Heracles stuurt Van der Water met maximale boete weer naar huis

Maandag, 21 september 2020 om 12:44Yanick Vos • Laatste update: 14:46

Silvester van der Water heeft maandag van Heracles Almelo de maximale boete gekregen die door de club gehanteerd wordt. De aanvaller meldde zich zaterdagavond middels een appje af bij trainer Frank Wormuth voor de wedstrijd van zondag tegen Willem II (4-0 verlies) omdat hij uit is op een transfer naar de Major League Soccer. Uit frustratie dat de transfer nog niet rond is koos hij ervoor om zich af te melden. Maandag meldde hij zich weer op de club om te trainen, maar na een gesprek met de clubleiding is hij naar huis gestuurd.

“We hebben tegenover Silvester ons ongenoegen geuit over zijn gedrag van afgelopen weekend", reageert technisch directeur Tim Gilissen in gesprek met RTV Oost. "Hij heeft daarmee zijn medespelers, de staf en onze supporters in de steek gelaten. Dat is niet te accepteren. Iedereen zet zich maximaal in voor de club, zeker in deze periode. Van die saamhorigheid moeten we het ook hebben. Dat Silvester zich nu, in tegenstelling tot de openingswedstrijd tegen ADO Den Haag, van een verkeerde kant heeft laten zien past daar niet bij. Daarom hebben we hem de maximale boete opgelegd.”

Van der Water zei zondagavond tegen de regionale omroep dat hij maandag weer wilde gaan trainen. Daar heeft de clubleiding een stokje voor gestoken. “We hebben hem terug naar huis gestuurd om verder na te denken over zijn gedrag”, aldus Gilissen. “Hij heeft een individueel programma meegekregen. Morgen heeft de selectie een vrije dag. Woensdag meldt ook Silvester zich weer op de club. Dan gaan we opnieuw met elkaar in gesprek en kijken we hoe we met elkaar verder gaan. Het initiatief daarvoor ligt bij hem.”

“Helaas dat het zo moet gaan”, reageerde Van der Water zondagavond. Hij is uit op een transfer naar Orlando City. “We hebben vrijdag uitvoerig met directie van Heracles gesproken over hoe we omgaan met de aanbieding(en) van Orlando. Daar hebben we duidelijke afspraken over gemaakt. Toen ik op zaterdagavond van mijn zaakwaarnemer hoorde dat er nog steeds geen contact is geweest met Orlando nam ik deze beslissing. Niet om iets te forceren, want ik besef zelf ook wel wat het los zal maken, zowel bij mijn teamgenoten als bij de supporters.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door no.2)

Lijkt me niet meer dan terecht. Als jij denkt je als contractspeler zo op te stellen, dan is er iets goed mis met je instelling.

21 september 2020 om 12:57

Als ze het geld kunnen missen zou ik de transfer misschien helemaal blokkeren nu. Geeft ook een signaal naar mogelijke andere spelers in de toekomst.

21 september 2020 om 13:15

Dat zou kapitaal vernietiging zijn. Je moet je afvragen of je zo iemand ook nog überhaupt bij de selectie wil hebben maar je wil zijn gedrag natuurlijk ook niet belonen. Het bestuur heeft waarschijnlijk een bedrag afgesproken waar hij voor weg mag en het is te hopen voor Heracles dat er een club zich meld die bereid is dat te betalen. Dat zou de enige goede oplossing zijn voor zowel speler als club.

21 september 2020 om 13:58

Ik vind het wel een goede speler maar dit kan natuurlijk niet wat een mentaliteit. Zou hem overigens wel eens willen zien bij een betere club het is wel een handenbinder. Ajax is wel voorzien maar AZ, PSV of Feyenoord zou hij wel passen. Gudmundsen bij AZ is minder, biij PSV is hij beter dan Bruma maar wie niet en als Berghuis echt vertrekt bij Feyenoord kan hij daar ook de basis halen.

21 september 2020 om 16:00

Is maar eenmalig, als ze dit accepteren gaan andere spelers dit ook in de toekomst doen. Op lange termijn kost het je dus meer geld, nu een statement maken en volgend jaar maar een klein verlies genoegen nemen, zou ik persoonlijk eerder doen. Volgens mij is Heracles ook redelijk gezond?

Ben benieuwd hoe hoog deze boete ligt. Vind het zeer terecht. Je team zo erg in de steek laten verdient consequenties.

De arrogantie van van der Water is afgestraft. Hij dacht dat hij hiermee makkelijk mee weg kon komen. Dit zou hem zomaar zijn plaats kunnen kosten en slechte gevolgen kunnen hebben voor zijn carrière. Hij heeft zich in Nederland met deze stunt al bekend kunnen maken.

Totaal niet om zn gedrag goed te praten, maar orlando.... wat zou ik graag de privilege hebben daar een aantal jaren te mogen werken en leven met een goed salaris

Die gozer heeft met zijn gezonde verstand een contract getekend bij Heracles, ongekend wat voor triest en slap gedrag hij nu vertoont. Als mogelijke nieuwe club ga je nu toch ook wel 3x nadenken voordat je zo’n disloyale speler aantrekt?

21 september 2020 om 12:59

We weten niet wat de afspraken zijn die er zijn gemaakt en of die door Heracles inderdaad niet zijn nagekomen. In dat geval kan ik hem wel begrijpen, maar anders absoluut niet. Maar voor een speler als van de Water is dit natuurlijk wel een geweldige mogelijkheid. Snap wel dat hij die wilt pakken.

"Toen ik op zaterdagavond van mijn zaakwaarnemer hoorde dat er nog steeds geen contact is geweest met Orlando nam ik deze beslissing. Niet om iets te forceren, want ik besef zelf ook wel wat het los zal maken, zowel bij mijn teamgenoten als bij de supporters." Wat is dit nou weer voor bs verhaal? Als je niks wil forceren waarom zou je het dan doen?

21 september 2020 om 13:16

@InkeMontana Teleurstelling? Praat zijn gedrag niet goed, maar mogelijk teleurstelling. Voor zulke beperkte voetballers zijn dit vaak once in a lifetime. Kan paar jaar naar de VS, mooi avontuur, goed salaris - veel meer dan nu- en kan best een jongensdroom zijn. Maar eens met je denk ook BS verhaal.

21 september 2020 om 17:02

Ja dat geloof je toch zelf niet, dat slappe verhaal van dit was altijd al een jongensdroom. Silvester wist tot voor kort hoogstwaarschijnlijk niet eens waar Orlando ligt.

22 september 2020 om 07:08

Die jongen heeft geen idee. Zei zelfs dat DE Joao Moutinho bij Orlando zou spelen. Volgens mij speelt die man nog altijd voor Wolves 😂

21 september 2020 om 19:57

Helemaal waar. Hij weet met zijn beperkte verstand niet meer dan deze smoes te bedenken. Of het is echt waar maar dan is hij bijna achterlijk.

De avond voor de wedstrijd via een appje melden dat je niet komt. Zo iemand zou ik nooit weer in mijn team willen hebben. En al zou een transfer niet meer gebeuren. Lekker weg laten rotten op de tribune. Op deze manier je team in de steek laten is gewoon not done. Wat een instelling heeft deze gast zeg... daar wil je als nieuwe club toch ook niet aan beginnen? Wat schiet hij zichzelf in z’n voeten zeg.

Goed gehandeld van Heracles, lekker weer naar huis sturen met een boete. Dat doet je ego geen goed en ik denk dat je hem hiermee op het moment (terecht) het hardste straft.

Meneer denkt dat hij boven de club staat, wat mij betreft komt hier nog een schorsing bovenop. Niemand die betrokken is bij welke club dan ook is belangrijker dan de club.

Off topic: Dit geldt overigens ook voor alle supporters die nu niet naar het stadion komen omdat ze niet bij elkaar mogen staan. Juist nu de clubs steun nodig hebben haken zij af. Alsof de clubs wat aan de richtlijnen kunnen doen.

Enige juiste reactie. Onacceptabel gedrag en daar maakt de club korte metten mee. Duidelijk signaal naar zijn medespelers en denk ook een actie die goed valt bij de fans. Ook netjes hoe ze wel een opening houden om er wel samen uit te komen. Nee, prima gehandeld en nu ligt de bal bij hem. Als hij volwassen is herpakt hij zich en bied hij zijn excuses aan. Als hij zich normaal blijft gedragen, hoeft dat een transfer echt niet in de weg te zitten. Dergelijke acties begrijp ik nooit vanuit de speler. Zeker nu niet, want er is nauwelijks sprake van een soap of veel vreemde gebeurtenissen tijdens de onderhandelingen. Hij liet zich echt kennen als een klein kind.

Misschien een aanrader om wat interviews met de beste man terug te kijken, komt niet over als de allerslimste op deze planeet. Als je hoofd dan op hol wordt gebracht door een veel hoger salaris en een zaakwaarnemer die ook op je inpraat is het misschien niet heel gek dat je dan rare dingen gaat doen

Aan de ene kant heb ik het idee dat deze jongen zwaar wordt verleid door een "American Dream". Spelen in de MLS, in een leuke plek als Orlando nog wel, met een mooie salaris. Klinkt als goodlife. Daar zou ik wel ja op hebben gezegd, maar ik ben geen professioneel die een voorbeeldhouding zou moeten tonen. Dat toont toch wel het beeld dat de beste meneer geen professionele instelling heeft. Hem zien we binnenkort dus ver door het ijs zakken heb ik het idee.

‘Niet om iets te forceren’? Waarom wel dan? Goed dat Heracles deze pannenkoek gewoon met een fikse boete weer weg heeft gestuurd. Ook idioot dat hij het deed omdat er nog geen verdere gesprekken met Orlando zijn geweest. Alsof Heracles de partij is die zo’n gesprek zou moeten initiëren, de bal ligt volgens mij gewoon bij Orlando.

Gewoon laten gaan. Het is kwaad met onwillige honden te werken. Ik zou als Heracles mijn verlies nemen en zo snel mogelijk een rechtsbuiten (volgens mij) regelen, want ik zie het anders zwaar in voor onze Almelose vrienden.

Vind dat in zulke zaken de bonden (knvb, Uefa of Fifa) ook eens in moeten gaan grijpen. Het is natuurlijk belachelijk dat een speler zijn eigen club waar ie geld van krijgt zo te kakken zet. Helaas is dit natuurlijk lastig, maar vind dat spelers hierin vaak te ver gaan en clubs beschadigen terwijl ze zelf een contract hebben getekend.

In zulke gevallen hoop ik altijd (tevergeefs) dat dit soort misdragingen voor de potentiële kopers reden is om de koop af te blazen. Dan is het snel afgelopen met deze ongein.

Ik hoop dat ze dit in Amerika meekrijgen. Daar is loyaliteit echt eel belangrijk. Idd een bs motivatie van deze oliedomme jongen. Realisme (ik moet werken want ik heb een contract getekend) loyaliteit en verstand zijn mijlen ver te zoeken bij deze jongen.
Je mag een aardige voetballer zijn maar dit gedrag maakt je niet populair.

De club trekt hoe dan ook aan het korte eindje. Beloon je zulk gedrag door hem te laten vertrekken of straf je hem door het contract te eerbiedigen? Wil je als club wel zo'n speler, die het voor club, medespelers en publiek verziekt? Hij wil weg, hij wil het grote geld binnenhalen...iets wat ik wel begrijp hoor, maar doe het dan wel op 'n nette manier.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.AZ3-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de la TorreMiddenvelder40
O. KiomourtzoglouMiddenvelder40
L. SchoofsMiddenvelder40
R. VloetMiddenvelder41
M. AmissiAanvaller40
D. BurgzorgAanvaller42
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

3 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren