PSV helpt ADO Den Haag uit de brand na vertrek Lex Immers

Zondag, 30 augustus 2020 om

Dante Rigo verdedigt komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid de clubkleuren van ADO Den Haag. Volgens het Algemeen Dagblad is de club uit de Hofstad namelijk dicht bij het aantrekken van de 21-jarige middenvelder van PSV. Rigo gaat voor één seizoen gehuurd worden door ADO.

Het is niet de eerste keer dat PSV besluit Rigo te verhuren, want vorig seizoen werd de Belg namelijk al tijdelijk gestald bij Sparta Rotterdam. Hij kwam toen in alle competities tot achttien wedstrijden voor de Kasteelclub, waarin hij goed was voor twee doelpunten. Rigo heeft onder nieuwbakken PSV-trainer Roger Schmidt geen zicht op speeltijd en mag zodoende opnieuw verhuurd worden.

Voor ADO is de jongeling een welkome versterking, daar de club onlangs plotseling afscheid nam van clubicoon Lex Immers. Bovendien lijkt trainer Aleksandar Rankovic komend seizoen te kiezen voor een 4-4-2-systeem en daarmee een versterkt middenveld, waardoor Rigo een grote kans lijkt te hebben op speeltijd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door kees aerts)

Als je met het huidige middenveld nog steeds geen uitzicht hebt op speelminuten bij psv kun je misschien beter stoppen met voetballen en een andere hobby zoeken.

30 augustus 2020 om 19:00

Nu doe je alsof er 3 niksnutten spelen, dat is natuurlijk ook niet zo. Niet goed genoeg voor PSV maar zouden vanaf plek 5/6 overal basis staan. Genoeg middenvelders op de wereld die dat niet halen, Rigo hoort daar bij.

30 augustus 2020 om 19:22

Of je gaat bij ADO je boterham verdienen. Niks mis mee.... Niet goed genoeg voor PSV, dan maar een trapje lager proberen. Verkoop was wel beter geweest

30 augustus 2020 om 19:56

@sneekpsv waarom neemt PSV gewoon geen afscheid van dit soort spelers? Net als die spits die ze ook verhuurd hadden. Piroe dacht ik. Als je ze voor Jong Psv als opvulling wilt gebruiken oke, maar verhuren steeds heeft geen zin. Dit soort spelers komen niveau te kort. Beter Real Madrid construcie hanteren en verkopen met terugkoop optie mochten ze toch goed ontwikkelen.

30 augustus 2020 om 20:37

Als hij 1 gied seizoen bij Ado draait, levert het ineens nog wat geld op. Dus ik zou ze ook liever verhuren dan laten gaan.

30 augustus 2020 om 21:38

Soms komt het er ineens op een niveautje lager wel uit en dan kunnen ze wel de stap naar de basis maken. Momenteel kan ik niet zoveel spelers bedenken, Ronald de Boer???. Of je doet ze te vroeg wel en bloeien elders op; Marcello, Klaas-Jan Huntelaar of Eigur Gudjohnson. Misschien niet de juiste namen, maar het gaat om het principe

30 augustus 2020 om 19:40

Hoewel een leidende figuur op het middenveld geen overbodige luxe is, doe je daar toch wel wat jongens mee tekort. Met name Rosario lijkt zich volledig hervonden te hebben in de voorbereiding en ook Gutierrez doet het niet slecht. Rigo is altijd aangemerkt als een groot talent van PSV én Psv; probleem is vooral dat hij fysiek nog erg onder de maat is. Als ze in Den Haag een gym hebben, moeten ze hem daar wat meer in gooien.

Dit gaat ook geen topper worden ben ik bang of er moet een stormachtige ontwikkeling komen. Goed dat hij verhuurd wordt aan Ado

Vind dit maar een matige speler, maar past wel bij ADO. Beetje crisis daar helaas...

30 augustus 2020 om 18:57

Weinig crisis hoor. Gaat juist een hele goede kant op! Was vorig jaar 1 van de betere bij Sparta. Sparta wou hem ook nog een seizoen huren.

30 augustus 2020 om 19:02

Wat zijn jouw verwachtingen van ADO dit seizoen? Gisteren hebben we na de training eens alle versterkingen besproken, en ik denk Dat ADO en Zwolle het dit jaar wel eens zwaar kunnen krijgen. Samen met RKC natuurlijk.

30 augustus 2020 om 19:06

ADO heeft prima ingekocht. Meerdere talenten uit de kkd gehaald en ook wat spelers gehuurd. Vrij jonge ploeg met wat ervaring van bijv. Goossens, Meijers, Kramer etc. Dure spelers geloosd met Immers en Beugelsdijk. Enige punt is afvragen hoe Rankovic het gaat doen als beginnend coach.

30 augustus 2020 om 20:17

Rigo was niet een van de beteren. Hij was over het algemeen niet eens een basisspeler. Hij kon aardig mee, maar als Sparta hem echt nog een jaar wilde huren had hij daar nu wel gezeten gok ik.

30 augustus 2020 om 20:49

Rigo was juist wel over het algemeen basisspeler bij Sparta. Even wat beter onderzoek doen. Zeker vanaf december grote stappen gemaakt bij Sparta.

30 augustus 2020 om 20:54

Bij ADO zijn ze met een grote schoonmaak bezig geweest. Deze is nog niet klaar. Ik verwacht dat Meijers, Falkenburg, Ould Chikh en Bakker nog gaan vertrekken. Daarentegen hebben ze hele leuke spelers met toekomst gehaald met Ratiu, Kemper, Besuijen, Pascu, de Boer en Bourard. Bijen is in opzicht van Beugelsdijk een verademing. Veel meer rust aan de bal en heeft overzicht. Verder hebben we met van Ewijk en Pinas nog 2 goede talenten lopen. Arweiler en deze Rigo zijn gehuurd en Kishna is erbij gehaald. Schijnt topfit te zijn, alleen nog niet wedstrijdfit. Ik verwacht dat wij wel een betere selectie als Zwolle, RKC, VVV, Sparta en Emmen hebben.

30 augustus 2020 om 21:22

@jsdenhaag. Volg elke wedstrijd van Sparta en Rigo was absoluut niet een van de beteren bij Sparta. Hij heeft ruim 800 minuten gemaakt in de eredivisie vorig seizoen, dat zijn maar 9 volledige potjes. Het sentiment dat ik persoonlijk meekreeg vanuit de Sparta supporters om me heen is dat ze niet rouwig zijn dat hij niet terugkeert. Hij heeft potentie zat, maar is in mijn ogen een te slappe speler om op zijn ideale positie van vlak voor de verdediging te kunnen spelen. Maar wellicht maakt hij nog stappen daarin.

30 augustus 2020 om 21:43

Even goed teruglezen. Vanaf december bijna alleen maar in de basis gestaan. Kijk transfermarkt er maar op na. Sparta heeft in juni PSV benaderd om Rigo en Piroe nog een seizoen te huren. Echter wou PSV op dat moment nog geen spelers verhuren.

30 augustus 2020 om 22:32

Ik kan het niet terugvinden op transfermarkt, maar als je bij elkaar net 9 volledige wedstrijden bij elkaar hebt gespeeld van 26 (?) mogelijke potjes dan kun je iemand toch niet als een van de beteren omschrijven? Het middenveld van Sparta bestond altijd uit 4 man:Rayhi-Smeets-Auassar-Harroui. Daar behoorde Rigo absoluut niet tussen, hij was slechts rotatiespeler bij afwezigheid van 1 van die 4.

31 augustus 2020 om 11:06

Nog 1 keer goed kijken dan. Vanaf 21-12 had hij een basisplaats als cvm in een 4-4-2 opstelling. Sparta speelde toen met een ruit. Later kreeg hij een hoofdblessure waardoor hij er even uit was.

Was in de jeugd een uitstekende speler, een dirigent met een erg goede lange bal. Lijkt nu vooral felheid en lef te missen, iets wat erg belangrijk is op die positie. Het talent zit er dus wss wel in, mentaal lijkt het niet goed genoeg. Hopelijk ondergaat hij wat dat betreft een transformatie.

30 augustus 2020 om 19:44

Hij had veel beter bij zijn vorige club kunnen blijven 😉. Vond het toen al zeer jammer dat hij vertrok want hij stond te boek als groot talent.

30 augustus 2020 om 20:04

Hehe misschien wel ja! Maar hij liet de juiste mentaliteit wel zien in de jeugd. Althans, de keren dat ik hem heb zien spelen in jeugdteams vond ik hem erg dominant aanwezig en zelfverzekerd. Hij zocht met bijna elke pass de ruimte en voerde het technisch bijna altijd goed uit. Maar misschien dat hij bij Lierse eerder kansen had gekregen in het eerste en dat hem geholpen zou hebben..

30 augustus 2020 om 20:11

Veel verschil had het niet gemaakt want Lierse ging failliet in 2017, dus dan zou hij toch gratis vertrokken zijn. Hetzelfde gebeurde toen met onder andere Boussaid (Utrecht) en Jari de Busser (AA Gent). Ik weet trouwens niet of je de jeugd intensief volgt, maar daar zou ook ene Cel Theunen moeten spelen (ik gok bij de O17 of O19). Enig idee of die het talent heeft door te breken?

30 augustus 2020 om 20:44

Volgens Transfermarkt is Theunen afgelopen juli transfervrij naar Lierse Kemp (?) vertrokken.

30 augustus 2020 om 20:51

Oei haha dat is het eerste dat ik er van hoor 😅. Lierse kempenzonen is de opvolger van Lierse trouwens. Wel vreemd want ik vind er niet meteen communicatie over buiten transfermarkt. Maar zou wel leuk zijn, dan moet ik nog maar eens naar de jeugd gaan kijken als het terug mag.

30 augustus 2020 om 21:26

Ik woon niet meer in omgeving Eindhoven dus ik volg de jeugd niet meer buiten de samenvattingen die PSV online zet. Dus van Theunen heb ik verder ook niks gehoord.. ken je hem dan?

30 augustus 2020 om 21:29

Haha, apart inderdaad. Ik volg de jeugd van PSV regelmatig (lang niet 24/7 hoor) maar ging eerlijk gezegd geen belletje rinkelen toen je z'n naam noemde. Was het ooit een groot talent? Is Lierse Kempenzonen dan overigens een soort doorstart van Lierse onder een andere naam?

30 augustus 2020 om 21:43

Hij is toevallig ook in lier geboren en ik ken zijn ouders een beetje (maar dus niet goed genoeg om te weten hoe hij het doet en dergelijke 😅) en het was toen toch wel een ding dat hij voor PSV mocht gaan spelen indertijd dus dat is wat blijven hangen. Dit jaar was er op het Instagramaccount van PSV zo een compilatie van jeugdspelers die hun middelbaar onderwijs hadden afgerond en hij stond ertussen en vandaar speelde het wat door mijn hoofd of hij zou slagen bij PSV.

30 augustus 2020 om 21:49

Lierse Kempenzonen is inderdaad de doorstart van het oude Lierse. Ze hebben het stamnummer van oosterzonen (vandaar komt ook de ietwat vreemde naam kempenzonen, de Kempen zijn een regio trouwens in Vlaanderen) overgenomen. Maar buiten dat achtervoegsel “kempenzonen” is bijna alles van oosterzonen weg. Er is terug zwart gele uitrusting, ze verwijzen vaak naar de geschiedenis van het oude Lierse, ze spelen in het stadion van Lierse en gebruiken tegenwoordig op het shirt zelfs 1906 (de oprichtingsdatum). We zijn trouwens net gepromoveerd naar tweede klasse (via de groene tafel wel want we eindigden pas 13e van de 16 ploegen in eerste amateur) en waren dus de gedoodverfde degradatiekandidaat. Maar ik loop nu al een dag heel vrolijk rond omdat we gisteren met 4-2 wonnen tegen RWDM en daardoor een 4/6 hebben gehaald. Dus wie weet zit er zelfs een onverhoopt verblijf in tweede klasse in voor volgend jaar!

30 augustus 2020 om 22:26

Oh echt joh? Dank voor de toelichting, interessant!

Mooie versterking voor ons middenveld. Het gaat er steeds beter uit zien! Afgelopen zaterdag een redelijk goede pot gezien van het vernieuwde ADO. AZ werd met 1-0 verslagen. Erg zin in het nieuwe seizoen. Een verademing om naar dit team te kijken t.o.v. het team van de afgelopen anderhalf jaar. Wat deed dat pijn aan de ogen. Spelers als Kees de Boer, Ratiu en Bourard zijn echt goede versterkingen. Ook Kramer lijkt de focus te hebben.

Hij is bij ons meer als welkom, we hebben dit jaar ons team goed verjongd en het zijn allemaal gretige voetballerij met enige ervaring en sommige met premiere league of Spaans voetbal ervaring. Blij dat kishna terug is. Ik heb de afgelopen wedstrijden al meer pit en voetballend vermogen gezien dan het hele vorige seizoen. Ze willen zich allemaal bewijzen en je ziet meer eenheid bij ons ado..

30 augustus 2020 om 22:23

Wie heeft er Premier League ervaring? Als je Kees de Boer bedoeld die speelde in het 2e van Swansea. Ratiu speelde bij Villareal B en Pascu bij Valencia B.

lijkt me een versterking. jol is heel goed bezig, alle rotte appelen zijn verdwenen bij de club in alle opzichten. ado komt er wel, jonge spelers halen, en die zich laten ontwikkelen.de scouting bestond bij ado louter op papier, hoofdschout zat steevast op zijn eigen tribune. en daar mag die nu blijven zitten buiten dienst gelukkig. ado zal een leuk seizoen gaan draaien. boven de streep ruim genoeg punten om van degradatiezorgen verschoond te blijven.jol is niet gekomen om degradatievoetbal te gaan spelen.

31 augustus 2020 om 11:08

We moeten nog wel wat spelers zien te lozen: Falkenburg, Meijers, Bakker en Ould Chikh. Met het budget wat er was is er natuurlijk uitmuntend geshopt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.FC Emmen0-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GoossensMiddenvelder10
L. KoopmansKeeper10
D. RigoMiddenvelder10
J. ArweilerAanvaller10
J. AmofaVerdediger10
P. BijenVerdediger10
B. KemperVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

4 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 ADO Den Haag 1 0 0 0
2020/2021 PSV 0 0 0 0
2019/2020 Sparta Rotterdam 16 0 2 0
2018/2019 Jong PSV 13 1 1 0
2018/2019 PSV 5 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

ADO pikt daags na nederlaag ‘een van de grootste talenten’ van Werder op

ADO Den Haag heeft dit seizoen de beschikking over David Philipp. De Hofstedelingen maken maandagochtend via de officiële kanalen melding van de komst van de aanvallende middenvelder, die ook als vleugelspits...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 19 september
Dele Alli vertrekt wellicht bij Tottenham Hotspur in de laatste fase van de transferperiode. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren