Naci Ünüvar had geen trek in transfer en wimpelde interesse af

Woensdag, 12 augustus 2020 om

Naci Ünüvar verlengde zijn contract bij Ajax onlangs met een jaar tot medio 2023. Het zeventienjarige talent heeft naar eigen zeggen niet lang hoeven nadenken toen hem een nieuw voorstel werd gedaan. In gesprek met FOX Sports laat hij weten dat hij nooit bezig is geweest met een vertrek. “Voor mij was de keuze redelijk simpel. Ik wilde sowieso bij Ajax blijven.”

Ünüvar bevestigt dat hij de club had kunnen verlaten, daar er belangstelling voor hem was. “Natuurlijk was er interesse, maar ik heb bij mijn vader en zaakwaarnemer duidelijk aangegeven dat ik bij Ajax wil blijven”, aldus de zeventienjarige middenvelder annex buitenspeler. “Als Ajax vervolgens aanklopt met een contractverlenging, zeg ik daar snel ja tegen.”

Jonge Ajacied Devyne Rensch vol ambitie: 'Ik ben klaar voor meer'

Het talent kampte onlangs met liesklachten en is in de voorbereiding op de weg terug. Woensdag speelde hij een helft mee in het met 1-2 verloren oefenduel met Jong FC Utrecht. “Dit is nog niet mijn niveau, ik kan veel meer”, aldus Ünüvar. “Ik moet het nu gewoon gaan opbouwen. Ik heb in de vorige wedstrijd maar dertig minuten gespeeld. Dit was de eerste keer dat ik weer een volle helft speelde, dus dat moet opgebouwd worden. Ik moet weer in mijn ritme komen en mijn eigen niveau oppakken.”

Doordat hij op de weg terug is behoort hij donderdag niet tot de wedstrijdselectie van het eerste elftal, in tegenstelling tot een aantal andere talenten. “Daar ben ik niet teleurgesteld over. Voor mij is het gewoon belangrijk dat ik minuten maak en snel weer op mijn oude niveau kom. Als ik, zoals in deze wedstrijd (tegen Jong FC Utrecht, red.), 45 minuten kan maken, dan ben ik daar gewoon erg blij mee.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door primetime)

Heel verstandig heeft ook nog helemaal niks te zoeken bij een topclub, rustig doorontwikkelen moet zelfs voor Ajax1 nog enorme stappen zetten is al uitdaging genoeg.

13 augustus 2020 om 06:59

Ajax is ook een topclub, en ook heel mooie club om voor te spelen, aanvallende speelstijl. De laatste jaren is bij Ajax heel duidelijk dat je er klaar voor moet staan wanneer je in de basis staat bij Ajax 1, niet om te ontwikkelen. Om te ontwikkelen moet je bij Jong Ajax zijn.Denk aan bijvoorbeeld Lang, Ekkelenkamp, Eiting, Gravenbergh, Traore. Onder Frank de Boer zouden ze bij Ajax1 rustig gaan ontwikkelen maar dat is nu al duidelijk veranderd.

Met afstand het grootste talent van zijn lichting.

12 augustus 2020 om 22:50

Klopt ma heb het idee dat ie nooit zal waarmaken wat men van hem ‘verwacht’ heb het indruk dat die jonge beter zal worden dan messi, zo erg wordt ie opgehemeld! Hopelijk maakt ie 60% waar van zijn potentie, het is hem gegund

13 augustus 2020 om 00:06

@bpreal nu overdrijf je. Niemand hemelt hem op dat hij de nieuwe Messi wordt. Enige vergelijking die je continue hoort is dat hij qua talent de nieuwe Appie is. Nooot gehoord of gelezen dat iemand beweert dat hij onbetwiste basisspeler wordt bij een Real of Barca. Meeste kijken gewoon uit om hem te zien schitteren in het Ajax shirt samen met paar andere talenten.

13 augustus 2020 om 00:09

aanvullend. Scrolde door de reacties en geen 1 fan overhypt hem. Wordt zelfs getwijfeld of hij volwassen voetbal aankan

13 augustus 2020 om 01:11

Okee mooi om te horen, hopelijk krijgt ie ruimte zat zonder teveel druk. Verder zei ik ‘idee’ dus was een soort van indruk, ma gelukkig klopt het dus niet.

Onze nummer 10 van de Toekomst. Topper. Gaat dit jaar denk ik veel minuten maken. Eerste seizoenshelft kan hij zomaar al 20 minuten per invalbeurt maken. Einde seizoen misschien al 45 minuten. Volgend jaar klaar voor het grotere werk.

12 augustus 2020 om 22:29

Vooral nu met die nieuwe regeling mbt het wisselen.

12 augustus 2020 om 22:34

Denk dat die regel zeer gunstig is voor de talenten, inderdaad. Mooi ventje ook, die Naci.

13 augustus 2020 om 00:07

@Riddle niet met een coach als Eth. Die denkt volgens mij dat hij prive geld moet neerleggen om te wisselen, zo zuinig is hij. Hij gebruikte al bijna nooit 3 wissels en wisselde vaak ook pas erg laat.

12 augustus 2020 om 22:46

Denk je niet dat hij last blijft houden van zijn blessure? Hopelijk kan hij het fysiek aan want deze jongen kan zeker goed voetballen.

13 augustus 2020 om 00:25

@okan61 Hoop het niet. Maar ook daarom rustig brengen. Niet te snel veel minuten laten maken. Het lichaam van De Ligt kon dat aan vooral ook omdat de CV positie minder aanslag op het lichaam is dan een tien of 11 positie waar je constant moet wenden en keren en explosief vertrekken.

12 augustus 2020 om 23:02

@Holland8 zullen we gewoon voor 60 tot 70 min in 2021?

13 augustus 2020 om 00:29

@[email protected] Haha zouden we allemaal wel willen maar we willen die jongen nog jaren fit en fris meemaken. Dus ajb geen te grote belasting. Volgend seizoen misschien 60 en heel misschien een keer 70 minuten. Zie ik dit seizoen zeker nog niet gebeuren. Zou niet verstandig zijn. Maar eindelijk weer in potentie een echte Ajax nummer 10. een waardige opvolger voor Eriksen, Bergkamp, Van der Vaart, Sneijder. En eigenlijk hoort ook Hakim in dit rijtje. Wat was die op momenten ook bizar goed.

Hoop dat hij en zijn omgeving nuchter genoeg zijn om voor de geleidelijke weg te kiezen.

12 augustus 2020 om 23:24

Zijn omgeving, met name zn vader, begeleiden hem goed en houden hem met zn koppie bij de grond. Hij werkt heel hard en het talent is overduidelijk aanwezig. Als hij zoals in het artikel staat zn conditie kan verbeteren en steeds langer een wedstrijd kan volhouden, dan bewandelt hij gewoon een mooi pad bij Ajax. Dat weet ik zeker. Oh natuurlijk hopelijk ook zo veel mogelijk blessure vrij. Dat is ook belangrijk bij zijn ontwikkeling, veel continuïteit.

Beetje oppassen dat er geen Nouri-achtige druk op deze jongen komt te liggen, maar petje af hoe zich uitdrukt en zijn keuzes maakt

12 augustus 2020 om 23:50

Wat precies is een Nouri-achtige druk dan? Want Nouri had totaal geen last van de druk. Die had/heeft bravoure en maakte het bij zijn debuut direct al waar. Die vreselijke gebeurtenis moet je totaal los zien van wat men van Nouri verwachtte.

En waar zijn nou al die media die beweerden dat er grote uitloop van talenten zou plaatsvinden ?

12 augustus 2020 om 23:18

Die zijn er niet meer, Ajax heeft het allemaal prima voor elkaar. Ik snap echter niet zo goed waarom het contract van Kotarski is verlengd, hij is toch wel echt de 4e doelman.

13 augustus 2020 om 00:08

@MeneertjeJ omdat er veel vertrouwen is in hem. Samen met Scherpen gaan uitvechten wie toekomstige keeper wordt voor Ajax 1

13 augustus 2020 om 00:57

En anders volgend jaar verhuren en dan verkopen net als bij Sierhuis en Botman. Levert heel veel geld op.

13 augustus 2020 om 01:35

Mooi gezegd. Ajax is er om je beter te maken, maar ook om zelf er beter van te worden. Kijk alleen al naar een Wöber. Ook verhuurd aan Sevilla. Daarna bij Salzburg gecasht.

Moet vast opbouwen, vond hem weer niet echt zijn stempel drukken op het spel. Ben bang dat volwassen voetbal veel lastiger voor hem zal zijn dan velen denken, zelfde bij Angel Gomes. Wanneer je hele tijd op en neer moet en je tegenstanders hebben veel loopvermogen kan je niet alles puur op techniek en inzicht doen. We zullen het zien.

13 augustus 2020 om 00:30

Zie iemand als Riqui Puig. Uitstekend voorbeeld dat het puur op techniek en inzicht ook kan. Die jongen is ook niet zo groot en ontzettend mager, maar als je met je hoofd voetbalt doet dat er allemaal niet toe.

13 augustus 2020 om 00:39

Angel Gomes is helaas ook wel echt heel klein. Als je 1.60 bent in Engeland wordt het wel heel erg lastig. Vond het altijd wel een leuke voetballer maar ik kan me eerlijk gezegd geen een voetballer bedenken die zo klein was als Gomes en het heeft gemaakt

Ja als je hem vaker aan het werk heb gezien zoals ik kan ik jullie verzekeren dat hij ober 2 a 3 jaar bij de middenmoot in Nederland loopt

Zijn familie houdt hem echt kort, perfect. Hoop dat zijn jeugd talent wordt omgezet naar volle prof met rendement. Hij kan een soort David Silva worden. Zo goed in de combinatie en passes geven.

Jong FC Utrecht rechtsback Denso Kasius had hem gisteravond wel in z'n broekzak. Ünüvar kwam er niet doorheen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Ajax64
3.PSV63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper20
E. ÁlvarezVerdediger20
D. BlindVerdediger20
S. DestVerdediger20
N. MazraouiVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Arsenal wenst zich nog altijd te versterken met Thomas Partey. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren