Daley Blind weigert bij Hans Kraay junior vertrek bij Ajax uit te sluiten

Zondag, 9 augustus 2020 om

Eindelijk speelde Daley Blind weer eens een wedstrijd met Ajax in de Johan Cruijff ArenA. De ploeg van Erik ten Hag zegevierde zaterdag in de oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk met 6-1. “Helaas zat er nog geen publiek bij. Dat was wel even wennen. Maar daar moeten we mee dealen. Het is niet anders. Het stadion kan nog niet vol.”

FOX Sports-verslaggever Hans Kraay junior merkte op dat Blind zaterdag frisser en sterker oogde dan in de laatste wedstrijden richting het abrupte einde van afgelopen seizoen: “Dit is de Daley Blind van voor die hele vervelende geschiedenis met je hart”, gaf de oud-voetballer aan. Blind: “Nee natuurlijk", gaf de verdediger toe. “Toen ben ik heel snel weer begonnen na mijn blessure, om het zo maar even te noemen. Er was weinig tijd om wedstrijdfit te raken. Toen moesten de wedstrijden snel gespeeld worden.”

“Ik ben niet weggelopen voor de positie die ik heb in het elftal en ik heb mijn verantwoordelijkheid gepakt. Ik was niet wedstrijdfit en ik heb inderdaad toen wat mindere wedstrijden gespeeld”, doelt hij op de periode na zijn rentree. “Nu heb ik dat weer goed op kunnen bouwen en ik voel me ook weer steeds sterker worden.” Kraay junior vroeg zich af of zijn relatief snelle rentree puur voor Ajax was, of misschien voor Ten Hag. “Niet alleen dat, ik wilde zelf ook heel graag. Laat dat duidelijk zijn.”

“Het is ook weer niet zo dat alle wedstrijden slecht gingen, maar er zaten ook momenten tussen die ik daarvoor niet had. Ik had minder kracht en wedstrijdfit was ik gewoon niet. Dat was toen te zien, denk ik. Dat ik weer terug wilde naar het niveau en dat ik dat van mezelf eiste, dat was niet te doen als je niet wedstrijdfit bent. Daar kan ik nu wel naar toe groeien.” Blind was tevreden over het niveau dat Ajax tegen RKC haalde. "Het ging best goed.” Hij speelde voor rust in het hart van defensie, naast Perr Schuurs. “Ik heb al vaker met hem gespeeld. Maar door nog vaker met elkaar te spelen, leren we elkaar beter kennen. Dan gaan we elkaar nog beter aanvoelen.”

Blind vormde twee jaar geleden een koppel met Matthijs de Ligt en speelde vorig seizoen met Joël Veltman aan zijn zijde. “Ik maak ze stuk voor stuk beter”, doelde hij lachend op de transfers die zijn oud-ploeggenoten naar Juventus en Brighton & Hove Albion hebben gemaakt. “Dat zie je maar weer.” Over zijn toekomst of een mogelijke transfer wilde Blind niet veel kwijt, ook al speelt er niets. “Zoals het er nu naar uitziet, blijf ik gewoon bij Ajax. Maar je weet het nooit in het voetbal. Dat ik het naar mijn zin heb, staat buiten kijf. Dat weet iedereen. Er speelt niets op dit moment, dus er is ook geen reden tot paniek.”

Kraay junior had ogenschijnlijk verwacht dat Blind een duidelijk statement zou maken en was verrast door zijn houding. “Ik zeg niks”, antwoordde de Oranje-international op een nieuwe poging van de verslaggever. “Jij stelt de vragen en ik zeg dat er in het voetbal heel veel kan gebeuren. Hoe het er nu naar uitziet, blijf ik gewoon bij Ajax. Maar zoals ik al vaker heb gezegd: je weet het nooit.” Kraay junior: “Lekker hier blijven.”. Blind: “We gaan het zien.” Het contract van de dertigjarige Blind loopt medio 2022 ten einde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door pinko)

Kijkende naar de huidige omstandigheden, waarom is zijn contract nog niet verlengd? Als hij toch zo goed en belangrijk is? Overmars mag aan het werk als hij nog besluit te vertrekken.

9 augustus 2020 om 08:45

Loopt nog 2 jaar door zijn dringendere zaken op contract en transfer gebied op dit moment. Verwacht nog wel een contractvoorstel ergens dit seizoen tegen het einde.

9 augustus 2020 om 09:15

Naast dat Ajax geen haast heeft, zal Blind ook weinig haast hebben. Die heeft immers de keuze om zijn carrière bij Ajax af te sluiten of nog een keer de stap te maken naar een topcompetitie of geld harken. Als hij nu verlengd dat wordt dat vrijwel automatisch de eerste optie aangezien hij dan tot zijn 34e vastligt ofzo. Kunnen dus prima nog even wachten aan beide kanten.

9 augustus 2020 om 09:28

Eens en daarbij is Blind ondrrtussen zo volwassen dat hij die keuze zelf wel kan maken. Zou het wel mooi vinden als hij gewoon blijft tot het einde van zijn carrière. Net als zijn vader nog jaren een leider van het team zijn.

9 augustus 2020 om 09:23

Inderdaad en dat gecombineerd met de vraag waarom Pierie en Botman in dat geval (op huurbasis) mochten vertrekken. Als Blind openstaat voor een andere club en echt vertrekt heeft Ajax een mega probleem.

9 augustus 2020 om 11:12

@redbaron, ik kan je geruststellen en je 'mega probleem' wegnemen: Ajax gaat Blind deze zomer niet verkopen. Er is helemaal niets aan de hand, Kraay zit onnodig hier naar te vragen in zijn typische flauwe stijl, en Blind zegt gewoon tegen hem dat hij het maar uit kan zoeken en dat hij daar geen mededelingen over gaat doen. Vervolgens maakt men er bij VZ ook nog een artikel van. Ondertussen is er nog altijd niets.aan.de.hand.

9 augustus 2020 om 10:19

@Medellin waarschijnlijk allang gesprekken gevoerd. Blind is een jongen van de club. Bestuurders zijn vrienden van zijn pa die in raad zit. Hij gaat bijtekenen en zal daarna leuke functie bekleden binnen Ajax. Ze zullen hem alle ruimte geven om uit te zoeken wat echt bij hem past.

Mooi hoe Blind zich teh Hans Kraaij uit. Verwacht geen transfer van Daley op dit moment en stiekem hoop ik dat hij zijn carrière bij Ajax afsluit. Echter zoals hij aangeeft weet je het nooit in het voetbal. Gelukkig zegt hij niet dat hij zeker blijft omdat ik dat altijd maar loze uitspraken vind. Hoe vaak is dat al gezegd en een week later zit diegene op de trein naar een nieuwe bestemming.

Ach dit zijn toch de standaard dooddoeners. Er is zelden iemand die in zo'n interview 100% duidelijkheid geeft. Verwacht dat hij gewoon blijft.

9 augustus 2020 om 10:02

En ook als dat wel gebeurt, zegt dat niks.

9 augustus 2020 om 10:44

Nee inderdaad, daarvan zijn ook genoeg voorbeelden en dan wordt je als speler ook weer voor van alles uitgemaakt.

Blind blijft, tenzij er een absolute topclub komt die een waanzinnig bod neerlegt.. Maar hé, hoe groot is die kans?

9 augustus 2020 om 10:01

En als dat gebeurd, wordt het hem ook van harte gegunt. Jammer dat we dan een goeie speler missen, maar blij voor hem, en die komt wel weer terug.

9 augustus 2020 om 10:09

Nou terugkomen hoeft van mij dan niet meer, hij is al 30 en vorig seizoen verslapte hij toch aardig, ik moet het nog maar zien dit seizoen.

9 augustus 2020 om 10:14

Haha net of er bij Ajax niks anders te doen is dan voetballen. Die komt wel weer terug.

9 augustus 2020 om 10:23

@BenjiAA: Blind verslapte niet hij has een onstokken hartspier en moest te snel weer beginnen door blessures en het matige spel in die periode maar was er nog niet wedstrijd klaar voor. Blind gaat gewoon weer knallen als voor zijn hartspier blessure.

9 augustus 2020 om 10:30

@benjiaa, stel dat jij op het veld in elkaar zakt door een ontstoken hartspier, zou jij na terugkeer meteen weer 100 zijn? Het lijkt mij waarschijnlijker dat jij een jaar lang in de ziektewet blijft en je waarschijnlijk nooit meer durft in te spannen. Ik heb echt bewondering voor Daley, en de manier waarop hij gisteren speelde. Hij is een echte kerel en dat is in mijn ogen zeldzaam bij de huidige generatie spelers; dat zijn vaak over het paard tilde jochies die zich ook zo gedragen.

9 augustus 2020 om 12:12

@ hij verslapte na z’n “blessure” Hij gaf net aan dat ie zelf ook nog niet wedstrijd fit voelde en minder kracht had. 30 voor een verdediger is prima. In theorie kan hij nog 5 jaar mee.

9 augustus 2020 om 11:14

@detoekomst, denk dat de kans dat er een topclub is die er aan begint ook kleiner is geworden door zijn blessure van afgelopen seizoen. Hij is er weer helemaal bovenop, maar lag er toch even uit en clubs zijn dan toch minder happig vaak. Zie je bij Neres ook nu.

Blind zegt niets gek in ieder geval. Hij heeft sinds zijn terugkomst al gezegd dat hij Ajax niet per se als zijn eindstation ziet. Elke zomer heeft hij ook telkens gezegd dat als er wat interessants op zijn pad komt, hij er zeker naar gaat kijken. Ik zou het hem ook wel gunnen, maar ik hoop toch dat hij blijft.

Blind is een prima roulatie speler voor een top ploeg, dat heeft hij bewezen bij utd. Zie hem zomaar bij psg of barca “spelen”. Tegen de mindere goden van een competitie, met veel balbezit en hoog op t geld met een snelle jongen naast hem kan hij een top duo vormen

Kraay moet ophouden niet te beantwoorden vragen te stellen. Waarschijnlijk wil Blind onder normale omstandigheden gewoon bij Ajax blijven, maar komt er een niet te weigeren sportieve- en financiele aanbieding voorbij - die trein etc. - zal hij die pakken. Zo moeilijk is het toch niet, Hans?

Ik geloof dat Blind de sleutelspeler kan zijn dit seizoen. Ik hoop dan ook dat Ajax Vertonghen nog ophaalt zodat ze met een 3 mans verdediging kunnen spelen waar Blind meeschuift en inzakt op het middenveld. Dan kunnen de backs lekker hoog staan en houden we veel druk. Id omschakeling heb je dan schuurs - blind - vertonghen of alvarez - blind - vertonghen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper10
N. TagliaficoVerdediger10
E. ÁlvarezVerdediger10
D. BlindVerdediger10
S. DestVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

169 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Brighton & Hove Albion 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 19 0 1 0
2018/2019 Ajax 9 1 3 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
Laatste voetbalnieuws

Ajax beloont goede ontwikkeling met vierjarig contract

Ajax en Jurriën Timber hebben een akkoord bereikt over een nieuw contract voor de jonge verdediger. De Amsterdammers melden vrijdagmiddag via de officiële kanalen dat Timber zijn handtekening heeft gezet onder...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 18 september
Real Madrid is van plan om Luka Jovic in de laatste fase van de transferperiode op huurbasis elders te stallen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren