Perez verzucht: ‘Goede speler, maar het is allemaal een beetje voorspelbaar’

Zaterdag, 22 augustus 2020 om 19:39Demen Bulbul • Laatste update: 19:52

Jonathan de Guzman werd onlangs in verband gebracht met een terugkeer bij Feyenoord. De 32-jarige middenvelder zit zonder club na zijn vertrek bij Eintracht Frankfurt en zou zich dus transfervrij kunnen aansluiten bij de Rotterdamse club. Kenneth Perez denkt dat De Guzman een versterking zou zijn voor Feyenoord, maar is niet onder de indruk van de scouting van de club.

"Ik vind hem een goede speler, maar het is wel allemaal een beetje voorspelbaar", verzucht de Deense analist zaterdag bij FOX Sports. Perez wijst onder meer op de terugkeer van Leroy Fer, die vorig jaar door Feyenoord transfervrij werd opgepikt bij Swansea City. De Guzman doorliep een deel van de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde tussen 2005 en 2010 in de hoofdmacht van de havenclub, alvorens hij buitenlandse avonturen beleefde in Spanje, Wales, Italië en Duitsland. Volgens Perez zou hij Feyenoord wel ‘een kwaliteitsinjectie’ geven. "Kökcü en Fer zijn op dit moment zekerheidjes op het middenveld. Toornstra kan dan ook nog op het middenveld spelen, maar als Fer wegvalt, dan heb je niets meer achter de hand", waarschuwt de oud-middenvelder.

"Ik denk niet dat het versterken van het middenveld op dit moment prioriteit heeft voor Feyenoord", haakt collega-analist Arnold Bruggink in. "Fer is de meest controlerende speler op het middenveld, maar daarvoor heb je Toornstra, Diemers, Kökcü en Wouter Burger eventueel. Waarom zou je De Guzman dan halen?" Bruggink en Perez zijn het in elk geval met elkaar eens dat Feyenoord op dit moment vooral behoefte heeft aan versterking centraal achterin. "Is het geen optie dat als Feyenoord er niet in slaagt een geschikte centrale verdediger te halen, Fer naar achter wordt gehaald en De Guzman op het middenveld gaat spelen? Dan creëer je op die manier een extra optie", filosofeert Perez hardoop.

Bruggink is echter niet overtuigd, mede omdat De Guzman geen restwaarde zou hebben. "Hij zit relatief gezien aan het einde van zijn carrière en zal in de toekomst geen geld meer opleveren. Ik denk dat Feyenoord juist moet proberen om kapitaal te maken. Als je nu transfervrije spelers gaat halen zoals De Guzman, zullen er weer andere spelers buiten de boot vallen. Als je in plaats daarvan aan de gang gaat met die spelers, leveren ze over twee jaar weer geld op. Van De Guzman weet je dat het een tijdelijke oplossing is."Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door acmilan2019)

Eens met Bruggink. De Guzman is een prima speler, maar zijn minuten zouden ten koste gaan van minuten voor Burger, Wehrmann en El Bouchataoui op het middenveld. Wel vreemde beredenering van Perez. Hij maakt Feyenoord beter, maar dan klagen dat het niet creatief gescout is? Alsof elke creatief gescoute speler een meerwaarde is. Het boeit mij niks of een speler creatief gescout is, wel of hij de selectie beter maakt op een plek waar het nodig is. Dat laatste is bij De Guzman alleen niet het geval.

22 augustus 2020 om 20:05

Ik snap zijn kritiek wel. Vrijwel elke speler die gehaald is, is gehaald op emotie of bord op schoot. Een beetje behoorlijke club heeft een scouting rondlopen die er voor zorgt dat er goede talentvolle spelers komen, die later verkocht worden voor een mooi bedrag.

22 augustus 2020 om 20:32

Je bedoelt spelers als Senesi, Sinisterra, Conteh, Antonucci en Bozenik? Feyenoord heeft inderdaad Linssen en Diemers gehaald voor de breedte, maar er worden (eindelijk) ook voldoende ‘creatief gescoute’ spelers gehaald.

22 augustus 2020 om 21:33

Sinisterra is ook al meer dan 2 jaar geleden aangetrokken, dat je die nog steeds erbij moet halen. Een speler die 2 jaar terug bij Ajax in de jeugd speelde en afgelopen seizoen op huurbasis bij Volendam is schijnbaar ook al creatief tegenwoordig. Dan was Kelly toch een stuk creatiever. Dat in dezelfde periode Fer, Narsingh, Diemers, Linssen en Marsman zijn gehaald zonder restwaarde zullen we maar vergeten.

22 augustus 2020 om 21:48

Maar het is toch niet zo gek dat Feyenoord die jongens heeft gehaald voor de breedte? Feyenoord heeft nou eenmaal niet zoveel te besteden en je weet dat die jongens een competitie als de Eredivisie kennen. De meerderheid van het geld dat we hebben uitgegeven is de laatste tijd juist gegaan naar bijvoorbeeld een Sinisterra, Conteh, en Bozenik. En ja, creatief scouten... Als ik een uurtje Football Manager speel, zie ik al al die 'creatieve' namen voorbij komen op de scoutingspagina...

23 augustus 2020 om 00:07

@MasterD moeten we Sinisterra negeren omdat het niet in je negatieve straatje past? Grappig dat je het hebt over aankopen negeren, terwijl je zelf aankopen negeert (Sinisterra, Senesi, Bozenik, Conteh) of er een wanhopige negatieve draai aan probeert te geven (Antonucci). Narsingh was een fout en Kelly onderschrijft precies mijn punt dat creatief scouten ook niet zaligmakend is. Fer maakt het elftal beter, dus prima versterking. En moeten derde keepers zoals Marsman (de rol toen die gehaald werd) tegenwoordig ook al restwaarde hebben? De aankoop van Linssen en Diemers worden gewoon benoemd en niet geneert zoals jij doet voorkomen. Dat zijn ook gewoon degelijke breedte aankopen voor de vijver waarin Feyenoord moet vissen.

Lijkt me eerder een versterking voor PSV (ook voor Feyenoord maar hebben al veel voor middenveld). Die zou nog wat toevoegen naast spelers als rosario, sadilek en hendrix

22 augustus 2020 om 20:06

Helemaal mee eens. De Guzman zou met stip na Ihatarren de beste middenvelder van PSV worden.

Dan moet je wel geld hebben om grotere talenten dan wat je nu hebt te kunnen halen. Feyenoord hoopt in de toekomst met Kokcu, Senesi, Bijlow, Malacia, Sinisterra en Bozenik al veel geld binnen te halen. Wellicht ook nog spelers als Burgers, Geertruida en Azarkan, Conteh en Antonucci die wat op kunnen leveren. Dus grotere talenten halen kan alleen met een zak geld. En dat hebben ze simpelweg niet. Dat snappen zij toch ook wel?

22 augustus 2020 om 23:31

Precies, je moet ook aan het eerste elftal denken. Hoe beter je elftal presteert hoe meer de spelers waard zullen worden, naast de minuten en het niveau dat ze halen.
Bijlow, Haps, Senesi, Geertruida, Kokcu, Sinisterra, Berghuis zijn 7 spelers in onze basis die normaal gesproken al een hoop geld kunnen opleveren. Ik vind de Guzman dan een prima toevoeging, lijkt kwaliteit genoeg te hebben, goedkoop en een speler uit je eigen jeugd. Prima toch?

Valt me wel op dat de Guzman vorig jaar niet verzekerd was van een basisplaats. Echter tranfervrij en een goede staat van dienst zou voor PSV echt een grote verbetering zijn t.o.v. wat ze nu hebben. Er mist momenteel zoveel voetbal op het middenveld.

Zou passen bij het transfer beleid van de club. oude Nederlanders/oud eredivisie spelers gratis op halen. ik snap dat er bij Feyenoord weinig geld is,maar als je elke keer het beetje geld aan dit soort mannen blijft spenderen (salaris,tekengeld,bonussen) dan dek ik dat je niet veel verder komt.ik zou wat meer jeugd de kans geven.je hebt al genoeg ervaren spelers.probeer wat geld te verdienen met de jonge gaste.dat is ieder geval mijn mening.

22 augustus 2020 om 20:56

Je bedoeld het transferbeleid met Bozenik, Antonucci, Bernardo Silva, Contheh, Senesi (komt uit het Troost tijdperk) van de laatste tijd. Sinds Arnesen aan het roer is worden er ook veel jeugdspelers vastgelegd, wordt er gescout en zijn er al diverse jeugdtalenten voor de toekomst vastgelegd. Ze zijn echt een andere weg ingeslagen maar zullen het in de eerste tijd ook nog moeten hebben van een Diemers en Linssen. De Guzman is ook een prima toevoeging, al moet ik wel zeggen dat het middenveld best vol is nu.

22 augustus 2020 om 21:09

Bedoel meer het transferbeleid van de afgelopen jaren. en bedoel meer dat als je jonge gasten uit de opleiding een kans geeft dat je daar misschien wat aan kan verdienen. er zal toch wel een middenvelder in de jeugd rond lopen?zou me geld niet aan een 32 jarige spenderen als je al niet veel heb en genoeg ervaring in de ploeg hebt.dat bedoel ik.

Perez heeft het niet zo met Feijenoord. Kan hij niet zo zeggen natuurlijk maar zijn gezicht spreekt boekdelen. en dan roept hij maar wat. overigens eens met de tegenstemmers voor de Guzman. De laatste 30(?) jaar al voldoende spelers op retour gezien die een contract kregen. Een enkeling is ok voor de balans maar liever zie ik het laten groeien van de jeugdopleiding en dus het zoveel mogelijk gefaseerd inpassen van jeugd.

Geen idee of die jongen een versterking is. Of je hem haalt is afhankelijk van wat je al hebt. Een mix van leeftijden is prima en je kunt hem erbij halen als zijn salaris voornamelijk prestatiebelonend is.

Mooie carrier heeft De Guzman gehad. Zou zeker bij PSV wat kunnen betekenen. Maar zie hem eerder naar de MSL gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse6-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder31
J. ToornstraMiddenvelder30
J. BijlowKeeper30
B. LinssenAanvaller33
L. SinisterraAanvaller32
A. JahanbakhshAanvaller20
A. BaldéAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

47 jaar
12 fans
SeizoenClubW
2009/2010 FC Twente 31 5 6 0
2008/2009 FC Twente 26 6 6 0
2007/2008 Ajax 16 9
2007/2008 PSV 14 8
2006/2007 Ajax 27 13

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren