Ihattaren worstelt met gloednieuwe positie in opstelling van PSV

Zondag, 9 augustus 2020 om

Mohamed Ihattaren kwakkelde deze week tijdens het trainingskamp van PSV in Marienfeld, zo schrijft Voetbal International zondagavond. De achttienjarige middenvelder van PSV deed 's middags mee in de eerste helft van de afsluitende oefenwedstrijd tegen KFC Uerdingen (0-3 zege) en speelde zaterdag nog in de tweede helft tegen SC Verl (0-3 zege). Hij oogde volgens het weekblad echter 'niet okselfris' en zijn trainer Roger Schmidt erkent dat er sprake is van vermoeidheid.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat er een goede controlerende middenvelder schuilt in Mohamed Ihattaren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door ittot)

PSV zal gewoon een nieuwe controleur moeten kopen zo simpel als het is, Mootje is een 10 geen controlerende middenvelder zelfs op rechts vind ik dat je het gevaarlijke uit zijn spel haalt.

9 augustus 2020 om 21:16

Zoals ik het hier lees komt het op mij over alsof Schmidt ook geen 6 in Ihattaren ziet, maar hem er neer zet om hem meer verantwoordelijkheid bij te brengen. Dat hij hem op deze manier nog wat bij probeert te brengen, minder balverlies enzo. Heb de oefenwedstrijden zelf niet gezien dus ik weet het niet, maar ik vind het wel een interessante manier eigenlijk. De 6 positie bij PSV vind ik afgelopen jaren ook altijd een beetje net niet, ben geen PSV'er maar ik kan me voorstellen dat een Matusiwa er wel goed past, ook in het systeem van Schmidt.

9 augustus 2020 om 21:43

Hij speelde zaterdag ook erg slordig en ongeïnteresseerd en misschien kwam hij op trainingen ook wel zo over en dan lijkt hem op een positie opstellen die meer verantwoordelijkheid en concentratie vergt me helemaal geen verkeerde zet.

9 augustus 2020 om 22:05

Dan vind ik het inderdaad ook volkomen logisch. Dat beetje nonchalante zit er wel een beetje in, maar na een goed seizoen moet je natuurlijk wel scherp blijven en niet de instelling krijgen dat het wel aan komt waaien ofzo, dat kan je dan zo de kop kosten bij elke club.

10 augustus 2020 om 01:50

Onzinnig gebeuren van die trainers. Ik smul van Ihattaren in de aanval, helemaal van zijn frivoliteit. Er hoeft van mij echt geen trainer langs te komen om er discipline bij te slijpen door hem op 6 te posteren, doet die jongen toch geen goed.. Pure zelfoverschatting van zo’n man.

10 augustus 2020 om 07:44

Wat een zure reactie Fcb. Iedereen inclusief de trainer smult van Ihattaren in de aanval of op 10. Dat betekent echter niet dat hij met zijn 18 jaar mag rondlopen alsof hij er al is. Met het aantal wedstrijden in het eerste stijgt ook de verantwoordelijkheid die je als speler moet nemen. Als deze hem beter bijgebracht kan worden door hem tijdens oefenpotjes wat van een andere positie te laten zien dan is daar toch niks mis mee?

Als dit maar geen verhaal wordt van een toptalent dat nu constant tegen zichzelf gaat voetballen, voornamelijk door zo'n nieuwe positie. Wel leuk om nieuwe dingen te leren, maar het moet niet ten koste gaan van zijn kwaliteiten, die verder naar voren liggen.

9 augustus 2020 om 20:20

Natuurlijk gaat die daar niet voetballen. Maar verdedigende kwaliteiten kun je ook als aanvallende van pas komen.

9 augustus 2020 om 21:12

Ik heb juist de indruk dat hij niet tégen, maar vóór zichzelf / de BV Ihattaren aan het voetballen is. Hij pingelt maar wat eindeloos heen en weer en gaat dan kansloos op doel schieten. Een beetje zoals hij aan het einde van het seizoen geforceerd heeft geprobeerd PSV op sleeptouw te nemen. Schmidt ziet dat, en dwingt hem om te combineren. Dat vindt Ihattaren vast niet zo leuk, vandaar zijn lichaamstaal, maar hij zal er later juist profijt van hebben. Ihattaren barst van het talent, hij moet het alleen wel gaan gebruiken. Hij heeft zijn teamgenoten keihard nodig om het verder te schoppen dan PSV..

Vind Schmidt tot nu toe erg goed overkomen. Waar Mo bij Faber en Bommel, vaak lekker vrij was krijgt hij bij Schmidt gewoon de taak om tee verdedigen. Klinkt allemaal heel logisch. Ben echt benieuwd naar PSV dit jaar.

9 augustus 2020 om 20:25

Ik heb liever dat hij zich focust op het aanvallen. Voegt momenteel weinig toe, dus denk dat het vooral zaak is om hem weer aan het voetballen te krijgen.

9 augustus 2020 om 20:33

Inderdaad, mo moet zich niet gaan focussen op verdedigen etc. Hij moet aanvallen, kansen creëeren, het spel vloeiend laten lopen voorin en scoren.

9 augustus 2020 om 21:23

Heeft ook wel veel met de manier van spelen te maken. In het systeem van Schmidt zul je gewoon heel veel meters af moeten leggen, ook Ihattaren. Als er eentje verzaakt werkt het niet. Daarom zal ie dus verantwoordelijker moeten worden en ook een beetje moeten leren verdedigen. Dat is ook een beetje de kunst, focus niet alleen op het aanvallen moeten hoeven leggen en toch de creativiteit behouden. Benieuwd of dit goed uitpakt.

9 augustus 2020 om 20:54

Mwah, een voetballer kan je het beste naar zijn kwaliteiten laten voetballen. Te veel verdedigende taken of op een positie/rol waar die niet hoort en je ziet een voetballer letterlijk verstijven.

9 augustus 2020 om 21:04

Denk dat dit gewoon is om nieuwe dingen te leren. Mag hopen dat hij hem niet als cm gaat opstellen.

9 augustus 2020 om 21:57

ja nieuwe dingen. Met alle respect maar is ihattaran al klaar met leren op een aanvallende positie dan dat hij nieuwe dingen leert? Het verhaaltje is enorm bekend een trainer zet een aanvallende speler op een verdedigende positie neer en vraagt zich af waarom het niet goed gaat. Persoonlijk vind ik het niets.

10 augustus 2020 om 00:02

Sowieso is het leuk en spannend. Een buitenlandse trainer zie je bij een topclub in NL heel weinig. Hij komt ook goed over voor de camera iig.

Tijdens de eerste training van Psv oogde hij fris maar leek net iets tussen zn oren te zitten. Deed de oefeningen allemaal net niet of probeerde tijdens een spel geniepig onder opdrukken uit te komen. Nog steeds een geweldig talent maar ik denk dat het een beetje naar boven is gestegen bij hem. Hij zou eens een week bij Zlatan op stage moeten gaan. Ondanks me “kritiek” nog steeds een grote fan van zijn talent en de manier waarop hij vorig seizoen met zn struggle omging.

9 augustus 2020 om 20:29

zou het niet gewoon aan het feit liggen dat hij wordt misbruikt als controleur? een positie waar zijn kwaliteiten helemaal niet liggen. dat hij een keer geen zin heeft op de training dat heeft elke speler wel een keer. vooral met deze weersomstandigheden zal niet iedereen op de training voor de volle 100 procent gaan

9 augustus 2020 om 20:35

Hij speelt nu ff als controleur zodat zijn kwaliteiten zonder de bal en in tactiek kan verbeteren. Die gaat niet misbruikt worden op 6, maar dit is meer om hem een completere speler te maken

9 augustus 2020 om 20:49

ik zie totaal de meerwaarde daar niet van in. je gaat ook geen spits in de verdediging opstellen om hem beter te leren mee verdedigen of een keeper in de spits om hem beter te laten mee voetballen. ik denk dat je eerder slechter gaat presteren door dit soort experimenten. zo een speler moet aan zijn vertrouwen en vorm werken voor het nieuwe seizoen en dat bewerkstellig je door hem op een positie op te stellen waar hij hoort te spelen en waar hij zich thuis voelt

9 augustus 2020 om 20:55

@Japie klopt daar kan het ook zeker aan liggen alleen dit was de eerste training onder nieuwe trainer, dan denk ik toch dat ik liever 10x opdruk dan de trainer idee geef dat ik minder gemotiveerd en fit ben. Je hebt ook gelijk qua positie, is gewoon niet zijn ding. Wellicht heeft Roger hem daar liever staan dan Rosario en ziet hij geen (financiele) ruimte om voor die plek een goede speler te halen..

9 augustus 2020 om 20:57

Eerste keer dat ie deze rol vervuld. In sommige bedrijven is 't 'n gewoonte dat 'n uiteindelijke directielid op alle afdelingen, verschillende levels ervaring opdoet om 'n volledig beeld van 't reilen en zeilen te krijgen. Ihattaren wordt denk ik met dat idee een linie terug gezet. Nou moet ie aan z'n precisie werken Zoals gezien en geschreven, 2x balverlies leidde 2 gevaarlijke momenten voor de tegenstander in. Voorin is z'n eindpass vaak laks, onzorgvuldig omdat 't toch geen direct gevaar oplevert in de tegenaanval. Nu moet ie leren zuinig met de bal te zijn. Daar kan ie straks op 10 wat aan hebben.

9 augustus 2020 om 20:58

Zo maak je een speler niet completer. Het gebeurt wel vaker dat een coach een speler helemaal verstijfd door hem op de verkeerde positie te laten spelen

9 augustus 2020 om 21:00

@temsamane dat misschien wel maar ik zou ook niet te zwaar aan een of twee trainingen tillen. gebruik je Ihatarren goed is hij samen met Malen gewoon veruit je beste speler imo. zo een jongen wil je aan de bal hebben en niet achter een tegenstander zien aanlopen. iemand als een Rosario of Hendrix zou het vuile verdedigende werk voor hem moeten opknappen zodat Ihatarren aanvallend kan excelleren. natuurlijk moet Ihattaren af en toe wel een beetje mee verdedigen maar het moet niet een van zijn hoofdtaken worden

9 augustus 2020 om 21:03

@sir Paul imo moet een speler als Ihattaren het juist hebben van de risicovolle passes vooruit want dat zijn de passes waarmee je een aanvaller vrij voor de goal zet en dat is nou net een van zijn sterkste kwaliteiten. zet je hem als controleur neer dan kan hij die creatieve passes niet meer geven omdat je daar idd geen balverlies mag lijden op die positie en dan haal je alle kwaliteit uit zijn spel en dan krijg je te zien wat je nu ziet. een teleurstellend presterende Ihattaren. Schmidt maakt het deze jongen onnodig moeilijk op deze manier want nu wordt hij gebruikt op kwaliteiten die hij niet heeft terwijl het er juist omgaat dat je zijn goede kwaliteiten optimaal benut

9 augustus 2020 om 21:47

Japie, waarschijnlijk vindt Schmidt hem te anoniem spelen en laat hij hem daarom op 6 spelen. Daar dwing je namelijk iemand tot het nemen van verantwoordelijkheid, wat hem vervolgens ook op zijn eigen positie kan helpen

9 augustus 2020 om 22:19

De ligt heeft in de jeugd toch ook een tijdje op het middenveld gestaan om zich te kunnen verbeteren in zijn voetballende kwaliteiten? Correct me if I'm wrong

9 augustus 2020 om 22:45

maar hoeveel beter is de Ligt daar geworden. ik vind het een hele goede mandekker maar aan de bal vind ik hem niet heel goed. Ihatarren gaat ook niet opeens verdedigend beter worden door een paar oefenpotjes. heel misschien als je daar een heel seizoen speelt maar dat moet je een aanvallende middenvelder niet aan willen doen want dan haal je alle kwaliteit uit zijn spel

Is goed voor zijn ontwikkeling. We zagen het ook bij Ziyech toen hij steeds meer begon mee te verdedigen liep het team ook een stuk beter, daarvoor was hij daar nogal eens laks in en kreeg dan terecht kritiek. Zijn gwn dingen die je later in je carrière veel kunnen brengen. Zolang die daar maar niet vast moet gaan spelen is het prima.

het slaat natuurlijk ook echt totaal nergens op om Ihatarren als controleur te laten spelen. zijn kwaliteiten liggen in het aanvallende aspect dus je moet hem ook in een aanvallende rol gebruiken. als nummer 10 of in een vrije rol vanaf de flank

Mag toch aannemen dat als de competitie start Mo niet als controleur gaat spelen en de gaten moet gaan dichtlopen, tackelen en kopduels aangaan enzo. Dit is leuk als probeersel, vast ook erg leerzaam maar misschien wel je beste speler, enorm talent zet je op een plek waar hij het beste is en dat is niet als controleur.

Ik mag toch hopen dat ihattaren niet op 6 of 8 komt te spelen. Dat zou zijn kwaliteiten niet goed omhoog laten komen. Ihattaren heeft laten zien dat hij een exceptioneel talent is en zijn talenten moeten wel goed benut worden en dat gaat niet lukken op 6 en 8. Ik mag toch hopen dat de technische staf het best van hem naar boven kunnen halen.

In de voorbereiding zien we toch heel veel interessante experimenten bij PSV. Macro Jinior als Linksback en nu Ihataren als controleur. Lekker veel voetbal in de ploeg

Waarom zou je een 10 dingen willen laten leren zodat hij als controlerende middenvelder kan spelen? Ik begrijp dat nooit zo. Kijk ik snap dat trainers graag hebben dat spelers multi inzetbaar zijn maar dan is het allemaal altijd een beetje goed maar als je hem nu juist specifiek als 10 superieur maakt heb je er toch veel meer aan?

9 augustus 2020 om 21:35

Als hij daar op die positie 10% minder rendeert, maar een andere in deze matige selectie rendeert tegelijk 20% of 30% meer op een andere positie, heb je die winst in ieder geval te pakken. Als controleur zou ik mijn lot in geen enkele andere speler durven te leggen, dan maar een nieuwe opvoeden.

9 augustus 2020 om 22:43

je gaat in een paar oefenwedstrijdjes niet opeens verdedigend veel beter worden. misschien als je daar een heel seizoen speelt maar ik mag toch niet hopen dat Ihattaren als controleur gaat worden misbruikt bij PSV want dan haal je alle kwaliteit uit zijn spel

Waar iedereen valt over het gedeelte dat hij op 6 speelde val ik vooral over het eerste gedeelte/hij is moe, ik snap dit echt niet, ze hebben 4 a 5 maanden alleen hoeven trainen.ik hoop vooral dat dit een grap is, maar zoals bij Opel al gezegd werd, Duitsers maken geen grappen....

9 augustus 2020 om 21:33

kan toch.. 5 maanden niks gedaan of op t dooie gemakje getraind. En dan ineens 1 of 2 weken in aanloop naar start van t seizoen weer volle bak trainen, zeker met zo'n trainer als scheidt, kan ik me wel voorstellen dat je ff vermoeid bent.

Als hij maar zn kans krijgt daar dan, en niet meteen afgerekend word op elke fout. Tenminste als dit een structureel plan blijkt. Qua fysiek en handelingssnelheid zie ik het hem wel doen, maar of hij het ook echt zelf wil en vol overtuiging voor die plek gaat, vraag ik me af.

Verbaast me niet echt, aangezien hij voorafgaand/begin van de voorbereiding al aangaf dat hij 'een paar kilo'tjes was aangekomen'.

Ik hoop niet dat Ihattaren qua conditie en werkethiek een soort van de Vaart wordt, dat wil zeggen, een speler die je in wedstrijden op defensief gebied niet ziet, die offensief onzichtbaar is in grote delen van wedstrijden en vervolgens toch iedere wedstrijd rond de 60e minuut gewisseld wordt zoals ook van der Vaart de energie niet had om een wedstrijd uit te spelen. Van de moderne voetballer wordt toch wel meer verwacht dan alleen een momenten-voetballer te zijn die je in hele periodes van wedstrijden niet ziet en waarvan men zich achteraf afvraagt: ''stond hij wel op het veld?''

Waarom van Ihattaren nu ineens een controlerende middenvelder willen maken? Omdat je op die positie te schaarse hebt en geen goede versterking goedkoop kan vinden? Ihattaren is de grootste Nederlandse talent op zijn positie en een van de grootste talenten in Europa en zelfs wereldwijd.... die ga je dan toch niet omscholen? Zeer raar beleid. Laat die man groeien op de positie die hij van jongs af aan gewend is en laat hem volwassen worden op die positie, zodat wij alleen kunnen genieten van een talent die tot wasdom komt, ipv een tweede Aissati..

PSV heeft een voetbalprofessor aangesteld als trainer. Wil nieuwe wielen uitvinden. Ben benieuwd hoe dat gaat komend seizoen.

Voorbereiding is 2 weken onderweg, laten we vooral niet nu al conclusies trekken (zowel positief als negatief). Uiteindelijk is het een verschrikkelijk groot talent (met afstand grootste in NL) en heeft hij tot nu toe bewezen uit het juiste hout gesneden te zijn. Er bestaat altijd de kans op een nieuwe Bakkali, Labyad etc. maar ik denk dat hij betere mensen om zich heen heeft waardoor hij ook betere keuzes gaat maken.tijdelijk een nieuwe positie op 6 kan hem ook helpen om besef te krijgen van zijn verantwoordelijkheden als 10, hierdoor ziet hij nog beter wat de gevolgen zijn van een niet goed druk zettende nummer 10 waardoor hij wellicht dezelfde ontwikkeling kan doormaken als Ziyech heeft gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller94
D. MalenAanvaller95
E. ZahaviAanvaller51
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper90
V. MüllerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

17 fans
18 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 PSV 7 0 0 0
2019/2020 PSV 22 3 0 0
2018/2019 PSV 12 0 0 0
2018/2019 PSV U19 12 5 0 0
2018/2019 Jong PSV 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Afellay zet vraagtekens bij uitleg van Schmidt over Ihattaren

Ibrahim Afellay heeft zijn twijfels bij de uitleg van Roger Schmidt over de afwezigheid van Mohamed Ihattaren bij PSV. De aanvallende middenvelder behoort niet tot de wedstrijdselectie voor het Europa League-duel...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Juventus wil komende zomer een poging wagen om Donny van de Beek alweer weg te halen bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren