Opvolger Strootman aangewezen: ‘Kan bepalende factor worden bij Oranje’

Donderdag, 10 september 2020 om

Kevin Strootman behoorde gewoon tot de selectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-wedstrijden tegen Polen (1-0) en Italië (0-1), tot onvrede van Barry van Galen. De enkelvoudig international van Oranje vindt namelijk dat interim-bondscoach Dwight Lodeweges voor Teun Koopmeiners had moeten kiezen bij de definitieve schifting voor het tweeluik.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Barry van Galen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door london calling)

Oranje moet helemaal geen opvolger van Strootman hebben. Die wanprestaties die hij keer op keer bij Oranje leverde (hoop ik), die zijn niet opvolgerwaardig. Strootman zal in bepaalde systemen vast heel nuttig zijn, maar bij Oranje was hij een doorn in mijn oog.

10 september 2020 om 13:45

Toch bizar eigenlijk dat Van Gaal de opstelling heeft aangepast voor het WK2014 omdat Strootman geblesseerd raakte. Het kan snel gaan blijkt maar weer..

10 september 2020 om 14:01

Dat was natuurlijk wel een hele andere Strootman. Hij is nooit meer de speler geworden die hij was voor de blessure.

10 september 2020 om 14:10

Dat sloeg ook helemaal nergens op. Dat doe je misschien voor spelers als Sneijder, Van Persie of Robben, niet voor een Strootman. Ook niet voor een Strootman in zijn hoogtijdagen want toen was hij ook niet van het kaliber van die spelers

10 september 2020 om 19:02

Fucking hell. Jullie doen alsof de man nooit een fatsoenlijke bal geraakt heeft. Toendertijd het systeem omgooien was de goede beslissing, want hij was geen ster maar wel een belangrijke rolspeler waar geen vervanging voor was. En die heb je ook nodig. Niemand heeft 11 toppers. Inmiddels is het wel al jaren prut, door de blessures, en heeft hij niks meer bij Oranje te zoeken. Dan mag je Teun er best wel eens bij halen. Want ja. Wie anders voor die positie? Daar zitten we al jaren niet breed.

10 september 2020 om 13:48

Hij was toch wel een periode van 2-3 jaar een vaste waarde in de opstelling van Oranje. Maar dat zal jouw vision voor het gemak ontgaan zijn...

10 september 2020 om 13:53

Maar daarna waren zijn optredens echt afgrijselijk. Ik gun die jongen natuurlijk het beste, maar het deed gewoon echt pijn aan de ogen. Ik heb in die periode nog nooit zo hard op een speler zitten te vloeken.

10 september 2020 om 14:13

Ach ja, zo'n speler loopt er altijd wel rond in Oranje. Echter heeft hij het ook nog een periode echt wel goed gedaan in Oranje. Dat kan ik niet zeggen van Babel, Luuk de Jong of Tete. Daar gaan mijn ogen dan weer van bloeden.

10 september 2020 om 15:04

Nou op van de Beek afgelopen maandag wel toch... die was ook niet om aan te gluren zo slecht.

10 september 2020 om 15:08

FcExclusief. Ook in die 2-3 jaar als vaste waarde was het huilen met de pet op qua Strootmans prestaties in Oranje. Sterker nog, toen kwam het veel meer tot uiting dan nu hij (gelukkig) altijd op de bank zit. Dat iemand speelt hoeft niet te betekenen dat iemand geen wanprestaties kan leveren. Lijkt me dus een prima Vision van hem

Nou, Teun was anders nogal slordig in de wedstrijd met Jong Oranje tegen Noorwegen. Erg laconiek met zijn inspeelpass en te licht in de duels.

Helemaal mee eens. Koopmeiners doet het goed en wordt alleen maar beter. Strootman wordt alleen nog maar minder.veltman heeft inmiddels ook wel meerdere keren laten zien niet goed geneog te zijn voor Oranje. Die mag ook wel vervangen worden door st Juste o.i.d.

10 september 2020 om 13:43

Daar had ik het eerder in een topic ook al over, St Juste had véél beter meegekund. Jong. Al heel veel ervaring op hoog niveau. Snel. Echt een meer dan prima verdediger om erbij te hebben! Was logischer geweest dan een Veltman en zeker logischer dan Schuurs

10 september 2020 om 13:52

Oh, dan is van Dijk ook niet goed genoeg voor Oranje, want maakt dezelfde fouten.

10 september 2020 om 13:54

Van Dijk speelde één mindere wedstrijd in een iets mindere periode. Je gaat een absolute topspeler toch verder ook niet vergelijken met absolute middelmaat? Dat is erg onlogisch

10 september 2020 om 14:41

Je mist het punt. Het is behoorlijk annoying dat mensen waar ze ook maar even kunnen Veltman als pispaal gebruiken. Die jongen stond continu tegen 3 man net als Hateboer en moet continu kiezen. Dan kies je wel eens een keer verkeerd. Daarnaast heeft van Dijk wel vaker hetzelfde euvel vertoond, maar wordt dit verbloemd, omdat er werd gewonnen. Ook van Dijk speelt vaak de bal in den blinde met als gevolg balverlies. En dat kan gebeuren he. Jaap Stam deed het in zijn tijd ook. Iedereen roemt Jaap Stam, omdat hij zo goed verdedigde, maar die roeide ook gewoon de bal weg en vaak naar de tegenstander, waardoor je weer meteen onder druk staat en geen lucht krijgt. Maar om de eoa reden moet men dan toch weer Veltman bashen.terwijl degene die werkelijk verantwoordelijk is voor de eindfout vaak voorin loopt geen bal vasthoudt en niet mee verdedigd. Niet helemaal eerlijk toch?

10 september 2020 om 14:01

Ik heb na de coronabreak (bij gebrek aan beter) nog wel wat wedstrijden van St. Juste bekeken, maar dat was echt niet best hoor.

Teun kan zeker een stabiele factor worden voor Oranje. Speelt al heel volwassen en heeft een geweldige pass in de benen. Deze jongen zou nog wel eens heel ver kunnen komen!

10 september 2020 om 14:03

Ik heb wel heel erg mijn vraagtekens bij zijn (handelings)snelheid.

10 september 2020 om 14:06

Dan wordt het wel eens tijd dat hij, zoals van Galen aangeeft, een stap gaat maken. Wordt dit seizoen 23, en speelt nog steeds bij de Nederlandse subtop.

10 september 2020 om 14:11

Ik zou hem ook zeker graag elders zien. Maar hij moet inderdaad wel dan stappen gaan maken. Met midsjo, die ik werkelijk fantastisch vind, is het zéér stabiel bij AZ. Of hij zo goed lijkt door Midsjo, dat is de vraag. Ik denk het niet, maar daarvoor moet hij zijn kunsten wel elders kunnen tonen inderdaad. Overigens durf ik AZ wel redelijk top te noemen. Ik verwacht ook komend seizoen weer veel van ze. Hele leuke selectie!

10 september 2020 om 14:20

Ze spelen een seizoen goed en gelijk top laten we nou niet te gek doen

Ik snap het punt van Van Galen, maar wat is belangrijker spelen of op de bank zitten. Hij heeft nu weer twee jeugdinterlands op zijn naam staan met mooie overwinningen. Als hij bij jong oranje bepalender kan worden is dat toch beter voor zijn carriere. Waarom moet iedereen perse op jonge leeftijd bij Oranje. Tuurlijk talent is talent maar jong Oranje is ook een podium waar Nederland zich kan profileren. Daar hebben ze het bij de Knvb ook over

Teun heeft 1 nadeel en dat is dat Frenkie de Jong op zijn beste positie speelt en Virgil van Dijk op zijn op 1 na beste positie. Met die 2 voor je kan het voor hem heel lastig worden om een bepalende factor bij Oranje te worden. Ondanks dat hij natuurlijk een prima speler is, die eigenlijk nu al in plaats van Strootman een oproep verdiend.

10 september 2020 om 13:47

Ik zie hem prima renderen naast Frenkie en dan in de toekomst een Ihattaren ervoor. Dan heb je wel een heerlijk middenveld dat in balans oogt!

10 september 2020 om 13:56

Sluit zeker niet uit dat hij daar de kwaliteiten voor heeft, alleen zijn coaches vaak huiverig om een linkspoot neer te zetten als rechter controleur (een rechtspoot als linkercontroleur hebben ze weer minder problemen mee). Ik vrees dat hij daar het slachtoffer van gaat worden. Dus niet zo zeer op kwaliteit, maar op gevoel en gebruiken van trainers.

10 september 2020 om 14:00

Moet Ihatarren zich toch een stuk beter ontwikkelen. Ik hoop serieus dat hii het gaat maken, en heeft een hoop talent. Maar is vaker niet dan wel goed. Komen zat goede jongens aan, Simons, Gravenberch, Koopmeiners, Taylor, Ihatarren. Gravenberch is echt het grootste talent. Die jongen heeft alles in zich een topper te worden. Vind hem deze voorbereiding. Maar ook bij jong Oranje heel aardig spelen. Hoop echt dat Donny van de Beek zich gaat laten zien bij United. Die jongen heeft zich al jaren bewezen, maar in het Nederlands elftal wil het niet lukken. Ik heb daar wel een reden voor, Memphis Depay. Soms werkt het gewoon niet, is er geen klik. Wijnaldum heeft jaren lang slecht gespeeld in Oranje, echt heel slecht. Vanaf Koeman (frenkie) is hij beter gaan spelen. Van de Beek moet het hebben van jongens met creativiteit, oog voor ruimte en de steekpass. We hebben totaal geen creatieve spelers. Echt hopen dat jongens als Stengs, Ihatarren, Lang, zich gaan verbeteren/ontwikkelen. Voor nu zou ik altijd voor Berghuis boven Bergwijn, Promes kiezen. Die zet jongens vrij voor de keeper.

10 september 2020 om 14:12

Voorlopig hebben we met Wijnaldum en van de Beek 2 nog spelers bij een topclub, en daar achter hebben we spelers als Propper, Stroomman en de Roon die het al jaren goed doen in grote competities. Het lijkt mij dat die eerder in aanmerking koment voor een plaats in het nederlandseltal dan Ihattaren en Koopmijners die nog nauwelijks iets heben laten zien.

10 september 2020 om 14:16

@london Calling: Ja, dat zijn open deuren. Dat denkt iedereen. Onnodig om hen nu al op het middenveld te zetten en dat zou ook vrij bijzonder zijn. Ik zeg dan ook vrij duidelijk 'in de toekomst'.

10 september 2020 om 19:54

@lanjouwer Ik moet het nog zien. Koopmeiners moet echt nog een paar stappen zetten voor hij net zo goed is als die spelers. Natuurlijk gaan we over een paar jaar afscheid gaan nemen van spelers als De Roon, Propper en Strootman die eind 20 - begin 30 zijn .maar vd Beek is net zo oud. Die is toch, zelfs als hij niet slaagt bij United, een paar klassen beter. Ik heb voorlopig ook niet het idee dat hij beter is dan een speler als Vilhena (ook pas 25) of zo. En achter koopmeiners zitten ook nog weer een paar grote talenten.

Misschien dat Strootman geen wereld top is, maar hij speelt toch nog steeds in de basis bij de nummer 2 van Frankrijk. Dat is een niveau waarvan we nog maar moeten zien of Koopmeiners daar ooit in de buurt komt.

Tja, ik weet 't net met Koopmeiners. Hij heeft wel meer toekomst dan Strootman, maar ik vind ze beide niet uitblinken in snelheid en handelingssnelheid. Ik hoop dat Gravenberch of Xavi Simons het in de toekomst gaan waarmaken. Daar zie ik meer potentie in.

Ik ben het er wel mee eens. Strootman laat volgens mij zeer weinig zien bij OM, ook al kijk ik die partijen niet. Maar er is meermaals berichtgeving geweest dat Strootman weg mag, dat hij te zwaar op de begroting drukt etc. Als je dan inderdaad kijkt naar de groeipotentie en het huidige niveau wat momenteel waarschijnlijk al op zijn minst gelijkwaardig is, dan komt er een moment dat het kwartje de andere kant op valt richting Koopmeiners.ik zeg dit overigens wel met pijn in mijn hart, want Strootman vond ik echt fenomenaal goed toen hij net bij Roma zat en zijn kruisband nog niet had afgescheurd. In die tijd was hij echt rijp om de stap naar de absolute top te maken.

Ik ben een fan van deze jongen, maar het is te hopen dat hij niet weer voor lange tijd in de verdediging staat.

Als ik moest kiezen tussen koopmeiners en strootman zou ik ook voor de eerste gaan, maar ik snap dat lodeweges dezelfde selectie keuze maakt dan koeman. Nu is het aan zijn opvolger om hier een keuze in te maken

ik zou nog steeds voor Strootman kiezen. Heeft wel degelijk kwaliteit, speelt op een hoog niveau en heeft meer ervaring. Koopmeiners vind ik nog niet van het niveau oranje. Die haal je erbij bij blessures of nood op het moment.

Strootman mag idd wel thuis blijven ,maar als Koopmeiners speelt als tegen jong Noorwegen dan heeft hij ook niets verloren bij de grote jongens

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

354 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren