FC Utrecht is nog niet klaar en hoopt Van Wolfswinkel te verleiden

Woensdag, 19 augustus 2020 om 12:44Yanick Vos • Laatste update: 12:45

FC Utrecht is nog niet klaar op de transfermarkt. Na het aantrekken van onder meer Mimoun Mahi en Eljero Elia is het niet ondenkbaar dat er nog een aanvaller wordt aangetrokken. Volgens Voetbal International is Ricky van Wolfswinkel in beeld om terug te keren naar Stadion Galgenwaard.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door kefa83)

Als kerk inderdaad vertrekt is van wolfswinkel een prima spits.
Utrecht toch wel een heel leuk elftal, ik denk dat ze nog te kort komen voor het kampioenschap maar plek 3-5 moet zeker lukken.

19 augustus 2020 om 14:26

Kerk is geen spits maar een rechtsbuiten. Als hij vertrekt zou ik hem vervangen met een rechtsbuiten en niet met een spits. Van Wolfswinkel lekker erbij nemen om te concurreren met Dalmau. Kunnen ze Venema en Arweiler verhuren.

19 augustus 2020 om 15:57

5e maximaal. Lekker nog even 5-1 de boot in tegen Ajax laatst. Ja denk je dat ze tekortkomen voor kampioen? Leuke selectie, niet overdrijven.

19 augustus 2020 om 17:18

Haha je klinkt niet zo onpartijdig als je naam doet vermoeden. Toen ze lekker met 5-1 de boot in gingen tegen Ajax speelde ze o.a. met de 3e keeper, een rechtsback die in Jong Utrecht geen 1e keuze is, Bergström die de 3e RCB is, Çulhaci uit Jong Utrecht en Klaiber op het middenveld.

Leuk al die oud eredivisiespelers terug! Utrecht krijgt zo op papier een gevaarlijke aanvalslinie

19 augustus 2020 om 13:05

Alleen jammer dan dat voetbal niet op papier gespeeld wordt.

19 augustus 2020 om 13:35

Ben ik blij om. Op papier zal mijn clubje niet zo snel meer kampioen worden 😜

19 augustus 2020 om 13:44

@notoriouss ook op het veld wordt jouw clubje niet zo snel meer kampioen 😜

19 augustus 2020 om 16:47

Ik vind van Wolfswinkel op papier ook niet heel erg tot de verbeelding spreken om eerlijk te zijn.

Wel veel aanvallers. Voor de rest geen versterking nodig?

19 augustus 2020 om 12:55

Gaan alles winnen met 6-5, denk ik.

19 augustus 2020 om 12:59

Middenveld is sterk genoeg met Maher, Gustaffson, Lonwijk , Van Overeem , Ramselaar, Velanas , VF streek en eventueel nog Emmanuelson. Verdediging is Warmerdam bijgekomen en Hoogma opnieuw gehuurd. Dan heb je met Maarel , Bergstrom , Guwara , Klaiber , Troupe , janssen (nog geblesseerd) en Jago + Mamengi nog genoeg verdedigers. (dumic is er nog maar gaat nog weg verwacht ik)verwacht nog wel een verdediger erbij hoor, daar niet van. Maar denk dat de selectie wel bovengemiddeld is voor Utrecht begrippen.

19 augustus 2020 om 13:01

Middenveld is goed bezet met Maher, Ramselaar, Gustafsson, Van de Streek, Urby. Voor de verdediging is Hoogma wederom gehuurd en ze zijn bezig met Van Hecke. Prima selectie.

19 augustus 2020 om 13:03

Middenveld was volgens mij al dik in orde met een Ramselaar, van Overeem, Maher, Gustafsson, van der Streek en Urby Emanuelson. Al moet die laatste nog bijtekenen. Alleen de verdediging ben ik nog geen fan van.

19 augustus 2020 om 14:52

Daar doelde ik vooral op inderdaad. Ze hebben wel verdedigers maar het is niet echt top en ook niet heel breed bezet. Maar ik weet eerlijk gezegd niet hoe het zit met jeugd, misschien zit er wel veel moois aan te kijken.

19 augustus 2020 om 15:02

Ik denk dat Utrecht met Hoogma en Janssen twee sterke centrale verdedigers heeft staan. Jago en Mamengi zijn echt grote talenten die best een keer een kans mogen krijgen. En Utrecht kan denk ik pas een nieuwe verdediger erbij halen wanneer Bergstrom en Dumic definitief weg zijn. Bovendien is er nog steeds een gerucht dat Van Hecke komt wanneer Brighten hem op pikt. Twee gehuurde verdedigers zijn niet ideaal maar als je de rest van je team zo enorm versterkt kan je ook volgend jaar pas kijken naar een nieuwe centrale man. Een aanval met Wolfswinkel, Dalmau, Elia, Mahi, Arzani, Ramselaar, Venema, Arweiler en Boussaid is wel echt heel erg breed zeg

19 augustus 2020 om 15:19

Ik vind juist de namen Hoogma en Janssen in schril contrast staan met wat er voorin en op het middenveld loopt. Janssen vind ik een beetje op zijn retour. Sowieso vind ik het kwalitatief in de breedte pover t.o.v. de andere linies. Jago en Mamengi ken ik nog niet goed genoeg, maar valt qua naam natuurlijk uit de toon als je allemaal zeer gerespecteerde Eredivisie spelers heb rondlopen op het middenveld en in de aanval. Ik mis een beetje evenwicht. Maar wie weet dat alles goed gaat vallen en inderdaad wellicht komt er nog wat met van Hecke. Daar zou mijn prioriteit eerder naar uit gaan dan naar van Wolfswinkel, juist omdat je aanval ook zonder hem breed is opgezet.

19 augustus 2020 om 13:08

Vorig jaar hebben ze heel veel middenvelders gehaald dus die zijn al niet meer nodig. In de verdediging hebben ze ook al versterkingen gehaald(bergstrom en hoogma). Ik zou alleen wel nog graag een goede links back zien komen.

19 augustus 2020 om 14:29

Warmerdam gehaald. Hoogma opnieuw gehuurd. Van den Berg klopt nadrukkelijk op de deur bij John. Mamengi en St. Jago zijn weer wat verder. Utrecht staat er prima voor maar is nog niet klaar met shoppen.

Waar haalt Utrecht het geld vandaan om spelers als Mahi, Elia, en wellicht ook van Wolfswinkel aan te trekken? Geen last van Corona, of heeft van Seumeren weer de portomonnee getrokken?

19 augustus 2020 om 13:04

Vanwege 50 jarig bestaan pompt van Seumeren extra geld erin. Ze verwachten dat Kerk en Gustafson leuke centjes gaan opbrengen en compenseren. Van Hecke van NAC word ook nog als aanwinst verwacht in de verdedigende linie.

19 augustus 2020 om 13:05

Van Hecke word dan gehuurd van Brighton waar hij vermoedelijk heengaat.

19 augustus 2020 om 13:15

Gustafson geld op brengen 😂
Zijn allemaal C spelers, krijg je nog minder voor dan feyenoord spelers !

19 augustus 2020 om 13:23

Gustafson is -na Kerk- de meest productieve speler van Utrecht, dus een miljoen of 4 gaan ze zeker wel krijgen. Dat terwijl ie voor 1 miljoen is aangetrokken. Dat zijn leuke centjes ja. Dat het geen tientallen miljoenen zijn klopt, maar het is Utrecht he? Geen Ajax.

19 augustus 2020 om 13:23

@penn als je ze voor meer verkoopt dan dat ze gekocht zijn leveren ze geld op... of dat nou meer of minder is dan voor Feyenoord spelers.

19 augustus 2020 om 14:32

Kahota, van Seumeren heeft een deel van zijn aandelen verkocht. De opbrengsten daarvan heeft hij teruggestort in de clubkas. Dat heeft niet zoveel met het 50-jarig bestaan te maken maar is gewoon het gevolg van zijn eindeloze clubliefde. Al bestond Utrecht 49 jaar had hij het ook gedaan.

19 augustus 2020 om 15:52

Daarbij denk ik dat het niet de miljoenen van FvS zijn die nu worden uitgegeven, maar vnl de doorverkoopclausule van Haller.

19 augustus 2020 om 17:28

Utrecht heeft van meerdere kanten financiële mogelijkheden gekregen. Ca. 4 miljoen van Haller. De miljoenen uit de verkoop van aandelen en T-Mobile is hoofdsponsor geworden. Schijnt dat zij geen kinderachtige sponsor zijn voor Utrecht.

19 augustus 2020 om 13:09

Door Van Seumeren. Zonder die man had Utrecht niet meer bestaan.

19 augustus 2020 om 14:06

Dit kan toch niet eeuwig goed gaan. Zo'n van Seumeren lapt nu al jaarlijks maximaal bij.

Ik zie liever Vorm en een centrale verdediger komen dan al die spitsen onze zwakte ligt achterin niet voorin.

19 augustus 2020 om 13:10

Vorm is voor iedere club natuurlijk het belangrijkste. Als je als club heel het seizoen een goede vorm hebt, doe je zomaar mee voor de prijzen.

19 augustus 2020 om 15:16

En dat maakt een competitie leuk, jaren naar 1 of 2 concurrenten kijken in de top is best geinig maar een uitschieter is toch leuker. AZ dit jaar dan weer Utrecht, Twente destijds (niet denigrerend bedoeld trouwens) Wmb veel leuker dan 10x Ajax of PSV kampioen zien worden.

19 augustus 2020 om 13:11

Ben ik niet met je eens. Kerk was topscorer met 11 goals en de kans is best groot dat hij vertrekt. Als tweede topscorer heb je Gustafson die veelal penalties maakt en daarna volgen Maher, abass(weg) Bahebeck(weg), vd Streek en Ramselaar. Van deze 7 spelers is er nog 1 aanvaller (kerk) over en de rest van de goal scorers zijn middenvelders. De aanval was juist het zwakke gedeelte afgelopen seizoenen, want het seizoen daarvoor, waren de topscorers Gufstafson en vd Streek met 11 goals. Daarna kwam Kerk met 9 goals.

Mahi speelt toch bij voorkeur op linksbuiten dacht ik, eventueel nog als spits? Waarom zou Utrecht zowel Mahi als Elia halen, hebben Dalmau al als spits, en denken dan nog aan Van Wolfswinkel? Gaan ze 4-4-2 spelen? Mahi vanaf rechts?

19 augustus 2020 om 14:34

Als je de top-3 wilt aanvallen moet je een brede selectie hebben. Mahi zien ze als speler die overal in de voorhoede kan spelen. Wat je ook niet wilt is de top-3 aanvallen maar bij een blessure ben Mahi volledig afhankelijk bent van Arzani die twee jaar niet gevoetbald heeft.

19 augustus 2020 om 15:09

Ben wel echt benieuwd hoe Utrecht gaat spelen. Wolswinkel, Dalmau, Elia en Mahi zullen alle 4 wel echt willen spelen. Erachter heb je met Venema, Arweiler, Arzani en Boussaid nog eens 4 jongens. Op het middenveld heb je zelfs wanneer Gustafsson verkocht wordt nog Van der Streek, Maher, van Overeem en Ramselaar waarvan de laatste drie denk ik gaan spelen maar dit kan wel echt een verrassing worden komend jaar. Moeten toch op zn minst het de nummer 4 erg lastig gaan maken komend seizoen

19 augustus 2020 om 15:41

Elia, Dalmau en Kerk zal normaal gesproken de voorhoede zijn. Als Kerk vertrekt gaan ze nog een vervanger halen. Van Wolfswinkel heeft lang blessureleed gekend met een hersenaandoening. Die zal niet direct alles kunnen spelen.
Mahi heeft bij Zürich ook niet alles gespeeld, zal afwachten zijn wat hij kan brengen. Met Arzani als talentvolle linksbuiten, die ook 2 jaar nauwelijks heeft gespeeld, heeft Utrecht voorin de plekken dubbel bezet maar is het niet zo dat ze 6 spelers hebben die ongeacht wat een basisplaats kunnen claimen. Venema en Arweiler zijn te licht en staan voor een (tijdelijk) vertrek.

Middenveld met Maher, van Overeem en Gustafson was vorig seizoen gebruikelijk. Persoonlijk zou ik Ramselaar altijd laten spelen. Een verkoop van Gustafson zou mooi zijn want Ramselaar en Boussaid kunnen prima als CAM spelen en Gustafson blijkt ook penalty’s te kunnen missen.

Van der Streek heeft een aflopend contract en wil vooralsnog niet verlengen. Vaak bij gebrek aan opties (Bahebeck, Dalmau, Makienok waren altijd geblesseerd) veel in de aanval gespeeld maar zijn beste tijd lijkt wel geweest.

Dat lijkt me heel lastig managen voor Van den Brom denk ik.. Zowel Dalmau als Van Wolfswinkel komt niet naar FC Utrecht om op de bank te zitten. En dan heb je ook nog Mahi die eventueel ook prima in de spits kan... Ik zou dan ook eerder nog een goede, talentvolle buitenspeler halen als Kerk vertrekt, Summerville is misschien een optie.

Utrecht moet wel oppassen want het zijn een hoop mannetjes bij elkaar. Vraag we bovendien af wat ze willen met al die spelers op leeftijd, Europees spelen ze niet en je kunt er niet op bouwen. Voor de spectakel waarde is het leuk maar veel lange termijnperspectief zie ik er niet in. Als Utrecht 4e zou worden (max haalbare imo) moeten ze volgend jaar weer een bijna nieuw elftal bouwen.

19 augustus 2020 om 14:40

Op zo’n beetje alle posities waar Utrecht nu spelers haalt hebben ze talenten die op de deur kloppen. St. Jago, Mamengi, Çulhaci, van den Berg, Maddy, Mallahi. Zomaar een paar spelers die de komende jaren een vaste waarde kunnen gaan worden in het 1e. Daarnaast is van Wolfswinkel weliswaar 31 maar heeft hij veel blessureleed gehad (hersenaandoening). Kan als spits in een bepaalde rol nog jaren mee als hij fit raakt. Zie Huntelaar, die man is 37 geworden. Misschien moeten wij in Nederland gewoon wennen aan het feit dat je nog best voetbal kunt spelen als dertiger. In andere competities gebeurt dit al decennia lang.

19 augustus 2020 om 15:17

Aan de andere kant. Als je momenteel naar de selectie van komend seizoen kijkt zitten er nu drie 30 plusssers in de selectie: Janssen (33), Van der Maarel (30) en Elia (33). Krijg je daar nog Wolswinkel (31) bij en tekend emanuelson (34)definitief voor nog een seizoen heb je 5 jongens boven de 30 waarvan er 3 (wolswinkel, Janssen, Elia) waarschijnlijk een basisplaats zullen krijgen. Van de spelers die waarschijnlijk blijven heb je erachter zeven jongens boven de 25 en 15 jongens tussen de 20 en 24. Je hebt gewoon ervaring nodig in je selectie en Wolfswinkel en van der Maarel kunnen sowieso nog een paar jaar mee. Mochten kleedkamer captains Janssen en Emanuelson volgend jaar vertrekken kan Van Wolfswinkel samen met van der Maarel die oude mannen kar gaan trekken. Ik vind bijna alle aankopen tot nu toe best flink verstandig eigenlijk.

Veteranen FC Utrecht, lol. On topic, ik denk dat dit prima is voor de korte termijn, maar ik zou als Utrecht niet voor Elia en van Wolfswinkel gaan, zeker als het daar achter nog niet echt goed staat, zoals nu.

die Ricky vind het wel best in Basel denk ik. En grotere kans op Europees voetbal. Nee hoor, die komt niet terug.

Als we toch zo lekker bezig zijn ook gelijk maar mertens en strootman terughalen😄

Net als de laatste keer zeker, toen ‘ie naar Vitesse ging. Want dat was zogenaamd zn thuis... *gaap*

Mahi dalmau en wolfswinkel zijn 3 spitsen. Al kan mahi ook op links en rechts . Utrecht is wel lekker bezig deze dagen. Die kunnen nog weleens gaan stunten komend seizoen. Is Wesley nog hard aan het trainen ?

Trots op me cluppie hopelijk word dit seizoen top 3 mogelijk

De kwalificatie ‘topspits’ is mij wat overdreven, maar potverdikke: FC Utrecht draait wel een mooi elftal in elkaar zo. In deze strategie zou het passen als de club ook Strootman zou weten over te halen voor een terugkeer naar Utrecht. Dan is Utrecht helemáál een team om rekening mee te houden komend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. HaarUnknown
R. HakeUnknown
M. PaesKeeper
B. BenamarVerdediger
W. JanssenVerdediger
C. MamengiVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

60 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren