioen zou worden van Turkije, zou Besiktas het Bayern van Turkije worden. Om dat te voorkomen zijn er de meest belachelijke taferelen uit de hoge hoed van de TFF getoverd. Als Besiktas toen kampioen was geworden, was Besiktas een stabiele subtopper in Europa geweest (gelijk aan clubs zoals: Lyon, Napoli, Porto en Benfica) teams waar Besiktas in de seizoenen 2016/17 en 2017/18 al tegen heeft gespeeld en alleen uit van Lyon (2-1) heeft verloren. Besiktas speelde destijds 20 februari 2018 laatste 16 CL tegen Bayern, om vervolgens 25 en 28 maart 2 derby’s tegen Fenerbahçe af te werken en daarna nog de return tegen Bayern, om de week erna weer een lastige uitwedstrijd tegen Basaksehir te moeten spelen. Als de TFF dat soort dingen niet deed, was Turkije nu gewoon een top 10 land geweest in Europa. Nu gaat geeneens 1 club rechtstreeks naar de CL. Dit seizoen gaat geen 1 club van de grote 4 (incl Trabzonspor) naar Europa bedankt TFF..

23 oktober 2020 om 00:35

Er was geen sabotage, we hadden een selectie die breed genoeg was om die periode door te komen. En dat deden ze ook, want in de tweede seizoenshelft hadden we 41 punten gepakt. In de eerste seizoenshelft? 30. Dan is het wel duidelijk waar je het kampioenschap hebt laten liggen. Je kan geen selectie vormen met een salaristotaal van rond de 70-75 miljoen euro en dan roepen dat je kampioen had moeten worden, zo werkt het niet. Die salarissen had je gewoon niet moeten geven aan bepaalde spelers. Negredo en Pepe verdienden samen al 10 miljoen euro per jaar, dan kun je niemand de schuld geven behalve jezelf.

23 oktober 2020 om 02:37

Tuurlijk hadden die salarissen niet gegeven moeten worden en tuurlijk heeft besiktas teveel punten laten liggen in de eerste seizoenshwlft, maar dat seizoen gebeurde er echt vaak “vreemde dingen” in het nadeel van Besiktas..

23 oktober 2020 om 11:39

Die 'vreemde dingen' gebeuren ieder jaar, ook in de seizoenen dat we wel kampioen zijn geworden. Alleen worden die 'vreemde dingen' door de topclubs gebruikt als excuus voor hun falen als ze geen kampioen worden.

23 oktober 2020 om 00:35

Beste vriend, ik ga niet zeggen of je gelijk hebt of niet, want het kan best zo zijn dat wat je zegt klopt maar, als je het hebt over sabotage moet je eerst Fenerbahce noemen na 2010-2011 etc. Dat Fenerbahce zou pas de Bayern of PSG geweest zijn van Turkije, maar door vieze praktijken in het Turks voetbal en Fetö zijn ze helemaal kapot gemaakt. Het kan best zijn dat wat je zegt klopt hoor, maar ik denk dat het niet per se ging over Besiktas slopen, het gaat meer over hoe slecht het beleid is bij de TFF en alle voetbalclubs in het algemeen. Want Besiktas is zeker niet de enige ploeg ooit die wat moeilijke wedstrijden achter elkaar moesten spelen he. Ik denk gewoon dat Turks voetbal van helemaal de basis aan opnieuw moet gebouwd worden, met jonge voorzitters of jonge oud-voetballers die belangrijke functies bekleden. Ik vertrouw er nooit op om al die oude koppen te zien in het Turks voetbal, zijn ze er wel om het voetbal of om hun eigen zakken te vullen?

23 oktober 2020 om 02:34

@tacticalmove, ik sluit me volledig bij je aan. Het ging de TFF niet zozeer om Besiktas slopen. Als bijvoorbeeld Fener in de situatie zat waar Besiktas inzat in 2017, hadden ze Fener naar beneden proberen te halen. De TFF wilt gewoon niet dat de competitie een monopolie wordt. En over die ouwe koppen. In Europa zijn die oude vedettes nog wel gemotiveerd, maar in de Turkse competitie kan het ze niet zoveel schelen (oa spelers zoals Falcao en Pepe)

23 oktober 2020 om 00:58

Altijd sabotage, altijd een complot. Nooit in de spiegel kijken en je eigen fouten inzien. Echt heel fijn voor je als als je jezelf zo voor de gek kan houden. Mij lukt dat jammer genoeg niet.

23 oktober 2020 om 02:27

Jezelf voor de gek houden? Iets waar gala fans toch echt wel kampioen in zijn! Ik hoop dat je jullie “kampioenschap” uit 18/19 herinnerd. En dan zeggen dat er nooit sprake is van een complot? En jezelf voor de gek houden.. ook iets waar gala fans kampioen in zijn. Ben je de wedstrijden rize gs (2-3) en gs bjk (2-0) soms vergeten? Als je denkt dat je die wedstrijden zonder fraude hebt gewonnen, hou je jezelf voor de gek. Grootste budget van iedereen, maar toch weer poepvoetbal. Net als vorig jaar en de jaren daarcoor. Net als zovaak onder Terim. 25 wedstrijden bakken jullie er niks van, is er geen voetbal of tactiek, ergeren de gs fans zich kapot en is het chaos. Maar dan als gs nog enige kans heeft op de titel, begint de fraudemachine weer te draaien en winnen ze de titel. Iedereen blij en stoer doen met lucht. Om vervolgens in Europa weer met ruime cijfers te gaan verliezen. Uiteindelijk, om terug te komen op het argument “voor de gek houden” belazeren de gs fans juist zichzelf om in dit sprookje te geloven.. (dit gaat vooral over de seizoenen 14/15 en 18/19) want iedereen ziet met eigen ogen hoe jullie in Europa worden vernederd en Turkije weer voor schut zetten. Laatste 37 Europese wedstrijden slechts 4 overwinningen, zegt meer dan genoeg toch?

23 oktober 2020 om 13:45

"Als Besiktas toen kampioen was geworden, was Besiktas een stabiele subtopper in Europa geweest (gelijk aan clubs zoals: Lyon, Napoli, Porto en Benfica)" - bedankt om me te laten lachen op deze miezerige dag.

23 oktober 2020 om 14:42

Wat is er grappig aan? Besiktas heeft 2x tegen al die clubs gespeeld. In die 8 wedstrijden is er 3 keer gewonnen, 4 keer gelijkgespeeld en slechts 1 keer verloren. Bovendien had Besiktas in die periode ook 2x van Leipzig gewonnen en uit van Monaco. Als Besiktas kampioen was geworden, kwam er nog meer geld en werd het elftal steeds beter, op zn minst even goed als het was. Vind je het nog steeds grappig op je miezerige dag?

Nederland komt goed weg. Verlies van Ajax tegen Liverpool is niet iets om je voor te schamen. Winst van AZ is een flinke meevaller. PSV levert een wanprestatie en Feyenoord haalt een redelijk resultaat. Als je echter naar de kansen kijkt hadden we 4 winst partijen kunnen hebben. Dit is echter ook voetbal.

Een dertiende plaats voor een land als Turkije dat veel meer potentie heeft om hogerop te geraken is echt, maar dan ook echt beschamend. Dit is gewoon niet meer te bevatten. Ik kan met vrijwel 100% zekerheid stellen dat de Turkse competitie minimaal de zevende plek had kunnen behalen als door Turkse clubs, de voetbalbond en het ministerie van sport (met bijvoorbeeld subsidies) op de lange termijn effectief beleid zou worden gevoerd. Zo zonde dit.

Vergeet niet dat België komend jaar 3 hele punten verliest ten opzichte van Nederland! Het jaar erop telt het zwakke jaar van ik dacht 17/18, waar we slechts 2.900 punten haalden, weg en dan kunnen we misschien eens kijken richting Rusland & Portugal...

Blijf het apart vinden dat ze niet ook nog kijken naar de coëfficiënt van de teams. Want een Barcelona die wint van een hele kleine tegenstander in de CL of een Az die wint van Napoli geeft geen verschil in punten maar dat Barca wint is natuurlijk normaal maar dat een Az wint niet. Dan is het raar dat je evenveel punten krijgt zo kan je natuurlijk nooit echt hoger komen als een lager land.

23 oktober 2020 om 12:58

Hij kan nimmer hoog komen als laag land. Probleem zit hem in de lagere clubs die ineens mee mogen doen. Nederland heeft bijvoobeeld er jaren voor gezorgd dat een extra club via fair play mee mocht doen. Vlogen die er in de voorronde uit maar wel het hele jaar de punten delen met een extra club. Wil je hoog komen, dan moet het niveau van de subtop in de eredivisie structureel omhoog.

Dit zegt eigenlijk nog niet zo heel veel momenteel. Zijn nog veel punten te behalen gedurende het seizoen. Hopen dat Ajax, Psv, Feyenoord en AZ verder corona vrij blijven en telkens de sterkste 11 op kunnen stellen. De punten hebben we nodig en het maakt niet uit wie ze pakt. Overigens heeft Nederland een klein streepje voor op de landen onder ons, namelijk een team meer in Europa om meer punten te pakken.

Vooropgesteld: Granada is absoluut een sterke ploeg, dat mag niet vergeten worden, zij spelen wekelijks tegen Barcelona, Real Madrid maar ook Celta de Vigo etc. Maar Granada is geen Napoli, en dit PSV is op papier sterker dan AZ, dus ik vind het als PSV fan schandalig dat de ploeg geen resultaat heeft kunnen behalen. Als PSV in deze poule niet overwintert is dat een net zo'n groot debacle als de uitschakeling tegen Osijek 3 jaar geleden. Enige reden die ervoor te bedenken is, is een scheve verhouding tussen goede aanval en slechte verdediging, die doet denken aan de situatie in 2012/2013, toen voorin en op het middenveld met Lens, Mertens, Wijnaldum, Strootman, Toivonen en van Bommel genoeg kwaliteit aanwezig was, maar niets klaarspeelde doordat achterin met Waterman, Marcelo, Derijck, Bouma en Manolev zo lek als een mandje was. Elke succesploeg begint met defensieve zekerheid achterin en als Baumgartl en Boscagli niet het niveau Bruma/moreno gaan aantikken, gaat PSV geen kampioen worden en ook geen goed Europa League seizoen hebben.

Voor deze speelronde hadden we gerekend op 2 winspartijen denk ik zo (feyenoord & Psv), dat is een keer winst en 1x gelijk geworden. Prima, nu komen de tegenstanders die (op papier) eenvoudiger zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 15
2220 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren