PSV treedt aan met Ihattaren en Götze; ‘coronaduo’ krijgt geen groen licht

Donderdag, 22 oktober 2020 om

De opstelling van PSV voor de Europa League-wedstrijd tegen Granada is bekend. Roger Schmidt, die Cody Gakpo en Pablo Rosario moet missen vanwege een besmetting met het coronavirus, heeft een basisplaats ingeruimd voor Mohamed Ihattaren. Bovendien maakt Jorrit Hendrix zijn entree in de basis, nadat hij de afgelopen twee competitieduels op de bank zat. Het duel begint om 18.55 uur in het Philips Stadion in Eindhoven.

Gakpo en Rosario hadden zondag nog een basisplek in de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle (0-3), waarin eerst genoemde ook tot scoren kwam. Na hun besmetting was het echter duidelijk dat zij niet in actie zouden komen. Er stond nog een vraagteken achter de namen van Eran Zahavi en Jordan Teze. Zij waren besmet, maar hebben de groepstraining hervat. PSV was in afwachting van goedkeuring van de UEFA om het tweetal in te zetten en lijkt die niet te hebben gekregen, want ze zitten allebei niet op de bank.

Door de absentie van Rosario leek Adrian Fein zijn basisdebuut bij PSV te kunnen maken, aar de keuze is gevallen op Hendrix. Hij zal samen met Ibrahim Sangaré een controlerend blok vormen, terwijl Mario Götze en Ihattaren worden ingezet als de meest vooruitgeschoven middenvelders. Ihattaren, die Gakpo vervangt, staat voor het eerst sinds de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo (1-1) van 27 september in de basis bij PSV.

Donyell Malen en Mauro Júnior vormen de voorhoede in de ploeg van Schmidt. De achterhoede is geheel ongewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen PEC. Omdat Teze nog niet inzetbaar is, behoudt Timo Baumgartl zijn plek in het hart van de defensie.

Opstelling PSV: Mvogo; Dumfries, Baumgartl, Boscagli, Max; Götze, Sangaré; Hendrix, Ihattaren; Malen, Mauro Júnior
.


Poll

Wat verwacht jij van PSV - Granada?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

eindelijk Ihattaren in de basis. ik ben benieuwd wat hij gaat laten zien

22 oktober 2020 om 18:24

Ik vrees helaas dat Ihataren alleen speelt door de paar afwezigen. Als die weer terug zijn, zit hij weer op de bank.

22 oktober 2020 om 18:30

Behalve als hij het nu laat zien, hij is echt nog niet afgeschreven door Schmidt, mensen overdrijven deze situatie nogal.

22 oktober 2020 om 18:55

Marekhamsik17 dat ligt er natuurlijk aan hoe hij presteert? Hij zit niet voor niks op de bank hè

22 oktober 2020 om 19:52

Ik ben er het ook mee eens dat die op de bank zit. Ik gun het hem, maar hij heeft geen wedstrijdritme, dus ik denk dat het vanavond ook niet meteen zal lopen.

Opzich een logische opstelling. Ik hoop echt dat dit de wedstrijd wordt van Mo. Hij kan dit gebruiken. Laten we hopen dat hij deze kans met beiden handen pakt.

22 oktober 2020 om 17:39

ik zou het ook belachelijk vinden om iemand die heel het seizoen niet heeft gespeeld na een mindere match vandaag meteen weer op de bank te zetten. deze jongen moet je nu gewoon een tijdje laten staan, het is je grootste talent

22 oktober 2020 om 17:55

Precies dat. We moeten nu Mo echt voor ons winnen. Als je hem in goede doen erbij hebt, dan heb je een middenveld en aanval om van te smullen.

22 oktober 2020 om 18:34

mee eens! dan heeft PSV het sterkste elftal in de Eredivisie imo

Die Schmidt ziet toch iets in die Mauro wat ik nog niet heb gezien. Waarom zet hij niet bijvoorbeeld Madueke op die plaats neemt 2 snelle spitsen die beide technisch vaardig zijn is toch ook lekker spelen. Ben benieuwd vanavond, PSV in goede doen met de basis 11 kan leuk voetballen en zonder Teze en Zahavi ben ik benieuwd hoe het draait. Hopen op een mooie pot en als het kan beginnen met 3 punten.

22 oktober 2020 om 17:40

Het is duidelijk wat Schmidt in Mauro ziet toch? Het is een jongen die veel meters maakt, druk zet en werkt voor het team. Hij kan hem op rb zetten en die jongen vecht nog als een beer. Madueke zal er vanzelf wel weer inkomen.

22 oktober 2020 om 17:41

Maduro is een allround voetballer die volgens opdracht kan spelen en kun je op zijn jonge leeftijd al een ervaren kracht te noemen.Madueke is indd snel en technisch vaardig maar denk sws niet dat je met 2 van zulke spelers in de spits, 4-4-2 spelen moet.Plus zo heb je nog een frisse wissel voorin, mocht je iets extra willen brengenMaar ik ben geen oefenmeester, gewoon een gekke liefhebber

22 oktober 2020 om 17:41

dat heb je vaker met coaches. die zetten dan 1 of andere simpele kracht steevast in het veld en maken die dan een stuk groter dan dat ze daadwerkelijk zijn. sowieso al belachelijk imo dat Mauro al zo lang de voorkeur krijgt boven je grootste talent Ihattaren die dan gelukkig vandaag wel weer een keer mag opdraven

22 oktober 2020 om 17:41

Mauro is degene die de meeste druk vooruit zet. Hij werkt echt keihard en kan daarnaast ook behoorlijk voetballen. Rendement mag nog omhoog maar volgens mij voert hij echt exact de opdrachten uit die hij meekrijgt.

22 oktober 2020 om 17:42

Mauro is een harde werker, die zijn taken uitvoert en nooit het teambelang uit het oog zal verliezen. In een goed draaiend elftal is hij gewoon een nuttige kracht. Heeft ook een goede techniek. Het is echter niet iemand die de ploeg op sleeptouw zal nemen met assists en doelpunten. Maar het harde werken en het werken voor het team is de belangrijkste reden waarom Mauro speelt en dit jaar ook veel zal spelen. Persoonlijk had ik liever Noni gezien, omdat dat een attractievere voetballer is, maar ergens begrijp ik Schmidt ook wel om met Mauro te spelen.

22 oktober 2020 om 17:58

Ik vind Mauro een goede speler, die zowel technisch, overzicht als druk zetten erbij deint te hebben. Een speler als Mauro heb je gewoon nodig. Ik zou hem graag op de plek van Rosario willen zien met mo op zijn plek.

Helaas geen Zahavi en Teze. Vooral de laatste is erg belangrijk aangezien Baumgartl het niveau niet aan kan. Ook benieuwd hoe Gotze en Ihatarren het doen vanavond. Verwacht een nipte zege.

22 oktober 2020 om 17:44

Waar ik mij het meeste zorgen om maak is het scorend vermogen van dit elftal. Van de mensen die voorin staan (mo, Gotze, Mauro en Malen) is Malen de enige die op regelmatige basis doelpunten maakt; Mo heeft al maanden geen assist of goal meer gegeven, Mauro is gewoon geen doelpuntenmaker, net als Götze. Het zal dus grotendeels van Malen moeten komen. Ook de aanvallende mogelijkheden op de bank zijn beperkt, met alleen Noni en Piroe, maar dat zijn ook geen echte doelpuntenmakers.

22 oktober 2020 om 18:03

Madueke scoort naar mijn idee nog best vaak. En met Zahavi heeft PSV een pure doelpuntenmaker in de selectie. Hopelijk is hij er dit weekend weer bij.

Op het centrale duo na is dit een prima basisopstelling op EL niveau. Granada zal een taaie tegenstander zijn, maar verbleekt natuurlijk bij de tegenstanders die je in de latere fase van de EL wil tegenkomen. Dan zijn spelers als Hendrix en Baumgartl / Boscagli wel te zwak denk ik. Wel benieuwd hoe Hendrix een hele wedstrijd naast Sangare speelt. Hopelijk op hetzelfde niveau als naast Guardado, Propper, of Van Ginkel, en niet Rosario / Guti stijl. We gaan voor winst! Heb er zin in.

22 oktober 2020 om 17:41

Granada is gewoon een subtopper in Spanje en heeft gewonnen van Sevilla die zet je echt niet zomaar opzij en al helemaal niet met dat centrale duo achterin. Ik denk dat PSV gaat verliezen.

22 oktober 2020 om 17:47

Laten we het wel even realistisch bekijken, ze hebben gewonnen tegen Sevilla dat meer dan een helft met 10-man moest spelen. Groningen won bijvoorbeeld ook van Ajax, dat betekent niet dat Groningen net zo goed had gedaan tegen Liverpool als Ajax heeft gedaan. Blijft alsnog knap, maar we moeten wel de context in het achterhoofd houden. Dat neemt niet weg dat Granada een taaie tegenstander is, ze hebben zich niet voor niets geplaatst voor de EL en zijn vorig jaar zevende geworden in Spanje, dus een slecht elftal hebben ze echt niet. Maar gebaseerd op alle omstandigheden (spelers, budgetten) zou PSV in staat moeten zijn om te winnen (en imo horen ze ook te winnen).

22 oktober 2020 om 17:53

Ik ben blij dat jij positiever bent dan ik ben Ruben. Heb er nog een sterk hoofd in. Vooral ons centrale duo is om te janken

22 oktober 2020 om 17:53

Mooie krachtmeting toch? Kan Granada ook laten zien hoe goed ze echt zijn. 2019 nog gepromoveerd, nu actief in Europa. Het kan snel gaan. Maar PSV is ook geen nietig clubje hoor.

22 oktober 2020 om 17:57

Het centrale duo is niet van EL-niveau, maar de rest van het team is dat zeker wel. Zeker in het systeem van Schmidt verdedig je met het hele team. Bovendien hebben we een goede keeper op goal. Ik heb er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen. Het is overigens ook een mooi moment om te zien waar we als PSV staan in Europa, voetballen tegen de subtop van Spanje is daarvoor een mooie indicatie.

Had al zo'n vermoeden dat Teze en Zahavi niet mee mochten doen. Ronaldo was ook al geweigerd omdat hij geen negatieve test had 7 dagen geleden. Dat is wel flink zuur. Ik acht Baumgartl niet capabel genoeg om vandaag foutloos te blijven. Word een hele zware dobber zo

Wat een armoede.. In de vorm van baumgartl en mauro junior. Wat heeft mauro junior voor bijzonders? Die man krijgt zoveel krediet, mag altijd spelen maar ik zie hem amper doelpunten maken of assists geven. Verdedigend is die qua fysiek ook niet al te sterk. Is meer een speler voor het rechterrijtje. Kan niet wachten tot een van ginkel in vorm wordt opgesteld. Baumgartl.. Tja je hebt bijna niets anders achterin. Op hoop van zegen dat die niet iets doms uithaalt. Voor mo is het nu erop of eronder. Wil je kans maken op een basisplek moet je het vandaag laten zien. Mocht alles en iedereen straks weer fit zijn zal die weer gaan banken vrees ik.

22 oktober 2020 om 17:47

Mauro is gewoon een keiharde werker.. Rent zich 90 min lang kapot en schuwt de vuile meters niet, kan MO nog iets van leren

22 oktober 2020 om 17:49

Keiharde werkers heeft psv genoeg. Hendrix en thomas zijn dat ook. Ik vind dat je bij psv meer moet brengen dan alleen keihard werken. Zijn rendement is veelste laag en hij zit al een tijd bij de club.

22 oktober 2020 om 17:51

Mee eens. Maar of je nu madueke daar heen zet of Mauro maakt niet heel veel uit. Madueke moet ook nog veel leren hoor. Verder vind ik Hendrix niet eens zo slecht. Zou hem eerder opstellen dan Rosario

22 oktober 2020 om 17:56

Ja klopt.Madueke heeft wel snelheid en dreiging. Mooi spelertje om naar te kijken (is inderdaad helaas niet klaar voor het grote werk). Rosario ben ik eerlijk gezegd klaar mee. Oneindig veel krediet gekregen sinds het trainerschap van bommel met veelal dramapartijen. Mag ook banken. Wil die Fein wel op zijn plek zien.

PSV kampioenskandidaat nr.1 nu ook nog eens Kudus wegvalt, het begint ergens op te lijken; Götze en Ihattaren zou zomaar eens de gouden tandem kunnen zijn dit seizoen

22 oktober 2020 om 17:44

Gakpo blijft gewoon op links spelen dit seizoen.

22 oktober 2020 om 18:01

Vind ik best. Leg de druk maar eens lekker bij een ander neer, in dit geval PSV dus. Iedereen gaat/ging er vanuit dat Ajax zomaar kampioen ging worden, maar PSV maakt natuurlijk minstens zo’n grote kans. Aangezien ze alle 2 90% van de wedstrijden zullen winnen zowat, zal het een lange strijd worden.

Ik denk dat PSV alleen maar meer last krijgt van Corona. Ze hebben samen getraind en daarna pas getest, daaruit komt de afwezigheid van Gakpo en Rosario. Morgen is er weer een test.

Yesssssssss, eindelijk Mo weer in de basis

Goede opstelling ondanks de uitvallers! Schrik wel van Baumgartl. Ik had liever twee linksbenige CV's gezien in Boscagli en Viergever. Hopelijk speelt Baumgartl een stukken beter dan van het weekend

Ik verwacht veel van het duo Hendrix-Sangaré. Voor Jorrit moet het een verademing zijn dat hij eindelijk eens naast een andere speler dan Rosario kan spelen.

Las vanochtend in de krant dat bij PSV spelers terwijl ze getest zijn en de uitslag onbekend is toch met elkaar getraind hebben en een keeper uit het tweede zelf een wedstrijd heeft gespeeld. Dat lijkt me heel onverantwoordelijk. Als je getest bent moet je in quarantaine totdat je de uitslag weet zou ik denken.

22 oktober 2020 om 18:08

Voetballers worden zo'n beetje iedere dag getest en het duurt altijd even voordat de uitslag er is. Als ze daar telkens op moeten wachten kun je nooit trainen.

22 oktober 2020 om 18:22

Dan moet je je afvragen of je nog wel moet voetballen. Ja, ik vind het heel belangrijk, het is een belangrijk vermaak net als wielrennen. Maar nu corona als een dolle gaat is het wel een risico voor de spelers ook al zullen de meesten er goed uitkomen. Zeker weten doe je dat niet. Al vind ik het nu wel interessant hoe Iatharren het doet.

Een beetje een middenveld zoals in de Guardado, van Ginkel en Hendrix tijd vandaag. Toen deed Hendrix het prima, heb er nog steeds vertrouwen in. Hij heeft welleswaar niet de splijtende pass in huis maar qua onderscheppingen is hij erg belangrijk. Bovendien een beetje agressie tegen die Spanjaarden kun je wel vaak gebruiken.

Pff Hendrix en Mauro. Had liever Fein en Madueke gezien. Hopelijk laat Mo wat zien vanavond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller104
D. MalenAanvaller106
E. ZahaviAanvaller61
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper90
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Storm aan kritiek laat Schmidt koud: ‘Lees geen kranten en kijk geen tv’

Roger Schmidt kreeg afgelopen weekeinde nogal wat kritiek te verwerken. De PSV-coach koos tegen Sparta Rotterdam (1-0) namelijk voor acht nieuwe spelers ten opzichte van het Europa League-duel met PAOK Saloniki...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 2 december
Barcelona is geïnteresseerd in de diensten van Felipe Augusto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren