Barcelona gewaarschuwd inzake kwestie-Depay: ‘Nee, nee, echt niet’

Woensdag, 16 september 2020 om

De transfer van Memphis Depay naar Barcelona laat nog even op zich wachten. De strenge regels van de Spaanse voetbalbond staan namelijk niet toe dat de aanvaller van Olympique Lyon gelijk al de overstap maakt richting de Catalaanse grootmacht. Clubs uit LaLiga mogen niet meer uitgeven dan dat er binnenkomt en een geautomatiseerd systeem controleert of men zich op het hoogste niveau aan de regels houdt.

Joris Evers, hoofd communicatie van La Liga, verduidelijkt één en ander in gesprek met de NOS. "Wij hebben een financieel controlesysteem dat verder gaat dan het Financial Fair Play (FFP) van de UEFA. Daar kijkt men pas achteraf naar het financiële beleid van een club. Wij doen dat aan de voorkant. Vanaf de start van het seizoen al." Bij de start van het nieuwe seizoen krijgen alle Spaanse clubs een digitaal overzicht aangeleverd. "Clubs loggen in en zien direct de pot met geld die zij mogen besteden aan spelers en stafleden. Hoe hoog of laag dat bedrag is, heeft te maken met de bedrijfsresultaten over de afgelopen vijf jaar."

"Wanneer een speler aangetrokken wordt, moet een club alle details invoeren in het systeem en zien ze automatisch hoeveel er nog over is van het spelersbudget", voegt Evers daaraan toe. De cijfers voor dit seizoen zijn nog niet openbaar gemaakt, maar de verwachting is dat Barcelona niet veel te besteden zal hebben. De Catalanen gaven in de jaargang 2019/20 maar liefst 656 miljoen euro uit. De uitgaven in het Camp Nou zijn sowieso exorbitant te noemen. Op jaarbasis is men een half miljard euro aan salarissen kwijt, terwijl daarnaast in vier seizoenen tijd circa negenhonderd miljoen euro werd gespendeerd aan nieuwe spelers.

Spaanse bond houdt transfer Depay naar Barcelona voorlopig tegen

De miljoenentransfer laat voorlopig op zich wachten.Lees artikel

De coronacrisis heeft eveneens gevolgen voor Barcelona op financieel gebied. De inkomsten liepen met dertig procent terug, wat neerkomt op een bedrag van driehonderd miljoen euro. Mede hierdoor kregen de spelers van de A-selectie het verzoek om tijdelijk zeventig procent van het salaris in te leveren. Al met al is het aantrekken van Depay, voor wie dertig miljoen euro moet worden overgemaakt naar Lyon, nog een hele klus. "Er moeten eerst spelers weg", zei Ronald Koeman bij FOX Sports. Alle clubs in LaLiga zijn de afgelopen maanden financieel geholpen door de staat. De afspraak is daarbij gemaakt dat een transfer pas mag worden afgerond als daar honderd procent extra inkomsten tegenover staan. Omdat Depay Barcelona dertig miljoen euro kost, moet de club op papier aantonen dat het zestig miljoen euro heeft ontvangen. Pas dan mag er dertig miljoen euro worden uitgegeven op de transfermarkt.

Evers benadrukt dat de controle streng is en dat de Spaanse clubs niet hoeven te rekenen op coulance vanwege de aanhoudende coronacrisis. "Nee", benadrukt de Nederlandse bestuurder, die de clubs gelijk waarschuwt inzake eventuele creatieve oplossingen om de regels te omzeilen. "Nee, nee, echt niet. Als ze dat doen, hebben onze analisten dat zo door." De communicatiemanager van LaLiga drukt de Spaanse clubs op het hart om naar gerichte oplossingen te zoeken. "Besef goed. Dit is door de clubs zelf bedacht als een reactie op een periode waarin salarissen niet meer konden worden uitbetaald en grote beloftes niet werden nageleefd. Niemand wil ooit meer terug naar die situatie."Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door heidihallo)

Joris Evers? Is een Nederlander de hoofd communicatie van de Laliga? Netjes! Dat potje waar hij het over heeft bij barcelona staat nu op 0 als ik het goed heb... ik verwacht dat barcelona geen enkele transfer zal doen deze zomer, net als Real Madrid dus. By the way, als er mensen zijn die zich afvragen waarom de Spaanse Laliga zo boven op de financiele kant van de clubs zit : met name voor grote clubs maar dit geldt gewoon voor alle clubs, zolang men hun stadion niet kan uitverkopen mag en kan je geen risico's nemen, daarnaast hebben de Spaanse clubs ook staatssteun gehad, met als voorwaarde dat alle financien open moeten zijn

16 september 2020 om 17:29

Nou, Rakitic is weg. Vidal gaat weg. Als ze Suarez nu ook weten te slijten dan besparen ze een heleboel op salariskosten + misschien iets van transferinkomsten komen ze toch wel in de plus te staan en kunnen ze transfers doen. Bovendien kunnen ze het ook niet maken richting Koeman lijkt me. Een nieuwe trainer halen die moet renoveren, maar alleen spelers verkopen en er niets voor terug halen? Dat kan je niet maken.

16 september 2020 om 17:45

Wat je bespaard is mooi voor jaarbasis maar dat betekent niet dat ze dat direct aan inkomsten binnen krijgen. Als je ziet dat Rakitic, Vidal en Suarez voor Beverwijk prijzen verkocht mogen worden dan kan je al een simpel rekensommetje maken natuurlijk. Daarnaast is Koeman slim genoeg om te weten waaraan hij begon dus die vlieger gaat ook al niet op. Renoveren kan op verschillende manieren en dat betekent niet dat je per se spelers moet kopen toch? Het kan ook betekenen dat je uitgerangeerde spelers in ieder geval van de hand doet en eigen talentvolle jeugd daarvoor in de plaats zet. Uiteraard moet je je doelstellingen daar ook op afstemmen. Dus ja voor het kampioenschap gaan uiteraard, maar in Europa mogen ze die verwachtingen drastisch temperen. Daarnaast zijn er al 2 nieuwe spelers voor komend seizoen aangetrokken in de vorm van Pedri en Trincao en dat zijn echt jongens die als ze hun niveau aantikken, ze heel dicht tegen de basis aan kunnen gaan zitten. Dembele kan je trouwens ook als een aankoop zien aangezien die gozer barst van het talent maar tot nu toe ongelukkig is met blessures. Voor hem geldt wel dat het 5 voor 12 is neem ik aan. Als hij dit seizoen het niet laat zien of weer langdurig eruit ligt, dan is het gewoon einde oefening. Tevens verwacht ik dat Todibo en Araujo serieuze kansen krijgen vooral als er niemand meer gekocht kan worden, waar het dus op lijkt.

16 september 2020 om 17:50

Volgens mij betekent dit systeem (zo interpreteer ik de woorden van deze evers in ieder geval) dat bij besparingen (ook in loon) je in de plus komt en dus meer mag uitgeven. Je hebt gelijk dat waarschijnlijk geen torenhoge transferinkomsten krijgen voor de te lozen spelers, maar die hebben wel allemaal schrikbarend hoge salarissen. Als ze daarvan afkomen, komt er toch flink wat te besteden geld bij lijkt me.

16 september 2020 om 17:52

Heidihallo Als, als.. Voorlopig zijn Vidal en Suarez nog niet weg, dus laten we ons houden bij wat concreet is? En Koeman wist waar hij in is gestapt, dus iets niet kunnen maken is naar mijn mening ook onzin toch?

16 september 2020 om 17:57

Ja als. Zeker als. Lees jij de nieuwberichten niet? Goede kans dat in ieder geval Vidal vertrekt, maar Suarez gaat ook niet blijven. Denk jij van wel dan? Misschien vertekt Messi nog wel. En dan is het wel heel vreemd om als nieuwe trainer niets te mogen investeren. Daar zullen vast afspraken over zijn gemaakt tussen Koeman en Barcelona. Koeman is ook niet gek. Ook al is zijn droomclub Barcelona, alleen maar verkopen en niets mogen investeren bij een onlangs gevallen topclub, daar stapt Koeman dan toch ook niet in als hij ook een EK en WK met Oranje had kunnen spelen. Zo dom schat ik Koeman niet in. Die stond altijd bekend om zijn goede instapmomenten als trainer. Nou, als het beeld is zoals jij schetst is dit dan wel een heel slecht instapmoment. Past totaal niet bij de trainer Koeman.

16 september 2020 om 18:02

Garrin/ Hahaha Beverwijk prijzen, lmao. Ja je hebt gelijk, en daarnaast denkt Heidi dat als je verkoopt het zelfde bedrag mag terugkopen maar als je zeg maar voor 50 verkoopt mag je voor 25 kopen, en Suarez Vidal en Rakitic gaan idd niets opleveren, en loonkosten besparen geldt volgens mij niet als inkomsten maar als een besparing, twee verschillende dingen

16 september 2020 om 18:23

Misschien ken jij het systeem beter. Ik ken het niet, maar lees erover in dit artikel. En als ze een nieuwe aankoop doen zullen ze dus naar wat ik begrijp het transferbedrag moeten invoeren plus de loonkosten. En dan komt eruit over je nog over hebt dat je mag besteden. Nou, dan lijkt me ook dat je bij een uitgaande transfer de transferinkomsten moet opgeven en er wordt gekeken hoeveel loon je dat bespaard. en dan kot er weer een bedrag uit.

16 september 2020 om 19:00

Garrincha10 helder verhaal, ze moeten creatief zijn. Pjanic vergat je nog, natuurlijk goede kracht die erbij is gekomen. Maar geef de jonkies en spelers die tegen de basis aan zitten maar kansen ja. Een zak geld maakt geen goals zei iemand, er moet een klik en teamspirit ontstaan waarbij er voor elkaar gevochten wordt. Je blijft genoeg spelers hebben die iets moois kunnen doen. Als die combinatie ontstaat dan kun je het gewoon uitstekend doen denk ik

16 september 2020 om 19:26

Jaartje zonder aankopen is echt geen drama hoor. Als Chelsea het kan opvangen met jeugd, moet Barça dat met La Masia ook kunnen. Helemaal als ze dan volgend jaar ook zo'n window hebben als Chelsea nu heeft. Maar zeker Barça zou dit moeten kunnen opvangen. Krijgen ze er ook nog meteen wat identiteit mee terug...

16 september 2020 om 23:35

Inderdaad maar zoals ik zei de doelstellingen moeten aangepast worden vooral Europees gezien. In La Liga kun je met deze selectie echt wel uitspreken voor de titel en copa te gaan. Maar de CL is hele andere koek. Ik zou eerlijk zijn en met de kwartfinale zou Barca al tevreden moeten zijn. Er zijn gewoon teams die overduidelijk sterker en beter zijn. Supporters moeten mindere tijden ook accepteren en niet verwend doen. Supporter ben je ook in mindere tijden. Dat tijdperk van 2008-2012 en 2014-2016 moet men uit hun hoofd zetten. Vooral Guardiola era gaat nooit meer meer gebeuren. En een combi als MSN dat zowel individueel en als trio alles en iedereen aan gort spelen, zie in ook niet gauw meer gebeuren.

16 september 2020 om 17:53

Naar mijn mening kunnen Piqué en Busquets niet meer mee met het moderne voetbal (zie Bayern). Ik zou graag Todibo/Araujo/E.Garcia op de plek van Piqué inbrengen. En naast Frenkie eventueel Pjanic/Puig

16 september 2020 om 18:00

Tja, kijk met Messi en Suarez in je team die totaal geen verdedigende arbeid leveren kun je goochelen met opstellingen wat je wilt, tegen een serieuze tegenstander a la Bayern Munchen zul je dan altijd het onderspit delven.

16 september 2020 om 18:12

Mee eens, zou Suarez ook niet meer opstellen. Ik zou Messi achter Griezmann zetten en bij balverlies dat Griezmann teruggaat om mee te verdedigen ipv Messi. Een speler van Messi z’n kwaliteiten moet je gebruiken ondanks dat hij vrijwel niet meeverdedigt.

16 september 2020 om 18:30

Ik zou Messi achter Depay zetten. Messi een vrije rol. En veel beweging achter Depay met Messi en Griezman en eventueel Fati of die Trincao (kan ik niet over oordelen) en die dan lekker laten switchen.

16 september 2020 om 19:28

Dat gaat ook niet werken, Heidi. Griezmann is niet de speler om én voor Messi te staan in de aanval én achter hem te staan in de verdediging. Dan kan die zich kapot rennen, en dat soort speler is hij niet.

16 september 2020 om 19:32

Verkopen dan, die Griezman. Nog meer geld vrij. De klik met Messi is er toch al niet

Gaat nergens meer over met die tegenstrijdige berichtgeving. Journalisten zijn echt een grap van zichzelf aan het maken in het algemeen. Niet alleen in de voetbalwereld. Belachelijk onbetrouwbaar. Zo lang ze maar als eerste met het nieuws komen.

16 september 2020 om 17:27

Heeft meer met de bedrijven/conglomeraten te maken die kranten of nieuwssites beheren. Dat soort bedrijven zien geen waarde in een goed verhaal, maar zien waarde in het publiek dat hun site bezoekt en zo weer inkomsten genereert door middel van advertenties. Is een probleem wat lastig op te lossen is want je wil niet te veel overheidsbemoeienis in je pers maar aan de andere kant is het duidelijk dat het op deze manier niet verder kan.

16 september 2020 om 17:55

@skeuomorf Mee eens. Maar dat is toch ook eigenlijk een triest gegeven?

Denk dat de bond Barcelona hier een grote dienst bewijst. Laat Depay lekker helemaal het mannetje zijn bij een middenmoter/subtopper maar voor de top komt hij zwaar tekort.

16 september 2020 om 17:31

Zwaar tekort nog wel? Ik begin steeds meer te denken dat Depay smeuige kiekjes heeft van Ronald Koeman waarmee hij hem loopt te chanteren.

16 september 2020 om 17:46

Mwa zwaar te kort niet maar je kunt toch moeilijk beweren dat die meekan met de absolute top?

16 september 2020 om 17:53

Nou, dat weet niemand. Bij Man Utd mislukt, maar toen was hij nog jong en dat is wel een tijdje gelden. Bij Lyon en Oranje toch echt laten zien dat hij een niveautje hoger kan en tegen die absolute top aanschurkt. Of hij het zal gaan redden bij een club als Barcelona (mocht de transfer doorgaan) durf ik mijn hand niet voor in het vuur te steken. Maar zo vreemd zou dat gezien zijn laatste seizoenen toch ook weer niet zijn. Hij heeft teveel indruk gemaakt om hij bij voorbaat al af te schrijven of kansloos te bestempelen. Waar slaat dat eigenlijk op? Je kunt je verwachting uitspreken vooraf, maar vooraf zo stellig zijn...

16 september 2020 om 17:54

Vergelijk hem eens met de spitsen van andere topclubs: Benzema, Lewandowski, Mbappe, Firmino, Ronaldo etc. zijn toch veel meer het niveau dat een topclub moet nastreven.

16 september 2020 om 18:00

@heidihallo Ik denk dat je daar de spijker op zijn kop slaat. Lyon en Oranje (laten we wel realistisch blijven) zijn geen top. Man U, Barca, Bayern, City, Juventus, PSG zijn gewoon top. Tot nu toe heeft hij laten zien dat hij het bij de niet top prima doet, maar bij de top niet. Nu wil ik niet zeggen dat hij niet kan slagen bij Barca, maar zijn verleden werkt wel iets tegen hem toch?

16 september 2020 om 18:36

Daar kunnen we natuurlijk pas oordelen als hij naar Barcelona gaat. In ieder geval is het Nederlands elftal weer een A-land. En opkomend. En daar is Memphis het mannetje die beslissend is. Ook tegen toplanden bewezen. Dus zijn verleden werkt niet tegen hem (of je moet hem gaan vastpinnen op zijn Man Utd-tijd). Hij heeft bewezen dat hij val onder de absolute top beslissend is. Hij kan een stap maken. En dan oordelen we daarna wel. Maar nu al van te voeren afschrijven is voor mij van de pot gerukt. Dan zouden alleen maar bewezen toppers naar topclubs kunnen en die worden ook ouder. Tijd voor de nieuwe generatie. Tijd voor Depay!

Wat een fantastisch systeem! Dit zouden ze in alle competities in mogen voeren wat mij betreft.

Ze hebben al 2 spelers weg gedaan vóór een appel en een ei 🙈 rakatic voor 500.000 ... zal dus shoppen worden in kkd ipv depay

Zwaar overschatte speler, zou hem niet eens bij Ajax willen. Maar dat heeft meer met zijn uitstraling te maken. Depay heet hij overigens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4918 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.Elche00
17.Sevilla00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
TrincãoAanvaller00
NetoKeeper00
L. MessiAanvaller00
L. SuárezAanvaller00
Jordi AlbaVerdediger00
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

810 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Olympique Lyon 4 4 1 0
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Indien Sergiño Dest, Max Aarons én Héctor Bellerín onhaalbaar blijken, haalt Barcelona een nieuwe rechtsback mogelijk uit de eigen gelederen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren