Advocaat baalt van Berghuis én Rutte: ‘Een misplaatste opmerking’

Vrijdag, 25 september 2020 om

Steven Berghuis was zondag na de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen FC Twente (1-1) kritisch op het spel van de Rotterdammers. De 28-jarige aanvoerder was niet te spreken over onder meer de bezetting en het tempo van de thuisploeg. Trainer Dick Advocaat begrijpt de frustratie bij de aanvaller, maar had liever gezien dat zijn pupil de kritiek intern hield.

"Slechte veldbezetting, laag tempo, weinig initiatief", zo vertelde Berghuis na afloop tegenover FOX Sports. "Dat is niet iets heel erg nieuws. Ik denk als je onze wedstrijden vaak hebt teruggezien, ook vorig jaar, dan is het nooit echt overtuigend. Vandaag wederom niet." Advocaat reageert vrijdag op de harde woorden van Berghuis en vindt dat de aanvaller zorgvuldiger zijn woorden moet kiezen.

"Of hij gelijk heeft of niet, dat doet niet ter zake", zegt de coach van Feyenoord op de persconferentie in aanloop naar het duel van zondag met ADO Den Haag. "Dat soort dingen moet je in de kleedkamer bespreken en niet in de media. Of hij het dus mocht zeggen? Nee. Dat heb ik hem ook verteld. Hij mag alles zeggen, dat is het probleem niet. Maar wel op de goede plek." Advocaat begrijpt wel dat er irritaties zijn bij Berghuis.

"Hij zei dat hij een beetje gefrustreerd was. Nogmaals: een aanvoerder en een trainer moeten de groep beschermen. Er mag best wat gezegd worden. Er zaten dingen bij die kloppen. Er zijn nog steeds een aantal spelers die nog niet de vorm hebben. Dat is duidelijk en begrijpelijk", stelt Advocaat, die ook ingaat op de uitspraak van minister-president Mark Rutte dat fans in stadions 'gewoon hun bek moeten houden' om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

"Ik ben een groot fan van Rutte, laat dat duidelijk zijn. Maar dat vond ik een misplaatste opmerking. Waarom? Omdat hij het later herstelde. Niet de inhoud, maar wel het woord dat hij gebruikte. Dat moet hij niet doen, daar heeft hij te veel kwaliteiten voor." Advocaat is het wel eens met de boodschap van Rutte dat de supporters zich moeten houden aan de regels.

"De supporters moeten zondag vooral hun bek houden, zou Rutte zeggen", lacht Advocaat. "Dat mag ik toch ook wel één keer zeggen, of niet? Nu doe ik het niet meer. Nee, we hebben geweldige fans, maar ze zullen zich dit wel moeten realiseren. Ze moeten zich gedragen, het (coronavirus, red.) is voor iedereen een onzichtbare vijand", aldus de oefenmeester.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door paulr_1982)

Advocaats interviews zijn altijd zo heerlijk. Geen politieke correcte antwoorden maar gewoon de waarheid

25 september 2020 om 15:18

Maar wel jammer dat Berghuis dan eigenlijk wel een soort van de mond gesnoerd wordt door diezelfde Advocaat?! Vind het nl altijd wel vermakelijk om naar zowel Berghuis en Advocaat te luisteren

25 september 2020 om 15:21

@formus, Inderdaad, de ene waarheid kan de andere waarheid niet verdragen. Ik begrijp Advocaat wel, want het kan het team schaden, zeker als zuigertjes als Driessen zich er tegen aan gaan bemoeien.

25 september 2020 om 15:26

Denk niet dat Advocaat op zijn leeftijd wakker ligt van de mogelijkheid dat er een dezer dagen een twitterclubje de hashtag #CancelDick de wereld in slingert.

25 september 2020 om 16:55

waarom mag Berghuis niet zeggen wat heel Nederland al een tijdje ziet? hij verkondigd hier toch heen baanbrekend nieuws ofzo? de resultaten zijn goed maar iedereen kan zien dat het spel vaak niet om aan te gluren is

25 september 2020 om 20:28

Het mag wel Japie, maar het is ook een kwestie van respect tonen. Je weet dat dergelijke uitspraken uitgemeten gaan worden en je daarmee de trainer in verlegenheid brengt. Je schiet er verder ook niks mee op en Advocaat is ook nog old school, dus die trekt dat al helemaal slecht.

25 september 2020 om 15:21

Vroeger was Advocaat toch anders en was de pers de grote vijand.

25 september 2020 om 15:28

dan is Advocaat het levende bewijs dat mensen veranderen! Eureka!

25 september 2020 om 15:39

Iscorma nou ik vind het wel meevallen, hij heeft Berghuis monddood gemaakt! Terwijl hij een van de weinige voetballers is, die nooit om de hete brei draait en bijna altijd helemaal eerlijk is.

25 september 2020 om 15:58

Dat valt reuze mee. Hij zegt zelf, Berghuis mag alles zeggen maar sommige dingen kun je beter in de kleedkamer laten en niet in de pers gooien. Ook al vind ik het helemaal niet gek wat hij zei afgelopen zondag en moet dat wel kunnen. Iedere trainer gaat daar anders mee om. Monddood maken zou betekenen dat hij dit als aanvoerder zijnde ook niet in de kleedkamer kwijt zou kunnen.

25 september 2020 om 18:07

Ingmar dat was een beetje mijn punt, ik vond het prachtig wat hij afgelopen zondag zei. En ik denk dat Advocaat de kritiek op de veldbezetting en dergelijke toch niet kon waarderen zo vrij en open. Monddood naar de pers toe dan.

25 september 2020 om 18:21

Helemaal niet, dat interview van em waarmee hij de vele dambetogers/strandgangers als voorbeeld stelde dat het allemaal wel voller kon in de Kuip was gewoon seniel gezwets. Maar zo veegt hij vaak zijn eigen straatje schoon. Nog bedankt trouwens aan die Feyenoord supporters, door dit gezever wordt het allemaal weer strikter voor iedereen.

25 september 2020 om 18:51

Jij praat helemaal onzin geef eens bewijs dat dit door Feyenoord supporters komt. Ik ben benieuwd.

25 september 2020 om 19:02

Als iedereen zich zo gedraagd als het Feyenoord publiek vorige week verzeker ik je dat het niet lang duurt eer er zonder publiek wordt gespeeld. Gaat me verder helemaal niet om besmettingen of iets, alleen dat door dit gedrag straks iedereen de Sjaak is met nieuwe beperkingen.

25 september 2020 om 22:41

Blijft onzin wat je roept want we spelen nog steeds met publiek. De Feyenoord supporters hebben geen invloed op de anderen of denk jij dat in elke stadion alleen maar feyenoorders zitten. Punt twee dit zal niet aan de supporters liggen maar aan de mensen die al buiten het stadion dom bezig zijn. Daardoor zal je eerder zonder publiek spelen dan door de Feyenoord supporters.je bent gewoon triest bezig

Lekker hoe Advocaat hier zo nuchter op reageert. Vaak zie je trainers die daar ontwijkend op reageren maar hij zegt gewoon waar het op staat. Klasse!

25 september 2020 om 15:18

Goed bezig Dick, ik hou er wel van als trainers er zo mee omgaan

25 september 2020 om 15:18

Raar eigenlijk dat iets wat normaal is, zo opvalt ...

25 september 2020 om 15:31

En precies op dat moment besef je dat je zelf niet in de hand hebt wat normaal is maar dat dat door overheden, organisaties en instellingen zo overgebracht word. Corona heeft niet alleen onze longen maar ook onze hersens overgenomen. Door continu angst te zaaien krijg je een samenleving waar je “normaal” weer in een nieuw jasje kan steken. Corona is echt, we moeten respect hebben voor de regels maar we hoeven er niet mee gehersenspoeld worden. Dan krijg je situaties waarin een uitspraak van Advocaat op die manier opvalt.

25 september 2020 om 16:00

Dat heeft daar niets mee te maken.

25 september 2020 om 16:28

We gaan naar het nieuwe normaal zij Rutte nog, “je moet gewoon je bek houwen” is ook het nieuwe normaal. Moet gewoon kunnen

De kritiek op de supporters werd ook wel erg overdreven. Gelukkig kwam er nog een beetje tegen geluid van Advocaat en van der Gijp. Nu zondag laten zien dat het ook op alle vakken goed kan gaan.

Tja dat van Berghuis kan je toch niet verrassen? Dat weet je dat kan gebeuren zodra je hem aanvoerder maakt. Hij mag dan de beste speler zijn, hij heeft in weinig tot niks laten merken een goede aanvoerder te zijn.

25 september 2020 om 15:29

Vind je?ik vind hem juist verfrissend.het is maar net met welk oog je naar hem kijkt, denk ik.

25 september 2020 om 15:53

Hij is zeker verfrissend voor de camera. Hij is echter ook erg emotioneel, wat hemzelf en daardoor het team toch vrij regelmatig opbreekt. Ik ben er persoonlijk dan ook geen fan van om zo'n type als aanvoerder te hebben. Advocaat heeft hem echter wel de band gegeven, dan moet je ook gewoon weten dat deze interviews gaan komen. Om hem daarna te bekritiseren ervoor, vind ik enorm zwak.

25 september 2020 om 16:04

HIj had er de pest in, maar zijn betoog was zeer rationeel en ter zake doend.het was niet de tirade van een over zijn toeren zijnde voetballer.advocaat stelde de inhoud van zijn betoog niet ter discussie, maar de plaats (ofwel: niet voor de camera's).

25 september 2020 om 16:59

Dat is het punt toch? Hij zegt voor de camera's iets uit emotie, omdat hij de pest erin had. Had hij het even een kwartiertje laten bezinken dan was het niet gebeurt. Dan was het ook een saaier interview maar dat is niet zijn stijl. Berghuis is zo altijd open geweest voor de camera, ook al was het beter van niet. Advocaat had dat moeten weten, en daarom heeft het totaal geen zin om nu er kritiek op te leveren. Nog ironischer is dat hij dit voor de camera's doet en niet binnenshuis.

25 september 2020 om 15:32

Jij hebt zeker geen wedstrijden gekeken van Feyenoord tijdens corona? Daar hoor je Berghuis continue coachen etc.

25 september 2020 om 15:36

Ik vind dit juist een beetje zwak van Advocaat. Hij zei toch niks verkeerd. Hij heeft niemand persoonlijk bekritiseerd, alleen zichzelf. Voor de rest alleen over het team gehad.

25 september 2020 om 15:37

Laten we de rol van aanvoerder niet overschatten. Berghuis is een emotionele jongen, dat verandert niet opeens wanneer hij een band om z'n arm heeft. Hoeft ook niet, wat mij betreft. Ik vind het juist van weinig klasse getuigen als spelers opeens veranderen zodra ze aanvoerder worden.

Ik vind het bijzonder dat Advocaat op de woordkeuze van Rutte praat. Het is de taal van de gemiddelde 'fanatieke' voetbalsupporter. Er zijn zelfs voorzitters van supportersverenigingen geweest die het taalgebruik prima vonden. En als je na 7 maanden nog steeds niet het belang van maartregelen in ziet, dan is misschien harder taalgebruik ook wel een keer nodig. Ik vond het totaal overbodig, zelfs een beetje slap van Rutte dat hij later die dag zijn woorden in nam.

25 september 2020 om 15:46

Maatregelen op basis van welke onderbouwing?de sterftecijfer van 0,2 op 17 miljoen mensen?De economische crisis die komt die nog groter is als na de 2e wereldoorlog?ja ik weet hier op deze forum zitten allemaal mensen zonder ruggengraat en geloven alles wat hun verteld word.ik hou me aan de maatregelen ja maar ik sta er zeker niet achter ons hele land gaat na de klote!En door mensen als jullie die ook maar zonder enige onderbouwing de mensen bang houdt word het in stand gehouden.

25 september 2020 om 16:32

Waarom zijn mensen zo beperkt dat ze alleen maar naar het sterftecijfer kijken? Als iedereen besmet raakt moeten ze thuisblijven, hoeveel mensen kan je dan nog op de werkvloer inzetten als iedereen massaal thuis moet zitten? COVID-19 heeft niet alleen gevolgen voor het sterftecijfer....

25 september 2020 om 19:15

En jij denkt dat het sterftecijfer met zo hoog was geweest zonder maatregelen? Dan was het vele vele vele malen hoger geweest. Nu piepte en kraakte de zorg al aan alle kanten, laat staan zonder maatregelen. Maar blijf vooral blindstaren op een sterftecijfer...

25 september 2020 om 20:44

Je kunt mensen die zich aan de maatregelen houden wegzetten als mensen zonder ruggengraat, maar ze komen in ieder geval niet zo dom over als jou. Jij geloofd niet alles wat het Rivm en de regering zegt? Maar welke studie heb jij afgerond dat jij het denkt beter te weten? En over onderbouwing gesproken, ik snap dat je eigen onzin niet te onderbouwen valt, maar ik zie ook hier genoeg berichten met voldoende onderbouwing. Ik denk dat het meer aan je beperkte capaciteiten ligt dat de onderbouwing niet over komt.

Ik vond het allemaal niet zo schokkend, wat Berghuis zei. Natuurlijk is het beter om het team en de staf te beschermen, maar om je druk te gaan maken over die uitspraken... Ze vallen op, doordat de meeste voetballers tegenwoordig helemaal niet meer zichzelf durven te zijn voor de camera. Berghuis laat z'n emoties de vrije loop en dat siert hem. Hij heeft niemand beschadigd, zelfs niemand bij naam genoemd. Jammer dat Advocaat hem daarop aanspreekt.

Ik was juist blij dat Rutte dat woord zei. Gewoon zeggen wat je wilt zonder er bij na te denken hoe het op camera overkomt. Geen fan van Rutte maar hij zegt wel wat hij vindt in zo’n situatie.

Een goede opmerking van Advocaat , het doet er niet toe of hij gelijk heeft of niet. Soms is het beter om je mond te houden , maar ja emoties zijn soms moeilijk te bedwingen

Wat heeft die dicky nou echt laten zien bij feyenoord alleen rust en aandringen op nieuwe spelers ool dat heeft arnesen gedaan, maar de voetbal plezier is totaal off, jeugdspelers te belangrijk gemaakt die het niveau amper aankunnen en de ervaren stylist laat ie wel banken Sorry maar het is en wordt niks met dicky heeft z.n naam alleen te danken aan als mooie prater.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper50
R. HapsVerdediger52
B. NieuwkoopVerdediger50
M. SenesiVerdediger51
L. FerMiddenvelder50
S. BerghuisAanvaller56
B. LinssenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren