Feyenoord zet John de Wolf in voor laatste waarschuwing aan Legioen

Donderdag, 24 september 2020 om

Er was afgelopen zondag nogal wat te doen over het niet naleven van de coronamaatregelen tijdens het thuisduel van Feyenoord met FC Twente (1-1). Met name op de sociale media was veel ophef over de foto's vanuit De Kuip, waarop duidelijk te zien was dat veel mensen de anderhalvemetermaatregel niet in acht namen. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb stuurde al snel een dreigbrief naar Feyenoord met de eis dat er verscherpte maatregelen worden genomen om het coronavirus tegen te gaan. Feyenoord neemt de boodschap zeer serieus en geeft donderdag een laatste waarschuwing af aan de achterban.

"De boodschap die Feyenoord heeft gekregen is duidelijk: Feyenoord en de supporters krijgen zondag (tegen ADO Den Haag, red.) een laatste kans", zo valt te lezen in de oproep die op de clubsite is geplaatst. "Wanneer het opnieuw mis gaat, dreigt het spelen van thuiswedstrijden met veel minder of zelfs helemaal zonder publiek. 'Ik kan dit niet laten gaan, want we treden ook op tegen anderen die de coronamaatregelen niet naleven. Als dit nog een keer gebeurt, is het over en uit met supporters in De Kuip', zo zei burgemeester Aboutaleb deze week in de televisieuitzending bij Jinek."

De Feyenoord-leiding is niet blij met de groeperingen die zondag ontstonden in het thuisduel met FC Twente. "Om die reden ontvangen alle supporters met een kaart voor die vakken voor het duel met ADO Den Haag een brief, met het nadrukkelijke verzoek om anderhalve meter afstand te houden en de club te helpen." Daarnaast wordt assistent-trainer John de Wolf ingezet om Het Legioen op het hart te drukken om tegen ADO niet opnieuw in de fout te gaan.

"Beste Feyenoorders, afgelopen weekend is het in De Kuip niet goed gegaan met de coronamaatregelen", zo opent de rechterhand van trainer Dick Advocaat. "We zijn dus gewaarschuwd. Zondag is onze laatste kans. Een belangrijke boodschap, help je club en houd je aan de regels Houd anderhalve meter afstand. We willen voor jullie blijven spelen en niet in een lege Kuip. De club rekent op jou", aldus de bezorgde De Wolf vanaf het trainingscomplex van Feyenoord.

"Feyenoord doet er met een aantal extra maatregelen zelf alles aan om ervoor te zorgen dat de regels komende zondag wel door iedereen worden opgevolgd", voegt het bestuur van de Rotterdammers daaraan toe. "Zo zet de club meer dan vierhonderd stewards in, die supporters erop kunnen wijzen om voldoende afstand te houden en niet te zingen of schreeuwen. Wie de regels bewust overtreedt, loopt het risico dat zijn of haar kaart wordt geblokkeerd. De club ziet zich genoodzaakt deze maatregelen te nemen, omdat er veel op het spel staat voor Feyenoord en de supporters. Thuis spelen in een leeg stadion wil niemand en is bovendien iets wat de club zich in financieel opzicht niet kan permitteren", aldus de leiding in De Kuip.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door bliek)

Goed statement van Aboutaleb en ook goed opgepakt door Feyenoord zelf. Wees blij dat er uberhaupt nog fans naar het stadion mogen.

24 september 2020 om 16:10

Het is een probleem bij veel clubs en waarschijnlijk sprong Feyenoord erbovenuit. Feyenoord lag al onder de loep omdat er eerder al een probleem was mbt nakomen van de Corona regels.nog even geduld en we zijn weer terug bij af en een 2 de lock-down is een feit.per dag komen er 500 meer gevallen bij dan de dag ervoor het is onhoudbaar.

24 september 2020 om 16:21

Denk niet per se dat het met de eerdere acties van de supporters m.b.t. corona de maken had, maar puur met het gedrag van zondag wat gewoon echt niet kan in deze tijd. In de zomer verslapte iedereen een beetje (logisch), omdat de cijfers steeds lager werden alleen zal iedereen nu weer een stuk scherper moeten zijn. Hopelijk kan iedereen nog genoeg discipline opbrengen de komende maanden.

24 september 2020 om 16:22

Ik vrees er ook voor. Ik hoop van harte dat ik 18 oktober tegen Sparta nog mag. Daar heb ik een kaart voor. Maar ik reken er niet op. Zij het door een verbod op Feyenoord specifiek door Aboutaleb of door een landelijke lockdown.

24 september 2020 om 16:23

De eerste wedstrijd ging het bij Twente al verkeerd. Feyenoord en Aboutaleb doen meer dan ik van Twente heb gezien.

24 september 2020 om 16:38

Ben der bang voor als je nu kijk hoe hard de cijfers oplopen gaat er iets gebeuren.scholen zullen echt niet dicht gaan dat geloof ik niet. De plaatselijke voetbal denk ik ook niet. Echter gaat alles gewoon weer strenger worden.wij als mensen kunnen niks met halve maatregelen. Ik merk ook bij mezelf dat ik privé weleens de fout in ga al dan niet bewust,maar het gebeurd wel.oh wat ben ik klaar met die covid

24 september 2020 om 16:43

Het ging ook goed mis bij ons en daar moet zeker wat aan gedaan worden. Feyenoord lijkt goed te reageren. Ik wil eigenlijk niet met vingertjes wijzen maar er wordt nu gedaan alsof wij de enige waren. Vind dat heel kwalijk, bij ons ging het het meest mis en was het overduidelijk maar dat heeft natuurlijk ook te maken met de aantal supporters die bij Feyenoord welkom zijn en bijv bij een Twente, ADO etc. Feyenoord en Ajax lijken echt onder een vergrootglas te liggen hier. En kom niet aan met kijk naar Ajax, die hebben geluk dat de fanatieke aanhang thuis blijft, exact het groepje waar het bij Feyenoord mis ging. De rest (bovenin) zat keurig uit elkaar. Edit: Robbensinjury je haalt de woorden uit m'n mond haha

24 september 2020 om 16:53

In de ArenA hebben ze de leden van de sfeervakken verspreid waardoor er minder animo is om elkaar op te hypen. In de Kuip hebben ze vak S nagenoeg intact gehouden waardoor juist het vak dat schijt heeft aan zoveel regels ook deze regels aan hun laars lappen. Zet je ze bij elkaar dan los het probleem niet op. Ook het toestaan van hele gezinnen waardoor de kaartverkoop opliep naar over de toegestane hoeveelheid van 15.000 zorgde ervoor dat het stadion dichter bevolkt was. Tel daarbij het vrije keuze hebben in het mondkapje bij op en je hebt een brandhaard van jewelste.

24 september 2020 om 16:56

Klopt zeker dat met name Ajax en Feyenoord onder een vergrootlas liggen. Die rare actie van de F-side heeft er in ieder geval wel voor gezorgd dat echt de harde kern thuis blijft. De vaders met kinderen zullen zich over het algemeen natuurlijk beter aan de regels houden dan de fanatieke supporters.

24 september 2020 om 18:24

Hoe bedoel je het ging bij Twente al verkeerd? In de Grolsch Veste werd in ieder geval aan de 1,5 meter gedaan. Twente heeft de complimenten gekregen van de Knvb voor de genomen coronamaatregelen. Ja er werd af en toe gezongen en geschreeuwd. Maar verder is er bij Twente niets mis gegaan.

25 september 2020 om 08:31

@deveste er werd af en toe gezongen en geschreeuwd dat is dus al te veel

Ben benieuwd of ze hier gevoelig voor zijn. Dit kon je vooraf al verwachten. Hoop het wel want is toch zonde als ze weer voor lege kuip gaan spelen. Al bijzonder dat ze die laatste kans nog krijgen.

24 september 2020 om 15:57

Ik denk dat er binnen 4 tot 5 weken überhaupt geen supporters meer het stadion in mogen met die oplopende cijfers. 2e lockdown komt steeds dichterbij heb ik het idee..

24 september 2020 om 16:00

4 tot 5 weken je gedragen Kan een lockdown voorkomen, maar ja... dat gaat niet meer gebeuren. We zijn al te ver heen. Echt denk ik dat het kabinet geen nieuw lockdown durft uit te roepen.

24 september 2020 om 16:24

Niet alleen bijzonder, die laatste kans, ook zeer kansloos. Laten we gewoon even de dingen en het beessie gewoon bij de naam noemen. Dit gaat niet over mensen die bijvoorbeeld de intentie of de wil hebben om naar wie dan ook te luisteren. Dit gaat over mensen die als uitgangspunt hebben dat per definitie niemand ze de wet voorschrijft, ze zelf wel bepalen wat ze doen en die in beginsel dikke vette schijt hebben aan alles én iedereen. Voorbeelden en bewijzen te over. Moet ik ze echt nog noemen allemaal? 'supporters' die naar Nancy reizen terwijl de clubleiding ze smeekt om niet te gaan (omdat de Uefa Feyenoord al op een rode lijst heeft staan), rellen en vernielingen in Rome, het terugkerende fenomeen van kwetsende en racistische spreekkoren, anti-semitisme, enfin de lijst is té lang om hier om te nemen. En laat ik helder zijn. Dit zijn niet álle Feyenoord supporters. Integendeel. De meerderheid deugt gewoon. Maar het is deze groep, weer, die het steevast en standaard voor de rest verpest en die dus gaat zorgen dat er straks helemaal geen supporters meer het stadion in mogen. En nogmaals, deze groep is simpelweg voor geen reden vatbaar. Dus ook niet voor brieven en goed bedoelde acties van ras-Feyenoorders als John de Wolf. Ze luisteren toch niet. Jammer maar helaas, het is niet anders.

24 september 2020 om 16:54

@ Constant Kante, de waslijst die jij noemt kan je de afgelopen jaren ook maken van de Ajax of ADO supporters. De f-side heeft de laatste jaren nou ook niet bepaald een beste naam opgebouwd. Daarnaast, Nancy noemen? Dat was in 2006 nota bene. Zo kan ik ook wel bezig blijven. Racistische spreekkoren? Waar heb je het echt over? Ja, er worden anti Ajax liederen gezongen en ja, die bevatten de geuzennaam die de Ajax achterban zichzelf geeft, maar ik heb nog nooit racistische spreekkoren meegemaakt in de Kuip.dit is gewoon lekker deze gelegenheid aanpakken om je hekel op Feyenoord te ventileren. Be my guest, maar dit slaat nergens op.

24 september 2020 om 17:13

Ajaxfans vinden mij een Ajaxhater, jij roept dat ik een hekel heb aan Feyenoord en zelfs PSV fans hebben mij voor de voeten geworpen dat ik een Ajaxfan ben. Allemaal maar omdat ik kritiek had op de genoemde clubs of het gedrag van hun supporters. Anyway, ik houd het kort. Je erkent zelf dat de waslijst bestaat (want: geldt ook voor andere clubs!). Jen impliceert daarmee dat ik dit alleen gerechtvaardigd kan zeggen als ik, tegelijk, ook Ajax en ADO supporters over diezelfde kam scheer. Wat is dat voor argument? Werkelijk zeg! Hoezo is het zó onmogelijk geworden om dingen gewoon bij de naam te benoemen? Feyenoord staat op het punt voorlopig zondr publiek te moeten spelen en jij gaat hier je druk maken dat het walgelijke wangedrag van sommige Feyenoordfans 'in nota bene 2006 was'? Ja en dus? Is dat verjaard dan of zo, of ineens niet gebeurd? Onzin. Je hebt bijzondere lange tenen, ontbeert zelfreflectie en als jij nog nooit racistische spreekkoren in de Kuip hebt gehoord, dan ligt dat dus aan jou. Niet aan mij. En als jij graag door het leven gaat met mij als Feyenoord hater(t), prima. Be my guest!

24 september 2020 om 17:44

Prima, als jij je nog zo wil opwinden om het gedrag van een klein deel van de supporters van Feyenoord van 15 jaar geleden, ga je gang. Fijne avond verder.

24 september 2020 om 21:50

Mijn punt is dat er een kern rondloopt in de Feyenoord aanhang die ongeacht wat John de Wolf of wie dan ook zeggen in álle gevallen gewoon lekker doen waar ze zin in hebben. En daarmee de rest van het legioen een oor aan naaien. Als je dan zelf muggen wilt ziften over 'nancy', tja, okay, maar wie zit zich dan op te winden? Jij vooral zelf. Niet ik. Jij ook fijne avond.

Het zou ook al schelen als ze niet zoveel mensen zouden toelaten. Het ging immers niet alleen om het juichen en zingen, want dat zie je bij meerdere clubs, maar ook omdat het "grote gezinnendag" was in de kuip. Dat is gewoon geen goede combinatie en vragen om problemen.

24 september 2020 om 16:30

Ik vind het ook best bijzonder dat er 12.000 mensen in de Kuip mochten, waarna er bovenop ook nog eens kaarten verkocht werden voor kinderen onder de 12. Is dat overal in Nederland zo?

24 september 2020 om 17:50

Ik dacht zelfs 13000 en daar bovenop kaarten voor kinderen.

Ik hoop vooral dat ze op die Parterres afstand houden. Juichen, of geluid maken bij een cruciaal doelpunt of gemiste kans is zo ontzettend dierlijk gedrag heb ik zondag gemerkt. Probeer maar eens als een Boeddhistische monnik stil te blijven zitten als je in de 92ste minuut je favoriete team de winnende scoort.

Het lijkt nu wel een beetje alsof het bij Feyenoord gigantisch uit de hand is gelopen, en bij de rest fantastisch is gegaan. Maar goed er word actie ondernomen bij Feyenoord. Hopelijk gaat het weer een stukje beter.

24 september 2020 om 16:04

Als je beelden van dit weekend hebt bekeken, kun je ook niet anders concluderen. Het ging overal prima, maar ontspoorde finaal bij Feyenoord. Ik snap niet hoe je dit kan bagatelliseren. Inderdaad blij dat er actie wordt ondernomen en ik vind dat Aboutaleb uitstekend handelt in deze kwestie. Ook Feyenoord gaat goed om met deze situatie door te benadrukken dat de fans zichzelf in de vingers snijden op deze manier. Zou eigenlijk vanzelfsprekend moeten zijn, maar helaas.

24 september 2020 om 16:25

@amsterdude: Beetje pot verwijt de ketel.in de arena zaten ook mensen dicht op elkaar. Dat dat minder was dan in de kuip maak geen reet uit.ook bij andere verenigen werd er gezongen dat het misschien in mindere mate was maak geen reet uit.ze zijn allemaal in de fout gegaan. Maar tis zo opgelost hoor nog een week of 2 en dan is er nergens meer publiek welkom.

24 september 2020 om 16:46

@bliek: het is helemaal niet pot verwijt de ketel. Je kan op andere fronten vaak Ajax en Ajacieden door het slijk halen, maar Ajax en de supporters hebben uitstekend gehandeld de eerste thuiswedstrijd. Daar zaten mensen juist helemaal niet dicht op elkaar. Daarbij blijft de hele F-side ook nog eens thuis. Bij de eerste openbare training(!!) van Feyenoord ging het al mis. 1800 fans gingen staan zingen en juichen. Een training is nou niet echt een activiteit waar je zo je emotie de vrije loop zou moeten laten. Daarna zijn ze al gewaarschuwd en vervolgens kreeg je de taferelen van afgelopen weekend: Hand in Hand voor Corona was het. Feyenoord moet nu naar zichzelf kijken en bovenstaand videootje bewijst dat ze dat ook doen. Nu de 'supporters' nog. Als Feyenoorders komend weekend weer zo waardeloos gaan handelen, dan gaat de hele competitie er de dupe van worden.

24 september 2020 om 16:49

Finaal ontsporen viel ook wel mee, ja er zaten mensen te dicht op elkaar en ja er werd gezongen. Taferelen die ik bij Psv, Ado, Twente en Groningen ook zag de week zelf en de week ervoor. Ik kreeg foto's door van vrienden die op de tweede ring in de Arena zaten en daar werd ook lang niet overal afstand gehouden.

24 september 2020 om 16:49

Poehh he dit is natuurlijk net zo subjectief als wanneer ik er inhoudelijk wat over zeg. Enige wat ik me afvraag; ADO, PSV, of Twente gezien?

24 september 2020 om 16:55

@myvission ik heb al eerder gezegd dat Feyenoord onder het vergrootglas ligt omdat het al eerder was fout gegaan en terecht.my vision mooie aanname dat ik me niet aan de regels zou houden maar dat geeft uiteraard niet.ook zei ik al eerder dat ik me er inderdaad op betrap dat ik me niet altijd aan de regels hou onbewust. Je kan me veel vertellen maar ook jij gaat daar weleens de fout in anders kom je niet buiten.maar toen ik ajax zat te kijken zaten de mensen beneden echt niet allemaal 1.5 meter uit elkaar. Ze hebben dan misschien niet gezongen maar de 1,5 meter is ook een regel.willem 2 werd netjes gezongen en zo waren er nog een paar clubs. Dat dan alleen Feyenoord eruit word gehaald is natuurlijk vrij bijzonder aangezien je je allemaal aan de regels moet houden. Alleen helaas hoor ik daar niks over en dat vind ik dan jammer.

24 september 2020 om 17:00

@Amsterdude het ontspoorde finaal? Serieus?

24 september 2020 om 17:05

Ik had het deel dat jij er schijt aan zou hebben ook vrij snel weer uitgehaald omdat ik dat anders bedoelde: ik dacht dat je het niet zoveel zou interesseren dat de rest er de dupe van zou worden. Maar las later je andere reacties inderdaad terug en daaruit maak ik op dat je wel degelijk wil dat de supporters zich goed gedragen. . Ik geloof je direct dat jij je er wel aan houdt hoor. Ik probeer me zelf zeker aan de regels te houden, te meer omdat ik net vader ben geworden. Ik denk dus dat vooral Feyenoord er nu uitgehaald wordt omdat dit de grootste club was waar het opzichtig fout ging. Laten we er vanuit gaan dat het nu onder controle is zodat we met z'n alleen binnen de maatregelen kunnen genieten van voetbal.

25 september 2020 om 08:32

@myvision Allereerst van Harte met de kleine en dag nachtrust.

24 september 2020 om 16:11

Het gaat natuurlijk overal wel een beetje mis, want je kan namelijk bij geen enkel evenement mensen toelaten zonder dat de regels soms overschreden worden, alleen spande de supporters in de kuip wel weer de kroon."hand in hand" werd bijna letterlijk genomen en ook dat luidkeels gebrul was abnormaal te noemen.ik zou naast John De Wolf ook de biertap eens dicht gooien, scheelt al de helft denk ik zo.daarnaast sloeg die extra kaartverkoop voor kinderen natuurlijk ook nergens op, want bijna overal op de vollere plekken was geen kind te zien.we gaan het mee maken dit weekend....paar Boa's neerzetten die boetes uitdelen helpt ook wel, waarom in het stadion wel dingen doen die daar buiten ook verboden zijn.

24 september 2020 om 16:21

De biertap dichtgooien? Je moet wel heel erg je best doen om van dat 2% bier dronken te worden.

24 september 2020 om 17:00

Dan hebben ze inderdaad goed hun best gedaan afgelopen weekend.ik steek overigens hand in eigen boezem, want ook ik heb een biertje of wat genuttigd toen ik bij Az stond afgelopen weekeinde en ik betrapte mezelf ook op edn verdwaald brul naarmate de wedstrijd vorderde.

24 september 2020 om 18:32

Gaan we in deze barre tijden ons nou excuseren als we het in ons hoofd halen om een (light)biertje nuttigen tijdens een wedstrijd? Christus te paard zeg, het wordt er zo niet gezelliger op in Nederland. Er begint zo onderhand een sfeer te ontstaan op Voetbalzone wie de meest heilige supporters heeft in het land.

Er zullen altijd supporters zijn die de signalen blijven negeren, maar deze oproep kan geen kwaad. Wie weet corrigeren ze elkaar nu wat sneller en houden de meesten zich wel aan die afstand. Laten we het hopen, want die lege stadions hoop ik nooit meer te zien.

24 september 2020 om 16:18

Die lege stadions zijn dichterbij dan je denkt.de situatie van nu is bijna gelijk aan die van April/ Mei, alleen verstoppen we ons nu achter woorden als, "kennen het virus nu beter"en "we testen nu meer".mensen denken dan dat als ze getest zijn ze immuun zijn ofzo, terwijl ze bij wijze van spreken een minuut na een test gewoon besmet kunnen worden.er gaan nog steeds dagelijks mensen aan dood en per dag wil je niet weten hoeveel besmettingen er bij komen.paar maandjes geleden kon je in deze situatie niet eens normaal boodschappen doen of ook maar denken aan het bezoeken van een wedstrijd.ik hou mijn hart vast nu ook de herfst zijn intreden heeft gedaan.

Laat Feyenoord eerst zelf de controles op orde krijgen voor ze de supporters weer alles kwalijk nemen. Op de onderste ring stond er bij geen enkel vak controle waardoor iedereen zo het vak op kon lopen terwijl er tickets voor andere vakken waren gekocht

24 september 2020 om 16:15

En dat is dan de schuld van Feyenoord mag toch hopen dat mensen zelf het besef hebben om dit niet te doen en lekker op de plek gaan zitten op je kaartje. Feyenoord moet faciliteren maar een beetje gezond boeren verstand is niks mis mee

24 september 2020 om 16:32

Want die mensen kunnen niet zelf even hun eigen verantwoordelijkheid pakken en gewoon zelf op afstand gaan staan of niet die vakken op lopen waar je geen kaartje voor had of zoiets? Nee, het moet weer worden afgeschoven op Feyenoord zelf.

24 september 2020 om 20:47

Tuurlijk is het ieders eigen verantwoordelijkheid. Maar het is typisch bij Feyenoord dat ze daar niet aan gedacht hebben

Goed aangepakt door Aboutaleb en goed opgepakt door Feyenoord. Slimme zet om de Wolf in te zetten, daar wordt toch wat beter naar geluisterd dan naar een directeur lijkt me. Hopelijk werkt het en anders is het heel simpel, two strikes and you're out.

Het lijkt mij dat niet alleen komende zondag de laatste kans is. Als je je dan gedraagt lijkt het me de manier waarop men zich de eerstvolgende wedstrijd ook moet gedragen, anders kan het alsnog over zijn.

Ik hoop dat de mensen die het nodig vonden om de regels te overtreden, eens naar buitenlandse wedstrijden kijken. Is dat wat we willen? Plastic zeilen over de stoeltjes met reclame? Lege stadia zonder enige sfeer, tenzij FOX of Ziggo besluit er gejuich onder te monteren? Ik dacht het niet. Wrijf jezelf in de handen dat er in Nederland wél fans welkom zijn, dat is in de rest van Europa namelijk niet normaal.

Uitstekend gedaan van Feyenoord, of het gaat helpen....

24 september 2020 om 16:43

ALs er zoveel publiciteit bij komt kijken en als er zulke belangen spelen, kan het opeens wel.ik hoop niet dat mijn optimisme (niet te verwarren met naïviteit) zondag keihard gelogenstraft wordt.

Bij aanhoudend gezang etc. moet de scheidsrechter gewoon de wedstrijd staken, net als normaal bij kwetsende spreekkoren. Eerste keer waarschuwing, daarna definitief.

Dus je laat de assistent uitleggen dat het afgelopen zondag niet goed gegaan is, maar Dick vond t allemaal wel prima. Als ze een statement hadden willen maken hadden ze Dick voor de camera moeten laten komen en uitleggen dat hij het fout had gezien en dat het toch echt anders moet.

Het wijzen naar elkaar helpt niks, het kan ook goed gaan getuige de thuiswedstrijd sc Heerenveen - Willem II. Nu mogen er weer iets meer naar binnen en is het aans ons als supporters om te bewijzen dat het goed kan gaan De boodschap is simpel, hou je aan die paar regels die gelden en zorg dat anderen er niet de dupe van zijn. Lukt het je niet blijf dan lekker thuis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper50
R. HapsVerdediger52
B. NieuwkoopVerdediger50
M. SenesiVerdediger51
L. FerMiddenvelder50
S. BerghuisAanvaller56
B. LinssenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Verschillende verdedigers worden gelinkt aan Liverpool nu Virgil van Dijk lange tijd is uitgeschakeld. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren