‘Olympique Lyon houdt vast aan deadline en zet streep door vertrek Depay’

Zaterdag, 3 oktober 2020 om

Het begint er steeds meer op te lijken dat Memphis Depay het seizoen af zal maken bij Olympique Lyon. De aanvaller wordt al weken in verband gebracht met een vertrek naar Barcelona, maar een akkoord is vooralsnog niet bereikt. L’Équipe en RMC Sport melden zaterdagmiddag dat het hier ook niet meer van gaat komen.

De doorgaans goed ingevoerde Franse media berichten dat Olympique Lyon vastberaden is een interne deadline te respecteren. Les Gones hielden in eerste instantie vast aan vrijdag als de laatste dag waarop een vertrek van Depay, en ook van Houssem Aouar, afgerond kon worden. Deze deadline werd later nog opgeschoven naar lunchtijd zaterdagmiddag, maar doordat een deal nog niet in zicht is heeft het nu alle onderhandelingen stopgezet. Het duo wordt zaterdagavond om 18.00 uur dan ook gewoon verwacht op het trainingsveld.

Depay was volgens de berichtgeving nog tot op het laatste moment bezig om een transfer naar Barcelona erdoorheen te drukken, maar lijkt nu nog een seizoen bij Lyon te moeten blijven. De Oranje-international beschikt over een aflopend contract en kan aankomende zomer zodoende transfervrij vertrekken. Aouar was naar verluidt nog in gesprek met Juventus, terwijl ook Arsenal in de afgelopen weken werd genoemd als nadrukkelijke gegadigde.

De beslissing van Lyon om niet meer over transfer te willen praten lijkt overigens geen betrekking te hebben op Jeff Reine-Adélaïde. De middenvelder is hard op weg naar Hertha BSC, dat 27 miljoen euro voor hem wil betalen. Lyon pikte zelf een paar dagen geleden Lucas Paquetá voor twintig miljoen op bij AC Milan.


Poll

Denk jij dat Memphis Depay volgend seizoen transfervrij bij Olympique Lyon gaat vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door samcro)

Heb je de kans om een van de meest getalenteerde middenvelders te halen, laat je het liggen. Edu pleur op. Oja Torreira nog uitgeleend. Weet je wat grappig is? Dat we een van de slechtste middenveld hebben van heel de Premier League en we zijn daar nog zwakker op geworden dan eerst. Özil moet je niet meer op rekenen, Guendouzi ook blijkbaar niet en houd je Elneny en Xhaka over. Oh wat heerlijk zeg. En je kunt je deadwood niet verkopen. Een 1 als cijfer voor deze window. Plek 8 is het maximaal haalbare wat we kunnen halen en dan ben ik misschien nog beetje optimistisch. En Auba is voorgelogen.

3 oktober 2020 om 16:18

Het is nog niet voorbij! Nog steeds denk ik dat Lyon de prijs wilt onderhandelen van Aouar. Als het inderdaad echt zo blijft dan is de nachtmerrie uitgekomen. We hebben dan geen fatsoenlijke verdedigende middenvelder en geen diepgaande aanvallende middenvelder. Dat zou echt dramatisch zijn met Torreira UITGELEEND. Ik kan me het haast niet voorstellen

3 oktober 2020 om 16:24

Hoop heb ik opgegeven. Ik heb het gehad met deze club. Je had weet ik veel hoeveel maanden wel niet de tijd (door corona nog extra ook) om je zwakke plekken aan te pakken en nog steeds is er niks gebeurd. Een Chelsea onderneemt meteen actie. Zelfs Tottenham heeft wat gedaan op de transfermarkt. Maar Arsenal? Een 32 jarige oude Willian die al heel zijn carrière inconsistent is. Gabriel wel een goede aankoop maar dat is het dan.

3 oktober 2020 om 16:45

Torreira wordt alleen uitgeleend als Atletico Madrid, Hector Herrera of Partey verkoopt. Torreira is dus geen zekerheidje.

3 oktober 2020 om 18:15

Geloof het maar. Lyon zegt tegen de Franse media dat Aouar blijft, Aouar zegt dat ie blijft, Aouar blijft. Lyon verkoopt nooit een topspeler op deadline day, dus als ze nu dit naar buiten brengen, ga ik ervan uit dat hier geen verandering in komt, tenzij Aouar stennis wilt schoppen. Wat niet het geval dus is.

3 oktober 2020 om 18:35

Lyon zei gisteren nog dat Real en PSG Aouar wilden hebben, beiden hebben ontkend. Geloof wat je wilt.

3 oktober 2020 om 18:39

Fabrizio Romano meldt inmiddels ook op Instagram dat Lyon de onderhandelingen met Arsenal heeft stopgezet. Aouar blijft dus bij Lyon. Romano meldt het volgende op twitter en Instagram: OL board have stopped negotiations with Arsenal for Houssem Aouar.#AFC made clear they won’t pay €50m + add ons [€60m total] asked by Aulas and OL told to Arsenal that the deal is over.No Juventus, PSG or Real Madrid on last 2 days. Arsenal was the only chance. ⛔️ #Aouar

3 oktober 2020 om 18:50

Ben het niet vaak eens met zermatt maar hier heeft hij gewoon gelijk! Romano heeft ook al aangegeven dat de deal niet doorgaat. Arsenal heeft de fans weer blij gemaakt voor niks. Dichtbij partey en aouar maar nu straks Jorginho. Moet er niet aan denken.

3 oktober 2020 om 20:02

Lyon zei dat niet. Franse media zeiden dat PSG en Real voor Aouar kwamen. Dit is een bericht waarbij expliciet wordt vermeld dat het van Lyon komt. Zowat een officieel bericht. Dat verschil is belangrijk. Dus ja, ik geloof sneller de talloze berichten die zeggen dat Lyon het nu meent en dat het over is tenzij Arsenal alsnog besluit om niet kinderachtig te doen en de +50m neer te leggen waar Lyon een hele zomer om vraagt ipv dat ik denk dat achtergronden van posts over Santi Cazorla meer zegt over deze "transfer".

3 oktober 2020 om 16:24

Het meest grappige is dat Samcro en TheEmirates hier o zo zeker waren dat Aouar naar Arsenal komt en er een akkoord lag. Samcro 1 oktober 2020: Zermatt, Fabrizio is een tap-in merchant aan het worden. Hij meldt pas deals als het niet meer fout kan gaan, maar neemt het meeste over van anderen. Deze zomer heeft hij zich ontpopt tot volledig ITK maar zelf heeft hij heel weinig primeurs gehad. Ook in dit geval is het gewoon Aulas die een persco heeft gehouden, maar toch zeg jij 'fabrizio meldt' terwijl het op alle media te vinden is. Die Aulas is sws niet serieus te nemen, want o.a. Laca zou ook niet vertrekken en een week later was hij Arsenal speler. Arsenal is ondertussen met de speler in onderhandeling (wat ook wel goed gaat komen), want Lyon heeft een bod van 46m + bonussen geaccepteerd. Nu is het zaak de verkopen af te ronden en dan kunnen we de clausule van Partey ook activeren. TheEmirates 1 oktober 2020: @zermatt, Arsenal is van de week al tot een akkoord gekomen met Lyon zoals Samcro zegt. Van de week vond men mij hier nogal gewaagde uitspraken maken toen ik zei dat de deal van Aouar al rond is, toch zijn de betrouwbare Arsenal bronnen hier allemaal al meer naar buiten gekomen. Daarnaast gaat Partey ook gewoon gehaald worden. Het is simpelweg wachten totdat Kola (bayer), Mustafi (lazio), Sokratis (saudi Arabie,tenzij er nog een Europese club serieus gaat worden), Chambers (fulham) en Torreira (atletico) afgerond worden, en dat zijn ze bijna.

3 oktober 2020 om 16:29

Ha Zermatt, ik had al verwacht dat je dit op zou gaan gooien. Je begrijpt dat dit dezelfde media zijn die zeiden; Juventus geã¯nteresseerd, PSG geã¯nteresseerd, Real Madrid geã¯nteresseerd, alle clubs inclusief Romano hebben dit ontkent. Aulas doet weer prachtig zijn werk met dit de wereld in slingeren. Horen we ook van je wanneer Aouar in een Arsenal shirt staat van de week?

3 oktober 2020 om 16:35

Dan hoor je mij zeker.

3 oktober 2020 om 16:44

Pfff ik hoop zo dat je gelijk hebt... Fat verkopen van Kolasinac etc. Gaat zo langzaam terwijl ze het geld nodig hebben om de deal af te ronden lijkt me.. Romano zit er heel de transferperiode strak op en bevestigd dit verhaal nog niet dus ik heb nog hoop! Hoe ging dat destijds met Lacazette was dat een vergelijkbare situatie?

3 oktober 2020 om 16:49

Met Lacazette ging het echt exact hetzelfde, Aulas zegt: we verkopen Lacazette niet, 1 week later werd hij gepresenteerd. Net zoals Ferland Mendy en tal van andere spelers. Het is gewoon zijn onderhandelingstechniek om clubs onder druk te zetten om het onderste uit de kan te halen. Laten we eerlijk zijn, dat missen we bij Arsenal. Kola duurt inderdaad erg lang, terwijl dat akkoord er toch al een tijdje ligt, het schijnt nu nog om de persoonlijke voorwaarden van Kola te gaan. Hopelijk gaat hij nog weg want jeetje wat is hij drama.

3 oktober 2020 om 16:51

Laca werd vroeger in de window gekocht, waardoor we zomaar 15-20 miljoen teveel betaald hebben. Ik heb goede hoop dat beiden nog gaan komen. Torreira naar Atletico laten gaan, Lyon denkt nog steeds dat we skeer zijn dus we hebben een goede onderhandelingspositie en Aouar wil graag naar Arsenal komen. Aouar afronden en dan de clausule van/aan Partey betalen. Aulas linkt de laatste dagen allerlei clubs aan Aouar om ons onder druk te zetten, maar Real en PSG hebben beiden al aangegeven niet voor hem te gaan.

3 oktober 2020 om 16:55

@ Theemirates, heb je dat filmpje van Santi ook gezien? Wat denk jij daarvan?

3 oktober 2020 om 16:57

@samcro, haha dat is toch zo duidelijk als wat.. Het is misschien wat vergezocht maar ik geloof nooit dat Arsenal dat zomaar post. Jij dan?

3 oktober 2020 om 17:10

Oh my god, I didnt believe it until you just said it! Ik heb me echt even goed af zitten vragen waarom ze zo'n oud filmpje zo bewerken en posten. Zo random om te doen.

3 oktober 2020 om 17:16

Vooral met die achtergrond kleuren, precies de kleuren van de Ghanese en franse vlag. ' No worries mate'. Gaat goedkomen, ik heb er vertrouwen in.

3 oktober 2020 om 17:28

Ik ben benieuwd hoe stil jullie dinsdag 6 oktober zijn als straks zowel Partey als Aouar niet komen. Het lijkt me erg sterk dat sowieso al beide gaan komen. 1 van de 2 kan ik me iets bij voorstellen, maar beide lijkt me zeer sterk. Misschien dat Partey in winter of zomer 2021 komt, maar deze zomer lijkt me sterk. Het is nog nooit voorgekomen dat een grote club, twee grote transfers doet voor veel geld op laatste 3 dagen van de transferwindow.

3 oktober 2020 om 17:35

Samcro en the emirates, ik wil jullie zo graag geloven maar ik ben echt bang dat t niet meer gaat gebeuren😭

3 oktober 2020 om 17:45

Zermatt, ook dan zal ik hier gewoon zijn om aan te geven dat de club gefaald heeft en dat we hier een goede mogelijkheid om te versterken hebben laten liggen. Wacht op the fat lady, daarna praten we.

3 oktober 2020 om 18:16

Ze is aardig aan het neuriën nu trouwens.

3 oktober 2020 om 18:42

Transfer van Aouar naar Arsenal is afgeketst. Romano meldt het volgende op twitter en Instagram: OL board have stopped negotiations with Arsenal for Houssem Aouar.#AFC made clear they won’t pay €50m + add ons €60m total asked by Aulas and OL told to Arsenal that the deal is over.No Juventus, PSG or Real Madrid on last 2 days. Arsenal was the only chance. ⛔️ #Aouar

3 oktober 2020 om 19:06

Alhoewel ook dit een onderhandelingstactiek kan zijn van Arsenal, geloof ik er eigenlijk ook niet meer in.

3 oktober 2020 om 16:29

Dit is pas voorbij als de transfer window sluit. Het technische beleid van de afgelopen jaren is rampzalig, we lijken onze spelers maar niet kwijt te kunnen raken.

3 oktober 2020 om 16:35

Omdat we ze een te hoge salaris geven voor wat ze waard zijn. Tja, het leven in London is leuk voor ze en lekker geld verdienen. En daarom zijn die Aankopen als Mari en Cedric ook zo verschrikkelijk, daar ga je ook nooit meer vanaf komen. En let op, Oscar wordt de volgende. Arsenal wordt tegenwoordig namelijk gerund door een vriendenclub dus Willian en David Luiz willen vast hun vriendje Oscar hierheen laten toekomen.

3 oktober 2020 om 16:37

Aesenal is tot een akkoord gekomen met Leverkusen over Kolasinac van 11 miljoen.

3 oktober 2020 om 16:45

Volgens mij was er dagen geleden al sprake van een akkoord en moesten alleen de puntjes op de i gezet worden, maar vervolgens staat ie gewoon in de basis afgelopen donderdag..

3 oktober 2020 om 16:52

Partey staat vandaag ook gewoon in de basis, dat zegt niet altijd alles.

3 oktober 2020 om 18:18

Incompetent is niet eens het juiste woord. Arsenal verkoopt dromen, maar ene Marco Borsato zei ooit dat de meesten bedrog zijn en ik heb tot nu toe niet het gevoel gehad dat hij fout zat.

Tja, z'n kansen bij Barcelona leken sowieso niet bijster groot. Hij is gewoon echt te wisselvallig voor de grote clubs op deze aardbol. Geweldig als het loopt, matig als het niet loopt. Overigens was een transfer voor hem wel het beste geweest en dan vooral een club als Dortmund waar je er niet na een week alweer naast staat. Dit Lyon loopt ook allesbehalve soeverein en dat kan ook niet lekker zijn voor een speler. Aouar komt ook moeilijk weg en dat is in mijn ogen wel een overduidelijke versterking voor veel clubs.

Ik begrijp nog steeds niet waarom nienand zich heeft gemeld 12.5 miljoen is echt een koopje voor depay. Genoeg teams kunnen hem gebruiken.

3 oktober 2020 om 18:10

Zoals? Blijkbaar is het dus niet zo’n goede spelers als menige denkt...

3 oktober 2020 om 19:36

Nou wat dacht je van alle subtoppers. Bijvoorbeeld arsenal, dortmund

3 oktober 2020 om 20:37

Voor arsenal en Dortmund komt die ook net tekort. Lyon is zijn top en zelfs daar speelt die meer slechte dan goeie wedstrijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Lille OSC2214
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Anthony LopesKeeper110
L. DuboisVerdediger111
M. DembéléAanvaller110
M. DepayAanvaller115
T. KadewereAanvaller104
K. Toko EkambiAanvaller94
M. BardVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

809 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 11 5 1 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Koeman sluit deal met Barcelona en gaat selectie informeren’

Ronald Koeman is akkoord gegaan met een voorstel van Barcelona om de club in financieel opzicht tegemoet te komen. De Catalanen verkeren in geldnood en daarom is de hoofdtrainer volgens Mundo...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren