Van der Meijde wijst nieuwe bondscoach aan: ‘Hij kan het en wil het’

Maandag, 14 september 2020 om 10:58Justus Dingemanse • Laatste update: 10:53

Andy van der Meijde zit nooit om een mening verlegen en met de Eredivisie die weer begint, ging verslaggever Mounir Boualin bij hem langs om naar zijn mening te vragen over Ajax, Barcelona en het Nederlands elftal. Van der Meijde was duidelijk in zijn analyses en noemt het onder meer stom dat Mohamed Ihattaren geen minuten mocht maken in Oranje en heeft geen twijfels over de ideale nieuwe bondscoach.


Poll

Vind jij dat de KNVB Peter Bosz moet benaderen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door flamengobrasil)

De regels rondom het uitkomen voor een andere land is verandert. Voorheen was het zo dat als Ihattaren 1 minuut had gespeeld in een officiële interland hij als voetbal-Nederlander te boek stond. Nu moeten dat al 4 wedstrijden zijn. Behalve als die ene wedstrijd plaatsvindt op een eindronde van het EK of WK. Dus ook al had Ihattaren minuten gespeeld, dan nog had hij voor Marokko uit kunnen komen.

12 september 2020 om 12:13

Ja, maar als je hem nu al twee keer kort had laten invallen, had je hem de volgende interlandperiode kunnen vastleggen voor Oranje met nog twee invalbeurten. Nu stel je dat moment minimaal een interlandperiode uit, en heeft de Marokkaanse voetbalbond dus ook extra tijd om Mo te pamperen en te verleiden tot een switch.

12 september 2020 om 12:50

Hoe denk je dat Ihattaren zich voelt als hij 3 keer 2 minuten speelt? Neemt de bondcoach je dan heel serieus als speler? In beide wedstrijden was de stand er niet naar en als ik de PSV-supporters mag geloven, dan heeft Ihattaren ook geen heel goede voorbereiding achter de rug, dus invalbeurten zouden ook niet echt verdiend zijn.

12 september 2020 om 21:46

@Paul, Ihattaren is een speler die altijd wat kan forceren. Ook wanneer hij, zoals nu, een niet heel goede voorbereiding achter de rug heeft. Hij zou echt niet minder doen dan een Promes, vd Beek etc. in de wedstrijd tegen Italië.

14 september 2020 om 10:54

@airbags als een jochie van 18 die op dit moment zelfs bij zn eigen club niet speelt, nu alsnog voor Marokko zou kiezen omdat hij niet gespeeld heeft, dan moet hij lekker voor Marokko kiezen.die jongen heeft toch gewoon een bewuste keuze gemaakt, dan ga je een paar weken later toch niet weer wat anders zeggen.als hij nou over een paar jaar niet meer in beeld is bij Oranje, is het nog wat anders, maar nu...

14 september 2020 om 13:18

@ahmed: Promes en vd Beek hebben veel meer ervaring en wedstrijden op hoog (cl) niveau gespeeld dan Ihatarren. Bovendien speelde iedereen slecht tegen Italiã« en was het inbrengen van Ihattaren ook niet heel handig geweest, als hij het al verdient zou hebben. Bovendien zou ik als bondscoach niet snel iemand inbrengen die als een zoutzak op de bank zit.

12 september 2020 om 12:13

Er moet alleen wel 3 jaar tussen zitten

14 september 2020 om 12:12

De regel is overigens nog niet ingevoerd, wordt deze week over gestemd.

Helemaal niet stom. Het waren de wedstrijden niet naar om met debutanten te spelen. Komt vanzelf weer. Overigens kan Ihattaren met 1 wedstrijd in Oranje alsnog voor Marokko gaan spelen. Verder heeft hij een matige voorbereiding gespeeld, dus denk ik dat de vorm nog ontbreekt...

12 september 2020 om 12:21

Ik had Promes of vd Beek eraf gehaald voor Ihattaren. Maar uiteindelijk was Italië in vorm die avond. Oranje verre van.

12 september 2020 om 19:01

Promes werd verkeerd gebruikt. Ik ben van mening dat meerdere spelers het niet kan vinden met Dapay in de spits. Promes speelt graag in de diepte en dan moet je iemand opstellen die hem kan bedienen. Vd Beek is zeer afhankelijk van zijn medespelers, zijn probleem is dat de huidige Nederlandse elftal niet breed voetballen. bergwijn Depay Promes Wijnaldum lopen allemaal graag in de 16.Bij Ajax zag je dat Ziyech en Promes regelmatig aan de zijkanten staan opgesteld. Promes duikt pas als Ziyech aan de bal is.Ten Hag heeft het goed gezien en heeft hier gebruik van gemaakt.

12 september 2020 om 22:23

Of zou het kunnen dat ze dat doen doordat ten Hag hier tot in den treuren op traint

12 september 2020 om 12:29

Er moet drie jaar tussen zitten dat hij minder dan 3 interlands heeft gespeeld en het veranderen naar een ander land

14 september 2020 om 12:13

Die regel bestaat nog niet.

12 september 2020 om 13:04

Het waren juist wel de wedstrijden om hem een kans te geven. Het waren twee hopeloze wedstrijden waarin met name de aanvallers hevig door het ijs zakten. Memphis was sterk tegen Polen, maar mijn hemel wat waren Promes, Wijnaldum en Bergwijn slecht. Geen enkel talent had het slechter gedaan.

12 september 2020 om 13:14

eens met Sirius, de wedstrijd smeekte om een wissel. Had promes gewisseld voor Illataren of Wijnaldum naar het midden en donny eruit. Die raakte beide geen pepernoten

12 september 2020 om 13:17

Als een promes , vd beek , Veltman mogen spelen dan lijkt me dat iedereen kan spelen. Je hebt kwaliteit of niet en bij bovengenoemde spelers ontbreekt nogal het 1 en ander in mijn ogen.

14 september 2020 om 11:02

Dit zijn gewoon oefenwedstrijden he. Kijk hoe Italie gewisseld heeft van selectie met de twee wedstrijden. Kijk naar de selecties waar Duitsland en Spanje mee voor de dag kwamen.

14 september 2020 om 15:34

Dat heeft ook te maken met het feit dat veel spelers nog niet fit zijn en dat het een overvol programma wordt de komende pakweg twee jaar. Daar waar de Nations League vorig jaar toch wel een reden was om voluit te gaan, zal dat dit seizoen wat minder zijn vanwege het EK en de WK kwalificatie.

14 september 2020 om 16:19

Tja ik had deze editie van de Nations League gewoon geschrapt denk ik vanwege het aankomende EK, en toch al vele wedstrijden die in die korte tijd moeten worden afgewerkt door de clubs met Europese verplichtingen.

Ihattarren had het zeker niet minder gedaan dan promes tegen Italië. Wijnaldum op rw moeten we ook niet meer doen, en dat heeft niks met wijnaldum zijn niveau te maken maar dat is gewoon niet zijn positie meer.

13 september 2020 om 10:12

We moeten het hele systeem omgooien want met het huidige mareriaal zijn we kansloos tegen landen als italie duitsland en spanje... ik stel een 4411 systeem voor met 4 middenvelders op lijn en een snelle spit die weg gestoken kan worden voordeel van dit systeem is dat je geen opkomende backs nodig hebt die we aan de linkerkant totaal niet hebben. Cillessen de vrij van dijk de ligt ake ihatara de jong wijnaldum stengsDepay Malen

Ik begrijp die Hollanders hier eigenlijk niet Ihattaren heeft voor Nederland gekozen. Die gaat nu echt niet opeens terug komen op zijn beslissing en voor Marokko spelen. Met Harit( Schalke 04 ) Ziyech ( Chelsea FC ) Taarabt ( Benfica ) en Selim Amallah ( Standard Luik ). Heeft Marokko al genoeg van zulke type spelers lopen een goede spits is wat wij nodig hebben. Bovendien hoef ik hem ook niet meer bij Marokko te zien. Waar zijn jullie dan bang voor ik geloof niet dat Ihattaren ooit nog voor Marokko gaat spelen en het publiek hoeft hem al niet meer. Marokko doet het wel goed nu om talenten op jonge leeftijd al te benaderen. Soms grijp je dan ook een keer mis het zij zo.

12 september 2020 om 12:46

Laat Marokko als ze zo geweldig zijn hun eigen spelers zelf opleiden. Blij dat Mo voor zijn geboorteland gekozen heeft en het land dat hem opgeleid heeft. Kijk voor die spits eens in de geweldige jeugdopleiding van FC Marakesh.

12 september 2020 om 15:25

Beetje hypocriet hè als bijna het hele Nederlands elftal bestaat uit Surinamers en Antillianen.

12 september 2020 om 18:36

Vind ik echt een top idee! Nu we met top ideeën strooien denk eens aan deze: Laat baby's zelf bepalen waar ze geboren worden! On: Ik vind dit het grootste talent sinds Arjen Robben.. Hij komt er wel!

12 september 2020 om 21:42

Laat Nederland dan ook niet zo hypocriet zijn dan zouden die jongens sneller voor nl kiezen. Maar nee het is wel mocro maffia en Marokkanen probleem maar zodra ze een balletje kunnen trappen zijn het opeens Nederlanders en begrijpt niemand waarom ze zich Marokkaan voelen.

12 september 2020 om 22:39

Dan moet jij de defenitie van het woord hypocriet eens opzoeken JuventusPuglia, want al die Surinaamse jongens zijn ook hier geboren en zelf opgeleid, dus dan is er niks hypocriets wat Wouter zegt, maar juist exact dezelfde casus maar dan met een ander land (Suriname).

12 september 2020 om 22:45

Daarnaast zie ik niet precies wat er hypocriet is aan een Nationaal elftal met verschillende afkomsten. De meeste gasten zijn hier geboren en getogen en misschien 4 keer op vakantie naar het land van hun (voor)ouders geweest. Mogen zij zich dan geen Nederlanders voelen?

13 september 2020 om 10:35

@juventuspuglia Hoe kom je er nou weer bij dat het Nederlands elftal spelers gebruikt die in Suriname of op de Antillen opgeleid zijn? Het zijn Nederlanders, geboren en getogen in Nederland. Spreken dagelijks Nederlands, wonen en werken hier. Ze hebben de Nederlandse nationaliteit, ze hebben er geen tweede bij. Hun voorouders waren ook Nederlands, vele generaties terug. Dus echt helemaal niets hypocriets aan. Verdiep je er eerst eens in voordat je zomaar wat roept.

14 september 2020 om 12:27

En nog steeds worden ze allochtoon genoemd en moeten ze maar terug naar hun eigen land als ze het ergens niet over eens zijn. Geen fijn gevoel kan ik je zeggen

12 september 2020 om 13:00

Komt vooral doordat de zaak Ziyech ons nog op het netvlies gebrand staat. Het slaat in deze nergens op, de tijd van Ihattaren komt echt wel en hij heeft nu bij PSV een trainer waar hij enorm veel van kan leren.

12 september 2020 om 13:57

Slaat nergens op hoe Marokko dit al jaren doet. Successen hebben ze er ook niet mee geboekt. De enige Afrikaanse landen die echt succesvol zijngeweest op een WK zijn Kameroen en in mindere mate Nigeria en Ghana. Zij pakken dit toch ook niet op zo'n manier aan. Aan de andere kant maakt het me niet zo veel uit. Ik ben niet ontevreden dat spelers als Salomon Kalou en Douglas geen international van Oranje zijn geworden: spreken de taal slecht tot matig en zijn maar minimaal verbonden met Nederland. Is toch ook geen stijl?

12 september 2020 om 14:14

Het publiek hoeft hem al niet meer. Lekkere houding over een jongen van 18 die een moeilijke keuze moest maken. Vinden ze het zo moeilijk te begrijpen dat hij niet voor Marokko zou kiezen?ik zou ziyech ofzo graag nog in oranje verwelkomen als dat een optie was

12 september 2020 om 14:24

Adiltaarabtik ben Marokkaan en ben het helemaal niet eens met wat je zegt deze jong3n was zeker toevoeging voor Marokko geweest en heeft de potentie om beter te worden dan al deze spelers die jij noemt behalve zyech, en in Marokko baalde ze flink toen hij zijn keuze voor nl bekend maakte omdat elke land goeie voetballers wil. En ik ben vaak in Marokko, en hoe ze daar naar spelers hun keuze kijken uit eu landen is juist heel positief. Iedereen vind het jammer. Maar een een ek met Marokkaanse spelers is ook leuk zeggen ze altijd. We worden toch vertegenwoordigd en dat zegt dat marokaanse spelers goeie voetballers zijn en dat vinden ze het belangrijkste. Als je maar een goede voetballer bent en Marokkaans bent dan zullen ze van jou houden ongeacht onder welke vlag je speelt.die gedachte van ja f... hem want heeft voor nl gekozen heers hier in nl . Maar komt ook door media sinds zyech is het echt een hun en wij spel dat is niet goed en moet je niet aan mee willen doen Adil. Voetballers maken keuzes omdat ze denken dat dat het beste voor ze is. Meer niet En spits al nesry komt er aan let met maar op. Ik maak me druk om verdd bij Marokko aanvallend hebben we nooit echt problemen maar een goeie cvm en cv is probleem geworden . Benatia gestopt en el Ahmadi vind ik na wk heel matig

12 september 2020 om 17:06

Ik denk dat veel mensen de situatie rond Ziyech nog in het achterhoofd hebben. Talenten als Ihattaren zijn natuurlijk wel erg zeldzaam. Dat moet zich nog wel gaan vertalen in kwaliteit natuurlijk, maar hij is wel een erg groot talent. Zo'n jongen is voor iedere nationale bond interessant.

Stom dat hij word opgeroepen , zeer matige voorbereiding achter de rug en al 15 wedstrijden zonder goal of assist voor een speler die alleen maar aanvallend ingesteld is. Daarnaast ook nog eens te zwaar en niet fit , selecteren op basis van dubbelpaspoort gaat nergens over. Een speler moet het verdienen.

12 september 2020 om 12:53

Hij zit wel in een dipje lijkt. Misschien ongelukkig in Eindhoven. Hopelijk geen mentaal probleem. Het blijft een prachtige speler.

12 september 2020 om 12:55

Kan ook zijn om hem juist dat zetje te geven om weer zijn niveau te halen. Blijft een hele goede speler maar heeft nu het wel bekende talenten dip. Even door bijten en dan gaat hij gewoon weer.

12 september 2020 om 13:20

Helemaal niet stom dat hij was opgeroepen. Had juist zeker van waarde kunnen zijn als je het algemene wedstrijdbeeld zag. Of had jij Wijnaldum, Donny of promes erin gehouden? Die waren echt slecht. Goede voorbereiding zegt niet alles zo zie je maar weer.

12 september 2020 om 13:38

El Ghazi was net zo talentvol, heeft t volgens mij nog langer volgehouden om een bepaald niveau te laten zien. Ihataren moet t echt nog laten zien. Speelt soms nu al, alsof t al een gearriveerde speler is. En dat is hij echt nog niet. Ik ben t er wel mee eens dat hij t zeker beter had gedaan dan donny of promes. Wat ik me trouwens afvraag. Gelden deze regels nu ook voor El Ghazi... die heeft toch ook al zeker 3 jaar niet voor Nederland gespeeld en maar 1x mee gedaan. Zelfde geldt voor die ex barca speler. Die wilde ook graag weer voor Marokko uit komen.

12 september 2020 om 14:41

Ja maar dat is net alsof je tussen 2 vriendinnen moest kiezen en nadat die 1e die je hebt gekozen je na 3 dagen dumpte je toch na die andere wilt gaan. Wat denk je dat meeste vrouwen dan zeggen. En als die vrouw je dan toch neemt dan zal het he3l aqward zijn (in de kleedkamer)

12 september 2020 om 17:15

@barqa - El Ghazi speelde met 17 jaar in de jeugd bij Sparta Rotterdam. Niets ten nadele van El Ghazi hoor (die wat mij betreft ook weer opgeroepen mag worden), maar Ihattaren is wel een groter talent. Z'n rendement is nog niet zo indrukwekkend en hij speelt nog wat jeugdig (niet vreemd gezien z'n leeftijd), maar in statistieken komt die jongen toch veel bovendrijven en dat bij een Nederlandse topclub. Ik snap ook niet waarom El Ghazi momenteel geen kans krijgt in Oranje. Promes en Bergwijn zijn moeiteloos te vervangen gezien hun gebrek aan inbreng vooralsnog.

12 september 2020 om 17:09

Met 18 jaar een belangrijke kracht bij PSV zijn is toch wel een goed voorbeeld van jezelf bewijzen. Wat zijn de alternatieven dan? De rest is niet zozeer (veel) beter en we zijn momenteel nog erg krap in de aanvallers. Niet voor niets heeft Promes inmiddels al bijna 50 interlands achter z'n naam.

Ihattaren. Ik vindt hem voor een profspeler te dik. zoals hij op de bank zat in zn oranje broekje. dikke dijtjes, edele delen goed in beeld..... tsja dan heb ik liever een fittere speler in het team. Ik denk dat je in Oranje niet veel gaat hebben aan hem. De beste jongen heeft toch een flinke tegeslag gehad, en dat kan je schaden, dat verwerken is zooo moeilijk laat staan op de leeftijd die hij heeft.ik hoop dat hij er komt.0 0 0 dan had ik toch liever Ziyech gezien, eeuwig zonde.

12 september 2020 om 17:11

We hebben het over een 18-jarige speler die even te zwaar terugkomt na een lange vakantie vanwege de corona-pandemie. Dat gebeurt zo vaak en het zegt eigenlijk niet bijzonder veel. Hij moet nu gewoon even hard werken om weer helemaal fit te geraken en daar lijkt hij mee bezig.

12 september 2020 om 20:56

Oei, maar hij heeft wel een punt. Misschien even kopje thee drinken bij Robben. Exact tegenovergestelde: topsportmentaliteit

13 september 2020 om 01:02

Ja, want Robben zat met 18 jaar al overuren te draaien op het trainingscomplex en in de gym... Waar hebben we het over, die jongen is net 18 jaar en buiten z'n iets te zware terugkeer deze zomer blijkt uit niets dat die jongen geen topsportmentaliteit heeft. Robben werd pas volwassen in Engeland en toen was hij ruim 2 jaar ouder dan Ihattaren nu is.

14 september 2020 om 11:09

Robben verrichtte op 16-jarige leeftijd bij Groningen al meer trainingsarbeid dan het gros van zijn teamgenoten hoor. Altijd langer op het veld blijven... Werd vorige week nog bevestigd door zijn toenmalige trainers.

Je moet spelers niet inbrengen om ze vast te leggen. Alsie nu opeens toch voor Marokko kiest, moet ie dat lekker doen. Persoonlijk had ik hem tegen Italie welnwillen zien, waar we weinig te verliezen hadden. Tegen Polen met 1-0 zou ik het risico ook niet nemen. Hij krijgt zn kans echt wel, want zo'n creatieve speler missen we op het middenveld.

Lodeweges had hem gewoon moeten laten invallen. Het was ook nodig om een creatieve speler in te brengen. Maargoed Lodeweges is veels te behoudend. Hij heeft 11 vaste namen en 3 vaste wissel. Ruimte voor jong talent is er niet bij. Ze zitten voor de opvulling. Hij stelt liever een gevestigd speler op op een verkeerde positie dan een nieuweling laten starten Voorbeeld: Ake als linksback terwijl je Wijndal hebt en Wijnaldum als verkapte rechtsbuiten. Je weet dat de Jong de laatste 10 minuten wordt gebracht Je weet dat er een buitenspeler gewisseld gaat worden. (roulette tussen bergwijn, promes) Je weet dat er een middenvelder voor eenzelfde middenvelder gewisseld gaat worden (proper, de Roon, etc) Kortom; een nieuwe bondscoach moet ook de ballen hebben om iets anders te proberen. Anders kan ik het NL voor de aankomende 2 jaar al uitstippelen en EK voorspellen: Door in de groepsfase met minimaal verschil en de eerst volgende ronde liggen ze eruit.

Een baan in de Bundesliga is toch veel verdienstelijker dan Oranje? Hij is net zo lekker bezig. Neem dan gewoon van Gaal.

14 september 2020 om 15:12

@shadowplay, Koeman had toch ook 2x nee gezegd tegen Barcelona, terwijl dat veel verdienstelijker is dan Oranje? Het gaat om de eer en de prestige, daarbij staat een goed EK, altijd lekker op je cv.

Peter Bosz lijkt mij de perfecte kandidaat. Heeft veel met jonge spelers gewerkt en inmiddels buitenlandse ervaring en een goede uitstraling. Daarbij is Peter Bosz iemand met de denkwijze die lijkt op die van het totaal-voetbal van 1974, en van Cruijff die als coach bij Barcelona het totaal-voetbal introduceerde. Het zou dus in mijn ogen geen gekke keuze zijn, maar of Leverkussen hem zomaar laat gaan?...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

41 jaar
13 fans
Aanvaller

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
AC Milan heeft bij AA Gent geïnformeerd naar Roman Yaremchuk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren