‘Neymar zei tegen mij dat hij in één dag evenveel verdient als ik in een jaar’

Dinsdag, 6 oktober 2020 om 12:12Tim Siekman

Álvaro González is niet gecharmeerd van het karakter van Neymar. De verdediger van Olympique Marseille kreeg het op 13 september tijdens het met 0-1 gewonnen duel met Paris Saint-Germain aan de stok met de aanvaller, die González van racisme betichtte. De tuchtcommissie gaf aan dat er onvoldoende overtuigend bewijs was voor racisme van González tegen Neymar of andersom. In gesprek met Onda Cero gaat González verder in op de maniertjes van de Braziliaanse superster.

De dertigjarige Spanjaard vertelt dat Neymar gedurende de wedstrijd zijn tegenstanders probeerde te provoceren. "Neymar zei dat hij in één dag evenveel verdient als ik in een jaar. En dat klopt wel. Ik heb hem verteld dat ik erg blij was met mijn salaris. Het hele optreden van Neymar die dag was ongelukkig, het zat vol provocaties", zegt González, die benadrukt dat hij zich niet racistisch heeft geuit.

Villas-Boas keen to move on from Neymar-Alvaro racism row

"Ik heb op geen enkele manier iemand racistisch bejegend. Ik was die wedstrijd gewoon beter dan hij. Hij wist zich geen raad met de situatie. Je moet leren hoe je met verlies moet omgaan en weten wanneer je je in moet houden", stelt de stopper, die hoopt dat de beschuldigingen aan zijn adres niet bij de voetbalfans blijven hangen.

"Ik sta niet toe dat mijn carrière en ik als persoon worden vernederd. Neymar verdient mijn respect niet meer. Helemaal niets. Wij hadden het ontzettend zwaar na de ruzie met Neymar. Niet alleen ik, maar mijn hele familie", doelt González op de doodsbedreigingen die hij had ontvangen. Tegenover Dragoon ging de verdediger al uitgebreid in op de nare berichten die hij en zijn omgeving kregen toegestuurd.

‘Na mijn ruzie met Neymar kreeg ik foto’s van mijn ouders in hun winkel’

Álvaro González heeft een zware tijd achter de rug vanwege de ruzie met Neymar.Lees artikelGerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door d-bergkamp)

Hij verdient in 1 jaar waarschijnlijk wat ik mijn hele carrière niet bij elkaar ga sparen. Maar zou voor geen goud met hem willen ruilen, volgens mij is die man doodongelukkig

6 oktober 2020 om 12:27

Hoezo is hij doodongelukkig?? Hij was tijdens en na de incident niet gelukkig vanwege de doodsbedreigingen ma Thats it..

6 oktober 2020 om 12:35

Weet niet of hij ongelukkig is maar ik zou niet met hem ruilen vanwege zijn gedrag. Tegen iemand zeggen ik verdien meer dan jij als een soort provocatie of zelfverheerlijking vind ik niets anders dan walgelijk.

6 oktober 2020 om 12:42

Ik denk dat Elvs Gonzalez bedoelt

6 oktober 2020 om 22:06

Je was er niet bij..weet jij veel wt die gonzales naar hem heeft geroepen. Een verhaal heeft altijd twee kanten en de waarheid ligt meestal in het midden.

6 oktober 2020 om 22:16

Waarom ligt de waarheid ergens in het midden? Lijkt mij een waardeloos uitspraak met alle respect naar jou. Ik was er inderdaad niet bij. Gaat mij ook niet om dit incident alleen. Ik ben een fan van neymar als voetballer maar daar trek ik de streep. Met hoe hij is voor de rest heb ik helemaal niets mee en dus is het gewoon terecht voor mij om te zeggen dat ik liever niet met hem ruil.

6 oktober 2020 om 13:54

Waarschijnlijk? ik ben er vrij zeker van dat jij in je hele leven en carrie niet bij elkaar gaat harken wat hij op een jaar verdient!stel dat je 100.000 euro per jaar verdient, wat denk ik redelik onwaarschijnlijk is, en je verdient dat 40 jaar lang dan heb je nog altijd "maar" 4 miljoen verdiend, een peulschil voor die man

6 oktober 2020 om 14:10

1 jaar? Vriend maak er 1 maand van.

Ik begrijp inmiddels niet meer hoe je idolaat kan zijn van deze engnek. Ik heb nog nooit een voetballer gezien die zo goed is, zoveel talent heeft, maar tegelijkertijd zo onprofessioneel is. Pochen met je inkomsten is zo ontzettend laag. Dit is echt de 1001e reden waarom er geen voetballer is aan wie ik een grotere hekel heb dan aan Neymar.

6 oktober 2020 om 12:29

Deed Sneijder toch ook geloof ik? Is gewoon beetje manier van plagen in dat voetbalwereld zo van je stelt niks voor. Keur dit verder helemaal niet goed, maar moeten het niet groter maken dan het is, gebeurd volgens mij daar voortdurend. Soms als grap en soms als steek

6 oktober 2020 om 12:35

Dat deed Sneijder inderdaad ook, en toen vond ik het net zo misselijkmakend. Ik bepaal zelf wel wat ik er van vind, dus je hoeft niet voor mij te bepalen of ik het groter maak dan het is. Ik vind het persoonlijk ontzettend laag en een teken van zwakte.

6 oktober 2020 om 12:44

Dat anderen het ook doen maakt het niet minder misselijk. En het zoveelste “grapje/steekje” zoals jij dat noemt. Dan zit het gewoon in je karakter. Typisch zo’n geval van iemand die van kinds af aan de hemel ingeprezen is en toen z’n arrogantie bijna z’n hoogtepunt bereikte hebben ze hem ook nog wekelijks een grote zak geld gegeven, de kat op het spek gebonden dus; Naaimar werd geboren. Grappen en steken maken doen we bij mij in het derde, verschil is dat we er dan beide om lachen en naderhand elkaar lul noemen onder het genot van een biertje.

6 oktober 2020 om 12:44

Ik ben zo met je eens op dit vlak. Ongelofelijke galbak bij wie ik de voetballende kwaliteiten haast vergeet omdat hij zichzelf zo falikant te kijk zet met z'n fratsen.

6 oktober 2020 om 13:41

@Amsterdamdude, je bepaalt zelf wel wat je er van vind, maar je brgint wel met de opmerking dat je niet begrijpt sat iemand idolaat kan zijn van deze engnek? Dan ga je zelf uiteraard reacties krijgen en eigenlijk maak je de zaak daarmee wel groter :-) We zullen nooit wie wat gezegd heeft, want als blijkt dat de ander wel zich rasistisch heeft geuit, dan valtde opmerking van Neymar nog reuze mee, toch? Of is iedereen die het niet eens met jou is ook een engnek? Joh, je moest eens weten wat de meerdere voetballers uitspoken... denk alleen al aan vreemdgaan. Dan kan je de meeste voetballers wel engnekken vinden of je favoriete voetballer moet Crouch heten? ;-)

6 oktober 2020 om 13:50

Dan ga je er vanuit dat Gonzã¡lez de waarheid verteld en dat Neymar liegt. Stel dat Neymar de waarheid zegt, dus dat hij niets over zijn salaris geroepen heeft maar dat Gonzã¡lez hem racistisch bejegende, wie is er dan de engnek?

6 oktober 2020 om 16:22

Dan is in dat geval Gonzalez de engnek, wat is je punt Speedy? Neymar heeft vaak zat bewezen zeer oncollegiaal te zijn waardoor deze woord tegen woord discussie niet bepaald ondenkbaar is. Zeg je wat Neymar gezegd zou hebben ben je een engnek, bejegen je iemand racistisch ben je een engnek

6 oktober 2020 om 16:33

Het punt is toch duidelijk, we weten niet wie van de twee gelijk heeft. We weten niet wie wat gezegd heeft dus kunnen we ons helemaal geen oordeel vellen.

6 oktober 2020 om 14:50

Ronaldinho was miljoen keer beter dan deze kneusje. Het was elke dag een feest als je Ronaldinho zag voetballen pure vreugde sportiviteit en hoe makkelijk hij de moeilijkste trucjes liet lijken. Hij danste tegen de beste spelers van de wereld en toen Messi kwam was de rest geschiedenis. Iemand zo goed als Messi komt 1 keer in de 20 jaar voor.

6 oktober 2020 om 18:38

Wat Neymar heeft gezegd volgens Alvaro is nogal vrij mild je moet wel zeer gevoelig zijn als je dit als een aanval ziet en je racistische aard moet uiten.

Manieren en goed gedrag icm een goede opvoeding zijn helaas niet te koop. Eng ventje die Neymar

Je zou toch eigenlijk zeggen dat met deze zware beschuldigingen er ook een onderzoek moet komen naar degene die je beschuldigt aangezien het duidelijk veel invloed heeft op je dagelijks leven en als dan vervolgens alleen maar smaad blijkt vind ik eigenlijk wel dat die persoon daar voor gestraft mag worden al is dat dan waarschijnlijk net zo lastig te bewijzen natuurlijk maar het geeft wel een signaal af dat er altijd 2 kanten zijn aan een verhaal

Is natuurlijk wel heel simpel om alles nu op Neymar af te schuiven en zijn eigen gedrag buiten beschouwing te laten. Deze Alvaro staat daarnaast ook bekend als een "vieze" speler, dat moet je in een geval als dit ook niet vergeten. Ik blijf erbij dat ik niet zie waarom Neymar hierover zou liegen, dus ik ben benieuwd naar hoe dit afloopt.

6 oktober 2020 om 13:45

En ondertussen hoor je alleen maar deze zielepoot sindsdien janken in de media. Best opvallend eigenlijk.

6 oktober 2020 om 15:21

Tja die Alvaro zal deze situatie natuurlijk ook zien als een PR mogelijkheid waarmee hij zichzelf als merk aan de wereld kan tonen, vandaar dat hij waarschijnlijk gebruik maakt van elke interview mogelijkheid.

6 oktober 2020 om 16:28

Tja deze linkse wereld is bijzonder intolerant voor mensen die als racist worden bestempeld, snap zijn angst wel met doodsbedreigingen ect.

6 oktober 2020 om 13:52

@joshuak_, en persoonlijk blijf ik er bij dat het voor Neymar al de zoveelste keer is vast gesteld dat deze de tegenstander heel onbehoorlijk bejegend. En dat zelfs als er iets in de trend gezegd is dat hij het nog volledig verdient heeft. Let wel: racistisch bejegenen mag niet. Maar is iets nog racistisch als de persoon in kwestie zelf 90 minuten lang aan het beledigen is in alle vormen, dan mag je gewoon alles terug zeggen wat mij betreft. Uitdelen is ontvangen. In dit geval, gebaseerd op verleden, heeft Neymar gewoon heel erg de schijn tegen. En het is niet de eerste keer dat hij roept beledigd te zijn zonder dat er iets van waar is. Daarentegen heeft hij zelf vaak genoeg op social media mensen beledigt. Er is dus geen enkele reden waarom Neymar de waarheid zou spreken, gebaseerd op zijn verleden.

6 oktober 2020 om 15:38

Al de ophef begon nadat Neymar racistisch bejegend was. En Neymar kennende wilde die ook graag uitdelen ja.

6 oktober 2020 om 16:30

Daar was onvoldoende bewijs voor staat in de tekst, graag geen onwaarheden als waarheid verpakken.

6 oktober 2020 om 16:44

Graag meer dan alleen vz lezen aub. Google even. Genoeg sites zoals mundo deportivo die het vermeldden. Dat franse ligue 1 niks ermee doet is mij een raadsel.

6 oktober 2020 om 18:37

Zo werkt dat niet. Er zijn grenzen als je racistisch gaat doen omdat iemand feiten spreekt over Alvaro Gonzalez en zijn matige voetbal carriere. Dat is geen reden om een racist te zijn. Of om iemand te beledigen. Hij kon dingen roepen als je Fifa rating zal vooraltijd lager zijn, je zult nooit wat genoemswaardig in je carriere winnen of datgene wat Neymar zegt volgens Alvaro. Het is niet zo dat Neymar dit tegen een winkelmedewerker of een zwerver zegt, maar gewoon tegen een matige en racistische voetballer.

8 oktober 2020 om 07:15

@blink182, dat de ophef begint nadat Neymar (volgens hemzelf) racistisch bejegend is komt omdat Neymar er vanaf dat moment een grote show van maakt. Ga eens een hele wedstrijd op Neymar letten (welke wedstrijd dan ook) en kijk maar eens hoeveel hij tegen zijn tegenstander praat. En probeer dan maar eens te lip lezen (tip: lip lezen is niet eens nodig, je kan het gewoon verstaan). Neymar is elke wedstrijd continu bezig met vervelen, beledigen, praten, irriteren en doet alles om de tegenstander uit zijn spel te halen. Nu reageert een tegenstander er op en maakt Neymar er een show van.nee in het geval Neymar moet hij eerst naar zichzelf kijken, zolang hij nog mensen beledigd op het veld verdient hij alles wat hij naar zijn hoofd krijgt. Of dat nu racistisch is of niet. Tenslotte lokt hij het zelf uit. Wil je niet beledigt worden of racistisch bejegend worden? Zorg dan dat er op jezelf niets aan te merken is, leading by example!

6 oktober 2020 om 15:37

En sterker nog, lip lezers hebben gezegd dat Neymar racistisch bejegend werd.

We weten niet of dit waar is natuurlijk. Maar mocht het waar zijn dan is het wel triest dat hij zijn materialisme en hoogmoed moet tonen ahv salarisvergelijkingen. Je kan vandaag miljonair zijn, maar mocht hij morgen op de een of andere manier zijn ogen verliezen dan zou die al zijn geld willen inruilen voor een paar ogen. Met andere woorden blij zijn met wat je hebt en het niet neerkijken op anderen met arrogantie is het beste. Hoogmoed komt ten val uiteindelijk.

Gonzalez moet niet zo lopen janken als een meisje. Als er één is die zielig gedrag toont dan is hij het wel. Neymar horen we niet meer maar hem wekelijks. Dat zijn familie werd bedreigd is niet Neymar s probleem. Ondanks zijn vervelende trekjes hoort hij tot de grootste der aarde. Daar wordt ie naar betaald. Zijn opmerking salaris, zo zijn we allemaal.

Zo zie je maar dat geld niet per se gelukkig maakt. Die gonzalez geeft aan heel blij te zijn met zn salaris terwijl neymar kennelijk de drang heeft om ondanks zijn monster salaris dat te moeten tonen

6 oktober 2020 om 13:52

Als dus Gonzalez. Neymar zegt iets heel anders namelijk dat Gonzalez hem racistisch bejegende. Het is maar wie je wil geloven. Voor hetzelfde geldt liegt Gonzalez nu omdat hij erg negatief in het nieuws is.

Is allemaal speculatie. Zolang je er niet zelf bij bent geweest, kun je niet oordelen. Maar zo te zjen aan de opmerkingen, zijn er heel veel mensen bij geweest.

Ach hoeveel centjes hij ook op zn bankrekening heeft en hoeveel sportwagentjes hij er ook van koopt, als mens is ie blijkbaar weinig waard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC4521
4.AS Monaco3912
5.Rennes367
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Ander HerreraMiddenvelder191
K. MbappéAanvaller1714
Pablo SarabiaMiddenvelder153
K. NavasKeeper160
M. VerrattiMiddenvelder140
M. KeanAanvaller149
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

In de wandelgangen

Zondag 24 januari
Rafael Benítez heeft het Chinese Dalian Professional, waar hij dertien miljoen euro per jaar verdiende, achter zich gelaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren