Ajax laat zich niet ontmoedigen door afgekeurde goals tegen RKC

Zondag, 20 september 2020 om

Ajax heeft na twee wedstrijden nog de maximale score in de Eredivisie. De thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk leverde zondagmiddag geen problemen op voor de ploeg van Erik ten Hag: 3-0. Dusan Tadic, Zakaria Labyad en Lisandro Martínez verzorgden de doelpunten. Bovendien werden twee Amsterdamse treffers afgekeurd door arbiter Bas Nijhuis, die verdediger Luuk Wouters van RKC in de tweede helft een rode kaart toekende.

Ajax trad aan zonder de geschorste Nicolás Tagliafico, die op de linksbackpositie werd vervangen door Martínez. Ryan Gravenberch was niet geheel wedstrijdfit en ontbrak op het middenveld; Mohammed Kudus was zijn vervanger. Tot slot ontbrak Sergiño Dest op eigen verzoek. De rechtsback wilde, met het oog op een transfer naar Bayern München, alleen in geval van nood in actie komen. Van nood was nooit sprake, maar hij viel in de slotfase wel kort in voor Daley Blind. Ajax kende over het geheel een vrij eenvoudige wedstrijd vanaf het moment dat de thuisploeg de score opende, na tien minuten spelen.

Noussair Mazraoui stuurde Antony de diepte in en die aanval mondde uit in een geblokt schot van Quincy Promes. De bal kwam terecht bij Tadic, die op acrobatische wijze achterwaarts afrondde via de binnenkant van de paal. Kort daarna dacht Ajax de marge te verdubbelen, maar in de aanloop naar een treffer van Labyad maakte Martínez een overtreding op James Efmorfidis. Daardoor keurde Nijhuis, na tussenkomst van de VAR, het doelpunt af. Vervolgens werd Labyad tweemaal gevaarlijk uit en vrije trap, alvorens Ajax na 33 minuten alsnog op 2-0 kwam.

Mohammed Kudus maakt tien minuten na zijn debuut in de Eredivisie al zijn eerste slachtoffer.

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 20 september 2020

Kudus bracht de bal vanuit het middenveld in het strafschopgebied van RKC, waarna Mazraoui ploeggenoot Labyad in staat stelde om af te ronden. Ajax vroeg in het restant van de eerste helft tweemaal tevergeefs om een penalty, na een vermeende handsbal van Melle Meulensteen en een vermeende overtreding op Labyad. Tot tweemaal toe gaf Nijhuis geen gehoor aan de oproep. Ook in de openingsfase van de tweede helft was de arbitrage Ajax niet gunstig gezind, want voor de tweede keer werd een doelpunt afgekeurd na tussenkomst van de VAR. Labyad, die de assist gaf op Promes, stond buitenspel.

Halverwege de tweede helft kwam Nijhuis opnieuw terug op een eerdere beslissing. De arbiter kende Wouters een gele kaart toe nadat hij Labyad naar de grond werkte. De scheidsrechter werd door de VAR naar de kant geroepen om de situatie nog eens te bekijken en oordeelde toen dat Labyad een doorgebroken speler was, waardoor Wouters werd weggestuurd. De daaropvolgende vrije trap van Tadic werd door keeper Kostas Lamprou, ex-sluitpost van Ajax, ternauwernood uit het doel gehouden. Zestien minuten voor tijd kopte Martínez echter op knappe wijze de 3-0 binnen na goed combinatiespel tussen Promes en Tadic.


Poll

Wordt Ajax dit seizoen kampioen van de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

120 reacties (laatste reactie door janssen)

Gewoon een trainingspotje voor Ajax, vond het er oprecht sneu uitzien voor RKC. Jammer van het minachtend gedoe even van sommige spelers van Ajax aan de bal terwijl elke speler meer verdiend dan de gehele selectie van RKC. Maar heee dat is mijn mening. Kudus geweldige speler btw!

20 september 2020 om 18:42

Mogen ze niet even laten zien wat ze in huis hebben aan de supporters?

20 september 2020 om 18:43

Dat kan je op andere manieren doen ipv dat wegdraaien alsof je tegen kinderen van 6 voetbalt

20 september 2020 om 18:44

Vind ik niet. Hoort erbij.

20 september 2020 om 18:46

Dan moeten ze niet als kinderen van 6 voetballen. Hoort allemaal bij voetbal en als je er niet tegen kan moet je lekker iets anders gaan doen en in jullie geval, kijken.

20 september 2020 om 18:46

@LionelGap Sorry, maar ik vind dat je aan het piepen bent. Dat wegdraaien hoort bij de speelstijl van de Ajaxspelers. Als dat al minachtend is stop ik met voetbal kijken.

20 september 2020 om 18:49

Als voorbeeld bedoel ik het MVDK, draait 2 rondjes om een speler heen, dat hoort bij de speelstijl van Ajax? Als Bayern 3-0 voor staat tegen Ajax en gaat dan op die manier voetballen tegen Ajax heb je niet zoiets van ‘doe gewoon even normaal jo’?

20 september 2020 om 18:51

Nee LionelGap dan zou ik dat inderdaad niet denken als iemand van Bayern dat zou doen, bijna niemand.

20 september 2020 om 18:53

Daar zijn ‘trainingspotjes’ toch voor? Beetje gallery play en je publiek vermaken heeft niet persé met minachting te maken...

20 september 2020 om 18:57

Curtazimo - Naja vind ik wel, oprechte medelijden met RKC haha

20 september 2020 om 19:14

Ook heel lullig vind ik het altijd wanneer Messi weer eens een speler vernedert met een dribbel, zou die eens mee moeten stoppen...

20 september 2020 om 19:50

N-AFCA als je niet weet wat ik er precies mee bedoel dan kan je beter je mond houden. Zit een verschil tussen je kwaliteiten laten zien en lullig overpassen en draaien.

20 september 2020 om 19:52

Lionelgap - Haha, geen probleem hoor; ieder zn meuk :-) Het stoorde mij niet echt, dat ze op 1 meter van elkaar naar elkaar gingen tikken (kudus en Promes) vond ik eigenijk erger. Had liever dat ze gewoon lekker in positie bleven en tikkend naar n grote uitslag gingen... maar goed, 3 punten zijn binnen en de 0 is gehouden.

20 september 2020 om 19:05

Dit is wel heel sneu als spelers niet mogen zien wat ze in huis hebben. Zoiets doe je juist wanneer de stand en wedstrijden het toe laten. Tuurlijk show je tijdens een wedstrijd. Volgens mij is voetbal voor het publiek en ook het publiek in het stadion, die daar veel geld voor betalen (aangezien je ook bedragen erbij wilt betrekken) en mooie dingen willen zien.

Zo aan die kudus gaat Ajax nog een hoop plezier beleven denk ik

20 september 2020 om 18:42

Nou inderdaad zeg! Wouw, Kudus is echt een goudmijn joh. Wat een speler. Eindelijk iemand die de Frenkie rol met verve in kan gaan vullen. Zo enorm comfortabel aan de bal, gigantisch loopvermogen en heerlijk passend. Verdedigend met dat enorme body ook nog slot voor de verdediging. Liet het in de voorbereiding al zien, maar bevestigd dat vandaag wel. Het is vandaag natuurlijk weliswaar 'maar' Rkc, maar heb vanaf de voorbereiding al veel meer vertrouwen in 'm dan Gravenberch. Var was trouwens echt weer om te janken vandaag.

20 september 2020 om 19:45

Zou hij echt op de Frenkie-positie kunnen staan? Ik vind hem net als de rest een geweldige aankoop, maar heeft zelf aangegeven een aanvallende middenvelder/buitenspeler te zijn. Zou hij dan wel de verdedigende kwaliteiten hebben om op 6 te spelen? In de Eredivisie heb je genoeg aan power en body, maar in de CL weet ik niet of hij de kwaliteiten voor een 6 heeft. Sowieso een goede 8 of 10 natuurlijk, geen twijfel over mogelijk.

20 september 2020 om 19:56

Jawel, die kwaliteiten heeft hij wel. Met power en body wordt ballen afpakken en duels winnen een stuk makkelijker. Met voetbalinzicht wordt positioneren makkelijker en je ziet het nu al gebeuren. Sterker nog hij heeft nu een paar keer meer centraal gespeeld en dat verloopt echt veel beter dan de ene keer dat ik hem op de 10 zag spelen.

20 september 2020 om 20:10

Hij stond vandaag op de Frenkie positie, de linkse van de 'dubbele 6' zoals Ten Hag dat noemt. Dus ja, dat kan hij inderdaad ja.

20 september 2020 om 20:18

Nogmaals, in de Eredivisie kom je daar inderdaad vrij makkelijk mee weg. Dat geef ik nota bene aan in mijn comment. Mijn twijfels zijn (zoals ik dus ook vrij duidelijk aangeef in mijn comment) over of hij het tegen capabele tegenstanders ook kan. Want laten we wel zijn, de gemiddelde ploeg in de CL is toch ietsje beter dan Rkc.

20 september 2020 om 21:09

Maar tegen rkcmoet deze positie anders ingevuld worden dan dadelijk in de cl. Rkc is wel de ploeg die eigenlijk niet in de ere divisie hoort te spelen.

20 september 2020 om 18:43

Haha vet he! Wat een leuke speler, kende hem hiervoor nog niet maar ben echt aangenaam verrast!

20 september 2020 om 18:53

Speelde goed, maar het is tegen rkc. Hij mag het ook tegen betere tegenstanders laten zien

20 september 2020 om 19:10

Dan moet je wachten tot na de winterstop.

20 september 2020 om 19:15

Volgens sommige kenners had Ajax beter 'toptalent' Stengs kunnen halen. Belachelijk natuurlijk. Kwaliteit spat er vanaf bij Kudus. Tuurlijk dit is tegen RKC, maar deze jongen wprdt alleen maar beter.

20 september 2020 om 19:46

Verschillende posities. Je kan als voorbeeld wel Antony nemen. Die speelt op dezelfde plek(ken) als Stengs.

Kudus legend, wat was hij ongelooflijk goed zeg

20 september 2020 om 18:44

Laten te niet te hard van stapel lopen, hij heeft zojuist zijn eerste officiele wedstrijd gespeeld tegen Rkc. Hij speelde idd goed hoor, maar legend...

20 september 2020 om 18:58

Waan van de dag heerst weer. Speel je tegen RKC met zulk matig voetbal en het is een legend.

20 september 2020 om 19:30

Heeft de hele voorbereiding meegemaakt en gespeeld tegen betere ploegen. Deze vent is echt een topper.

20 september 2020 om 19:32

Als je niet ziet dat die jongen aardig kan ballen . Ken clubs die hebben moeite met het grote Emmen of het grote Twente. Wat voor koekenbakkers spelen daar dan wel niet

20 september 2020 om 20:15

Heel veelbelovend, maar ook wel zo eerlijk om te noemen dat hij in een van de laatste oefenwedstrijden wel écht heel slecht was. Maar dat is dus maar 1/7(?), dus vooralsnog meer dan positief verder.

20 september 2020 om 19:31

Legend, je maakt jezelf volkomen belachelijk natuurlijk.Als hij nu al legend is dan is de helft van het team dat zo'n beetje..

20 september 2020 om 19:48

Fijn dat je toegeeft dat de helft van Ajax 1 legends zijn. 👍

20 september 2020 om 22:59

Wat is jou betekenis van Legend?

Heb mooie dingen gezien. Kudus.. wat zag dat er mooi uit. Snel..sterk.. passjes en schot in de poot. Alsof hij al heel wat wedstrijden voor Ajax heeft gespeeld. Terecht MOTM. Zelfde als Antony al was hij vandaag wat minder opvallend. Liep wel mooie lijnen in de eerste helft. Schuurs ook gegroeid. Mochten wat mij betreft wat meer goals bij vooral na RKC met 10 man kwam te staan. Saldo kan weleens belangrijk zijn hebben we gezien. Neres wat sloompjes. Mis dat explosiviteite van m. Maar goed lang aan de kant geweest. Liep nog niet zoals t kan.. maar dat komt wel..

20 september 2020 om 18:46

Die Kudus was echt heel sterk vandaag. Op basis van wat ik tot nu gezien heb echt een topper (in wording). Wedstrijd was ok, beetje plichtmatig. En die Var-Nijhuiscombi blijft raar. Die afgekeurde goal zag er inderdaad uit als een overtreding, vanuit die camerahoek. Vanuit de andere zag je dat hij ook de bal speelde en die eerst raakte. Dus raar beleid van de VAR. En die handsbal? Waarom geen penalty? Ging naar de bal. Dus dan toch penalty? Ik snap t niet meer.

20 september 2020 om 18:46

Ik ben ook blij verrast dit jaar.

20 september 2020 om 18:47

Komt te kort imo. Vult het naar behoren in maar zie liever dat bijvoorbeeld Traore minuten krijgt om zich te ontwikkelen.

20 september 2020 om 19:32

Traoré laat veel te weinig zien. Labyad tot nu toe meer en die mag ook wel eens de kans krijgen zich een aantal wedstrijden te laten zien

20 september 2020 om 19:49

Denk dat er in de CL gewoon voor de Tadic-variant gekozen wordt, met Neres op de vleugel. In de Eredivisie kom je hier nog makkelijk mee weg natuurlijk.

20 september 2020 om 20:05

Labyad laat helemaal niet meer zien. Intikkers maken en vrije trappen opeisen. Verder is het veel balverlies, totaal geen aanspeelpunt en verliest hij zo ongeveer elk luchtduel dus al die hoge voorzetten zijn totaal nutteloos. Bevalt me echt voor geen meter en maakt echt vaak verkeerde keuzes, voorzetten als hij moet schieten, overstapjes waar hij moet aannemen. Je ziet bij Tadic dat hij dit echt veel beter doet en dus ook zijn plek terug hoort te krijgen in de punt van de aanval.

20 september 2020 om 18:52

Als je het precies wilt weten dan is het niet. Heeft een bal tegen zijn schouder aangebokst gekregen waardoor hij scoorde. Toen hij zelf moest afronden alleen voor de keeper kwam er een pisrollertje in de handen van de doelman. Ik vond het niet heel bijzonder, tenminste als dit de norm van 'on fire' zijn is. Degelijke wedstrijd niet meer en niet minder. Ik vind hem gewoon geen spits. Meer een nummer 10, waar Promes weer niet veel te zoeken heeft.

20 september 2020 om 18:58

He Master D, die afgekeurde schoot ie toch wel heel goed in? Geen kans voor de keeper 😜

20 september 2020 om 18:55

Nie. Maar volgens mij ben je sarcastisch. Komt zwaar tekort voor ajax en heeft in de spitspositie al helemaal niets te zoeken. Dat is niet het niveau wat je als ajax zijnde moet nastreven.

Dit team heeft enorm veel potentie. Kan Europees weleens gaan verrassen. Neres er weer bij voor Labyad en het is een topteam weer.

20 september 2020 om 18:44

Neres zal eerst weer volledig terug moeten komen op niveau. Is in deze vorm echt nog geen versterking, maar alle begrip voor gezien die slepende blessure

Kudus is hard op weg om zich nu al toe te voegen, bij mijn favoriete Ajacieden! Wat een slimme voetballer zeg, en sterk als een paard met een uitstekende passing en spel voortgang. Martinez voelde zich volgens mij als een vis in het water, als linksback wat eigenlijk zijn beste positie is. Antony misschien iets minder aanwezig, maar desalniettemin kon ik weer genieten van zijn overzicht en klasse. Labyad doet het prima, maar Tadic hoort in de spits te staan al vond ik hem vandaag een van zijn beste wedstrijden spelen na een tijdje! Zelfde geldt voor Mazraoui die vond ik vandaag ook erg goed spelen, en het lijkt erop dat Dest toch verkocht gaat wordenSchuurs is echt bezig met een sterke opmars had maar een minder momentje en Blind vond ik ook solide, al moeten we niet vergeten dat het maar tegen Rkc was.Ik weet niet waar de algehele arbitrage vandaag mee bezig was, maar zag er niet uit! Nijhuis vond ik nog de minst slechte, hij werd wel vaak terug geroepen de Var was het ergst. Handsbal van Rkc ook niks mee gedaan pfff..😒Desalniettemin ben ik zeer tevreden met de 3 punter, de eerste twee wedstrijden en 6 punten is heel lang geleden! Gefeliciteerd Ajacieden.. 🍻

20 september 2020 om 18:55

Is martinez niet wat te langzaam voor een back? als hij straks een snelle tegenstander heeft houdt ik mijn hard vast... wijndal lijkt me de perfecte opvolger voor nico en dan mag wijndal wat mij betreft ook direct in het nederlands elftal want dat is denk ik de missende schakel daar een opkomende linksback met een goede voorzet..

20 september 2020 om 19:03

Dus als Wijndal naar Ajax gaat moet hij meteen de 1e linksback van het Nederlands elftal worden en als hij bij AZ blijft niet?

20 september 2020 om 19:42

Martijnovic hij is niet super snel, maar ik denk dat hij qua gekheid en positionering dat wel goed maakt als Nico wordt verkocht. Ik zie het echt niet zitten dat Ajax Az de absolute hoofdprijs gaat betalen, meer dan terecht weliswaar. Hebben we in de jeugd geen talentvolle back? Desnoods Dest als hij toch niet verkocht gaat worden.

Wat ben ik blij als Neres straks weer fit is, dan kan Tadic weer naar de spits. Labyad kan in de Eredivisie wel maar op Europees niveau kan het echt niet. Zelfde geldt imo voor Promes op 10. Zal in de competitie wel richting de 15 goals gaan maken, maar in Europa kan het huidige middenveld echt niet. Kudus naast Gravenberch scheelt al een hele hoop denk ik. Alvarez speelt in een te laag tempo en is ook geen échte sloper imo. Overtuigend is het nog niet, wel weer een clean sheet.

20 september 2020 om 18:45

Het is duidelijk dat het elftal van RKC nog op elkaar ingespeeld moet worden. Met 3-0 verliezen van Ajax in de Arena, wat de meest lastige uitwedstrijd van het seizoen is, is geen schande. Andere ploegen gaan hier ook gewoon met grote cijfers verliezen. In de loop van tijd zal het nieuwe elftal van RKC steeds meer op elkaar ingespeeld raken en zullen de punten vanzelf volgen.

20 september 2020 om 18:54

Slechter dan ADO gaan ze het niet doen denk ik.

20 september 2020 om 19:09

Gezien de kwaliteit van het RKC elftal Is plek 12 realistisch.

20 september 2020 om 21:14

Welke kwaliteiten hebben ze dan ? Ik denk wel dat ook een Fortuna en ADO weer lastig krijgen, maar vind rkc toch ook niet geweldig. Je kunt wel zeggen dat ze nu betere namen gehaald hebben, maar neem een Anita, een grote naam, maar wat heeft hij de laatste jaren laten zien ?

20 september 2020 om 18:58

Labyad kan ook niet in de eredivisie hoor. zeker niet als er betere alternatieven zijn.

20 september 2020 om 19:03

Mwah Eredivisie kan wel. Alleen de toppers niet denk ik.

20 september 2020 om 19:07

nee ik snap dat het wel kan. Ajax zal er niet om verliezen, maar als je betere alternatieven hebt moet je daarvoor gaan. Het is gewoon niet het niveau dat je moet willen nastreven als ajax zijnde.

20 september 2020 om 19:55

Nah, Traoré is, vind ik, helaas nog niet beter en Hunt is er als pinchhitter. Tadic is wat statischer en houdt de bal goed vast, maar het idee om met Labyad (als beweeglijke) spits te spelen en daarmee ruimte te maken voor de 'komende' spelers, snap ik wel.

20 september 2020 om 19:04

Amen!! ik dacht dat ik de enige was die zo dacht. Zeker promes op 10 slaat nergens op als je deze 3 spelers perse wilt opstellen draai ze dan een klokslag.

20 september 2020 om 19:12

Ben ik het niet perse mee eens. Labyad is misschien niet de iedeaale 9 maar zeker wel bruikbaar. Zou m eigenlijk een paar wedstrijden op de 10 positie willen zien. Tadic kan in de spits of eventueel ook op het middenveld. Promes weer naar de flanken.

20 september 2020 om 19:21

10? Haha nee nu ophouden. 😂

20 september 2020 om 19:36

@MessiBazoer....Gravenberch en Kudus samen op het middenveld is gewoon zelfmoord. Waarom willen mensen dat toch? Je hebt gewoon ene verdedigend ingestelde middenvelder nodig mensen. Gravenberch en Kudus zijn beide gewoon te aanvallend. Alvarez staat er niet voor niets in.

Prima wedstrijd. Voor het vermaak van de supporters wel jammer dat ze niet even doorgingen, maar ja je kan niet alles hebben. .kudus zeer sterk, motm. Gaan we nog veel plezier aan beleven! En hopelijk kunnen we nog een keer genieten van Braziliaanse samba met zowel Anthony als Neres op het veld

Troosteloze overwinning, pijnlijk dat we hier tot januari naar moeten kijken.. Doe mij volgende week maar Feyenoord-uit. Kudus, Mazraoui en Antony positief maar de gehele sfeer van de wedstrijd heeft mij geen plezier gedaan vandaag. 6 uit 2 en 0 goals tegen uiteraard wel.

Kudus heel knap! basisplek is nu wel duidelijk

Kudus, wat een speler zeg. Laat hem voortaan alsjeblieft starten, Ten Hag.

20 september 2020 om 20:48

Zeker een geweldige speler, voor zover nu te zien was. In het interview na de wedstrijd van Ten Hag lijkt het erop dat het nog wel even duurt voor hij basis staat, Ten Hag lijkt weer heel lang te gaan volharden in een keuze waarvan iedereen ziet dat het niet de juiste is (Alvarez op 6, Labyad op 9, Promes op 10, Tadic op 11)

Ik erger me er kapot aan dat de laatste 20 minuten alles op een sukkel drafje gaat. Je speelt tegen 10 man, probeer ze helemaal naar de kloten te spelen en maak doelpunten. Leuk man kansloos op 1m van elkaar een-tweetjes doen. Verder overigens genoten van Kudus, heeft Marc weer goed gefixt

20 september 2020 om 18:47

Inderdaad, kan me daar ook aan irriteren. En ze hebben ook het excuus niet dat het een drukke periode is.

20 september 2020 om 18:52

ja laten we volle bak gaan met 3-0. vorig jaar allemaal blessures door hoge intensiteit en dan de titel msch wel verspelen, want het ging vorig jaar super lekker na de winter. puik plan!

20 september 2020 om 19:40

Haha je brengt 5 wissels in, waar heb je het over? Je kan zeker meer doen dan tegen 10 man het balletje achterin rond laten gaan, wat compleet kansloos als dit bij de tweede wedstrijd van het seizoen al moet gebeuren. Ze hebben nu weer een week rust, kom op zeg wat een onzin

20 september 2020 om 19:01

We missen dan een Thomas muller die de boel even flink op scherp zet. Echt belachelijk dat je zo lamlendig speelt met 11 tegen 10.

RKC zal blij zijn dat Ajax 11 circusartiesten het veld instuurde de tweede helft. Kudus was de dirigent. Aan het einde van het seizoen kun je op doelpuntensaldo geen kampioen worden en denk je 100 keer aan die ene pot die je met 8-0 had kunnen winnen.

Weinig spektakel deze pot. Zakelijke overwinning en een belachelijke rode kaart. Labyad steekt beide armen uit en wurmt zich langs de spelers. In de herhalingen vraag ik me af hoe ze ooit bij een rode kaart voor RKC komen.

20 september 2020 om 19:34

Ja dat vroeg ik me dus ook af. Ik vond Rkc redelijk verzorgd spelen, maar met die rode kaart is ook meteen de wedstrijd dood.

Kudus is een heerlijke speler zeg! Ook al is het tegen Rkc, je ziet aan alles dat die man erg goed kan voetballen. Daar gaan we veel plezier aan beleven!verder speelde Ajax op 70, en dat is jammer, want doelsaldo had beter moeten zijn. RKC was rijp voor de slacht...en Ajax bleef maar braaf tegen ze.wel 3 punten zonder enige problemen of inspanning...

Erg genoten van de 1e helft met een Kudus als geweldige regisseur op het middenveld. Helaas werd het in de tweede helft een trainingspotje. Ik snap dat het gebeurt, maar je moet hier gewoon met 6-0 winnen. Ik heb me ook enorm geïrriteerd aan de scheidsrechters en VAR. De slechte beslissingen daargelaten, duurt het ook nog eens verschrikkelijk lang steeds. Het haalt alle tempo en swung uit de wedstrijd.

Ja dit soortwedstrijden moet je kijken als supporter, maar echt warm word je er niet van.je weet de uitslag al en helaas de 22 spelers op het veld ook. Snel hopen op leuke wedstrijden.

20 september 2020 om 19:15

Wist je de uitslag bij AZ en Feyenoord ook al? Heel makkelijk praten dit. De spannende wedstrijden met verassingen zijn er nu ook al. Niveau is nog niet altijd goed maar spanning is er bij de meeste wedstrijden wel.

20 september 2020 om 19:23

Ik schat Az en Feyenoord toch iets mnder in als Ajax.en met name RKC een heel stuk minder als Twente en Pec.kom op Ajax thuis tegen RKC weet je toch van te voren wie er wint.

20 september 2020 om 19:33

Hoe kun je dit nou vergelijken met Feyenoord tegen Twente? RKC laat zich zo naar de slachtbank sturen en Twente vecht voor elke meter in de Kuip.

20 september 2020 om 19:47

Teesboer.dat bedoel ik dus

20 september 2020 om 23:06

Teesboer: dit bedoel ik dus. Allemaal achteraf gepraat. Het ging mij om de opmerking ‘je weet de uitslag al’ icm ‘snel hopen op leuke wedstrijden.’ Van tevoren weet je toch niet dat Twente er vol opklapt en RKC niet? Van tevoren weet je toch niet dat AZ en Feyenoord punten verspelen en PSV ter nauwernood wint? Als je de uitslag al weet, waarom kijk je dan en doe je moeite op dit nieuwsitem?

Het is duidelijk dat het elftal van RKC nog op elkaar ingespeeld moet worden. Met 3-0 verliezen van Ajax in de Arena, wat de meest lastige uitwedstrijd van het seizoen is, is geen schande. Andere ploegen gaan hier ook gewoon met grote cijfers verliezen. In de loop van tijd zal het nieuwe elftal van RKC steeds meer op elkaar ingespeeld raken en zullen de punten vanzelf volgen.

Bizar saai duel. Kudus als enige hoogtepunt. Ten Hag, waar ben je allemaal mee bezig?! Labyad spits, Alvarez CM, Tadic links?

20 september 2020 om 21:13

Alvarez en Tadic speelden allebei gewoon prima vandaag op resp. CM en linksbuiten. Niks mis mee.

Het is 'slechts' RKC, met alle respect, maar wat speelde Ajax best wel lekker. Kudus is echt eentje met lef, een speler waar je graag naar kijkt. Stel die maar op next week. Alvarez speelde als een generaal op het veld, deed wat ie moest doen. Zorgt tevens voor balans. Schuurs deed het sterk, Antony ook zo'n spelertje waar je graag naar kijkt. Tja en zo heb je er nog wel meer die goed speelden.

Dit soort wedstrijden zijn zo saai om te kijken, je weet al van tevoren dat de clubs in het rechterrijtje niks in te brengen hebben...

Een overwinning zonder glans van Ajax. Gedaan wat ze moesten doen en ook niet in de problemen geweest zoals je mag verwachten. Echter zullen we ons deze wedstrijd niet herinneren op het eind. Scheidsrechter en VAR alles verkeerd gedaan wat maar mogelijk was. 2-0 was geen 100% fout, dus als VAR moet je niet ingrijpen. Een doelpunt voorkomen met de arm mag schijnbaar van de nieuwe handsregel. Nijhuis en VAR weigeren daar in te grijpen. Rode kaart voor RKC was ook helemaal niks aan de hand. Als zo'n VAR dan echt zogenaamd alles zeer kritisch bekijkt was het een overtreding van Labyad. Maar ja zo'n man heeft geen flauw idee waar hij mee bezig is, dus lekker de scheidsrechter naar de kant roepen voor rood. Nijhuis ook iemand die dan plotseling geen grote bek heeft en zijn oren naar de VAR laat hangen.

Kudus, het hoogtepunt van deze wedstrijd.. Nyhuis en VAR de dieptepunten. Alle doelpunten checken (behalve de eerste), waar vorig seizoen het Chelsea doelpunt werd goedgekeurd, treed de VAR nu wel op. En dan dat penalty moment. Gewoon hands, dus een penalty

20 september 2020 om 19:00

Klopt, 100% penalty. Maar toen Veltman bij Chelsea iets vergelijkbaar deed was het in de ogen van 90% van de Ajacieden geen penalty.

20 september 2020 om 19:18

Volgens mij ging het meer om de tweede gele kaart die wel erg zwaar was zeker icm de rode kaart van blind. Het grote verschil met Chelsea was dat bij RKC de keeper uit het doel was en de bal op zeker in het doel was gegaan. Tegen Chelsea stond Onana er nog.

20 september 2020 om 19:58

Volgens de nieuwe regel was dit hands en dat van Veltman toen niet...? Ik moet daarbij heel eerlijk zeggen dat ik af en toe niet weet wat bestraft moet worden als hands en wat niet hoor...

20 september 2020 om 20:02

De gele kaart was geen issue. Toen was de regel nog bij penalty een gele kaart. Maar dat maakt niet uit. Ik heb deze situatie nog besproken bij het artikel van Nijhuis en de nieuwe handsregels dat het belachelijk is als je je handen op de rug houdt maar vervolgens je lichaam wel naar bal de draait het nog steeds een penalty moet zijn. Je maakt jezelf breder en haalt er voordeel uit. Daar was vrijwel niemand het met mij eens. Een duidelijker voorbeeld als vandaag kan ik niet omschrijven. Nu wint Ajax met 2 vingers in de neus, maar wat als het 1-1 was geworden.

Oefenpot. Meer is er niks te zeggen. Ajax kon makkelijk op vijftig procent spelen. Tegen Frankfurt en Hertha waren de jongens scherper dan nu. Je kan dan eisen dat men 8-0 of zo maakt, maar we spelen pas in ronde twee. Ten Hag heeft vandaag weer de mogelijkheid gehad om Labyad op negen te zetten. Tenslotte zal Tadic wel weer die plek krijgen, maar tegen zwakke clubs als Sparta en RKC kan je je nu permitteren om Zacharia te laten starten. Beste man was Kudus. Pittig ventje. Sterk als een beer. In de CL zal hij echt getest gaan worden. In het algemeen kunnen we hier niks mee, RKC was vandaag een KKD opponent. Ohh, en Nijhuis, echt laat die vent stoppen met fluiten. Laat hem lekker wekelijks bij Derksen op schoot zitten. Ik wil hem niet meer als scheidsrechter bij Ajax zien.

Eth heeft vaker experimenten maar het labyad en promes project kan nu al als niet geslaagd beschouwd worden. Ze missen allebei de kwaliteiten voor die posities.

Die Nijhuis had vandaag beter vanaf de zijkant kunnen fluiten. Dan had hij niet iedere keer helemaal naar dat scherm toe hoeven lopen...

Kudus, dat is samen met Gravenberg en Unuvar de grootste talenten op de Nederlandse velden. Wat deed ie het goed zeg! Volgens mij komt er überhaupt geen talent zo dicht in de buurt als zijn potentie ( samen met Ünuvar).

20 september 2020 om 19:35

Toevallig supporter van Ajax? 3 spelers noemen die ook nog allemaal van Ajax zijn. Geen van de 3 heeft die status die jij noemt. Het kan natuurlijk nog wel komen..

20 september 2020 om 19:42

Ihataren en Gravenberch zijn wat mij betreft toch echt wel de grootste talenten (tieners) van de Nederlandse velden. Daar kun jij natuurlijk anders over denken. Kudus valt nog weinig over te zeggen daar hij nog niet echt getest is. Unuvar is voorlopig nog niet aan de orde.

Ben niet echt blij. Dit had gewoon in de dubbele cijfers moeten eindigen. Met zo'n wedstrijd kun je namelijk er direct voor zorgen dat je wat er ook gebeurt nooit gaat verliezen op basis van doelsaldo.

Ik vond dat Ajax te veel de rem er op had. Dit had een grote uitslag moeten zijn. Te laag tempo. Niet scherp etc. Leek wel of ze woensdag een CL wedstrijd hebben. Desondanks mn de aanwinsten lieten leuke dingen zien al vertragen ze ook wel weer. Als ik Ten Hag was zou ik nog niet zo tevreden zijn met deze pot.

Toch moet je dit RKC oprollen met 8-0.Met meer drive en passie moet dat lukken. Even kijken wat ze doen met tegenstanders die wel vechten voor elke bal.

20 september 2020 om 19:59

Lang, Traoré, Dest, Hunt en Neres vielen in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper60
D. BlindVerdediger61
AntonyAanvaller64
Q. PromesAanvaller61
D. TadićAanvaller64
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren