‘Ajax heeft forse concurrentie in strijd om aankoop van 27 miljoen’

Maandag, 28 september 2020 om 11:21Tim Siekman • Laatste update: 11:23

Ryan Sessegnon is nog altijd in beeld bij Ajax. The Telegraph meldde in augustus dat de Amsterdammers interesse hebben in de linkermiddenvelder annex back van Tottenham Hotspur als mogelijke opvolger van Nicolás Tagliafico, die nog altijd wordt gelinkt aan een vertrek uit de Johan Cruijff ArenA. Volgens The Athletic is Ajax Sessegnon nog niet vergeten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door fcbogarde)

Ik kan me bijna niet voorstellen dat Ajax meer dan 10-15 miljoen euro gaat betalen voor een linksback. Is natuurlijk een belangrijke positie tegenwoorden maar voor dat geld haal je heel wat anders. En huren zie ik ook niet snel gebeuren.

28 september 2020 om 11:26

Bijzonder dat je een prijskaartje hangt aan de positie in het elftal. Die jongen van Bayern zou zomaar een recordbedrag opleveren als linksback. Statistieken wijzen uit dat je beter diep in de buidel kunt tasten voor een keeper of back, en zijn de beste spitsen zelf opgeleid.

28 september 2020 om 11:37

Jeroen-AMF, die 27 miljoen is natuurlijk wat ie vorig jaar gekost heeft. Deze jongen zit gewoon niet op zijn plek bij een team met Mou als coach. Die zal niet snel gaan voor jonge talenten. Zou beter zijn even ergens anders wel aan spelen toe te komen.

28 september 2020 om 11:46

Ja die gast is geweldig. Sowieso hangt het bedrag niet van de positie af. Elke plek moet goed bezet zijn. En dan hangt het af van waar de aankopende club een speler nodig heeft, en natuurlijk wat er te koop is. Waarom zou daar geen topbedrag uit kunnen rollen?

28 september 2020 om 11:47

Tottenham wil hem ook niet kwijt staat toch duidelijk in de tekst. Sessegnon heeft ze het dubbele gekost dan wat jij voor hem voorstelt. Ik Engeland klotst het water soms tegen de kades maar gooien ze het er ook niet graag terug in. Daarnaast een Engels talent zal door Levy echt niet alweer verkocht worden.

28 september 2020 om 11:59

Lezen mensen ... Het gaat om huren. Eventuele koopbedragen en noemen wat Ajax wel of niet kan is dus bij voorbaat irrelevant. Sessesgon is een topper in wording met zoveel belangstelling dat ie beter als Ajax zou kunnen krijgen. Als Ajax zijnde vol voor huur gaan, directe versterking op de lb met een flinke dosis geldingsdrang waardoor eigen jeugd of scouting langer de tijd krijgt voor een permanente oplossing.

28 september 2020 om 12:46

Het gaat om huren, niet om kopen. Dus een koopbedrag is voor Ajax irrelevant... Daarbij; Al zouden ze hem wel willen kopen dan zou 30 miljoen voor een Engels toptalent niets zijn! Weet je wat Engelse topclubs betalen als hij bij Ajax een sterspeler zou worden? Dan praat je over 80+ miljoen euro.

Vind hem wel bij Leeds passen. Dat vol gas kamikaze voetbal is hij wel voor gemaakt. Heerlijk om naar te kijken ook. Waarom uit Engeland vertrekken? Als 3/4 BPL clubs op de stoep staan je te huren, dan ga je niet naar Ajax. Puur om het feit dat de BPL hoger staat aangeschreven en meer bekeken wordt.

28 september 2020 om 11:23

Leeds is een genot om naar te kijken, maar dat zijn alle ploegen van Bielsa. Mooi ook dat zo'n roemruchte club terug is waar het hoort.

28 september 2020 om 11:35

Jonge Engelse voetballers die de laatste tijd naar het buitenland zijn vertrokken doen het best aardig, dat kan inspirerend werken voor deze jongen. Wie weet. Waarom per se in Engeland blijven?

28 september 2020 om 11:40

Inderdaad, misschien juist wel goed om het heel ergens anders te proberen. Hoef je zeker niet slechter van te worden, zie inderdaad vele voorbeelden op dit moment. En bij Ajax zou je toch weer spelen met druk, om de prijzen, maar kan je in de betrekkelijke luwte (weg van de Engelse pers en criticasters) toch heel hard groeien. Zie hem echter niet komen hoor, alleen al puur vanwege zijn prijskaartje

28 september 2020 om 11:44

Bij Ajax kan hij CL spelen. Lekker toch, voor een jaar? Dat gaat hem komend seizoen echt niet lukken, bij een premier league club.

28 september 2020 om 11:58

Maar in de Premier League speelt hij wel weer 10 topwedstrijden tegen o.a. Liverpool, City, Chelsea en Man Utd + evt. Spurs bij een transfer naar een andere PL-club.

28 september 2020 om 13:20

In Nederland speel je 4 topwedstrijden plus je speelt CL. Iedereen wilt in de CL. De CL is het hoogst haalbare, en je staat gelijk in de picture, heel Europa kijkt naar je

28 september 2020 om 11:47

"als 3/4 BPL clubs op de stoep staan je te huren, dan ga je niet naar Ajax. Puur om het feit dat de BPL hoger staat aangeschreven en meer bekeken wordt."is dat zo? PSV legde vandaag nog een gozer vast die ook opties in de Premier League had. Het niveau van de competitie is ook niet allesbepalend. Ik kan mij goed voorstellen dat zo'n gozer liever in Nederland om de prijzen voetbalt dan dat 'ie in Engeland middenmoot of lager gaat spelen. En in het geval van Sessegnon en Ajax krijgt hij in Amsterdam ook nog eens Champions League voetbal voorgeschoteld

28 september 2020 om 11:51

Opties hebben is nog wel iets anders dan een team dat een bod heeft uitgebracht tot je opties hebben behoren.

Huren en Ajax vind nooit zo'n goeie combi. Tenzij je optie tot koop afdwingt.

28 september 2020 om 11:13

Of je moet al kunnen huren voor twee jaar zodat je als club de tijd hebt om een andere LB te zoeken mocht je als club niet direct een goede versterking kunnen vinden.

28 september 2020 om 11:43

Praat je Mvogo goed Aresenallz . Maar even zonder dollen, voor Ajax lijkt me dat zeker voor een linksback echt zonde (niet de belangrijkste plek en bij Ajax zijn er nog meer opties).. Huren houdt toch ook weer de groei van een talent tegen (kopen natuurlijk ook, maar dan levert de gekochte wel weer meer op) en het is en blijft onzeker of zo'n jonge huurspeler wel direct aardt en presteert. Nee, ik ben ook geen huur-fan. Ajax moet het natuurlijk ook hebben van de verkoop om financieel sterk te blijven. Ik zie Ajax dit dan ook niet doen.

28 september 2020 om 12:00

Stiekem wel Huren is uiteraard niet ideaal, maar soms kan een constructie gunstig zijn. Liever nu iemand voor twee jaar huren dan een speler kopen waarvan je niet volledig overtuigd bent.

28 september 2020 om 12:33

@formus. Ons talent op linksback (Salah-Eddine) heeft enkele weken geleden zijn kuit gebroken en enkelbanden afgescheurd. Die gaat zich voorlopig sws niet ontwikkelen op een voetbalveld. Juist daardoor kan een huurconstructie wel eens goed uitpakken, zeker gezien onze LCV iemand is die zomaar een optater kan krijgen van een ICD waardoor hij eruit moet of, als het op de training gebeurt, niet inzetbaar zou kunnen zijn en de backup linksback ook de backup LCV is (martinez). Daarmee kan je Rensch ook gerust zijn broodnodige 30 KKD wedstrijden gunnen, die jongen is uiterst talentvol op de centrale posities (door zn tweebenigheid beide posities ook nog eens) en moet je dus niet veel laten banken bij 1. Die moet vooral heel veel spelen.. Hebben we in Jong nog Douglas en Musampa, die zijn beide prima voor Jong, maar worden nooit een optie voor het 1e. 3 spelers voor 2 posities is vrij mager, zeker als Dest ook nog vertrekt (en daarmee nog een houtjetouwtjeoplossing linksback).

28 september 2020 om 13:44

Maar trodat, dat Nico weg zou gaan leek eigenlijk een appeltje-eitje. Dus Overmars zal echt wel een koop-linksback op het oog hebben, ipv een huurconstructie verwacht ik. Maar ik zie Nico nu toch wel blijven, tenzij er nog iets gebeurt met een linksback bij een (sub)topclub uit de grote 4 competities (een lange blessure oid.)

28 september 2020 om 11:20

Ik ben ook geen fan van huurdeals, maar ik denk dat je deze topper wel kan gebruiken een jaartje, helemaal als je hem haalt als 12e man

Ik hoopte dat dit om die Braziliaanse middenvelder ging. Het lijkt er namelijk vooralsnog op dat Tagliafico blijft, terwijl een voetballende controleur echt nog wel welkom is.

28 september 2020 om 16:03

Daarvoor heeft Ajax toch Kudus/gravenberch? Een controleur is iets anders dan een defensieve middenvelder.

28 september 2020 om 16:45

Ik verstond onder controleur altijd een “6”, of defensieve middenvelder. Als het een “8” is, excuus. Maar goed, de boodschap blijft hetzelfde toch?

Waarom zou Spurs Sessegnon verkopen? Gaat niet gebeuren. Ajax moet hem huren, zou gelijk de beste LB zijn van de Eredivisie.

28 september 2020 om 11:39

Philipp Max wordt voor het gemak ff vergeten zie ik

28 september 2020 om 12:54

Er loopt nog een max rond

28 september 2020 om 13:07

Heeft zoals hierboven gezegd wordt nog maar 3 Eredivisie potten gespeeld en ook nog nooit CL gespeeld en zich daar bewezen. Sessegnon durf ik niet te zeggen hoe goed die is, maar Tagliafico is wel de beste linksback.

Volgens mij is het al 28 september en is er nog steeds geen concrete interesse voor Tagliafico, die blijft dus gewoon. Neemt niet weg dat er absoluut een linksback of een 6 bij moet, misschien wel allebei. Zodra Nico geblesseerd/geschorst is moet je weer Martinez op linksback gaan zetten en Alvarez op 6

28 september 2020 om 12:12

Alvarez hoeft niet op 6 hè. Ligt er ook aan tegen wie je speelt. Ajax heeft namelijk best veel spelers die op.meerdere plekken kunnen. Als je Alvarez niet op 6 wilt als Nico geblesseerd is, zijn er verschillende opties: Gravenberch op 6, Kudus, Blind, Martinez. En Blind of Martinez kan natuurlijk LB. En Alvarez kan ook op (R)CV. Of bank 😉. Maar er zijn dus meer mogelijkheden als Nico geblesseerd is, dat Alvarez niet op 6 komt.

28 september 2020 om 16:04

Blind op '6' en LB zou pure armoede zijn. Heeft niet het lopend vermogen voor het middenveld en is te traag als back. Kan misschien tegen Sparta, maar tegen PSV krijg je het al lastig.

28 september 2020 om 11:46

Maar als Rensch al rechtspoot al goed speelt op linksback, zal hij het toch alleen maar beter doen op rechtsback? Ook Timber kan daar goed spelen

28 september 2020 om 12:17

Helemaal met je eens, die Henrique zou geweldig zijn en ook Ihattaren, ik vind het nog iets te magertjes. Zou toch fantastisch zijn als Ajax gewoon een megabod durft te doen op Ihattaren die PSV niet kan weigeren? Wel is het al 28 september en sluit die transfermarkt over een paar dagen, dus het lijkt me wat onrealistisch helaas

28 september 2020 om 12:43

@bme. Rensch is nagenoeg feilloos twee benig en helemaal geen back. Hoort gewoon eerst en vooral in Jong 30 KKD wedstrijden in het centrum te spelen. Die jongen heeft een potentie dat grenst aan de potentie van de Ligt, al hebben beide behoorlijk verschillende kwaliteiten. Maar die potentie maakt hij niet waar als hij 20-25 wedstrijden moet banken naast ome Erik, puur omdat er een verdediger op de bank nodig is. Hij moet spelen, spelen, spelen.. Timber is in alles behalve zijn lengte een echte cv, geen back. De backs zijn echt zorgenkindjes op het moment, zeker met de blessure van Salah-Eddine.

Zijn er serieus mensen en in het bijzonder Ajacieden die werkelijk denken dat Ajax zich scheel gaat betalen voor een linksback uit Engeland met dit prijsprofiel, terwijl de Amsterdammers de laatste jaren een hell of a job hebben gedaan met het in kaart brengen van hun Zuid-Amerikaanse opties? Waarvoor ze nog niet eens de helft voor hoeven neer te tellen? Ajax mag dan als Dagobert Duck zijn, maar zo zuinig zijn ze evenzeer. Zelfs nadat ze straks een middelmatige back als Dest hebben weten te verkopen, is en zal Ajax nog steeds niet meer dan 20 miljoen euro aan een speler uit gegeven of hebben gegeven. Dus even naar de wandelgangen met deze VZ!

28 september 2020 om 11:45

Heb je het bericht wel gelezen? Het gaat om huur.

Dit gaat hem echt niet worden voor Ajax. Ten eerste veel te duur en ten tweede is hij Engels. Daardoor veel interessanter voor de kapitaalkrachtige clubs die behoefte hebben aan een minimaal aantal Engelse spelers.

Het zou geweldig zijn als we hem 1 jaar kunnen huren. Hij kan op alle posities aan de linkerkant spelen. Ideaal zo'n multifunctionele speler. Maar dit zal wel te mooi zijn om waar te zijn. Hojbjerg was ook al zo'n feel-good bericht !!

28 september 2020 om 20:33

Een allround linkspoot met snelheid en technische bagage is wat mij betreft welkom. Achter Tagliafico zit niets (daar Salah Eddine geblesseerd is). Tadic komt snelheid tekort voor linksbuiten (en Ten Hag laat Promes op 10, ook niet mijn voorkeur) en Neres heeft nog weinig laten zien, laten we die maar als backup van Antony houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren