Verheugde Ten Hag spreekt van ‘meevaller van de dag’ na eerste training

Zaterdag, 1 augustus 2020 om 14:09Chris Meijer • Laatste update: 14:18

Ajax begon zaterdag aan de laatste fase van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. André Onana, Dusan Tadic en aanwinst Mohammed Kudus waren nog niet van de partij en sluiten dinsdag pas aan. David Neres stond daarentegen na een slepende knieblessure weer op het veld, tot grote tevredenheid van trainer Erik ten Hag die tegenover Ajax Life spreekt van de ‘meevaller van de dag’.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door ayrshire)

Pfoe wat een kwaliteit hebben wij voorin lopen volgend jaar, met Promes, Neres, Anthony, Traoré, Tadic, Kudus en dan nog de talenten Hansen Unuvar etc. Ik zie het liefste Neres-Promes-Anthony, Dusan of Kudus naar 10, Donny naar 8, met Martinez of aankoop op 6. Verdediging Martinez/aankoop-Blind-Alvarez/Timber-Dest/Mazraoui

1 augustus 2020 om 14:22

Volgens mij vergeet je nog ene klaas-Jan. Neem aan dat hij niet alleen blijft om de tribune warm te houden. Dan had hij beter nog een jaartje naar Heerenveen kunnen gaan!

1 augustus 2020 om 14:27

Nee die vergeet ik niet, naar mijn mening is Huntelaar niet goed genoeg meer om veel bijdrage te leveren, zie veel liever Traore en Brobbey de kansen krijgen. Ten Hag heeft ook duidelijk gezegd dat de talenten de voorkeur gaan krijgen, Huntelaar zal denk ik vrij weinig gaan spelen

1 augustus 2020 om 14:27

Derde spits volgend jaar achter Tadic wss en Traore. Zal denk ik niet heel veel minuten meer gaan maken gezien de concurrentie.

1 augustus 2020 om 14:40

Vind dat je hem wel erg makkelijk achterwege laat. Tuurlijk is Huntelaar al lang op z'n retour. Maar ook afgelopen seizoen is hij nog zeer regelmatig van waarde geweest. Dat moeten een aantal van deze "snotneuzen" nog maar bewijzen. En aangezien hij blijft verwacht ik toch dat hij nog regelmatig op het veld zal verschijnen.

1 augustus 2020 om 14:41

Maar ik begrijp wel dat je liever de toekomst een kans ziet krijgen natuurlijk.

1 augustus 2020 om 14:46

Op basis waarvan baseer jij dat Huntelaar niet meer goed genoeg is. Deze baas laat namelijk steeds het tegendeel zien nog steeds dodelijk in de 16

1 augustus 2020 om 14:49

Wanneer is hij dit seizoen nog een keer belangrijk geweest?

1 augustus 2020 om 14:56

Ik weet t niet hoor, 14 wedstrijden 9 goals dat is een behoorlijk gemiddelde gezien dit ook vaak inval beurten waren. Plus dat hij de jonkies laat zien hoe hongerig je nog kan zijn op die leeftijd.

1 augustus 2020 om 14:57

Ken je feiten. Hij is kwa speelminuten e goals 1 van de beste in nl afgelopen jaar

1 augustus 2020 om 14:58

ik lees wat voorbarige reacties hier, bv wat betreft klaasjan kan ik vertellen dat hij over de hill is. Zoals kelderklass aangeeft heeft hij het afgelopen seizoen amper aandeel gehad en dit jaar is hij ouder, terwijl zn concurrenten richting hun piek doorgroeien. Neres, die gozer moet eerst maar eens weer laten zien dat hij zn vorm van 2 jaar geleden bereikt, tot nu toe is hij alleen maar geblesseerd en die zit niet zomaar op zn top. En waarom Kudus ineens de redder is snap ik helemaal niet, dat is gewoon een miskoop totdat hij het tegendeel bewijst. Ben zelf heel benieuwd naar Anthony.

1 augustus 2020 om 15:08

Een miskoop tot het tegendeel bewezen is? Dat is een lekker optimistische kijk naar de wereld...

1 augustus 2020 om 15:12

Mrkoel ik noem het zelf realistisch. Toen Ajax Tadic haalde, wist je wat je binnenhaalde, de kans op een succesverhaal was aanzienlijk. Bij kudus is er 9m betaald voor wat eigenlijk? Op basis van wat kunnen we met een bepaalde zekerheid zeggen dat ie gaat slagen? Ik zou zeggen dat de kans op een succesverhaal 30% is, en dus is het aan kudus om het tegendeel te bewijzen

1 augustus 2020 om 15:13

@iwanvangils Tja lekker makkelijk als je de 4 en 5-0 tegen rkc maakt ofzo. Wat heeft hij nou het afgelopen seizoen gepresteerd dan buiten een intikkertje? Traore z’n goals/assist per minuut zijn trouwens gewoon beter, en hij is bijna 20 jaar jonger haha. Kom jij je met argumenten dan?

1 augustus 2020 om 15:38

Ik ben het wel met je eens in de zin dat het bijna geen zin meer heeft om KJH in de basis te zetten in de champions league, zeker tegen de grote ploegen. Maar hem brengen in de laatste fase wanneer er oorlog gemaakt moet worden, zou ik eerder Klaas dan traore brengen. Maar goed dit kan natuurlijk in de loop van t seizoen veranderen aangezien Klaas niet meer beter wordt en de rest van zijn concurrenten als t goed is wel. Maar schrijft Klaas gewoon nooit af, hij gaat z’n waarde echt nog wel tonen.

1 augustus 2020 om 16:31

@bochherief, dat jij niet weet wie Kudus is en wat hij kan maakt het geen miskoop tenzij het tegendeel bewezen is. En daar dan ook nog een volledig uit de lucht gegrepen 30% aan hangen. Als je geen idee hebt laat het dan ook lekker in het midden.

1 augustus 2020 om 16:37

Dit is toch wel heel erg lachwekkend bochherief. Iemand niet kennen maar al wel een miskoop noemen. Normaal begint een speler op 0 en heb je na een seizoen een goed oordeel

1 augustus 2020 om 16:38

Comokum en cocqie, ik weet genoeg van kudus, en van soortgelijke spelers, om tot die percentage te komen. Ik heb van jou nog steeds niet gehoord waarom kudus 9m waard is en op basis van wat het zo goed Als zeker gaat maken bij Ajax?

1 augustus 2020 om 16:39

Hunterlaar heeft weer andere kwaliteiten dan die andere spitsen , kan dus best mogelijk zijn dat je in een wedstrijd zijn specifieke kwaliteiten nodig hebt.

1 augustus 2020 om 16:43

Snap de keuze van KJH wel maar die van Ajax snap ik dan niet. Hij staat in mijn ogen de doorbraak van Brobbey in de weg. KJH is er puur voor de bank die plek had je makkelijk nu aan Brobbey kunnen gunnen en hem laten proeven aan het echte werk

1 augustus 2020 om 16:46

@bochherief, dat klopt, omdat ik nog niet weet of hij het wel of niet gaat maken, die bewering doe ik ook helemaal niet. Jij wel dus ben enorm benieuwd naar je onderbouwing.

1 augustus 2020 om 16:53

Comokum, ik heb t al onderbouwd. Er is uit niets gebleken dat kudus 9m waard is en de meerwaarde zal tonen die van een Ajax speler wordt verwacht. Itt een Tadic bijvoorbeeld waar je van tevoren wel een redelijke inschatting kon maken. Zekerheid heb je nooit maar je moet werken met risicocalculeringen. Kudus heeft geen ervaring in nl, geen aantoonbare trackrecord, weinig rendement getoond. Daarom zeg ik dat kudus het moet waarmaken en eerder niet dan wel het gevraagde zal brengen

1 augustus 2020 om 17:13

@Kelderklass, goals per minuten van traore zijn beter? Waar zie je dat? En ik neem aan dat je dan zijn eredivisie goals gedoeld? Keuken kampioen divisie en spakenburg voor de beker zijn natuurlijk ook weer een heel ander niveau... Huntelaar afgelopen seizoen in eredivisie: 18 wedstrijden, 9 doelpunten, 2 assists. 1 doelpunt/assist per 77 minuten. Traore in eredivisie: 9 wedstrijden, 2 doelpunten, 2 assists. 1 doelpunt/assist per 87 minuten. De cijfers van Huntelaar zijn dus gewoon beter... Deze cijfers komen van Transfermarkt. En ja, fair point, Huntelaar scoorde zijn doelpunten veel tegen laagvliegers, maar de paar goals van Traore waren ook tegen laagvliegers. Ik ben het met je eens dat Traore de kans moet krijgen boven Huntelaar, want jeugd moet wel vertrouwen krijgen om te floreren. Maar hou je wel een beetje aan de correcte cijfers.

1 augustus 2020 om 17:26

Ik weet niet of die 9mil waard, ik weet ook niet of hij het gaat maken en daarom begint hij bij mij ook op 0. En heb je over een jaar gelijk dat hij het niet waard is, dan zal ik de eerste zijn die dat toegeeft. Maar al die cijfertjes van je en hem een miskoop noemen zonder dat hij ook pas 1min heeft gevoetbald gaat echt helemaal nergens over

1 augustus 2020 om 17:42

Boccherief kortzichtiger dan jou gaan we niet meemaken! Die Kudus heeft geen minuut gespeeld, maar hij is slecht en een miskoop. Triest en voorbij opportunisme! Lachwekkend. 🤭

1 augustus 2020 om 18:00

sulejmani, kudus heeft wel minuten gespeeld, alleen niet bij ajax. Je neemt een beslissing op basis van de voorhanden informatie. Kudus zou nu de redder moeten zijn, maar dat blijkt nergens uit. Je neemt een enorm risico om meteen je succes aan hem te hangen, terwijl ut de forecasting dus blijkt dat hij het eerder niet gaat redden dan wel. Daar hangt ook nog een prijskaartje aan van 9m, voor ajax een groot bedrag, en daarom moet hij er meteen staan. Lees mijn reacties wat vaker en dan begrijp je beter mijn punt.

1 augustus 2020 om 19:03

@bochherief; mwah van Tadic moesten we ook nog maar zien wat ie kon. Southampton stond er destijds slecht voor, geloof ik. Dus dat is niet waar. Daarbij kan je van elk talent dan afvragen of die goed genoeg is. Kudus is in ieder geval een unieke speler.

1 augustus 2020 om 19:14

janter, tadic had zowel in nederland zijn klasse bewezen, statistisch (assist en goals) als speltechnisch, als bij southampton in de zwaarste competitie van de wereld. Van Tadic waren de odds in zijn voordeel, wat inderdaad geen garantie is op succes, maar wel een voorbode.

1 augustus 2020 om 21:04

@Bochherief, Kudus heeft weinig rendement getoond? Afgelopen seizoen heeft hij juist wel veel rendement getoond. 9 doelpunten uit 21 wedstrijden (relatief weinig door stoppen competitie) op het middenveld is gewoon heel goed. En ja ik snap dat hij op papier veel als centraal voor speelt, maar in de praktijk is het gewoon een middenvelder die echt heel veel meters kan maken. Speelt ook regelmatig op centraal mid, 7 wedstrijden en 4 doelpunten vanaf daar zijn gewoon heel goede cijfers. Het is een speler die de bal ophaalt en vervolgens weer in de 16 opduikt. Daarnaast over het aanpassen aan de eredivisie. Ik beweer niet dat hij zich zomaar aanpast aan de eredivisie, maar het verschil tussen de Ghanese competitie en de Deense competitie is toch wel aanzienlijk groter dan het verschil tussen de Deense en Nederlandse competitie, terwijl hij zich toch echt moeiteloos aan Denemarken heeft aangepast op zo'n jonge leeftijd. Ik zeg niet dat het een zeker succes wordt, ik zeg alleen dat je jouw snelle oordeel baseert op aparte argumenten die soms gewoon niet kloppen. Ik hoop dat het een succes wordt, we gaan het zien.

1 augustus 2020 om 15:18

Huntelaar vind ik vooral heel erg geschikt in de rol van pinchhitter wanneer er laat in de wedstrijd een goal geforceerd moet worden. En het ook niet echt lukt met combinatie voetbal. Hij maakt oorlog en met hem in de ploeg is er dan ook de optie om de bal eens hoog voor te slingeren. Verder kan er bijna niemand koppen voorin. In de korte combinaties en het inzakken wat nu van een Ajax spits verwacht wordt vind ik Klaas Jan niet goed genoeg (meer).

1 augustus 2020 om 15:52

Lapaloma, ja dat hoor ik nou al 2 jaar, maar buiten die belangrijke goal tegen Groningen, wanneer heeft hij nou echt wanneer het moest een goal gemaakt als invaller?

1 augustus 2020 om 16:58

Weinig, Ajax komt gelukkig ook niet heel vaak in die situatie, maar het is toch fijn om als trainer zo’n speler achter de hand te hebben? Wellicht is hij ook nog belangrijk in de kleedkamer voor de jongere (aanvallende) spelers.

1 augustus 2020 om 16:10

Alleen jammer dat de verdediging dramatisch is.

1 augustus 2020 om 18:13

De spits positie is ook matig want tadic kan er niks meer van en traore is er nog lang niet...

1 augustus 2020 om 18:29

Tadic kan er niets meer van? Dat hij minder speelde dit seizoen dan vorig seizoen, absoluut. Maar hij was nog steeds de MVP van de Eredivisie, kom nou.

1 augustus 2020 om 16:59

Kwalitatief staat het er goed voor. Maar het moet nog blijken dat het samen goed loopt of langzaam steeds beter gaat lopen. Grootste zorg is centraal achterin toch wel. Hier moet een echte kerel komen te staan die sterk en snel is. liefst twee. Eigwnlijk vind ik met de speelstijl van Ajax dat iedereen achterin naast het voetbal snel moet zijn. Handelingsnelheid is ook belangrijk natuurlijk maar wanneer ik bijvoorbeeld Veldman of Blind terug zag lopen dan zag je de kwetsbaarheid. zij werden door de meeste eredivisie spelers met zoveel gemak voorbij gelopen. Daar mag wel versterking bij komen wil Ajax als team Europees goed staan.

1 augustus 2020 om 17:07

Tadic op 10? Nee joh dat kan hij nooit meer belopen. Ik verwacht zowieso niet veel meer van Tadic. Was dit jaar al een stuk minder. Heeft zijn beste tijd denk ik ook wel gehad

1 augustus 2020 om 18:30

Tadic was afgelopen seizoen gewoon de MVP van de Eredivisie. Waardeloos inderdaad.

3 augustus 2020 om 10:50

nee dat was het seizoen ervoor. Dit seizoen was al een stuk minder. En ik denk zelfs dat hij echt boven zichzelf uitsteeg in dat jaar. Volgend seizoen is hij al weer een jaartje ouder. Nee ik denk echt dat hij zijn beste tijd gehad heeft, magoed we zullen zien.

3 augustus 2020 om 14:39

Nee, hij is ook dit seizoen MVP geworden. Gewoon even opzoeken dan had je gezien dat je er naast zat mbt de statistieken. Kom op hoor.

1 augustus 2020 om 18:15

Doe mij maar antony in de spits neres op rechts en promes op links. Dan een middenveld met de punt naar achteren met vd beek en gravenbegrh voor Alvarez.

1 augustus 2020 om 18:31

Anthony heeft nooit een wedstrijd als centrumspits gespeeld en heeft in zijn carriere 4 goals gemaakt. Goede optie als spits inderdaad. Zucht.

4 augustus 2020 om 16:56

Dusan hoort op links...daar is hij echt op zijn best

Denk dat Ajax met veel beweging in de voorhoede gaat spelen. Promes, Neres, Tadic, Anthony kunnen allevier op alle voorhoedeposities uit de voeten. Kudus ff aankijken maar die kan eventueel ook op diverse posities functioneren . KJH gaat nog minuten genoeg maken net als Traoré . Daarachter ons jeugdelftal met Hansen, Ünüvar, en nog een heel leger die ook kansen gaan krijgen

1 augustus 2020 om 15:13

En dan noem je nog geen spelers als Lang, Labyad, Giovanni, Brobbey en die nieuwe Deense speler die eventueel of in de loop van het seizoen ook minuten kunnen gaan maken in de voorhoede... De keuze is reuze.

1 augustus 2020 om 15:14

Hoop wel dat we “middelmaat” zoals Lang, Eiting, Ekkelenkamp, Labyad, verhuren of verkopen

1 augustus 2020 om 15:15

Verder is al die beweging schitterend en zeker positief, maar er moet ook wel iemand zijn "die ze in beweging zet". Er moet ook iemand zijn die voor de aanvoer aan steekballetjes en crosspasses kan zorgen, zoals Ziyech deed.. Dat vind ik nog wel ontbreken in de huidige selectie.

1 augustus 2020 om 15:17

@Kelderklass, zou mij niks verbazen als Eiting, Lang, Ekkelenkamp samen meer dan 20 miljoen op zouden leveren.. Zeker met Labyad erbij moet je zo'n bedrag binnen kunnen krijgen. Ook Magallan mag wel weg en bij een goed bod ook Marin en Alvarez al schrijf ik die 2 nog niet definitief af.

1 augustus 2020 om 15:28

Botman is weg, Veltman is weg en dan wil je ook nog Alvarez weghebben. Laten we onze oude schoenen niet wegdoen voor we nieuwe hebben

1 augustus 2020 om 15:40

@Jesaja, tegen een goed bod en ik zeg niet dat er dan geen vervanger gehaald mag worden.

1 augustus 2020 om 15:43

Dat is naar mijn idee de verkeerde volgorde

1 augustus 2020 om 17:03

Je hebt gelijk Jesaja, dat heet namelijk fatsoenlijk beleid. Je gaat niet gokken met posities waar je onderbezet gaat raken en je moet eerst een versterking binnenhalen voordat je de ander wegdoen.

Denk dat Ajax met veel beweging in de voorhoede gaat spelen. Promes, Neres, Tadic, Anthony kunnen allevier op alle voorhoedeposities uit de voeten. Kudus ff aankijken maar die kan eventueel ook op diverse posities functioneren . KJH gaat nog minuten genoeg maken net als Traoré . Daarachter ons jeugdelftal met Hansen, Ünüvar, en nog een heel leger die ook kansen gaan krijgen

Heel gecharmeerd allemaal maar doe mij maar een set nieuwe verdedigend ingestelde spelers.

Hopelijk gaan Neres en Anthony op de flanken spelen en Promes op 10 met Tadic in de spits en daarachter Martinez en Donny als controlerende middenvelders. Als dat gaat lopen kunnen we genieten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

57 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 14 2 1 0
2019/2020 Ajax 12 6 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0
Laatste voetbalnieuws

Franse media spreken van harde les en zagen Ajacied ‘tempo dicteren’

Ajax plaatste zich donderdagavond ten koste van Lille OSC voor de achtste finales van de Europa League. Na een 1-2 overwinning in Frankrijk was het team van trainer Erik ten Hag...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren