‘Gedecideerde Dest heeft keuze tussen Barcelona en Bayern gemaakt’

Donderdag, 24 september 2020 om

Sergiño Dest gaat naar Barcelona verkassen, zo claimt Sport donderdag. Zowel Barcelona als Bayern München wil de negentienjarige rechtervleugelverdediger van Ajax graag inlijven. Beide topclubs hebben naar verluidt een akkoord bereikt met de Amsterdamse club en inmiddels zou Dest een keuze hebben gemaakt tussen Barcelona en Bayern.

Sport meldt dat Dest al een akkoord had bereikt met Bayern toen Barcelona zich aandiende als transferoptie. De Amerikaans international twijfelde volgens de berichtgeving niet en ging vol voor een overstap naar de Catalaanse grootmacht. De club van trainer Ronald Koeman heeft zowel een akkoord met Ajax als Dest, zo klinkt het.

Is Depay en Wijnaldum naar Barcelona halen verstandig?

De aanwezigheid van Koeman bij Barcelona zou een belangrijke rol hebben gespeeld bij de keuze van Dest. De oefenmeester probeerde eerder als bondscoach van het Nederlands elftal Dest nog te overtuigen om voor een interlandcarrière bij Oranje te kiezen. Nu zouden de twee alsnog gaan samenwerken bij Barcelona, dat maximaal 25 miljoen euro betaalt.

Onder meer TV3 maakte al melding van een akkoord tussen Barcelona en Ajax over een overgang van Dest. De back wordt in het Camp Nou de opvolger van Nélson Semedo, die is vertrokken naar Wolverhampton Wanderers. De verwachting is dat er vrijdag meer duidelijkheid komt over de toekomst van Dest, die nog tot medio 2022 vastligt in de Johan Cruijff ArenA.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door 100% meijer)

Momenteel gewoon meer kans op speeltijd bij Barca denk ik! Zou een goede keuze zijn en ik zie hem daar ook slagen.

24 september 2020 om 10:34

Maar wel erg onstabiel daar. Voor zekerheid en toekomst zou ik toch veel liever naar Bayern gaan (ook al heb je nooit garanties). Zodra Koeman weg moet (verkiezingen komend jaar?!) dan is de kans groot dat er ineens weer allemaal Spanjaarden moeten komen.

24 september 2020 om 11:48

Nou, als er 1 topclub in de wereld hebt waar je enigzins zekerheid hebt en een stabiele toekomst qua club, is het Bayern wel de laatste decennia. De enige die af en toe nog de knuppel in het hoenderhok wil gooien is een seniele oude bajesklant 😉

24 september 2020 om 17:26

Dat is exact wat ik zeg.

24 september 2020 om 12:16

Serginho Dest is zo ontzettend niet geschikt voor niveau Barcelona. Iedereen in NL heeft Dest toch zien voetballen? Leuk talent maar totaal niet stabiel, en zelfs bij Ajax af en toe nog een onzekere factor. Wat doet die Ronald Koeman man. Hij moet dat hele elftal ombouwen en gaat dan hollanders halen die het niveau niet aankunnen en minder zijn dan wat ze al hadden....

26 september 2020 om 07:53

Wat dachten jullie van marketing inkomsten! Dest is een Amerikaanse international, geld word meervoudig terug verdiend

Deze Dest word in het buitenland gigantisch gehyped. Net als of Barça op het punt staat de nieuwe Dani Alves binnen te halen. Terwijl ik hem vorig seizoen bij Ajax nog best vaak heb zien schutteren. Hij is nog jong dat wel maar zo bijzonder is hij ook weer niet. Wellicht die hype vanwege zijn Amerikaanse nationaliteit en hopen ze dat hij de Amerikaanse Aphonso Davies word ofzo. Nog jong maar nog lang geen goede volmaakte back. Hoe Tadic hem hem bij Hereeveen op zijn plek zette staat me nog altijd bij. Naja wie weet.

24 september 2020 om 08:56

Deze Dest wordt in het binnenland gigantisch naar beneden gehaald, net als elke andere speler die naar een grote club vertrekt.. Dest is pas 19 of 20 jaar, kost relatief weinig, kan nog heel veel groeien, ik snap wel dat de grote clubs erachteraan zitten.. Wij blijven achter met Mazroui, dan heb ik toch liever Dest

24 september 2020 om 09:08

Ik heb dus liever Mazraoui momenteel. Natuurlijk zal Dest meer potentie hebben, maar hij is verdedigend gigantisch kwetsbaar waar Mazraoui nog iets betrouwbaarder is. Daarnaast moest je als supporter ook regelmatig bukken als Dest een voorzet of schot loste hoor. Heeft meer bravoure, maar ook meer maniertjes.

24 september 2020 om 10:22

Mazraoui verdedigend betrouwbaar? Ik heb het nog niet gezien, bij Dest overigens ook niet. Ben wel blij dat Mazraoui in iets betere doen is.

25 september 2020 om 01:15

Hij zegt betrouwbaarder, dat mazraoui verdedigend betrouwbaarder is dan dest betekend niet per definitie dat hij betrouwbaar is.

24 september 2020 om 08:59

ja, meestal krijgen ajacieden het verwijt hun spelers te veel te hypen, maar nu lijkt het een keer andersom.t is een mooie zak geld en ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen. Maar een slechte deal lijkt het me niet voor Ajax.hopelijk komt er nog wel wat bij. Als die middenvelder uit Brazilië echt wat is...gelijk richting die vraagprijs van 20 miljoen gaan.

24 september 2020 om 10:43

Inderdaad, deze vervangt Ajax zo voor de volgende jeugdspeler die is niet minder. Maargoed prima dat ze hem hypen, de prijs zal er niet minder om worden.

Als je de transfergeruchten rondom Real Madrid, Barcelona leest dan kan Corona wel eens de definitieve nekslag van La Liga als absolute top zijn. Ronaldo is weg, Messi wordt ouder en niemand staat op bij Barca. Chelsea koopt er op los en Liverpool, Manchester City hebben een fantastische selectie. Daarnaast haalt Wolves even een back voor 40 miljoen en Everton een compleet middenveld bestaande uit Allan-Doucoure-James Rodriguez. La Liga was in de breedte altijd al vrij saai om te volgen, echter is de absolute top bestaande uit Real/Barca toch ook niet meer wat het geweest is.

24 september 2020 om 08:54

Ik zie het anders. Ook Barca en Real kunnen nu niet meer gaan kopen om het kopen. Er zal goed beleid gevoerd moeten worden. Kijk naar een Bayern. Zij voeren goed beleid. Financieel gezond en gerichte aankopen. Hierin ook leunend op de eigen jeugdopleiding. Dit zullen Barca en Real ook moeten doen. Minder aan eindproducten denken maar meer aan spelers opleiden en beter maken om ze een eindproduct te maken. Misschien gaan ze nu in Barcelona ook weer eens aandacht geven aan de eigen opleiding ipv het te verwaarlozen.

24 september 2020 om 10:46

Dat Bayern geweldig beleid voert is natuurlijk een feit, maar dat zij leunen op hun jeugdopleiding klopt niet. Heb even naar hun selectie gekeken en ze hebben welgeteld 4 hele spelers uit eigen jeugd in het eerste elftal zitten, waarvan alleen Alaba en Muller een rol van betekenis spelen op dit moment. Die 4 spelers haalt Real Madrid ook met de huidige selectie. En dan heeft Barcelona er meer met Messi, Piquã©, Busquets, Alba, Roberto, Puig en Fati. Hebben recent talentvolle spelers gekocht met Trincao en Pedri. Real Madrid is daarnaast al een tijdje bezig met de supersterren van de toekomst binnen te halen, om alleen incidenteel nog een gigantisch bedrag neer te leggen voor een topper. Vergeet ook niet hoe snel de opinie kan keren, exact een jaar geleden zag Bayern er qua spel saai uit onder Kovac en hadden ze te laat doorgeselecteerd om nu weer geprezen te worden onder Flick.

24 september 2020 om 08:54

La Liga was voor Ronaldo en Messi ook gewoon een geweldige competitie met uitzonderlijke spelers, dat zal na het Messi en Ronaldo tijdperk ook wel zo zijn. Niet te vergeten blijft het merk Barcelona en Madrid altijd groter dan welke andere PL club dan ook, wellicht kan alleen Man Utd met hen meten.

24 september 2020 om 09:25

Waarom blijft dat altijd groter? 20 jaar geleden was het “merk” Manchester City ook net zo groot als FC Twente. Nu kan Manchester City zich al meten met de wereldtop. Ik zie het somber in voor La Liga de komende jaren. Ik heb het idee dat steeds meer spelers Premier League als het ultieme zien in plaats van La Liga. Zie jij nog De Bruyne vanuit City naar Barcelona vertrekken? Ik denk dat die tijden passé zijn.

24 september 2020 om 09:40

Barcelona en Madrid hebben nog steeds het hoogste inkomen. Beide clubs zitten in een overgangsfase met teveel oudere spelers en daardoor een hoge salarislast. De 2 clubs leven van commerciele inkomsten en worden daardoor extra hard geraakt door Corona. Madrid bouwt ook nog eens een vernieuwd stadion. Laten we niet vergeten dat Madrid vorig jaar nog even de beste speler van de EPL wegplukte. Het gevaar voor Barcelona en Madrid zit hem in City en PSG omdat die zonder beperkingen kunnen spenderen.

24 september 2020 om 09:47

Wat een onzin zeg. Voor Rijkaard en Guardiola was Barcelona helemaal niet zo'n grote club. Ja veel publiek omdat ze lokaal erg van voetbal houden maar in werkelijk niets de topclub die het nu is. Wat Barcelona in een relatieve korte periode neer kan zetten, kan een ander ook.

24 september 2020 om 10:09

In die tijd was de sport in commercieel opzicht natuurlijk ook nog niet zo geglobaliseerd. Barcelona was altijd wel al een grote club, alleen waren ze in de EC 1 beduidend minder succesvol dan andere clubs (wel in de EC2 en UEFA-cup trouwens). Met de komst van Cruijff als trainer is die laatste stap gezet, met Rijkaard en Guardiola is dit doorontwikkeld.

24 september 2020 om 11:31

Barcelona niet het CL succes maar had toen al een 120,000 toeschouwers tellend stadion en veel geld. Dat zet je niet zo maar even neer. Spelers als Kubala, Cruijff, Maradona, Lineker. Koeman, Hughes, Schuster, Ronaldo, Romario, Laudrup, Figo, Hristo. Rivaldo en ga zo maar door speelden al bij Barcelona. Barcelona had ook al de nodige Ecii and Fair's cup (equivalent Uefa cup) gewonnen. En heeft nog nooit Europees voetbal gemist en ook nog eens de meeste goals gemaakt in Europe en d meeste wedstrijden in Europese competities gespeeld. Dat kun je zo maar even repliceren.

24 september 2020 om 14:13

Bekijk het zo. Barca heeft een achterban van zo'n zeven miljoen mensen uit de regio Catalonie. In de regio is geen echte serieuze concurrent. Real is over de rest van het land ( en natuurlijk ook in Madrid) gewoon de populairste club. Beide ploegen hebben dus in eigen land al een enorme achterban. Tel daar dan ook nog eens al die fans in het buitenland mee. Dat is dus ook waarom die twee clubs zo groot zijn en naar mijn mening dat altijd zullen blijven.

24 september 2020 om 15:17

Grote clubs moeten ook groots presteren. En dat Barcelona al een tijdje niet meer. Verder zijn Spaanse niet-Catelanen in Catelonie vaak geen fan van Baracelona. Na het pensioen van Messi kan na het uitblijven van succes, kan Baarcelona ver terugvallen.

Geld innen en succes wensen. Zien wij over 4 jaar terug bij ADO in de eredivisie.

24 september 2020 om 09:48

Komiek. Alsof jij er meer kijk op hebt dan de scouting afdeling van Bayern en Barcelona bij elkaar hebben.

24 september 2020 om 10:12

Alsof Bayern en Barcelona enkel voltreffers aantreffen. Hehe, ja precies kerel.

24 september 2020 om 10:24

En hoeveel van die voetballers die begeert werden door Bayern en Barcelona, die international geworden zijn, spelen er momenteel bij ADO ? Geef eens een voorbeeldje?

24 september 2020 om 10:44

Te makkelijk. Die spelen momenteel niet bij ADO. Al zou je Kishna kunnen noemen, ook zo'n supertalent. Die speelt wel bij ADO. Er zijn een rits aan spelers die het niet hebben gemaakt en die dezelfde potentie hadden. Castillon, De Sa, Lukoki, etc. Wij zullen het wel zien. Jij ziet hem de top halen, ik moet het allemaal nog maar zien. Maar mensen met een andere mening zijn blijkbaar nogal eng.

24 september 2020 om 10:52

@Dr.Mario, commentaar op mensen leveren met "eng", maar tegelijk 100% zeker weten dat Dest over vier jaar bij ADO gaat spelen. Mag ik vragen waar jij je glazen bol hebt gekocht?

24 september 2020 om 11:01

@dr.mario Bedoel je nou serieus dat Kishna international is en begeerd werd door clubs als Barcelona en Bayern? Dat die beiden tientallen miljoenen euros op Kishna boden? Hou toch op met deze onzin zeg, dat is nooit gebeurt. Geen van de voorbeelden die jij noemt zijn international, op geen van die voetballers is ooit geboden door Barcelona en Bayern. Mensen met een andere mening zijn niet eng, maar als die mening echt nergens op gebaseerd is, dan zijn ze wel een beetje jeweetwel.

24 september 2020 om 11:01

Waar zeg ik in vredesnaam dat hij 100% zeker bij ADO uitkomt? Dat zou ik niet heel vreemd vinden. Een glazenbol heb ik ook niet. Leg mij even geen dingen in de mond, zeg.

24 september 2020 om 11:04

Amerikaans international. Dat is oprecht een verschil. Laten we niet doen of je dan in de top meedoet. 2de ronde WK max en dan weer richting je club. Prima verder, maar laten we dat in dit geval niet als argument gebruiken. Maar we zullen het zien. Ik stop de discussie. Ik moet met mijn begeleider weg!

24 september 2020 om 11:07

Hij had zo Nederlands international kunnen worden, Koeman heeft er alles aangedaan om hem zover te krijgen maar Dest koos voor de Usa.

24 september 2020 om 11:16

Mijn begeleider heeft mij nog 5 minuten gegeven. Missen wij niets aan. Niets beter dan Hateboer.

24 september 2020 om 11:18

In je eerste post zeg je letterlijk “Zien wij over 4 jaar terug bij ADO in de Eredivisie”... Hij legt je helemaal geen dingen in de mond

24 september 2020 om 10:16

@dr.mario, U verwacht dat ADO over 4 jaar in de eredivisie speelt? Dan moet er eerst het nodige gaan veranderen daar, want zie ze er elk jaar op achteruit gaan. Vwb Dest, hij zou niet de eerste Ajax speler zijn die vroeg gaat en het daarna niet kan waarmaken. Het heikele punt word ook in zijn geval denk ik discipline en karakter. Hij treft met Koeman wel een coach waarin ik vertrouw dat deze hierin positief kan bijdragen.

24 september 2020 om 11:30

Dus je denkt serieus dat een sergi roberto verdedigend veel beter is dan dest. Je gaat bij barcelona voetballen waar je bijna elke wedstrijd 80 procent balbezit hebt, omdat de tegenstander helemaal inzakt. Dit is ideaal voor een speler als Dest, hij zou eerder door de mand vallen als hij naar een club als schalke04 ofzo zou gaan waar hij constant zou moeten verdedigen en bikkelen. Dest gaat zeker slagen bij Barca ben ik van overtuigd, hij kan daar uitgroeien tot een hele grootse speler

24 september 2020 om 11:45

We zullen het zien, maar wat dat betreft hebben rechtsbacks van Ajax niet de beste reputatie. het laatste succesverhaal was Zdenek Grygera, die het goed gedaan heeft bij Juve. Misschien vergeet ik er een paar maar de ene rechtsback werd vervangen door het andere 'grote' talent. Na Grygera waren er vd Wiel (naar PSG maar zwaar mislukt) van Rijn naar Brugge (nu weet ik veel waar) Tete (naar Lyon en bijna niet gespeeld) Veltman (redelijk lang gebleven en nu op de bank bij Brighton), dus het vooruitzicht is niet al te best maar je weet het nooit.

Als Botman al 9 mln opleverd dan is 20 mln voor Dest niet meer dan normaal. Toch denk ik dat hij de eerste 2-3 jaar geen enkele toegevoegde waarde zal hebben bij Barca en qua waarde ook niet zal stijgen. Grote gok van Baeca als je al geen geld hebt om te besteden

24 september 2020 om 10:37

Dan is het toch eerder dat die 9 miljoen voor Botman niet normaal is? Portie verkeerde beredeneren mijn inziens.

Met zo'n concurrentiestrijd tussen twee grootmachten zouden we naar de 30 miljoen moeten kunnen. Marc doe je ding.

Waarom vindt iedereen Dest zo goed? Het gaat tegenwoordig alleen nog maar om potentieel lijkt het. Daar win je geen prijzen mee helaas.

24 september 2020 om 11:47

Ja inderdaad Francine, en zeker bij een topclub als Barca moet hij er direct staan. Hij is op het moment echt niets beter dan Semedo.

ehh, je laat even het beste team van Europa EN waarschijnlijk de meest stabiele club van Europa links liggen voor een 'misschien wel/misschien niet' bij Barca? Ik vind dat nogal wat. Hoop dat t goed gaat voor hem.

Beide clubs hebben een akkoord bereikt met Ajax. Slimme zet van Marc, dubbele transferinkomsten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Verschillende verdedigers worden gelinkt aan Liverpool nu Virgil van Dijk lange tijd is uitgeschakeld. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren