‘Hij was duurder dan Ronaldo en daardoor dacht men ook dat hij beter was’

Donderdag, 17 september 2020 om

Gareth Bale lijkt zijn laatste wedstrijd voor Real Madrid te hebben gespeeld. De aanvaller uit Wales staat volgens verschillende buitenlandse media namelijk voor een terugkeer bij Tottenham Hotspur, de club die hem in 2013 voor honderd miljoen euro aan de Koninklijke verkocht. Ramón Calderón, voormalig voorzitter van Real, laat zijn licht schijnen over de zeven seizoenen van Bale in dienst van de Spaanse grootmacht.

"Het is vooral jammer dat Bale gaat vertrekken", zo verzucht Calderón in een interview met de Daily Star. "Bale had destijds echt het nadeel dat Real meer voor hem had betaald dan voor Cristiano Ronaldo (94 miljoen euro in 2009, red.). Hierdoor lagen zijn prestaties constant onder een vergrootglas. Men dacht echt dat hij beter zou zijn dan Ronaldo. Bale had tevens de pech dat verschillende blessures hem flink parten hebben gespeeld."

‘Real Madrid gaat akkoord en blijft Gareth Bale miljoenen doorbetalen’

Het huwelijk tussen Real Madrid en Gareth Bale komt snel ten einde.Lees artikel

"Het komt regelmatig voor dat een speler na een transfer van de ene naar de andere club lang niet meer zo succesvol is", vervolgt Calderón zijn terugblik. "Ik weet het niet, maar het aantrekken van Bale is wat mij betreft geen doorslaand succes geweest voor Real. Dat is vooral heel erg jammer, want Bale is zonder meer een speler met veel kwaliteiten." De oud-preses denkt niet dat de deal met Tottenham alsnog mislukt "Ik zie dat wel lukken. Op 31-jarige leeftijd is het voor Bale van cruciaal belang dat hij in een topcompetitie actief blijft. Ik denk dat hij weer belangrijk wil worden gevonden."

"Het lijkt mij voor alle betrokken partijen de beste oplossing. Tottenham mag zich gelukkig prijzen met een speler van het niveau van Bale. De supporters daar houden nog steeds van hem, waardoor het juiste moment voor een terugkeer lijkt te zijn aangebroken", zo besluit Calderón zijn relaas. Volgens de Daily Mail staat Bale voor een verhuurperiode bij the Spurs, die voor de deal 14,25 miljoen euro overmaken naar Real. De BBC voegt daaraan toe dat de aanvaller vrijdag naar Londen vliegt om de overeenkomst met Tottenham definitief te maken. Hangende de gesprekken tussen beide clubs traint Bale apart van de groep, zo klinkt het.


Poll

Gareth Bale doet er goed aan om Real Madrid te verlaten


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door fr_jc)

Ik heb nog nooit iemand Bale beter dan Ronaldo zien noemen. En geen succes? Gewoon bslissend geweest in 2 CL-finales en prima statistieken voor een winger. En bedragen van transfers worden met de jaar hoger (nu niet dan door corona). Moet Neymar 2x zo goed presteren als Ronaldo omdat die 2x so duur is?

17 september 2020 om 14:58

Jay / Ja je hebt gelijk hoor, maar Neymar betrof geen transfer, hij kocht zelf zijn contract af, dat is wel wat anders. Ik vond Bale ook best wel succesvol, maar we kunnen allemaal stellen dat zodra Cristiano weg was, Bale wegzakte alsof ie in het drijfzand stond

17 september 2020 om 15:02

Je kunt blijven herhalen dat Bale slechter ging spelen toen Cristiano vertrok, zodat je daar later op terug kunt vallen, maar je kunt beter wat kritischer zijn op Zidane die geen beroep deed op Bale terwijl hij hem makkelijk in had kunnen passen. Het lag niet aan het vertrek van Cristiano dat Bale minder ging spelen, het lag aan hoe hij behandeld is door Zidane. Maar goed, het komt wel vaker voor dat supporters een verhaal de wereld in slingeren in een poging hun club of de huidige medewerkers buiten schot te houden.

17 september 2020 om 15:04

Dat was slechts op papier iets anders. In het echt was Neymar natuurlijk gewoon een transfer.

17 september 2020 om 15:11

Nu slinger jij toch gewoon een verhaal de wereld in hoor. Bale kreeg volop de kans na het vertrek na Ronaldo door Lopetegui, maar hij raakte nog maar eens geblesseerd. Uiteindelijk werd Lopetegui dan ook snel ontslagen en zelfs daarna kreeg bale nog veel kansen onder Zidane (dit seizoen was hij tot de winterstop 1 van de meest gebruikte veldspelers als ik het goed heb). Alleen grijpt hij die al twee jaar niet. Maar dan ligt het toch aan Zidane?

17 september 2020 om 15:16

Nee hoor Samcro, Bale was ook wisselvallig onder Solari. Trouwens, het is toch geen slecht argument om te zeggen dat Bale minder goed ging spelen toen Ronaldo weg ging? Met Ronaldo erbij ging tegenstanders toch meer hem dekken waardoor Bale wat vrijer kom spelen. Toen Ronaldo weg was moest hij het ineens doen.

17 september 2020 om 15:38

Ik hoef niet per se een kant te kiezen hier, maar ik denk dat we allemaal hebben kunnen zien hoe Madrid/zidane met Bale omgegaan zijn. Dat heeft niet alleen met speelminuten te maken natuurlijk. Laten we aub ook niet doen alsof alles wat in de media kwam over hem de waarheid was, dat zou erg naief zijn imo. Toen Bale uiteindelijk duidelijk werd dat hij niet voor vol aangezien werd heeft hij er zelf idd ook niets meer aan gedaan om in een goed blaadje te komen, maar er wordt nu vooral gedaan alsof alles altijd aan Bale gelegen heeft. De waarheid zal ergens in het midden liggen en ik hoop voor die jongen dat hij het plezier in het spel weer terug kan vinden....ik zal iig niet voor hem juichen bij zijn nieuwe club.

17 september 2020 om 16:13

@Samcro Helemaal mee eens dat het helemaal niet allemaal de fout is van Bale, ik vind alleen niet dat je de fout bij Zidane neer kan leggen, hij stelde Bale inderdaad vaak genoeg niet op maar hij heeft hem vaak genoeg de kansen gegeven maar gezien de selectiekeuzes en de successen die Zidane hiermee heeft behaald kun je moeilijk zeggen dat hij Bale had moeten opstellen. Ik denk dat je soms moet accepteren dat er op een bepaald moment geen goede match meer is, wat je Real kan verwijten is dat ze met dat vette contract Bale een gouden kooi hebben gegeven en hem de gelegenheid hebben geboden de sleutel weg te gooien, met zo'n jaarsalaris kun je niemand verwijten kieskeurig te zijn.

17 september 2020 om 22:50

Ja indd deze man kletst maar wat. Bale geen succes noemen.. dan heb je echt in een grot geleefd.

Nette woorden van Calderon, een man die sowieso niet vaak op narigheden te betrappen valt. Als Real-fan ben ik blij dat Bale verdwijnt en waag ik te betwijfelen dat ie nog echt een ziek niveau gaat aantikken in Londen maar we gaan het vanzelf zien. Blij dat er in ieder geval een oplossing is gevonden waar iedereen (min of meer) tevreden mee is

Geen succesverhaal, wel twee CL-finales beslist, volgens mij klopt in die combinatie iets niet.

17 september 2020 om 14:49

dat heeft hij knap gedaan idd. hij was alleen vaker geblesseerd als fit. niet zijn fout maar voor Real was dat wel een probleem natuurlijk voor zo een dure speler met zo een dik salaris

17 september 2020 om 14:57

Japie/ Idd, en als hij er gewoon iedere week zou staan dan hadden we ook geen probleem gehad met zijn salaris, maar nu zie je hem op social media pronken dat hij aan het golfen is terwijl Florentino iedere week een paar ton kon overmaken, dat deed pijn bij de Madridistas.

17 september 2020 om 14:54

Nee, geen “doorslaand succes”. En daar heeft hij toch een punt?

17 september 2020 om 15:05

Lierse. 4x CL, 2x Spaans kampioen, 1x Copa, 1x Spaanse super cup, 4x WK voor clubs, 3x UEFA super cup, waarin hij zeker een groot aandeel in heeft gehad, behalve het laatste kampioensschap, al heeft hij ook voor wat punten gezorgd aan het begin en dan zeg jij dat hij geen doorslaand succes was? Had hij dan 3x de treble moeten winnen en alles zelf moeten scoren om een doorslaand succes te zijn?

17 september 2020 om 15:08

Zijn einde bij de club maakt zijn passage toch geen doorslaand succes? En daarnaast is het al twee jaar minder goed tot zelfs slecht. Bij een doorslaand succes denk ik aan mannen als Ronaldo of Ramos, niet meteen aan bale.

17 september 2020 om 15:44

Euh. Waarom niet? Frank de Boer verliet Ajax op een van de meest beschamende manier die je je in de sport kan bedenken. Wil dat zeggen dat zijn algehele carriére bij Ajax geen doorslaand succes is met 4 kampioenschappen die hij behaalde met redelijk matige selecties? Dat Bale zijn einde bij Real niet mooi is, wil niet zeggen dat hij geen doorslaand succes was. Heeft gewoon zijn aandeel gehad in de gewonnen prijzen.

17 september 2020 om 16:24

Nee precies. Natuurlijk is Ronaldo beter, maar Bale heeft het echt niet slecht gedaan bij Real, heeft net als een Robben gewoon pech met blessures. Wel stond Bale er altijd in finales, dat deed ie veel beter dan Ronaldo. Jammer dat Bale alleen niet zo consistent was.

ik vond Bale een fenomenale speler bij de Spurs maar ik denk echt niet dat er heel veel mensen zijn geweest die hem hoger inschatte als Ronaldo

Mocht er iemand zijn die dacht dat Bale beter was dan Ronaldo dan moeten ze diegene laten opnemen.

Bale komt niet eens in de buurt van een Cristiano Ronaldo, zover is duidelijk. Ik weet nog wel dat hij in 2013 met veel bombarie naar Real Madrid kwam, een hele grote transfer, die zo rond de 97 miljoen uitpakte, 6 miljoen maar dan wat Cristiano ons kostte, en de hele wereld destijds schreeuwde moord en brand, want dit zou de markt helemaal kapot maken... lol, even later zie je Mbappe 160, Coutinho 155 en Dembele 145 miljoen alsof het niets is, nu ook Griezman voor 120, en niemand die er ook maar iets over zegt meer

17 september 2020 om 14:58

Nou dan heb je de Barcelona supporters niet gehoord, die schreeuwen moord en brand over wanbeleid over die peperdure transfers van Dembele, Coutinho, De Jong en Griezmann.

17 september 2020 om 15:18

Alleen omdat ze niet naar dat prijskaartje presteren.

17 september 2020 om 15:32

Tsja, maar dat is met Bale niet anders natuurlijk.

17 september 2020 om 19:35

4 Cl's, 4x WK voor club's 2x Spaans kampioen, 1x Copa, 1x Spaanse super cup, , nee Hangover, Bale heeft niet naar zijn prijskaartje gepresteerd bij Real.....

17 september 2020 om 21:08

Haha nee Bale is zijn transfersom absoluut waard geweest, maar op het moment is hij toch wel behoorlijk overbetaald.

17 september 2020 om 15:01

Zelfs transfer van Cristiano Ronaldo naar Real Madrid waren er zelfs politiek die ermee bemoeide, hele wereld overstuur... Nou hoor je niks over bedragen voor zulke modale spelers die gewoon 150 miljoen kosten, bizar ...

17 september 2020 om 15:06

Dan zou ik maar wat meer lezen Aqua.

Ik denk dat elke Madridista Bale waardeert wordt voor de klasse die hij toonde in de eerste 2 a 3 seizoenen. De beste man heeft in 240 wedstrijden dik 100 doelpunten gemaakt.als je in ogenschouw neemt dat hij de afgelopen 2 seizoenen nauwelijks gespeeld en heeft en nog minder doelpunten heeft gemaakt, heeft hij t gewoon goed gedaan.wat alleen wel zo is, je moet verdomme heel ver gaan wil je zulke cijfers kunnen overleggen en nog verguisd worden. Zijn inzet de afgelopen 2 seizoenen hebben gemaakt dat hij persona non grata is geworden, terwijl hij bizar goede cijfers kan overleggen.het lijkt erop dat niet alleen Madridistas hem liever kwijt dan rijk zijn, terwijl heel veel supporters van andere clubs hem niet willen zien komen. Dit alles doordat hij er als een zoutzak bij loopt.

Niemand vond Bale ooit beter dan Ronaldo, maar de hoop destijds was natuurlijk wel dat tegen de tijd dat Ronaldo aan zijn vertrek/pensioen toe zou zijn, dat Bale zijn opvolger zou kunnen worden. Maar Ronaldo is op zijn 35e nog superfit, en Bale bleek van glas te zijn. Mij interesseert die hele dramaqueen soap over geld en respect me weinig, ik hoop gewoon dat Bale ergens weer gaat spelen, Madrid, Londen of waar dan ook. Tis toch zonde, dat soort voetballers op de tribune of in de revalidatie.

17 september 2020 om 15:11

Idd, dat precies. Helaas is dat niet gelukt. Blessures, misschien voelde hij nog meer druk, lastig. Hij heeft afgelopen 2 jaar helaas toch niet veel meer laten zien, ook erg inspiratieloos geweest. Maar hem geen succes noemen dan snappen mensen er weinig van. Hij was onder BBC top, sloopte barca in de finale copa, Bayern in de CL, 2x belangrijk in CL finales. Tsja zijn cijfers zijn ook gewoon prima geweest dus daar lag het niet aan. Helaas was het nu wel klaar en is het het beste dat ze beide uit elkaar gaan. Het werd toch vervelend maar gun hem alle succes bij Spurs.

Je moet Bale ook niet vergelijken met Ronaldo, want iedereen in de clubhistorie heeft het minder goed gedaan dan Ronaldo. Bale heeft meer goals dan R9 (vanaf de flank nota bene), meer assists dan David Beckham en goalbijdrages in maar liefst 9 finales gegeven. Terwijl hij nu al 2 jaar op de bank chillt, dus in best nog wel korte tijd geflikt ook. Bij elke club zou je dan normaal gesproken een living legend zijn, maar zo zal Bale Real nu niet gaan verlaten.

Wie is men? Welke clown beoordeeld puur op bedrag. Als ik dadelijk 100 miljoen aan een speler van keuken kampioen divisie geef maakt dat hem beter dan ronaldo dan? Deze gozer is voormalig president van real madrid. Vraag mij af of die figuren aan kop daadwerkelijk ook maar iets van voetbal snappen

Hij is natuurlijk geen Antony of Neres, maar het is best een aardige winger en ik denk dat hij bij Tottenham wel weer in vorm komt.

Tottenham gaat echt spijt krijgen van deze transfer. Ze hebben nog een selectie waar ik mn vraagtekens over heb. Ploegen als Arsenal Chelsea City doen toch betere aankopen. Bale heeft a een tijdje geen niveau gehaald en dit gaat ook nog eens ten koste van Bergwijn.

Het verhaal van Bale bij Real is echt apart. Je kan een goed deel schrijven, maar even goed een slechte. Zijn laatste drie seizoenen waren echt gewoon een aanvulling en hij bleef gewoon bij de club omdat het heel lastig is om afscheid te nemen van zulk dik contract. Het is altijd makkelijker oordelen voor ons als mensen die het van buitenaf beschouwen, maar wij hebben geen flauw idee. Weet wel niet of hij terug op zijn oude niveau kan terugkomen in Engeland, want op de flanken zal ie toch zijn snelheid nodig hebben. En als ik naar zijn laatste wedstrijden in Spanje heb gekeken heeft ie enorm veel ingeboet aan zijn acceleratie.

Toendertijd ook een beetje een overbodige aankoop. Bale speelde bij tottenham over de hele linkerkant en bij real was hij in 1 keer rechtsbuiten. Natuurlijk ook omdat Ronaldo vanaf links kwam maar waarom koop je hem dan. Doet overigens niks af aan de kwaliteiten van bale

Wat ik onbegrijpelijk vind is dat hij bij Real nooit op zijn favoriete positie heeft mogen spelen waar hij bij de Spurs zo goed speelde, echt onbegrijpelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4250 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Cádiz142
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller61
L. JovićAanvaller30
RodrygoAanvaller30
T. CourtoisKeeper60
M. DíazAanvaller00
A. LuninKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

755 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren