Tadic begrijpt er niets van: ‘Dat vind ik gewoon nergens op slaan’

Woensdag, 9 september 2020 om 07:38Tim Siekman • Laatste update: 08:28

Dusan Tadic is blij dat de Eredivisie weer van start gaat. De Servische aanvaller van Ajax baalde enorm van het besluit om het afgelopen seizoen vroegtijdig te beëindigen vanwege de uitbraak van het coronavirus. In een interview met Voetbal International vertelt de routinier dat hij voetbalt om prijzen te winnen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

108 reacties (laatste reactie door janssen)

"als er een pandemie is, dan snap ik dat voetbal even niet meer het belangrijkste is." Om vervolgens te gaan klagen dat het seizoen niet afgemaakt is... Ik snap dat het vervelend is als je bovenaan staat, maar een betere oplossing was er in mijn ogen niet. Dit is een situatie die niemand had kunnen voorzien en waar ook niemand schuld aan heeft. Iedere andere constructie zou voor veel meer kritiek hebben gezorgd, dus het seizoen vernietigd verklaren is de beste optie geweest.

9 september 2020 om 07:59

Hoezo kon de premier league dan wel uitgespeeld worden?

9 september 2020 om 08:06

Ik zeg nergens dat het niet kan, ik denk alleen dat dit de beste oplossing is geweest. Geen onnodige risico's nemen, omdat er voor het eerst in 75 jaar iets gebeurt waardoor de voetbalagenda moet worden aangepast / geschrapt. Accepteren als een vent en weer door.

9 september 2020 om 08:21

@triometmsn omdat daar (een deel van) het TV geld anders niet uitgekeerd werd. Hier gebeurde dat wel en was er dus een stuk minder reden om het seizoen uit te spelen. Het blijft apart om te zien hoe 90% van de gebruikers hier in maart het seizoen wilde beëindigen, terwijl een groot deel nu zegt dat het uitgespeeld had moeten worden.

9 september 2020 om 08:36

@FCG95, Dus tv geld is bepalend voor het uitspelen van het seizoen in een pandemie? Aparte conclusie imo. Ik was zelf een groot voorstander van het beëindigen van het seizoen. Achter af hadden we denk ik makkelijk kunnen uitspelen zonder publiek. Als het in ons buurland Duitsland wel kan, kan het hier toch ook?

9 september 2020 om 08:46

@messibazoer Ik zeg nergens dat het de bepalende factor is, ik zeg dat het wel of niet beëindigen van het seizoen een stuk gemakkelijker werd door de financiële zekerheid die de garantie van Fox bood. In andere competities zijn clubs afhankelijk van het tv-geld en het niet uitkeren van een deel daarvan was desastreus geweest en had ongetwijfeld clubs de kop gekost.

9 september 2020 om 08:47

Nou ik vind het bizar dat hier een half jaar niet gevoetbald is. Met de meeste Nederlanders is niets aan de hand, was juist fijn geweest om de zinnen even te verzetten. Ik vind dat de KNVB het lafjes heeft aangepakt, de covid-cijfers worden nu juist weer slechter. Er zit totaal geen logica achter het vooruitschuiven van het nationale voetbal.

9 september 2020 om 09:07

De KNVB kan hoog of laag springen, vanuit de overheid is beslist dat er niet meer gevoetbald zou worden. Punt.

9 september 2020 om 09:29

Volgens mij was er in april/maart een schrijnend tekort aan COVID-tests en dan kan je het moeilijk verkopen om met die schaarse tests te strooien om de landelijke voetbalcompetitie uit te voetballen. Ze werden toen destijds geheel terecht alleen uitgedeeld aan mensen uit een risicogroep en mensen met erge klachten. Waarom wij zo'n tekort aan tests hadden in vergelijking met andere landen, dat is een andere discussie.

9 september 2020 om 09:29

De overheid verbood al het voetbal tot september. Wat heeft de Knvb dan precies laf aangepakt?

9 september 2020 om 11:06

@Nuno2004.....Nu zijn we maanden verder en zijn er nog steeds mensen die de knvb de schuld geven. Het is de regering die bepaalde dat er niet meer gevoetbald mocht worden. Niet de knvb. Hoe vaak moet dat nog verteld worden.

9 september 2020 om 11:10

triometmsn heel simpel: omdat de Engelse overheid te arrogant was om het probleem in te zien. Toevallig was ik een weekend voor het in Engeland uitbrak (een week later dan bij ons dus) nog in Engeland en de arrogantie en onderschatting was stuitend. Onze landlord waar we het huis van huurden zei dat ze het coronaprobleem in Engeland een stuk beter onder controle zouden krijgen/hadden dan de rest van Europa. Ook op straten werd het weggelachen. Ik denk dat de Engelse overheid er ook zo over dacht. De Knvb heeft hier niets over te zeggen gehad; de Nederlandse overheid heeft het hoogste woord en zo hoort het ook en in mijn ogen terecht dat het gestopt is. Tadic denkt kennelijk dat de bond boven de overheid staat. Nu hoor ik ook verschillende kenners hier (jij niet hoor) dat het allemaal niet zo ernstig is geweest en bla bla, dan vraag ik me altijd af: hebben die mensen nou echt niet door dat we de cijfers relatief laag hebben kunnen houden juist door de maatregelen? Is toch niet zo moeilijk redeneren? Zonder de maatregelen was het aantal doden een heeeel stuk hoger geweest.

9 september 2020 om 12:50

Niet gelobbyd voor mogelijkheden om door te spelen. Zoals zo’n beetje iedere andere bedrijfstak. Meestal met succes (kermisexploitanten, sportscholen, etc etc)

9 september 2020 om 15:04

@voetbalvreugd stoppen met spelen was de inderdaad de beste beslissing.maar als ik het artikel lees klaagt Tadic daar ook niet over. Hij klaagt over het feit dat er geen kampioen is uitgeroepen.is iets heel anders dan wat jij in je reactie beweert.

9 september 2020 om 08:43

Zegt genoeg over de intelligentie van deze speler. Dit zou de club moeten afstraffen.

9 september 2020 om 09:21

Waarom moet Ajax dit afstraffen. Mag een speler geen eigen mening hebben?

9 september 2020 om 10:36

Afstraffen gaat wat ver, maar ik hoop toch dat ze vanuit de media-afdeling van Ajax eens met Tadic gaan zitten om het te hebben over het verongelijkte, kinderachtige van zijn publieke beklag. Hij kan dit soort gevoelens beter gewoon voor zich houden, en als hij al een uitlaatklep zoekt, kan hij beter zijn vrouw of de speler naast hem in de kleedkamer ermee lastig vallen.

9 september 2020 om 11:56

Prem93 Volgens mij vond jij het alleen maar leuk dat foden en greenwood de corona regels hadden overtreden en vond je de reacties overdreven. Maar Tadic die, volgens mij ook onterecht, zegt dat we alsnog de titel verdienden vind je strafbaar en twijfel je aan zijn intelligentie. Leg s uit?

9 september 2020 om 20:03

Nou Taxi Driver dat zal ik je even uitleggen.
Toen de competitie werd stilgelegd dreigde de IC capaciteit overvol te raken. Iedereen was in paniek en alles moest, terecht, wijken. Dat meneer Tadic zo egoïstisch is en op dat moment en vandaag wederom zo reageert getuigt van weinig intelligentie inderdaad.

Dat Foden en Greenwood dames hebben uitgenodigd op de kamer vind ik iets van een heel andere aard en op een heel ander moment: de Corona-piek ligt achter ons en de IC’s zijn zowat leeg. Dus heden ten dage is de situatie volledig anders.

Begrijp je het taxi?

9 september 2020 om 21:04

Ik begrijp je punt, maar ik ben er niet geheel mee eens. De piek ligt inderdaad achter ons, maar dat komt natuurlijk omdat de mensen zich aan de maatregelen houden. Daarom is het juist goed dat jongens met een voorbeeld functie erop aangewezen worden wanneer ze dat niet doen. Daarom vind ik de reactie op hen niet overdreven. Wat overdreven is, is jouw reactie op Tadic. Natuurlijk, ik vind ook dat hij ongelijk heeft, maar dat hij daarvoor gestraft moet worden is juist overdreven, omdat je je kunt bedenken dat sporters, en vooral op zijn leeftijd, elke titel achter hen naam willen hebben. Het is raar om bij een incompleet seizoen prijzen uit te gaan delen, maar het frustreert hem misschien en ik kan me voorstellen dat hij denkt wij staan op nr 1, kom maar met de schaal. Vooral het gedeelte over zijn intelligentie en dat hij gestraft moet worden, hoort toch bij een actie als wat greenwood en foden hebben gedaan en niet bij tadic.

9 september 2020 om 09:59

Als je goed leest, klaagt hij niet over het feit dat de competitie niet is afgemaakt. Hij geeft alleen aan dat als je een streep zet onder de competitie, je de prijzen ook moet verdelen. Het stukje dat er geen landskampioen is uitgeroepen, begrijpt hij niet.

9 september 2020 om 12:00

Hij heeft ook groot gelijk want de Eredivisie had net als elk land gewoon uitgespeeld moeten worden elk land behalve Frankrijk en Nederland hebben dat niet gedaan slaat ook nergens op. Frankrijk heeft wel winnaars aangewezen en de bekerfinales alsnog gespeeld. De bekerfinale had ook nu gespeeld kunnen worden dus NL heeft dom beleid. Als je de competitie stopt moet je indd een kampioen aanwijzen ben ik mee eens en Tadic (klaagt) omdat hij een echte winnaar is en altijd wil winnen daar is niks mis mee groot gelijk heeft hij!!

Begint Tadic er nou weer over? Wees nou maar gewoon blij dat je het beste CL-ticket hebt gekregen, want er was kans om dat ook te verliezen bij het doorgaan van de competitie. Ajax of AZ kon namelijk beide kanten op vallen. Niemand maakte er een punt van dat er geen kampioen is, behalve Tadic want die wilt graag zijn kampioenspremie.

9 september 2020 om 08:04

Ja gewoon een lastige figuur lijkt me. Je kunt het wel op winnaarsmentaliteit stoppen maar dit is echt totaal onnodig.

9 september 2020 om 08:25

Lastig figuur, heb je verloren van hem met knikkeren?

9 september 2020 om 08:27

Heel de tijd mekkeren op het veld, soms opeens uitschieten als een gek en na een half jaar nog steeds aan het mopperen alsof hem onrecht is aangedaan. Maar ja het zal wel “winnaarsmentaliteit” zijn...

9 september 2020 om 11:18

Knikkeren nog wel! Wat is dat? Zeggen de meeste hier op het forum. Nou, gewoon met twee deelnemers om de beurt, te beginnen van een afstand, een knikker (al rollend over de grond) in een kuiltje of knikkerputje moet proberen te werpen....

9 september 2020 om 08:08

Het is een interview, dan is het niet gek dat dit weer ter sprake komt. Overigens ben ik het ergens wel met hem eens, er is een groot deel van de competitie gespeeld. Als je een nummer 1 aanwijst, kun je net zo goed ook het kampioenschap uitroepen. Had Ajax alsnog kunnen zeggen dat ze de premies niet uitbetalen, wat ook logisch was geweest ivm corona.

9 september 2020 om 08:35

Een comeptitie is pas ten einde als je alle tegenstanders 2 keer hebt gehad. Als je het op 3 kwart stopt zet is dat niet en kan er gesproken worden van competitie vervalsing.

9 september 2020 om 10:32

Hij kan ook zelf in antwoord op zo’n vraag zeggen “we moeten dat laten rusten nu”. Want dat is precies wat we moeten doen. Het is klote voor iedereen, maar vooral voor AZ. En spelers van mijn club zouden zich dan gewoon terughoudend op moeten stellen. Ben blij dat Tadic bij ons speelt, maar het is voorbij nu. Laat het rusten en kijk vooruit.

9 september 2020 om 11:01

Dat was misschien wel het béste antwoord geweest, maar een spontane reactie is toch 9 van de 10x dat je als mens gewoon antwoord geeft op de vraag die gesteld wordt. Om dan meteen iemand zielig en triest te noemen zoals veel reacties hierboven, gaat me wat ver.

9 september 2020 om 08:23

Andres13,Dacht je dat Tadic de krant opbelde om dit nog even kwijt te kunnen? Is gewoon een interview en hij geeft zn mening.'Niemand maakte er een punt van behalve Tadic...' Nou nee dus. Heel Nederland had wel zn mening. Vele voor en tegen Ajax. AZ ging zelfs (sneaky) hogerop. Dus klaar als een klontje is t nooit geweest.Mensen die hem uitmaken hier voor vervelend of jankerd.. aub zeg. Lekker makkelijk ook weer. Maar goed.. dat zijn meningen van jullie. Als reactie op dit stuk. Nét als de mening van Tadic.. als reactie op de vraag.Ik wil wel nog voor de duidelijkheid erbij vermelden dat ikzelf het allang heb laten liggen. Het is nu eenmaal zo. Had t PEC, Feyenoord of wie ook geweest die bovenin stond.. dat was die de gelukkige. Laten we hopen dat dit seizoen gewoon afgemaakt zal worden en er een 'normale' kampioen aangewezen zal worden!

9 september 2020 om 08:24

Lekker goedkoop praten dit. Dit is gewoon interview die vooraf het nieuwe seizoen is gegeven. Waarin de interviewer vragen stelt aan Tadic en die voor hem netjes beantwoordt. Na een van de meest bewogen jaar is het geheel logisch dat daar dan nog op teruggeblik wordt. Tadic heeft een winnaarsmentaliteit en is dan ook logisch dat hij baalt dat de competitie beã£â«indigd is. Ik denk dat iedereen het er mee eens is dat competitie stop werd gezet, maar ook iedereen zo iets heeft van ontzettend jammer. Ook om dat AZ en Ajax er een mooie strijd van aan het maken waren. Maar ja je kan het ook negatief bekijken.

9 september 2020 om 08:29

Ja Dirk, als Tadic zoiets had gezegd zou dat prima zijn. Tadic gaat echter niet voor de mooie strijd tussen Az en Ajax ( en Feyenoord, trouwens) maar voor de kampioenspremie en de titel op zijn naam. Tadic heeft namelijk nooit geroepen om de competitie uit te spelen, alleen maar om het feit dat hij Ajax tot kampioen wilde laten uitroepen. En daar zit nou net het - levensgrote- verschil.

9 september 2020 om 08:37

Waarom? Dus je mag niet voor je eigen brood voetballen? Jij werkt voor lucifers?

9 september 2020 om 08:39

Zeg ik dat dan ook nee Michiel nee, maar begrijpend lezen is ook niet iets wat je binnen een dag in de vingers hebt.

9 september 2020 om 08:40

Dat zeg ik nergens. Ik geef alleen aan wat het verschil is tussen wat Dirk zegt dat we van Tadic moeten aannemen, en wat Tadic echt zegt.

9 september 2020 om 08:46

De laatste regel is wat ik zelf vind en niet wat Tadic vindt, ik denk dat elke voetballiefhebber wel de eindstrijd van de Eredivisie had willen zien.

9 september 2020 om 08:48

Dat blijkt, Dirk, want je lijkt totaal niet te hebben begrepen wat ik daar nou mee bedoelde. En dat we dat allemaal zouden willen lijkt me inderdaad een feit. Maar daar ging deze discussie nou net niet om.

9 september 2020 om 09:54

Prima toch als het om de titel en de kampioenschapspremie gaat? Dat laatst genoemde is niet voor niets ook een motivatie.

9 september 2020 om 08:27

Volgens mij is dit interview alweer van een half jaar terug dus VZ begint er weer over. Denk dat overigens weinig Ajax fans het eens zijn met deze rare man. Dit gezever is heel persoonlijk..

9 september 2020 om 09:30

Nee, de interviewer begint erover.

9 september 2020 om 09:31

En jij wilt je prestatie bonus op werk door dat er zoveel in de wereld speelt niet? Overigens bedenkt Tadic de vragen die gesteld worden niet hè. Kijk anders maar de hele interview. Je weet inmiddels wel hoe de media werkt toch?

9 september 2020 om 10:51

Ik smap dit soort opmerkingen nooit zo goed eerlijk gezegd, het kan toch ook zijn dat de interviewer daar gewoon naar vraagt? Moet zo'n speler dan weigeren antwoord te geven ofzo?

9 september 2020 om 11:43

@andres13: Helemaal met je eens. Totaal onnodig om zijn standpunt weer te uiten.sowieso is het allemaal al gebeurd en het wekt alleen maar wrevel op. Ik vond het toen logisch dat de competitie werd beeindigd. Met de wetenschap van nu, had het wel uitgespeeld kunnen worden als de spelers hadden geaccepteerd in een bubble te leven voor die tijd (vraag me af of Nederlanders dat kunnen). Either way, deze hele discussie slaat eigenlijk nergens op. Het is wat het is en komend weekend begint het nieuwe seizoen!

9 september 2020 om 12:31

Ja echt onnodig als je die vraag krijgt, ik zou de interviewer gewoon negeren!

9 september 2020 om 12:38

Je kan wel gewoon de vraag beleeft naast je neer leggen en verwijzen naar een paar maanden geleden.

9 september 2020 om 13:40

Is een stukje uit een interview waarin het aan hem gevraagd wordt. Dus dan begint hij er idd weer over ja ......

9 september 2020 om 19:24

Nee Tadic is zogenaamd een echte "winnaar". Dit is weer typisch gedrag voor naar de achterban "kijk mij eens echte Ajacied zijn en ermee bezig zijn". Zogenaamd hetzelfde zeggen als AZ bovenaan staat. Als ie echt zo heilig is dan zou hij aansturen op een kampioenschap voor AZ. Gelijk in punten en twee keer door AZ aan de kant gezet. Dat doet hij natuurlijk niet en dat tekent de hypocrisie.

Pfff een half jaar geleden riep die dit al. Toen kon ik het nog enigszins begrijpen uit de teleurstelling. Maar nu moet dat toch klaar zijn. Zelfde dat er geen bekerfinale is gespeeld. In een competitie die niet uitgespeeld is, kun je geen winnaar uitroepen. Wat een klein zieligheid van tadic.

9 september 2020 om 08:19

Onzin. PSG en Brugge zijn ook als winnaar uitgeroepen. Dat kan dus wel degelijk.

9 september 2020 om 08:22

PSG dat 12 punten voorstond op de nummer 2 met een wedstrijd minder en club Brugge dat op 1 stond met 15 punten meer na 29 van de 30 speelronden?

9 september 2020 om 08:25

ik denk inderdaad dat als Ajax het aantal punten voor had gestaan dat PSG en Brugge stonden, de knvb dat ook wel gedurfd had.

9 september 2020 om 08:37

Ja, leuk allemaal. Totaal niet relevant. Dat zei Flamengo immers niet. Hij roeptoetert dat het niet kan. De feiten liggen anders. Dat hebben Frankrijk en België wel bewezen.

9 september 2020 om 08:41

Zeker, maar daar mag dus best enige nuance bij geplaatst worden. Nuance die Flamengo overigens ook in zijn bericht wel bedoelt, maar dat is een aanname.

9 september 2020 om 09:01

Ik waag het te betwijfelen. Mensen roepen hier vaak maar wat. Natuurlijk liggen die situaties anders, maar Flamengo verteld hier onwaarheden. Laten we daar niet om heen draaien.

9 september 2020 om 10:44

"ik denk inderdaad dat als Ajax het aantal punten voor had gestaan dat PSG en Brugge stonden, de knvb dat ook wel gedurfd had."dat durfden ze niet, Cambuur stond 11 punten voor en die hebben ze ook niet gepromoveerd.

9 september 2020 om 11:13

Dat heeft natuurlijk weinig te maken met wel of geen kampioen uitroepen.

9 september 2020 om 11:15

Ik snap niet dat het aantal punten verschil als argument gebruikt wordt.. PSG is op 1 geëindigd en Brugge is op 1 geëindigd. Ajax is ook op 1 geëindigd. Als de eindstand bepaald is, kan er net zo goed een kampioenschap bepaald worden.

Tsja je kan er beter over ophouden en je mening lekker voor je laten. Er is voor een optie gekozen en achteraf had het anders gekund maar dat is achteraf altijd makkelijk klagen. Gewoon weer opnieuw beginnen en wordt nu maar kampioen. Het was alleen voor de vertrekkende spelers lullig op welke manier ze weggegaan zijn zonder echt te weten dat je laatste duel al gespeeld was in bv geval van Ziyech.

Onnodig om er weer over te mekkeren, hij zal dan ook veel weerstand oproepen. Maar ik denk dat er in veel landen toch wel aangetoond is dat het seizoen prima afgemaakt had kunnen worden. Al met al is de Eredivisie denk ik zo'n beetje de competitie in Europa die het langst stil heeft gestaan. Natuurlijk is de regering bepalend maar dit was nou niet bepaald nodig geweest lijkt me.

Bevestigd hier maar dat hij weer een jankert eerste klas is. Wel een winnaar maar beetje om gek van te worden deze man. Het is zo gegaan, deal with it. Er zijn ergere dingen...Ik was ook echt benieuwd hoe het was gegaan, zeker omdat mijn clubbie echt met een opmars bezig was en nog de bekerfinale in verschiet had. Hier zitten we toch ook niet maandelijks over te klagen?

9 september 2020 om 08:03

Journalist vraagt, tadic antwoord: “ Begrijp me niet verkeerd: ik heb het een plek gegeven”. Maar inderdaad, nog steeds flink aan het janken..

9 september 2020 om 08:06

Tja je zegt het zelf al. Ik las het ook maar waarom iedere keer weer over beginnen? Of ingaan op die vragen als ze gesteld worden.

9 september 2020 om 09:14

Beetje te makkelijk is dat ,want tuurlijk vraagt de journalist in die richting maar ze hebben genoeg mediatraining gehad en moeten hier boven staan. Bij Tadic hoef je alleen het woordje corona te zeggen en hij begint al met zeuren.

9 september 2020 om 08:40

Waarom zou je dat niet jammer kunnen vinden? Feyenoord was inderdaad met een goede opmars bezig. En het komt nu ook weer niet zoveel voor dat ze kampioen worden, dus laat staan de ‘dubbel’. Ik weet zeker als je dit aan Dirk Kuyt had gevraagd dat hij hetzelfde had gezegd als hij eerlijk zou zijn. Nu is dat wel het probleem bij Kuyt, want die lult met alle winden mee om maar sympathiek gevonden te worden. Waarschijnlijk had die wel weer een diplomatiek antwoord gegeven. Ik ben juist blij met mensen zoals Tadic. Winnaar en eerlijk. Maarja met eerlijkheid heb je nu eenmaal weinig vrienden.

9 september 2020 om 09:26

Een winnaar of een slechte verliezer. Ik denk dat een winnaar zich geen kampioen zou vinden op deze manier. Zelfs als Ajax alle overige wedstrijden had gewonnen was het nog niet zeker van de titel. En of hij eerlijk is. Dat hij zegt dat hij hetzelfde had gevonden als bijv. AZ bovenaan had gestaan, ik betwijfel het.

9 september 2020 om 10:44

Ja ik baal ook heel erg van die bekerfinale en vooral die opmars. Ik keek met zoveel plezier weer naar Feyenoord. Ik vind dat Rutte wel te vroeg er voor heeft gezorgd om de competitie te stoppen.

Achteraf bezien zijn Nederland en Frankrijk de enige landen die hun competitie hebben stopgezet, misschien is de knvb toch wel voorbarig geweest en had er een meer praktischere oplossing gezocht moeten worden. In die zin begrijp ik tadic, echter niet heel ajax dacht er zo over. De reactie van overmars bijvoorbeeld.

9 september 2020 om 08:11

Volgens mij zijn juist de clubs voorbarig geweest, zeker de grote clubs. Die wouden gelijk stoppen. De knvb heeft het juist open gehouden, zelfs toen bekend werd dat er tot september geen eredivisie voetbal mogelijk is vanuit de politiek. Toen las je overal, de wereld staat in brand maar de knvb vind een potje voetbal belangrijker. Of de reden nu wel of niet ging om recht te hebben om vergoedingen, echt steun van de (grote) clubs hebben ze niet gehad om het seizoen uit te laten spelen.

9 september 2020 om 08:14

In Belgie en Schotland is de competitie ook niet gestopt. Frankrijk en Belgie hebben nog wel bekerwedstrijden laten spelen en in Nederland is het langst niet gespeeld.

Andres13. Gekregen? De stand was volgens de regelementen toch zo? De kans bij verliezen was altijd aanwezig. Net zo goed als de kans aanwezig was om met 3 punten voorsprong te beëindigen. Maar dat is allemaal theoretisch. Want als.... Zo ken ik er nog wel een paar.

Ik neem aan dat er een interviewer is geweest die dit oprakelt, maar dan nog kan Tadic antwoorden met zoiets als “gebeurt is gebeurt, maar we moeten vooruit kijken”. Nu lijkt het alsof hij na maanden onder een steen is vandaan gekomen en maar meteen begint te klagen. In deze setting vind ik hem wel een echte zielenpoot.

9 september 2020 om 08:14

Ik vind het een ander verhaal als hij volledig vanuit zichzelf dit weer zou oprakelen, maar wanneer ergens om gevraagd wordt, lijkt het me niet meer dan logisch dat hij gewoon zijn mening mag geven en zn gevoel kan uiten.

9 september 2020 om 08:41

Mijn punt is dat hij dat al ruimschoots gedaan heeft en hij ook de keus heeft een ander onderwerp aan te snijden.

9 september 2020 om 13:48

Ik vraag me af of hij dit recentelijk heeft gezegd of dat het stamt uit het veel eerdere afgenomen interview.

Deze gast was al met enige afstand de meest onsympathieke ( jajajaja die mening is totaal niet objectief, ik weet het ) speler van de hele eredivisie, maar hij lijkt die rol nog wel graag te willen houden. Gelukkig is het allemaal opgelost en maak je komend seizoen gewoon weer de grootste kans om kampioen te worden. Grappig trouwens dat hij dan de bekerfinale niet noemt, met zijn principiã£â£ã¢â£ã£â¢ã¢â£ã£â£ã¢â¢ã£â¢ã¢â«le gewauwel... maar daar hij heeft hij natuurlijk zelf geen last van. "ik heb het een plek gegeven" - goed gelukt zo te lezen.

Heerlijk zo’n echte winnaar! Nog doodziek dat ie geen kampioen is geworden. Daar kunnen de meeste Hollanders nog wat van leren, want die hebben die mindset niet. Ajax moet echt blij zijn met zo’n gigant, en is zeer belangrijk voor de volgende stap die Ajax wilt zetten. Als werkgever kan je echt alleen maar blij zijn met dit soort werknemers.

9 september 2020 om 08:26

Als henk de jong gaat zeuren over een nog veel ergere straf (niet promoveren) dan is hij een zeikerd, terwijl Tadic een winnaar is. Vreemd.

9 september 2020 om 08:27

En Cambuur en de Jong hoor je er niet meer over. Dat zijn pas winnaars.

9 september 2020 om 08:29

Dat zal ik nooit zeggen dus waarom zet je dit onder mijn reactie?

9 september 2020 om 08:34

Logisch! Die staan niet zo in de belangstelling zoals Tadic. Je kan het verschil tussen een ultieme topclub in Nederland en een klein clubje niet inschatten?

9 september 2020 om 08:43

Zeker. Maar als je het een beetje volgt, zou je zelfs hebben kunnen merken dat de Jong op zulke vragen gewoon een heel ander antwoord geeft. Namelijk dat het gebeurd is en ze nu door moeten. Dus hartstikke leuk dat Ajax de ultieme topclub is en Cambuur niet, maar de werking in interviews is verder niet anders hoor.

9 september 2020 om 09:19

Tadic is gewoon een zielepoot. Je hoort er vrijwel niks meer over maar Tadic gaat er weer diep op in. Feyenoord stond toch ook in de finale van de KNVB en ik denk dat de kansen behoorlijk hoog waren dat we die gingen winnen. Heb nog geen één speler daarover gehoord.

9 september 2020 om 09:32

Ik vind het juist eerder van een loser mentaliteit getuigen om maar te blijven zaniken om iets waar je totaal geen recht op hebt.

Achteraf is het altijd makkelijk praten. Het was de technisch directeur van Tadic die als eerste en het hardst van alle clubs riep dat de competitie dood was en gestopt moest worden. Daar kan Tadic niets aan doen, maar je kan dan toch wel bij jezelf te raden gaan dat het op dat moment niet anders kon als je eigen club dat ook vindt. Hij gaat er ook wel erg makkelijk van uit dat Ajax dan kampioen was geworden, voor hetzelfde geld was het AZ geweest.

9 september 2020 om 08:21

Hoe moeilijk het ook is om het voor Tadic "op te nemen" klopt je opmerking niet helemaal, natuurlijk. Hij gaat nergens vanuit: hij redeneert alleen vanuit het argument wie er op dat moment bovenaan staat en zeurt maanden nadien nog steeds dat ajax om die reden tot kampioen zou moeten worden uitgeroepen. Maar hij snapt heus wel dat er ergere dingen zijn en heeft het een plek gegeven hoor.

9 september 2020 om 08:33

Ah ja, daar heb je gelijk in, maar eerlijk gezegd vind ik dat nog zwakker. Het komt dan over als ‘goedkoop’ een kampioenschap willen scoren. Nu zal hij het niet zo bedoelen, maar dat is wel de indruk die het opwekt. Uitstekende voetballer, irritante manier van doen.

9 september 2020 om 08:43

Volgens mij is dat nou juist precies wat hij bedoelt. Hij wil die titel en de premie.

9 september 2020 om 08:47

Snap ik, maar ik doelde op dat hij niet zal bedoelen of zien als ‘goedkoop’ een kampioenschap scoren, hoewel dat wel zo op mij overkomt

9 september 2020 om 08:52

Ik geloof oprecht dat Tadic zich weinig druk maakt om zijn image, dus zelfs als hij dat stiekem ook vindt, zou hij het nog doen, vermoed ik

9 september 2020 om 09:11

Dat denk ik ook. Ik vind dat niet getuigen van het zijn van een echte winnaar. Dan had je een punt gemaakt om koste wat kost de competitie uit te spelen omdat je wilt laten zien de beste te zijn. Dat doet hij niet.

Misschien moeten ze Tadic even zeggen dat volgens de regels doelsaldo alleen gold bij een volledig afgwerkt programma.

9 september 2020 om 08:31

Waarom stond Ajax dan op 1 in de stand?

9 september 2020 om 16:19

Omdat ze daarmee vooruit lopen op een mogelijke eindstand, maar zover ik het destijds begrepen heb (heb het als graafschap supporter proberen te volgen) waren er geen geen regels voor een afgebroken seizoen. Dit betekend dat de regels van doelsaldo ook bij alleen einde competite gold. (is inmiddels aangepast met een minimum aantal wedstrijden).

9 september 2020 om 08:48

@janssen doelsaldo telt ook in de tussenstand. Ze kijken ook bij de tussenstand naar het aantal punten en daarna doelsaldo. Maar goed...verder had de titel natuurlijk weinig waarde gehad

Beter houd tadic zich gewoon stil!!!
Maar wat AZ afgelopen tijd heeft geprobeerd is wel best laag!!

Tja ik speel zelf ook op hoog niveau voor de prijzen en elke prijs voor Ajax vier ik ook, maar dit was een prijs zonder veel waarde geweest.als ze nou 8 punten lost zouden staan en ze kregen de schaal al vast, dan had ik er nog wat mee gekund. Maar nu zou ie wel erg weinig betekenis hebben.

Zucht, begint dit nou alweer? Wat een naar mannetje die Tadic. Die haalt Ajax toch ook naar beneden, hij is toch captain?

Was het niet mijnheer Overmars voorop die wilde dat de competitie gestopt werd. Zijn er niet een hele hoop clubs die toen bagger over zich heen kregen omdat ze wilde wachten.waren niet de meeste leden hier voorstander van het stoppen van de competitie. Werd er niet naar de Knvb gewezen dat ze sneller moesten besluiten om de competitie te beëindigen. Gebrek aan daadkracht werd ze verweten. En gaan we in eens vinden dat toch de competitie uit hadden moeten spelen. Hoe hypocriet kan je zijn. Zou ook de leden hier sieren als ze zouden toegeven dat zij hierop dit forum riepen dat de competitie beëindigd moest worden ipv nu weer wijzen naar anderen.

Tja, die beslissing is wel in belang van Ajax genomen. Wanneer we in welke vorm dan ook doorgingen (a la duitsland en premier league), was het maar de vraag of Ajax de champions league gelden in haar schoot geworpen kreeg. Wanneer dat het geval was, was het ongetwijfeld weer niet goed volgens beroeps zijkerd tadicje

The Never Ending Story - part weet ik hoeveel. Ieder zijn mening. Ik snap dat je als sportman voor de prijzen speelt (hoewel sommigen ook alleen voor knaken). Maar ik snap niet dat hij zegt dat Ajax dan maar als kampioen aangewezen had moeten worden. Hij had ook kunnen zeggen: we hadden de competitie af moeten maken zoals in Engeland.

Gelukkig heeft ie het wel een plaatsje kunnen geven. Haha.

Man leeft in een fantasiewereld. De regering heeft de competitie stilgelegd en niet de Knvb. Die dient slechts uit te voeren. Hij mag zijn handen dichtknijpen overigens, want de kans was zeer groot dat AZ kampioen was geworden. Zij draaiden als een tierelier en Ajax zat in een dip.dan hoef je geen tactisch wonder te zijn om te concluderen dat Tadic absoluut niet mag mopperen met het ingrijpen van de regering. Dan had hij waarschijnlijk moord en brand geschreeuwd dat de competitie was uitgespeeld midden in een pandemie.

Mooi dat iemand eens de waarheid durft te zeggen. We zijn toch een beetje het lachertje geweest, zo samen met België en Frankrijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 24 juli
Sergio Peña gaat FC Emmen mogelijk verruilen voor een avontuur in LaLiga. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren