Boadu lijkt voornaamste slachtoffer van ‘corona-explosie’ in Alkmaar

Dinsdag, 20 oktober 2020 om

AZ-trainer Arne Slot heeft flinke kopzorgen in de aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen Napoli van aankomende donderdag, als dit duel überhaupt doorgang kan vinden. De Alkmaarders maakten eerder op de dinsdag zelf al melding van een aantal nieuwe coronabesmettingen in de selectie en het lijkt erop dat Myron Boadu een van de spelers is die positief heeft getest op het virus.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Napoli - AZ gewoon door zal gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

102 reacties (laatste reactie door azrsenal)

Dat wordt leuk met jong az aantreden. Die hebben toch maar 28 tegendoelpunten in 8 wedstrijden gekregen dus dat gaat helemaal goed komen tegen de amateurs Lozano, Mertens, Insigne en Oshimen. Ohohoh, laat deze wedstrijd alsjeblieft niet doorgaan voor de waardigheid van mijn club 😅.

20 oktober 2020 om 14:35

Denk je dat je geluk hebt. Ook Unibet heeft de wedstrijd al van hun website afgehaald om op in te zetten.

20 oktober 2020 om 15:19

Ja hehe, wat valt er te verdienen aan een wedstrijd waarvan de winnaar al bekend is? haha...

20 oktober 2020 om 15:33

Uuhm inzetten op doelpunten?

20 oktober 2020 om 16:15

Hij staat er weer tussen zie ik. maar liefst 1,19-7,50-13,00 als quoteringen. gratis 190 euro als je daar 1000 op durft in te zetten

20 oktober 2020 om 14:44

Dat wordt anders een Lyon 2.0 gevalletje

20 oktober 2020 om 15:00

Of een Barca vs Bayern 2.0 😉

20 oktober 2020 om 16:13

Ik vind de inzet en het spel van jong AZ aantrekkelijker dan dat van AZ 1. Daarnaast geen enkele spits zal het slechter doen dan Boadu op dit moment. Die is totaal uit vorm. Voegt niets toe. Hopelijk komen er niet meer postieve corona spelers uit de tests. Anders hebben we niets eens voldoende spelers.

20 oktober 2020 om 16:25

Helaas missen daar ook een paar met corona waaronder oosting die je nunook goed had kunnen gebruiken

20 oktober 2020 om 17:49

Zou dat überhaupt mogen? Die zijn toch niet ingeschreven voor zo'n Europees toernooi?

Het wordt tijd dat de Uefa haar beleid herziet wat betreft het doorgaan van wedstrijden met corona gevallen. Toen dit beleid werd uitgerold was er nog onvoldoende bekend over de betrouwbaarheid van de testen en de besmettelijkheid van besmette personen zonder symptomen. Onderzoeken tonen gewoon aan dat tests in de eerste dagen na besmetting nog veel vals-negatieve testresultaten opleveren, daarnaast is ook al aangetoond dat besmette personen besmettelijk worden tot 2 dagen voordat zij symptomen ontwikkelen. De huidige ontwikkeling toont toch aan dat AZ bij de vorige test ronde niet alle besmettingen eruit heeft gevist. Spelers die nadien samen hebben getraind, gereisd, gegeten en een wedstrijd hebben gespeeld. En spelers die straks in het vliegtuig naar Napels zitten. En er zijn a meer clubs geweest waar het finaal mis is gegaan, neem Genoa. Het wordt tijd dat clubs striktere maatregelen nemen na besmettingen binnen de selectie.

20 oktober 2020 om 14:36

Ik begrijp wat je bedoeld maar dan kun je nagenoeg geen wedstrijd meer spelen straks en ga je omkomen in inhaal potjes.

20 oktober 2020 om 16:03

Van mij hoeven wedstrijden ook niet kostte wat kost door te gaan. De Uefa en de Knvb (en overige bonden) hebben zichzelf een enorme druk op gelegd door vanaf half september tot en met het EK alle competities moeten worden afgewerkt, terwijl deze competities in een seizoen met een Ek/wk nomaliter vaak al begin/half augustus begint om voldoende tijd op de agenda te houden. AZ is niet de eerste club in deze situatie en zal ook zeker niet de laatste zijn. Op den duur wordt de situatie gewoon onhoudbaar. Het zou me ook niks verbazen als het kabinet (met dit in het achterhoofd) de komende weken alsnog het betaald voetbal gaat stilleggen.

20 oktober 2020 om 16:41

Waarom zou het kabinet dit doen. Het betaald voetbal zorgt namelijk niet voor extra besmettingen. Voetbal moet gewoon doorgaan, zet je reservebank of je jeugdspelers maar in.

20 oktober 2020 om 16:47

Omdat wanneer jij of ik recentelijk in contact zijn geweest met een besmet persoon (laat staan 12) minimaal 10 dagen in quarantaine moeten, en toch zeker niet moeten reizen naar het buitenland. Dan is dit de wereld op zijn kop, daarbij komt dit ook weer in het nieuws zodat voor iedereen weer duidelijk is hoe er wederom met 2 maten wordt gemeten.

20 oktober 2020 om 15:15

Volgens mij wordt er al heel erg veel getest om de besmette personen zo snel mogelijk in beeld te hebben en maatregelen te kunnen treffen. Men kan moeilijk 10x per dag testen en alle spelers individueel laten trainen.. Het is zeer aannemelijk dat er meer van dit soort uitbraken zullen komen en elke club bijna constant te maken zal hebben met Corona-gevallen. Dat moeten we maar accepteren, als we willen dat het voetbal doorgaat. Wel is het zaak dat er vanuit de UEFA een veel duidelijker beleid komt, want zoals het ook in dit geval gaat lijkt de UEFA de grip verloren. De UEFA en nationale bonden moeten juist aan de overheden laten zien het zekere voor het onzekere te nemen, terwijl ze nu de bal bij de politiek en nationale GGD's leggen.... Als die elke keer worden geconfronteerd met problemen uit de voetballerij, omdat de voetballerij de problemen zelf onvoldoende oplost, zetten ze vroeg of laat het hele voetbal weer stop.

20 oktober 2020 om 15:56

Het is ook niet mijn idee dat er meer getest moet worden, maar dat clubs sneller groepstrainingen en wedstrijden kunnen stilleggen bij een bepaald aantal besmettingen, zonder dat er een enorme druk is vanuit de organiserende organen dat de wedstrijden gespeeld moeten worden, of wat helemaal achterlijk is, dat AZ nu naar Napels moet vliegen terwijl er gewoon een hele dikke kans is dat er besmette spelers in dat vliegtuig zitten, die simpelweg nog niet zijn opgemerkt omdat de bestaande tests een hele ruime foutmarge hebben in de eerste dagen na besmetting.

20 oktober 2020 om 16:38

"De huidige ontwikkeling toont toch aan dat AZ bij de vorige test ronde niet alle besmettingen eruit heeft gevist." Nee dat toon je hiermee helemaal niet aan. Boadu woont in Amsterdam zuidoost, wat volgens de cijfers 1 van de brandhaarden van Nederland is en kan dit dus op een later moment gewoon hebben gekregen.

20 oktober 2020 om 16:44

Alles kan, maar dat alle 8 de besmettingen van vandaag deze in privé sferen hebben opgelopen terwijl het virus binnen de club rondging gaat er bij mij wat moeilijk in.

20 oktober 2020 om 17:28

@lucas, dit is niet correct wat je zegt. De test meet namelijk geen levende virussen of actieve virussen, is zo gevoelig dat 1 klein stukje RNA van een virus (hoeft niet intact te zijn, kan enkel een fragment zijn) is al genoeg voor een positieve test, maar omdat deze zo gevoelig is gaat hij ook heel makkelijk verstoord worden. Er hoeft maar 1 kleine vervuiling plaats te vinden en je hebt een vals positieve. Totaal niet betrouwbaar dus. Vandaar al personen die ineens positief testen. Die gasten die geen symptomen vertonen en positief testen zijn gewoon kerngezond. Clubs zouden helemaal geen striktere maatregelen moeten nemen. Integendeel!

20 oktober 2020 om 17:50

Vals positieve uitslagen heb ik geen moeite mee, ja het is lullig dat ze wellicht in isolatie moeten terwijl het niet nodig is. Ik heb meer moeite met de vals negatieven, dat is de eerste dagen na besmetting bijna rond de 25%, mensen die dus beset zijn, potentieel anderen kunnen besmetten maar het idee hebben dat er niks aan de hand is. En dus een risico vormem voor anderen. Daar moet tegen worden opgetreden.

20 oktober 2020 om 18:16

Watvoor risico vormen zij voor anderen dan? Om besmet te raken met een virus waarvan het mortaliteit percentage 0,05%....vergelijkbaar met onze seizoensgriep(!)

Leuk, AZ met totaal geen vertrouwen zonder spitsen afreizen naar een Napoli in topvorm. Wat is het ergste dat kan gebeuren?

20 oktober 2020 om 14:35

Compleet aan het gas gaan, wat een AZ in vorm met spitsen waarschijnlijk ook gebeurd was

20 oktober 2020 om 14:45

Dan kan je net zo goed niet gaan en een reglementaire 3-0 op je deurmat ontvangen.

20 oktober 2020 om 14:56

Mogelijk nog beter voor het doelsaldo ook.

20 oktober 2020 om 15:02

Dat denk ik niet. Want de kans op een strafpunt is groot. Die kreeg Napoli ook.

Bizot Svensson Indi Leeuwin Hatzidiakos Wijndal Koopmeiners de Wit Midsjo Stengs en Karlsson. Heb je nog spelers als Sugawara, Abouhklal en Gudmundson achter de hand.

20 oktober 2020 om 15:14

Klopt, op papier ziet het er niet heel dramatisch uit. Maar Aboukhlal schijnt trouwens ook besmet te zijn. Ik zou denk met de volgende 11 spelen: Verhulst, Svensson, Hatzidiakos, Bmi, Wijndal, Midstjo, Koopmeiners, Stengs (op 10), Gudmundsson, De Wit (spits) en Karlsson.

20 oktober 2020 om 15:21

Waarom denk je dat Verhulst gaat spelen en niet Bizot? Verder denk ik dat het een prima opstelling is (misschien Sugawara ipv Gudmundsson). Helaas heb je amper mogelijkheden om goed te wisselen.

20 oktober 2020 om 15:47

Oeps, ik hoop eerder dat Verhulst gaat spelen omdat ik hem veel overtuigender vond overkomen dan Bizot. Maar ik verwacht wel dat Bizot weer op doel gaat staan. Persoonlijk ben ik ook niet zo'n fan van Albert, maar denk niet dat Sugawara zal starten omdat die gisteravond ook nog heeft gespeeld en geen buitenspeler is van origine. Helaas heb je wat dat betreft weinig keus. We zouden ook nog met 5-3-2 kunnen spelen, met Leeuwin erbij als extra verdediger, De Wit op het middenveld en Stengs en Karlsson voorin

20 oktober 2020 om 17:35

Haha, ik verwacht niet dat Verhulst gaat spelen. Bizot was afgelopen seizoen gewoon erg goed en ik verwacht dan ook dat hij die lijn weer gaat doorzetten. Als je hem nu al gaat wisselen heb je er wel heel erg weinig vertrouwen in. Ik zie Slot dat niet doen. Gudmundsson vind ik best een goeie speler, de laatste wedstrijden voor zijn blessure vorig seizoen waren goed en de wedstrijden die hij dit seizoen speelde waren ook vrij aardig. Hij werkt in ieder geval best hard. Sugawara is inderdaad geen buitenspeler, maar ik meen toch dat hij vorig jaar ook wel eens op de flank is gestart toen Stengs op '10' speelde. De opstelling 5-3-2 zie ik niet zo zitten, denk ook niet dat Slot dat gaat doen. Laten we Leeuwin sowieso maar niet in de basis zetten.

Als dit zo doorgaat is het snel gedaan met het voetbal. Normale besmettingsaantallen in Nederland zijn op dit moment circa 50 besmettingen per 100.000 inwoners. Er zijn nu al een aantal voetbalclubs die ver boven dit gemiddelde liggen en zoals bij AZ nu zelfs als brandhaard kunnen worden aangemerkt. Dan lijkt me niet dat de overheid toestaat dat de uitzondering voor professionele sporters.

20 oktober 2020 om 16:04

Ik ben het met je eens. Als bij voetballers met zoveel voorzorgsmaatrgelen al zoveel besmettingen zijn dan is het maatschappelijk toch niet meer verantwoord om door te gaan. Het grote aantal tests van het betaalde voetbal is ook een discussie waard. Die kunnen beter ingezet worden voor de samenleving.

20 oktober 2020 om 16:10

Een winkel, bedrijf (of voorheen kroeg) wordt gesloten bij dit soort aantallen.

20 oktober 2020 om 16:44

De testen zijn ingekocht. Dit kan de overheid ook doen, maar dit weigeren ze om te doen.

20 oktober 2020 om 16:43

Het aantal ligt gelijk aan Nederland. Enig verschil is dat voetballers constant worden getest.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.FC Twente1810
7.AZ178
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller73
A. GuðmundssonAanvaller73
J. KarlssonAanvaller73
M. BizotKeeper80
C. StengsAanvaller72
F. DruijfAanvaller30
B. ReusKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

2 fans
Aanvaller, 19 jaar

In de wandelgangen

Maandag 30 november
Sadio Mané is wederom op de radar van Barcelona verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren