Trots overheerst bij Getafe: ‘Lukaku alleen is al net zo duur als onze selectie’

Donderdag, 6 augustus 2020 om

Voor Getafe kwam het Europese avontuur woensdagavond ten einde. Internazionale bleek met 2-0 te sterk in de achtste finale van de Europa League, al liet de formatie van trainer José Bordalás een goede indruk achter. De Spaanse keuzeheer is dan ook trots op zijn spelers, die het in Gelsenkirchen opnamen tegen een elftal dat in financieel opzicht veel meer waard is.

"We zijn teleurgesteld, want we speelden echt een goede wedstrijd", verzucht Bordalás op de aansluitende persconferentie. "In de tweede helft stond Inter met de rug tegen de muur. We hadden totale controle. Na het ongelukkige eerste doelpunt gaven we niet op en als we die strafschop hadden benut, dan was de afloop misschien wel heel anders geweest." Een kwartier voor tijd, bij een 1-0 achterstand, faalde Jorge Molina vanaf elf meter.

Getafe doet zichzelf in Gelsenkirchen tekort tegen Internazionale

Voor Getafe is het avontuur in de Europa League voorbij na de nederlaag tegen Internazionale.Lees artikel

"Het is allemaal erg jammer, maar ik ben boven alles bijzonder trots op mijn elftal", vervolgt Bordalás, die Christian Eriksen en Romelu Lukaku zag scoren voor Inter. "We hebben de wedstrijd op een fantastische manier benaderd, daar valt niets over te zeggen. Het werk dat mijn spelers hebben geleverd maakt me bijzonder trots." De Spaanse coach weet echter ook dat Getafe qua spelersbudget niet is opgewassen tegen Inter. "Het verschil is erg groot, Lukaku alleen is al net zo duur als onze gehele selectie."

De trefzeker Lukaku wist dat het een zware klus zou worden tegen Getafe. "Het is namelijk een erg agressief spelend team", verklaart de aanvaller in gesprek met Sky Italia. "Maar gelukkig was onze verdediging alert en waren we ook in aanvallend opzicht in vorm. Ik ben blij met de doelpunten die Christian en ik hebben gemaakt. Ik hoop dat we deze lijn kunnen doortrekken." Lukaku betrekt ook trainer Antonio Conte in het succes. "De wisselwerking met hem is erg belangrijk en het elftal maakt duidelijk een groei door. Hopelijk blijft de mentaliteit en het verlangen om beter te worden onveranderd groot."


Poll

Zie jij Internazionale de Europa League winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door pinko)

Ik denk dat Sjaak Swart blij is dat deze ploeg is uitgeschakeld.getafe toch wel een beetje ongelukkig in de loting, Inter is natuurlijk een van de favorieten voor de titel. Ik denk ook dat zij de Europa League gaan pakken dit seizoen.

6 augustus 2020 om 08:59

Niet alleen Sjaak Swart kan ik je vertellen. Drie goals afgekeurd waardoor ze overal naast grepen en een uitschakeling Europees na een gemiste pingel. Ik vind helemaal mooi. Nare ploeg.

6 augustus 2020 om 09:13

Ik vind het jammer. Ik had het hun supporters namelijk wel gegund.

6 augustus 2020 om 09:20

Ik ken persoonlijk niemand die voor Getafe is, dus die zullen mij mijn reet roesten. Wat ze hebben bereikt is knap, niets meer dan hulde. Maar ik kan op geen enkele manier respect opbrengen voor de manier waarop ze dat doen.

6 augustus 2020 om 10:54

@lierse, voor zover ik weet zat er bijna nooit iemand in dat stadion tot de ploeg het goed begon te doen. Typisch zo'n club die een beetje omhooggevallen is de laatste tijd (ja het zit nog diep :D ) Dus ook voor dat type supporters hoefde het van mij niet zo. Blij dat ze eruit liggen. Vervelend ploegje.

6 augustus 2020 om 15:42

@Sieb nr. 15 een soort Ajax-publiek dus?

6 augustus 2020 om 10:42

Denk je? Ik denk dat United er mee vandoor gaat. Bij Inter spelen de afdankers van United in de basis, Lukaku Young en Sanchez. de enige twee spelers die ik van inter bij United zou willen zien zijn Brozovic en De Vrij. De rest vind ik niet beter dan hun concurrent op OT

6 augustus 2020 om 10:45

Nu als je Lukaku goed gebruikt is het gewoon een topspits (met een aantal beperkingen, maar een goede coach kan die wel op de achtergrond laten verdwijnen). Handanovic is ook gewoon beter dan De Gea. Maar uiteindelijk zijn het gewoon twee topteams, die trouwens moeilijk 1-op-1 te vergelijken zijn omdat ze een ander spelsysteem hebben.

6 augustus 2020 om 10:55

Ja Lukaku is goed als je hem de ruimte geeft. In de omschakeling is het een prima spits maar los van het feit of Lukaku goed is of niet, United heeft hem wel afgedankt. Het is niet dat Lukaku per se naar Inter wilde als united had gezegd dat hij niet weg mocht. Daarnaast is De Gea jarenlang top 3 keeper van de wereld geweest en Handanovic niet. Dat De Gea nu een minder seizoen heeft doet niet af van zijn kwaliteit. Daarnaast is Handanovic al 36.. Geef mij maar gewoon De Gea

6 augustus 2020 om 11:06

De Gea speelt al wel langer minder dan dit seizoen, bij Spanje heeft hij eigenlijk zelfs amper goede wedstrijden gespeeld. Maar ik ben wel benieuwd naar een wedstrijd Man U-Inter, zou een prachtige finale zijn.

6 augustus 2020 om 11:14

ik ook. Ben dan wel beneieuwd of OGS dan consistent blijft en kiest voor Romero. Zou wel zo fair zijn van hem

6 augustus 2020 om 11:26

United is natuurlijk ook een van de topfavorieten. Het zou wel de gedroomde finale zijn he? Inter tegen United. Ik ben het niet eens met je beredenering over de 'afdankertjes' van United. Tuurlijk deze spelers kwamen niet uit de verf bij United, maar lijken hen plekje bij Inter te hebben gevonden. Ik vind beide teams gelijkwaardig.

6 augustus 2020 om 16:24

United tegen Inter is de droomfinale. United zou zelfs lichtjes als favoriet gezien kunnen worden maar Conte en zijn tactisch vernuft, daar moet men voor oppassen. Mag Sanchez eventueel mee doen trouwens? Zou een raar finale zijn met Lukaku, Young en Sanchez.

Getafe speelde gisteren eigenlijk helemaal niet zo agressief als tegen Ajax, Inter liet zich niet meeslepen in vervelend gedrag en dat is het beste medicijn tegen zulke ploegen, hoe moeilijk het ook is om als speler dan je hoofd er bij te houden.

6 augustus 2020 om 09:05

Dat is het, inderdaad. Niet happen, niet janken, niet etteren of terugtrappen. Gewoon zo min mogelijk van aantrekken en hier en daar een tikje uitdelen. Raken ze zelf van in de war. Dat riep iedereen na de uitwedstrijd. Laat je niet meeslepen. En ja hoor, het eerste wat ze deden was boos naar de scheids lopen. Precies wat Getafe wilde. Tegen Valencia precies hetzelfde. De laatste 20 minuten is er gewoon nauwelijks gevoetbald. Inter liet zich niet van de wijs brengen en won “gewoon”. Getafe kan heel goed voetballen, was beter tegen Ajax, maar het zuigen en daarop reageren zorgt ervoor dat ze zo een overwinning over de streep trekken.

6 augustus 2020 om 09:07

Inderdaad, al is het zo moeilijk om dat uit te schakelen als speler. Wanneer je het bloed onder de nagels gehaald wordt wil je ze eigenlijk allemaal wel een schop verkopen en dat willen ze juist. Bij Inter stonden er gewoon echte professionals op het veld, bij Ajax nog jongens die niet zo goed wisten wat ze overkwam.

6 augustus 2020 om 09:28

Het ergste wat dat juist de ervaren spelers als Babel, Nico en Tadic zich erg makkelijk lieten uitlokken. Vind het overigens te makkelijk om het daarop te gooien, Ajax had 0 schoten op doel en überhaupt maar 2 schoten. Waren naast de vervelende tegenstander, zelf ook enorm zwak..

6 augustus 2020 om 09:39

Eens, Ajax was bijzonder zwak en werd voetballend ook afgetroefd door Getafe. Maar ze werden ook uit hun ritme gehaald en daardoor kwamen ze niet in de buurt van het doel. Het was een combinatie.

6 augustus 2020 om 10:52

Klopt, dat speelde ook zeker een rol,.

6 augustus 2020 om 11:16

vooral Babel was echt apegenant. Dat een 33 jarige clown over de grond rolt als een baby was echt schrijnend om te zien. Zo hoort een prof van ajax zich niet te gedragen. Maar het past wel bij het kleinzerige karakter van onze Ryan

6 augustus 2020 om 09:07

In de Serie A komt Inter vaker zulke sluwe ploegen tegen, naast het feit dat Inter ook een elftal heeft met veel ervaring en kwaliteit. Ajax had dat wat minder en natuurlijk minder ervaring tegen zulk soort ploegen, naast het feit dat Ajax tegen Getafe gewoon bagger was.

6 augustus 2020 om 09:13

Ik denk denk dat de scheidsrechter en het publiek bij Ajax ook wel een rol speelde. Daar had je nu geen last van. Scheidsrechter was gisteren prima. Ajax speelde toen ook wel heel beroerd hoor. We hadden ook wat blessures. Dus echt diepte in het spel zat er niet in. Dan loop je je constant vast en speel je getafe in de kaart

6 augustus 2020 om 09:41

Ze vertonen dit gedrag pas als ze op voorsprong komen natuurlijk. Bij een achterstand hebben ze opeens nergens last van bij een overtreding, heel gek. Als Getafe op 1-0 was gekomen had je hetzelfde gezeik weer gehad hoor. En bij Inter lopen er zeker weten een paar rond die wel gehapt hadden.

6 augustus 2020 om 09:53

Dat heeft natuurlijk alles te maken met het scoreverloop. Als Getafe voor komt, dan ben je de sjaak. Vanaf dat moment wordt er bijna niet meer gevoetbald, en zeker niet langer dan 2 minuten achter elkaar. Nu kwamen ze achter, en had het tijdrekken al geen zin meer. Ze hebben uiteraard nog wel de nodige irritante overtredingen gemaakt.

6 augustus 2020 om 10:33

Ajax Heeft zich echt laten kennen in beide duels. Miste de ervaring en rust die Inter wel duidelijk laat zien. Dit zou te coachen moeten zijn, maar Laat zien dat Ten Hag op psychologisch vlak die jongens echt nog wat moet bijstellen.

6 augustus 2020 om 10:40

@wisselspelers12 en Ajax werd ook gewoon "weggespeeld" iedereen zegt dat Getafe niet kon voetballen, maar scoren wel simpeljes 3x en Cucurella niet voor niets 2x de beste man op het veld. Inderdaad, Ajax laat zich altijd uit de tent lokken en is niet opgewassen tegen gniepige clubs die ook nog kunnen scoren als Getafe.

6 augustus 2020 om 10:53

Niemand zegt dat Getafe niet kon voetballen. Dat idee gaat ook langzaam een eigen leven leiden. Ajax werd voetballend ook afgetroefd, als je dat niet zag heb je er echt geen verstand van. Ajax speelde ver onder hun niveau. De irritatie zat hem in het gedrag van de Getafe spelers. Dat is gewoon verschrikkelijk. Als je dat goed weet te praten hou je niet van voetbal in mijn ogen. Nogmaals, tegen Inter kwamen ze op achterstand dan vertonen ze dergelijk gedrag niet, raar zeg. En dan nu zeggen dat Inter zo goed met Getafe is omgegaan. Kom op zeg, Getafe spelers hadden haast en stonden na een overtreding direct weer op. Nogal een verschil met de wedstrijd tegen Ajax waarbij ze ieder tikje deden voorkomen als een moordaanslag. Als Getafe op voorsprong was gekomen waren ze bij Inter ook gek gemaakt, zeker weten.

6 augustus 2020 om 13:22

Ik heb ze inderdaad irritanter gezien. Die overtreding van die Suarez van Getafe op het laatst, op de achillespees was wel weer een vieze. Inter ging er wel veel beter mee om dan Ajax, opstaan en doorgaan.ja het is knap hoe Getafe zich heeft gemanifesteerd maar leuk om te kijken is het niet. Walgelijke aanstellers en psycho trainer, dat blijft me vooral bij van ze.

Inter speelde gisteren eigenlijk geen beste wedstrijd maar met de rug tegen de muur is echt grote onzin, de overwinning was verdiend en de trainer van Getafe heeft wel gelijk, het kwaliteitsverschil was gewoon net wat te groot en dat heeft alles met budget te maken. Ik vind dat Conte de zaakjes niet op orde heeft, slechte wissels en het tempo ligt vaak veel te laag. Ik zie Inter ook helemaal niet als favoriet voor de Europa League, als je zo speelt tegen een Leverkusen of een Sevilla vlieg je er gewoon uit, het kan en moet veel beter.

6 augustus 2020 om 11:55

Heb je helemaal gelijk in . Vanuit het middenveld wordt er te weinig in de bal gekomen . Godin en Bastoni kunnen eigenlijk alleen maar lange bal f terug spelen . Dat zo'n Gagliardini iedere week maar speelt begrijp ook niemand . Die gozer komt zoveel te kort en mag iedere wedstrijd 90 minuten mee doen .

Inter kan duidelijk wel omgaan met Getafe iit Ajax. Als je niet hapt, putten ze er geen kracht uit. Verder wel logiach dat Inter van ze wint gezien het krachtsverschil, maar het had voor Ajax ook een te nemen horde moeten zijn.

6 augustus 2020 om 10:57

Als Getafe op voorsprong was gekomen had je hetzelfde gezeik weer gehad hoor. Snap niet dat mensen dat niet snappen en nu Inter complimenteren terwijl Getafe dergelijk gedrag helemaal niet heeft getoond zoals ze dat tegen Ajax deden, simpelweg omdat ze achter kwamen.

Als je ooit aan pupillen wilt uitleggen hoe je een penalty niet moet nemen kun je die van getafe laten zien. Wat denkt die man op zon moment, laat ik even de showmaster uithangen of zo? Ongelooflijk....

Het was inderdaad een mooie prestatie van Getafe om die achtste finale te halen. Echter was Inter gewoon de betere ploeg. Vooral in de tweede helft heb ik geen fatsoenlijke kans gezien van Getafe, terwijl ze toen juist moesten scoren. Die penalty was ongelukkig, maar als ie op doel was had Handanovic 'm ook wel gehad denk ik. Knap van Getafe, maar zeker terecht uitgeschakeld gisteren.

Je hebt jaarlijks altijd wel een club die positief verrast. Dat was Getafe vooraf vorig seizoen al vanwege het bemachtigen van een Europees ticket. En die reis is wat ongelukkig afgelopen. De keerzijde van het succes is natuurlijk waarmee het succes werd behaald. Al begrijp ik ook best dat in Nederland anders wordt aangekeken tegen het soort voetbal dat Getafe speelt, dan in Spanje. Resultaatvoetbal loont zo af en toe. En als je daar toch al een tijdje mee bezig bent, kun je er ook nog best een dosis bloed onder de nagels van de tegenstander vandaan halen, aan toevoegen. . Althans, in de ogen van de coach, die Cruijff als zijn grote voorbeeld aanhaalt. Je kunt hem een bepaalde dosis humor niet direct ontzeggen;-))

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Getafe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Getafe31
8.Cádiz30
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
ÁngelAanvaller10
E. ÜnalAanvaller10
David SoriaKeeper10
E. CabacoVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Getafe.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Getafe.

138 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Internazionale 0 0 0 0
2019/2020 Internazionale 36 23 2 0
2019/2020 Manchester United 0 0 0 0
2018/2019 Manchester United 32 12 4 0
2017/2018 Manchester United 34 16 4 0
Laatste voetbalnieuws

Luuk de Jong moet Lukaku voor zich dulden; zéér dominant Bayern

De kandidaten voor de verkiezing van Beste Speler in de Champions League zijn door de UEFA wereldkundig gemaakt. Per linie maken drie spelers kans op de eervolle prijs. Onder meer Kevin...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 september
Arsenal wenst zich nog altijd te versterken met Thomas Partey. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren