Joe Hart (33) heeft verrassende transfer naar Engelse top te pakken

Maandag, 17 augustus 2020 om 11:56Chris Meijer • Laatste update: 12:12

Joe Hart gaat zijn carrière vervolgen bij Tottenham Hotspur. Fabrizio Romano, werkzaam voor Sky Italia en the Guardian, The Times, Sky Sports en de BBC maken melding van een akkoord tussen the Spurs en de transfervrije 33-jarige doelman. Hart zou momenteel zijn medische keuring ondergaan bij de nummer zes van het afgelopen Premier League-seizoen.

Het is aannemelijk dat Hart zich in Noord-Londen moet gaan opmaken voor een rol als stand-in voor Hugo Lloris. Die rol werd de afgelopen zes jaar vertolkt door Michel Vorm, maar de 36-jarige Nederlandse doelman heeft Tottenham met een afgelopen contract achter zich gelaten. Romano meldt dat de club tevens overweegt om spoedig met Lloris om de tafel te gaan om over het verlengen van zijn 2022 lopende contract te praten. Manager José Mourinho heeft met Paulo Gazzaniga nog een derde doelman in zijn selectie.

The Times schrijft dat Tottenham de 75-voudig international gekozen heeft als tweede doelman om aan het zogenaamde homegrown player quota (minimaal aantal in Engeland opgeleide spelers) te kunnen voldoen. Hart zou wel fors moeten inleveren ten opzichte van zijn salaris bij Burnley, waar hij wekelijks 55.000 euro verdiende. Bij Tottenham ligt een weeksalaris van 38.000 euro in het verschiet, wat neerkomt op een kleine twee miljoen euro per jaar.

Hart was jarenlang de onbetwiste eerste keuze bij Manchester City en het Engelse nationale team, maar de afgelopen tijd is zijn carrière behoorlijk in het slop geraakt. Na ruim driehonderd wedstrijden in de hoofdmacht van the Citizens verliet de 33-jarige doelman Engeland aanvankelijk voor een huurperiode bij Torino. Na een jaar in de Serie A keerde Hart terug in Engeland, om op huurbasis aan de slag te gaan bij West Ham United. Na 23 optredens namens the Hammers besloot Burnley in de zomer van 2018 3,9 miljoen euro neer te tellen voor Hart.

Het dienstverband van de 75-voudig Engels international bij the Clarets werd echter geen succes. In zijn eerste seizoen kwam hij nog tot 21 optredens, al werd hij halverwege het seizoen gepasseerd ten faveure van Tom Heaton. Het afgelopen seizoen koos Burnley-manager Sean Dyche steevast voor Nick Pope en speelde Hart geen officiële minuut in de Premier League, al kwam hij wel tot drie optredens in de FA Cup en de EFL Cup. Het mag dan ook enigszins verrassend heten dat hij nu alsnog terugkeert in de top van de Premier League. Zijn naam werd eerder gelinkt aan Arsenal als noodverband nadat eerste doelman Bernd Leno geblesseerd raakte.


Poll

Goede zet van Tottenham Hotspur?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door baksteenfct)

Vind het toch wel mooi voor hem al komt ie als tweede keeper, nadat hij toch wel heel snel aan de kant werd gezet door Guardiola voor een Bravo die imo niet eens duidelijk beter was.

17 augustus 2020 om 12:06

Hij lijkt me gewoon derde doelman te worden, want gazzaniga deed het toch wel degelijk toen Lloris geblesseerd was. Als hij als vervanger van Vorm gehaald wordt dan is hij gewoon derde doelman want dat was ook Vorm zijn rol.

17 augustus 2020 om 12:09

Hmm dan is het wel echt over en uit met zijn carrière.. Nachtkaars, zonde

17 augustus 2020 om 14:48

Bravo paste beter in het profiel en deed het bij Barcelona gewoon goed, hield zelfs de talentvolle Ter Stegen op de bank. Dat hij het zo slecht deed bij City kan gebeuren, je gaat niet de keeper die je hebt gehaald wisselen voor de keeper die je sowieso al niet goed genoeg vond. Die is er mentaal nog slechter aan toe.

17 augustus 2020 om 14:48

Bravo paste beter in het profiel en deed het bij Barcelona gewoon goed, hield zelfs de talentvolle Ter Stegen op de bank. Dat hij het zo slecht deed bij City kan gebeuren, je gaat niet de keeper die je hebt gehaald wisselen voor de keeper die je sowieso al niet goed genoeg vond. Die is er mentaal nog slechter aan toe.

Op basis waarvan behoort Tottenham tot de top? Het is niet zo dat ze jaar in jaar uit om de prijzen meespelen en titels winnen. En in Europa gooien ze incidenteel hoge ogen. Ik zou Tottenham eerder kwalificeren als sub top in Engeland.

17 augustus 2020 om 12:05

De laatste 5 seizoenen 4 keer in de top 4 geëindigd, maar noem jij ze maar subtop hoor.

17 augustus 2020 om 12:10

Als de ranglijst bepalend is ipv het winnen van titels om de stempel top te krijgen dan hoor je al snel bij de top idd.

17 augustus 2020 om 12:11

Als titels winnen in een land waar de kwaliteit minder is bepalend is voor de benoeming van topclub dan hoor je idd al snel bij de top. Dit kun je toch elke richting indraaien, joh.

17 augustus 2020 om 12:17

“Als ranglijst bepalend is om de stempel top te krijgen”, die laat ik even bezinken. Dus een team dat tweede eindigt dit seizoen behoort niet tot de top van de competitie voor jou?

17 augustus 2020 om 12:18

Alleen is Tottenham het afgelopen jaar niet geëindigd als tweede.

17 augustus 2020 om 12:23

In 16/17 wel en in 15/16 en 17/18 werden ze derde.

17 augustus 2020 om 12:41

Tja, dat zijn nogal wat seizoenen geleden, het gaat mij om het nu en nu is Tottenham geen topteam, evenals dat Arsenal ook geen topteam meer is omdat ze niet meer meedoen om de belangrijkste titels. Dat ze jaren geleden hier wel voor meededen maakt ze niet nu nog steeds een topteam.

17 augustus 2020 om 12:46

Nogmaals voor het eerst in 5 seizoenen vallen ze buiten de top 5. Nogal opportunistisch om ze dan meteen een subtopper te noemen.

17 augustus 2020 om 12:49

Ik noem ze subtopper omdat ze niet of nauwelijks prijzen pakken. Niet omdat ze niet in de top 2,3,4 of 5 zijn geëindigd.

17 augustus 2020 om 12:56

Byrazz, sluit me ook aan bij jou! Zolang je geen titels wint ben je subtop. Kijk als je 100 jaar lang top 4 blijft ok dan mag je Miss van top spreken. Ma spurs is subtop en zolang men daar geen titels winnen, zie ik ze ook als subtop

17 augustus 2020 om 13:11

Noemen jullie Dortmund dan ook een Duitse subtopper? De laatste titel stamt uit 2011-2012 en dat is "nogal wat seizoenen geleden". Of telt de beker winnen wel als graadmeter? Dan is Arsenal toch weer wel een topclub?

17 augustus 2020 om 13:24

Er is een verschil tussen structureel meedoen om de prijzen en incidenteel meedoen om de prijzen. Bayern is in Duitsland de absolute top alleen Dortmund doet elk jaar wel mee in de top, inclusief in Europa. Tottenham doet incidenteel mee om de eerste plek en gooit incidenteel hoge ogen in Europa. Dus Dortmund in Duitsland vind ik meer topteam dan Tottenham in Engeland.

17 augustus 2020 om 13:29

@byrazzzliverpool is dan zeker ook een subtop? Die halen ook nauwelijks prijzen. Ja toevallig afgelopen 2 jaar 2, maar daarvoor ook meer dan 10 jaar niet. Wat een subtoppers zijn het daar ook zeg.

17 augustus 2020 om 13:34

Met het geld wat ze in Engeland te besteden hebben en dat elk team wel peperdure voetballers in het team heeft krijg je al snel de label van topteam zonder dat je daar prijzen voor hoeft te pakken. In de jaren dat Liverpool nergens om meedeed behoorden ze idd niet tot de top van Engeland, die werd toen gedomineerd door Chelsea, City en United. Nu Liverpool titels pakt behoren ze weer tot de top van Engeland in tegenstelling tot Tottenham die al jaren meedoet in de sub van de absolute top en geen prijzen pakt. Zodra Tottenham ook prijzen gaat pakken zullen ze ook behoren tot de top, tot die tijd subtop zoals ook Arsenal dat jarenlang tot de top behoorde om daarna jarenlang tot de subtop te horen.

17 augustus 2020 om 13:39

Man man wat een geneuzel byrazzz. Een club die de laatste jaren altijd meedoet om de CL plaatsen in de sterkste competitie ter wereld, is gewoon een club die meedoet in de top. Dat jij daar voor jezelf dan extra regeltjes bij gaat voegen voordat het een topclub mag worden genoemd, daar kunnen anderen niet echt rekening mee houden als ze ene artikel schrijven.

17 augustus 2020 om 13:43

Als er geneuzel is komt dat van jou, ik mag Tottenham geen topclub vinden omdat ze niet of nauwelijks prijzen pakken, en dat ze geen prijzen pakken is een feit en geen mening. En dat Tottenham de laatste jaren meedoet om de CL? Laat me niet lachen man, ze hebben een x de finale gehaald en that's it, welk ander keer hebben ze meegedaan om de CL? En waar zie je staan dat ik vind dat de schrijver van het artikel rekening met mij moet houden? Ik betwijfel een opmerking op een fora, ik stel geen eis. Kneus.

17 augustus 2020 om 14:00

Dan nog ben je redelijk selectief bezig. Je eigen voorwaarden voor een topclub is het winnen van prijzen. Maar dat geldt dan weer niet voor Dortmund. Heel vreemd. Terwijl ze allebei in de achtste finale er uit vliegen en Tottenham vorig jaar nog de finale haalde. Ik vind ze zelf ook geen absolute top, maar dan is Dortmund dat ook niet.

17 augustus 2020 om 14:21

Laten we een onderscheid maken? Een mooie middenweg? Tottenham is een topclub in Engeland, maar Europees vallen ze net buiten de absolute top die nu behoort tot Manchester City, Barcelona (of nou ja?), Real Madrid, Juventus, PSG en Bayern München.

17 augustus 2020 om 14:37

@Buakawaw ik zeg dat Dortmund meer topclub is in Duitsland dan Tottenham in Engeland op basis van prijzen en prestaties. Tov Bayern is Dortmund geen absolute top nee, alleen op basis van dat ze met Bayern bijna elk jaar wel om de prijzen strijden zijn ze ook meer dan subtop.

17 augustus 2020 om 14:37

@Etihad, hahaha snap niet dat mensen Tottenham in hetzelfde schaal plaatsen als de teams in Engeland die prijzen pakken. Om de x jaar haken een paar clubs af en doen nieuwe clubs mee om de titel (bv Man United een tijdje niet meegedaan, Arsenal ook niet), qua naam mogen het wel topclubs zijn maar qua prestaties zeker niet. Liverpool pakte ook een x aantal jaren geen prijzen en nu winnen ze alles vrij dominant, oftewel ze zijn terug in de top. Tottenham heeft nooit structureel meegedaan om de prijzen, wel melden ze zich altijd in de top 5/6 maar om dan te zeggen dat je een topteam bent gaat mij te ver. Een topteam is in mijn ogen een club dat prijzen pakt en niet een club dat meedoet om de CL plaatsen, dan ben je een schaal lager dan de absolute top en dat is van toepassing op Tottenham. Je hebt de teams die de prijzen pakken en de teams die daarna komen, waaronder Tottenham. Betreft Europa sws subtop dus daar zijn we het over eens ;-)

17 augustus 2020 om 15:00

Precies wat ik zeg je bent selectief. Dortmund dit jaar 13 punten achterstand. Vorig jaar wel netjes met 2 punten achterstand. Maar jaar daarvoor 29 punten achterstand. Daarvoor 18 punten achterstand. Daarvoor 10 punten. Daarvoor weer 33 punten achterstand op Bayern.

17 augustus 2020 om 15:57

Whatever, ik zeg dat Dortmund met Bayern de dienst bepaalt in Duitsland waarbij Bayern de absolute top is Dortmund dat niet is, Tottenham loopt in een goed jaar in de buurt van de top maar vaker niet. Dus Dortmund is meer top in Duitsland dan Tottenham in Engeland.

18 augustus 2020 om 01:11

Arsenal heeft de cup gewonnen ze zijn nu wel top team of nie

17 augustus 2020 om 12:06

In engeland spreken ze over de top 6, waar spurs deel van uitmaakt, evenals arsenal die 8ste geworden zijn. Dus top is in daar een wat ruimer begrip geworden.

17 augustus 2020 om 12:24

Achja, ook Chelsea en United werden nog top genoemd toen die een keer buiten de beste 6 eindigen. Het is een beetje zoals in Turkije met de grote drie, ook al zijn die niet altijd de beste drie.

17 augustus 2020 om 13:30

het is toch logisch dat er een verschil zit tussen de beste clubs en de topclubs. Het zijn van de beste club is een moment opname, het zijn van een topclub is een afgedwongen status. Het hoeft echt niet zo te zijn dat de topclubs altijd alle beste clubs zijn

17 augustus 2020 om 12:07

Op basis van de eindstanden van de afgelopen 5 seizoenen? twee keer 3e, een keer 2e, een keer 4e en dit jaar is dan een wat minder jaar. Vorig jaar CL finale. Het klopt dat ze geen prijzen gewonnen hebben afgelopne jaren, maar de eindklasseringen zijn echt wel erg hoog en goed als je vergelijkt wie er volgens velen allemaal tot de top van Engeland (en daarmee ook tot de top van Europa) behoren. Ik vind ook dat Tottenham sinds een aantal jaar een grandioze ontwikkeling doormaakt van middenmoot naar de top, getuige het spelersmateriaal, de stadions, de trainer (van naam meer, maar het feit dat Mou naar Tottenham wilde zegt wel wat over de status van Tottenham). Absolute top zijn nog niet, maar Tottenham kan zeker wel gerekend worden tot de top van Engeland

17 augustus 2020 om 12:14

Teams als Chelsea, City, United en Liverpool en voorheen ook Arsenal spelen spelen elk jaar om titels (fa cup, league, league cup, el en cl). Dit zijn imo topteams. Een team dat geen prijzen pakt is imo geen topteam maar subtop omdat ze er niet staan als het moet. Dat ze tot de top kunnen behoren ben ik het met je eens, maar dan moeten ze wel titels gaan pakken.

17 augustus 2020 om 12:07

Kijkend naar de afgelopen jaren onder pochettino zitten zij toch aan de top. De prijzen bleven uit maar altijd wel in de top 6

17 augustus 2020 om 12:10

Top 4 in Engeland is gewoon de top, joh. Hebben ze tegen Ajax ook laten zien vorig jaar, toch? ;-) grapje natuurlijk. Prima backup, blijft aantrekkelijk met de HG status en liever een ervaren (matige) kracht achter Lloris dan een broekie. Leuk voor Hart dat ie zo nog mag afbouwen.

17 augustus 2020 om 12:22

Grappig man.. de werkweek begint het en dan donder jij er nog even overheen met zo'n flutgrap. Leuk voor Hart idd, die voelt een miljoen euro per jaar ook niet denk ik. Ik vraag me af of Liverpool nog een andere doelman gaat halen voor achter Becker. Adrian heeft ze toch wel wat successen gekost, evenals zijn Duitse voorganger. Op elke positie hebben ze een redelijke vervanger, behalve op doel.

17 augustus 2020 om 12:36

Er zijn nogal wat keepers met aflopende contracten zie ik op TM- Mattia Perin, Bono, Diego Alves - misschien zit daar wat leuks bij voor Liverpool?

17 augustus 2020 om 13:15

Ik denk dat ze meer de top 6 van Engeland bedoelen. Europees zijn wij idd subtop.

Bij het ontvangen van het pushbericht dacht ik meteen: Arsenal of Tottenham? Gelukkig is het dat laatste geworden want ik betwijfel of deze man zelfs nog goed genoeg is als tweede doelman. Daarnaast heeft Martinez bewezen een goede keeper te zijn.

17 augustus 2020 om 12:08

Ik weet ook niet of hij goed genoeg als tweede doelman, afgelopen jaren heeft Gazzaniga het gewoon goed gedaan in de wedstrijden dat hij keepte bij afwezigheid van Lloris. Ik zou gewoon Gazza als tweede keeper houden en een jeugdkeeper doorschuiven naar de positie van derde keeper

17 augustus 2020 om 12:23

Mhua, de eerste wedstrijden vond ik Gazziniga erg slecht overkomen. Heeft zich wel hersteld. Kan het ook wel begrijpen, van niet spelen naar elke 3 dagen spelen, met een verdediging zonder vertrouwen voor je neus.

17 augustus 2020 om 13:16

3de doelman, dit is puur voor de homegrown regel en hij brengt extra ervaring prima 3de optie.

Hij wordt gewoon derde doelman zoals Vorm, of Gazzaniga zou moeten vertrekken maar daar heb ik niets van gehoord. Vreemde stap dus voor Hart.

3de doelman, dit is puur voor de homegrown regel want daar ervaren wij problemen mee en Hart brengt extra ervaring prima 3de optie. Slimme zet van Tottenham.

17 augustus 2020 om 16:17

Ik vind dit een goede versterking voor het team, heb Joe Hart altijd wel gemogen om zijn agressie en gedrevenheid op het veld. Heeft ook een goede band met de Engelse Spurs spelers.Gaat naar verluidt 50,000 £ verdienen per week. Prima aangezien er geen transfersom is betaald.

Persoonlijk zie ik het nut niet per se van deze transfer. Misschien krijgt ie de rol die 3e keepers bij wk-selecties soms hebben, de jonkies begeleiden en de team spirit op niveau houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
8.Arsenal6116
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
D. ScarlettAanvaller10
J. HartKeeper00
H. LlorisKeeper380
A. WhitemanKeeper00
T. AlderweireldVerdediger251
S. AurierVerdediger192
D. CirkinVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

77 fans
Keeper, 34 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren